A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Al Fakher Berry, dohányteszt videóval

4

Az Al Fakher egy új dohánymárka, amely nemrég érkezett kicsiny hazánkba. Egy doboz ára, körülbelül 1400-1500.- körül mozog, ami kissé soknak hangozhat, de a terméket ismerve reális árról van szó, ugyanis egy prémium kategóriás dohányról van szó. Magyarországon sajnos a törvények miatt csak 50g-os kiszerelésben kapható. Jelenleg még kevés helyen lehet megvásárolni, egyik hely a Pannon Tobacco, de már több helyen is lehet kapni. Idő kell míg elterjed.

Minden egyes Al Fakher dohánycsomagolás saját színt kapott, amely feltünteti a dohány ízesítését, valamint a márka jellegzetes logóját. A dobozon találunk egy külső fóliát, belül pedig egy rendkívül erős, vastag tasakot, amely nem engedi kiszökni az aromát. A tasakot bontatlanul hagyva a dohány illatát sem érezzük. A dohányokat fél éve, 2011 nyarán gyártották, ami a csomagoláson is fel van tüntetve, tehát egy nagyon friss terméket kapunk kézhez.

Az Al Fakher, Berry dohánya tulajdonképpen egy mix, erdei gyümölcsök keveréke, melyben érezhetünk epret, szedret, tán némi áfonyát is. Az illata szintén erős erdei gyümölcsös illatot áraszt. A0,05%-os erősségű nikotint nem igazán lehet érezni rajta, mivel mosott dohányról van szó. A teszt egy Hookah Pro csővel, egy Sahlar Mini Phunnel kerámiával, egy Nargilem NP450-es vízipipával és három Coco-Coal szénnel történt.

Íze rendkívül intenzív, erősebb, mint az illata, ami elég nagy ritkaságnak számít. Kellemesen édes, jól egyensúlyoz a határok között. A füstjére sem lehet panaszunk, ahogy a többi Al Fakher dohány esetében sem. Maga a dohány jól aprított, nem túl nagy, de nem is morzsalék, így könnyen tömhető. Pont ideálisnak mondanám.

Nedvesség tekintetében sok melasz van rajta, aminek egyetlen hátránya, hogy kicsivel kevesebb dohány kerül a dobozba. Ez egy mini Phunnel esetében három-négy, hagyományos egyiptomi kerámia esetében két-három tömést jelent. Vortexben 2 tömésre elegendő.

Több kör szenet is kibír, az egyiptomi kerámiában, körülbelül két óra után kezd gyengülni az ereje, de egy Tangiers phunnel kerámiával akár három órát és három kör szenet is elbír. Egy Mini Phunnel-nél, másfél-két óra hossza lehet amit kibír a Berry és a több Al Fakher dohány.

Érdemes kipróbálni, mert egy prémiumkategóriás dohány, és a hozzá fűzött reményeket maradéktalanul tartja. Hozza az elvárt szintet, így hazánkban jelenleg az Al Fakher a legjobb minőségű, elérhető vízipipa dohány.

Végül a videós teszt:

Share.

4 hozzászólás

Leave A Reply