A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Al Fakher Görögdinnye

18

Kis hazánkban, ez a márka képviseli a prémium kategóriát a vízipipa dohányok között, szóval nagy izgalommal vágok neki a kóstolásnak.

Egy 250g-os csomag a tesztalanyom, nagyon friss darab, kb 2-3 hónapos. Csomagolása megszokott Al Fakher, vagyis egy doboz, rajta kívül egy fólia, belül egy vödör. Vödrön még egy fólia, és belül a dohány egy nagy zacskóban. Kiszáradás esélye, szinte lehetetlen, 100% légmentes a csomagolás. Megszagolva a kibontott kis zacskót, érezhetjük a fenomenális illatot, finom, egyértelműen görögdinnye illat.

al-fakher-watermelon-250

Kibontva a csomagot, láthatjuk, hogy hihetetlen nedves a dohány, tocsog a lében, ebből arra következtethetünk, hogy jó sokáig élvezhetjük majd az ízt, és a bő füstöt. Miután megtömtem, rátettem a szenet, rajta hagytam a kerámián fél percig, és utána elsőre jött már valamennyi füst. Később egyre csak nőtt, s 10-15 perc után már hatalmas füstfelhőket eregettem. Nagyon szép, tömör füstje volt a dohánynak.

Ízre nagyon finom görögdinnye. Olvastam pár helyen, hogy mintha görögdinnyés rágóhoz hasonlították, de ennek én csak az ellenkezőjét tudom mondani, olyan volt mintha beleharaptam volna egy nagy szelet görögdinnyébe.  🙂 Finom, erőteljes íz!

Két kör szenet bírt ki a dohány, de szerintem több is lett volna, csak sajnos nem volt már időm tovább szívni.

Személyes vélemény, hogy szerintem ez az egyik legfinomabb görögdinnye ízesítésű dohány. Magyarországon nem tudom mennyire kapható mostanság ez az íz Al Fakher-ból, de ha találtok, mindenféleképpen vegyétek meg. Régebben lehetett kapni 50g-os kiszerelésben, de sajnos utóbbi időben sehol nem találtam. Enyém külföldről van, ezért is ilyen friss. Nekem egy személyes kedvencem lett ennek a márkának, ez az íze.

Összefoglalva:
Mindenkinek nagyon ajánlom ezt a dohányt, csak pozitívat tudok róla mondani.

Íz 10 /8.5
Füst 10 /9
Illat 10 /7.5

Következő körülmények között pipáztam:
-Szobahőmérséklet
-65cm-es, különleges egyiptomi pipa
-Razan Sultan szívócső
-Vortex kerámia
-4 réteg alufólia, két fél Cocobricoval
-tartályban hideg csapvíz

Üdv, Gas vizipipaforum.com

Share.

18 hozzászólás

  1. sYska

    GyZ: Mivel jövedéki adós termék lett a vízipipa dohány, így államilag szabályozott árak vannak. Ha lesz (vagy lenne) Al Fakher, akkor ugyan annyi lenne az ára, mint a többi márkának, tehát 980-990Ft/50g. Így pedig már nem olyan jó üzlet, mivel 25 milliót kell letenni a vámra, hogy behozhass dohányt nagy tételben + engedélyek és erre jön még a dohány igazi ára, amit a gyártónak fizetsz. (+ A rizikó, ha nem tudod eladni a dohányokat….)

  2. Üdv. A budafoki úti henets boltban kapni néhány AF dohányt. Ma vettem, volt kókusz, fruit cocktail, meg sárgadinnye. Fruit cocktailt választottam és nagyon király. Az van ráírva, hogy 2011 febr a csomagolás, és 2013 febr a lejárati dátum. Szóval elvileg friss.. De nekem nagyon bejön, finom!

  3. Hát hentes éés pipabolt. De lényegében a fő biznisz náluk a hús. 🙂 Van pár pipa, szén, dohány. Sok közük nincs a dologhoz, de árulják! 🙂 Egyébként az normális, hogy az átlagosnál jobban megütött ez az AF? 3-4 éve aktívan pipázok, szívtam már sokfélét, AF-et még nem nagyon. És azt éreztem mintha jobban fejbevágott volna mint egy nakhla vagy al-waha. Elrontottam valamit? Égett íz nemvolt, sőt kifejezetten finom volt, de..

Leave A Reply