A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

101 Vízipipás élmény ebook – Vicc?

8

Tegnap déltől megvásárolható az eu-s oldalon a ‘101 Vízipipás élmény’ című ebook, azaz elektronikus könyv.  Régebben volt egy felhívás azon az oldalon, hogy küldjön be mindenki történeteket, élményeket. Be is lett küldve sok és most el is készült az ebook.

Csinos kép nem igaz? Csak 1 valami nem stimmel. 3700Ft-os ár? Nézzük csak mit kapunk ezért!

  • 101 ingyen beküldött és helyesírásilag javított történet
  • 1 cd zene
  • Postán kapunk egy levelet, amivel letölthetjük a .pdf-et és a zenéket.

Gondoljunk csak bele. Volt közel 100 ember. Aki gondolta jó fej lesz és szívesen megosztja a történetét másokkal. Leírta, majd beküldte. Aztán ezeket egy pdf-be beletenni és a helyesírás ellenőrzőt lefuttatni, majd kész is.  Ezt 3690Ft-ért árulni? Pofátlanság egy csöppet és nem csak szerintem. A megkérdezettek 80% mondta, hogy ez már szánalmas. Árban benne van a posta, ami 300Ft, még csak nem is a futárszolgálattal jön. Miért is jönne futárral, hiszen csak egy webcímet kapunk a levélbe. Onnan lehet letölteni. A zenék kérdése érdekes, mivel erősen kétlem, hogy a jogi háttere (engedély a stúdiótól+kiadótól) megvan-e a megfelelő terjesztéshez…

Munka maximum 15 óra lehetett vele. Egy élmény ahogy néztem a példákból olyan 1/3 oldalnyi. Átlagoljunk fél oldallal. Egy óra alatt 10-15 ilyen történetet simán be lehet vinni a .pdf szerkesztőbe és átnézni a helyesírását. Egy informatikusnak akinek az órabérével (1000Ft/óra) számolva 15.000Ft-ból ki jönne ez az ebook. Ha azt vesszük, hogy megveszi 100 ember, akkor az ára olyan 150Ft-ra jönne ki. SZÁZ-ÖTVEN forintra, nem 3690Ft-ra! Ezzel az árral Lukjani úgy számolhatott, hogy mindössze 4 ember fogja megvenni. Haha!

Ismét kicsit komolyabbra véve a szót, ez egy nagy lehúzás. ráadásul még tök jogtalan is. A történetek beküldésénél nem is szerepelt a felhívás, hogy az író nem léphet fel anyagi követeléssel a tulajdona (története) után. Így viszont kicsit komolyan bajba lenne, ha 101 ember jogosan beperelné. Továbbá még a zenék is ott vannak. Egy szó mint száz, egy kapzsiság. Az aki megveszi az küldje már el nekem miután letöltötte. Szeretnék beleolvasni. Biztos van benne pár mókás történet. Elérhetőségeim tudjátok, várom a művet akkor. 🙂

Szóval aki bolond vegye meg, elvégre csak enyhén lehúzás. (Legalábbis az én és a megkérdezettek véleménye szerint.)

Apropó! Kíváncsi vagyok akkor már a ti véleményetekre is:

[poll id=”24″]

Frissítve:

A moderáció továbbra is fenn áll, 10 nap alatt mindössze 5 komment került ki. Amiből az egyikben ráadásul hülyeséget is írnak. (eBook nyomtatási költsége magas. Miii? Embeeeer…) A bejegyzésnél ha a véleményeket moderálják, az értékelést nem tudják. 287 -an értékelték és az átlag valahol 1,1 környékén van. Ez picit gáz, hogy minimum 250 ember tartja szánalmasnak. Valahogy vissza adja az emberek véleményét. (+ a fenti szavazás is)

Az ebook-hoz járó zenét Woldemorth meg is osztotta mindenkivel ingyen, nem +800Ft-ért. Itt megtalálhatjátok az Arabic Café zenét. Így nem csodálom, hogy szinte a kutyának sem kell. Élményből amúgy is a fórumba (fórumokba) lehet olvasni több mint 101-et. Ezt támasztja alá, hogy most -10%-os kupont ad hozzá.  Nagyon ötletes, ma már mindenhez ad. Kíváncsi vagyok, hogy azokhoz a nagyon alacsony árakhoz, miként fog viszonyulni ez a -10%. Majd meglátjuk, addig is ne feledjétek: Zene ingyenes, az élmények ingyenes. (pdf-be másolva 3690Ft csak…)

Share.

8 hozzászólás

  1. Ha ilyen 600Ft-ért vagy 800Ft-ért lenne, ami így is 4x annyi 100 vásárló esetén, akkor még talán azt mondanám, hogy okés, de így.
    Az alap ötlet jó, a megvalósítás normál. Miért kell kapzsisággal elrontani?

    Amúgy a fórum 51.500 (kb.) hozzászólása még több élményt és olvasnivalót jelent. 😀

Leave A Reply