A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Al Fakher – Guava

0

Égtem a vágytól, hogy egy teljesen ismeretlen dohányt próbáljak, többek között teszt szempontjából is. Már egy különleges ízt szerettem volna, és a boltban sem volt nagy választék, mert szokásomhoz híven az új áru érkezése előtt mentem be. Végignéztem a palettát és megcsillant a szemem a guaván. Mizot már kóstoltam, az nem volt rossz, reméltem, hogy az AF még jobb lesz. Nos, hát akkor lássuk is, hogy mi lett ennek a vásárlásnak az eredménye.

Az Al Fakher csomagolását már nem kell részleteznem, zöld színű doboz, benne egy rétegű csomagolásban a dohány. Aprítottsága és nedvessége nem tér el a többiétől, erre panasz nem lehet. Könnyen lehet vele tömni bármilyen kerámiát. Miután kibontottam egy édeskés illat csapta meg az orromat, kicsit meglepődtem rajta, mert a Mizonak nem volt ilyen édes illata, ráadásul ez inkább ilyen éretlen banánra, de leginkább vegyes gyümölcsre hasonlít. Megtömtem a Vortex kerámiámat ráraktam egy réteg páncélfóliát és 3 fél Cocobricot.

Füst: nagyon szép, tiszta füstje volt, elején a hőtartót felhelyeztem, hogy járja át a hő rendesen a dohányt. Tartós, intenzív, Al Fakherhez méltó füstöt adott. A dohány bírja a hőt, de 10-15 percenként érdemes átforgatni a szeneket, hogy egyenletes legyen a hő adagolása és ne égjen meg.

Íz: nem igazán töltött el pozitív érzés, mikor megéreztem a dohány ízét. Valami nem volt az igazi és vártam, de kb. fél óra után sem változott a dolog. Az íze nem túl erős, mellesleg nem is olyan meggyőző. Kicsit édes a dohány és nem is tudom mihez hasonlítani. A Mizo guava dohánya enyhén frissítő, kicsit citrusos beütésű, ezzel szemben az AF sokkal édesebb. A pipához Hookah Pro Classic long mosható szívócsövet használtam mosás után így nem volt más zavaró íz sem. Szóval nem értettem mi lehet a gond, ezért pár nap múlva második tömést is csináltam. Az eredmény ugyanaz volt, gyengébb íz a többi Fakherhez képest, és ugyanaz az édesség. Nekem személy szerint nem jött be, ennél az Al Fakher többre képes. Mint azt mondani szoktam, nem lehet egy márkának minden íze tökéletes.

Aki esetleg veszi a bátorságot és kedveli az egzotikus ízeket, az kipróbálhatja. Én kivételesen most nem ajánlom ezt, szerintem van finomabb és olcsóbb guavás dohány (lásd: Mizo). Felkerült az Al Fakher feketelistára a sárgadinnye és az eper mellé. Nem is szaporítanám tovább a szót, csak megszerettem volna veletek osztani negatív tapasztalataimat is. Bő füstöt mindenkinek! 😉

Share.

Leave A Reply