A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

A dohányzás pozitív hatásai? II.

2

Folytassuk akkor miért hülyeség az, hogy a dohányzásnak van pozitív hatása. Előző bejegyzésemben már kifejtettem, hogy szinte minden káros akkor miért pont ez lenne egészséges? Egészséges, persze….

Élettani, ökológiai hatások
• A dohányosok nikotintartalmú füstöt lélegeznek be, ami szűkíti az ereket, vastagítja azok falát. Emellett – általános szokásként – alkohol és koffeintartalmú folyadékokat is fogyasztanak, melyek tágítják az ereket. A dohányzó ember szervezetét ért káros hatások tehát kiegyenlítik egymást, így közelítve az ideális állapothoz!
• A füstölés tartósító eljárás. Az állati eredetű élelmiszerek egy része ezzel a természetes és ősi eljárással van konzerválva. Elég nyilvánvaló, hogy az emberi szövetekkel is hasonló kölcsönhatásba lép a füst, mint teszem azt a lókolbásszal. Ennek alapján kijelenthető, hogy a dohányos emberek jóval tovább élnek, mint a nemdohányzók. Az erről olvasható ellentétes statisztikák hamisak, vagy más káros hatások és véletlen miatt nem a valós értékeket mutatják.
• A dohányos dohányt füstöl el. A dohány, mint kultúrnövény, ezért kerül egyre nagyobb termőterületen termesztésre. Íme egy faj, mely evolúciós sikerességét egy emberi szokásnak köszönheti.
• A dohányzás elriasztja a szúnyogokat és egyéb vérszívókat. Az emberiség évszázadok óta sikertelenül küzd ezekkel a rovarokkal és az általuk terjesztett betegségekkel. A dohányos tudja a választ: ha mindenki dohányozna, nem lenne a szúnyogok számára táplálék, kipusztulnának, így számos halálos kór tűnne el a Föld színéről!
• A dohányzás étvágycsökkentő hatásai közismertek. A jóléti társadalmakban az elhízás egyre fokozottabban jelentkező probléma. Vonjuk le a következtetést: mivel az emberek többsége sportolni nem szeret, fogyókúrázni nem akar, akkor csak a dohányzás marad megoldásként. Kérném a kormányokat, hogy állami pénzekből a média útján népszerűsítsék a dohányzást például cigarettázási versenyek, “Ki mit szív?” műsorok sugárzásával

Tehát, először szűkíti az ereket, majd ha iszunk kávét vagy koffein tartalmú üdítőt akkor az majd vissza tágítja. Hülyeség? Biológiailag nem, viszont melyik cigis áll neki energia italt vagy kávét inni a buszmegállóban vagy az utcán sétálva? Egyik sem vagy csak nagyon elvétve. Akkor meg már is nincs ellensúlyozva a negatív hatás. Persze arról az oldalról is megközelíthetjük a dolgot, hogy mi a fenének terheljük fölöslegesen a szervezetet amikor egy adott állapotot akarunk tartani? Mindenki döntse el, hogy mennyire jó az ereknek az, hogy egyszer tágulnak, egyszer szűkülnek és ellentétes hatású vegyületek keringenek a vérben. Röviden ez a ‘kiegyenlítik egymást egy baromság.

Füstölés tényleg tartósítő és ízesítő eljárás. Azonban picit gondoljunk már bele, hogy mi nem gerendán lógó már feldogozott húsrúd vagyunk. A húsokat sem belülről, hanem kívülről tartósítják! Nem véletlenül, ennek megvan a kémiai és biológiai magyarázata. Tehát ez az érv is egy hülyeség.

Annak mi köze a pozitív hatásaihoz, hogy kultúrnövény lett? Ennek mi köze az egészséghez? Annyi, hogy emiatt irthattak ki erdőket, ami a levegő tisztulását rontja és ez tovább rontja az egészségünk.

Lesz ennél nagyobb marhaság még? Olvasom tovább, bár már kezd elmenni a kedvem, ez túl nagy baromság.

Rovar irtóként lehet, hogy hatásos. Azonban ember riasztóként is. Továbbá sajnálattal kell közöljem, hogy a rovarok egy része immunis erre a füstre, így szívhatsz 1 dobozt egyszerre, akkor is meg fog csípni és szidkozódhatsz.

Szóval ne sportolj, hanem dohányozz és akkor nem fogsz elhízni? Biiiirkaság ismét. A láncdohányosoknál előfordulhat. Sőt, amikor valamikor mellettem rágyújt valaki akkor nem csak étvágyam megy el, de rosszul is leszek a büdös füsttől. Tényleg rohadtul pozitív, köszönöm előre is!

Így ezen érvek közül egyet sem találtam akár csak félig komolynak. Illetve a rovar riasztós talán, de mint említettem az ember riasztó is. A következő résztől pedig eléggé elment a kedvem, ha ilyen buta az aki írta.

Share.

2 hozzászólás

Leave A Reply