A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

5 pipes – Istambul 2023

0

Az 5pipes vízipipa dohányt hazánkban csak két hete lehet kapni. Jelenleg csak egy helyen lehet hozzájutni, az Esca- ban. Tulajdonképpen egy gyári mixről van szó, 100g-os kiszerelésben. Az ára 2500Ft körül mozog, lényegében olyan, mintha két 50g-os dohányt vásárolna az ember. A csomagolása elég egyszerű, egy külső nejlonzacskó, egy papírcsomagolás, és belül még két vékony fólia borításából áll. A külső fólia ugyan visszaragasztható, ez sajnos azonban kibontás után nem fog megvédeni attól, hogy a melasz ne folyjon ki a zacskóból.

5pipes-istambul-2023

Maga a dohány illata rögtön kibontás után érződik, kellemesen édes, nem túl erős, mégis karakteres. A nedvessége is jó, nem tocsog a melaszban, de nem is száraz. A színe jóval világosabb a többi dohánynál, leginkább a Starbuzz termékeire hasonlít. Az aprítottsága szintén megfelel, bár kissé túl apró, krémes állaga van, így nehezebb a pipát megtömni és előfordulnak néha nagyobb ágak is. Ettől függetlenül jól eloszlatható. Ami nagy ritkaság az íze. Kicsit sem emlékeztet a dohány illatára, míg az illat édeskés, addig az íze inkább kicsit kesernyés. Rózsa és menta keverékről van szó, szíváskor a mentát érezhetjük, míg utóízként a rózsa dominál. Pipázás alatt az íze egyenletesen megmarad, csak a végére kezd elgyengülni. A füstjére nem lehet panaszunk, szép felhőket fújhatunk belőle.

A buzz ’o métere elég erős – 0,5% nikotint tartalmaz, vagyis nem mosott dohányról van szó. Emiatt kezdőknek nemigen ajánlanám, hacsak nem egy nagyobb társasággal pipáznak egy laza töméssel, ellenkező esetben szédülés, fejfájás lehet a vége.

A tömések Mini Phunnel-ben 50-60 percig tartanak, sima kerámiában kb. 45 percig (ez függ a kerámia űrtartalmától), Medium Phunnel-ben és nagyobb kerámiákban kb. másfél óráig bírja. Mindent összegezve elég érdekes keverése a rózsának és a mentának ez a dohány, egyszer mindenkinek érdemes kipróbálnia, nyárra kellemes hűsítő lehet, de édesszájúaknak nem ajánlanám.

Share.

Leave A Reply