A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Al Fakher Őszibarack dohányteszt

0

Sziasztok pipások! A nagy érdeklődés miatt a következő tesztem alanya az Al Fakher őszibarack ízű dohánya lesz. Szerencsére már megérkezett hozzánk a tavasz és újra kimehetünk a szabadba pipázni. A jó időhöz üdítő gyümölcsös dohányok passzolnak. Így a kellemes tavaszi pipázásokhoz az egyik megfelelő dohány az AF őszibarack.

A dohányunk 2011. júliusi, tehát elég friss, jelenleg 1390 Ft-ért lehet hozzájutni. Ez az ár a márkánál elfogadható, mivel még kb. 3 éve az adójegyes korszak előtt is már 1000 Ft környékén mozogtak. A csomagolása olyan barackos-narancsos színű, rajta a gyümölccsel. A belső csomagolása nem tér el a többi íztől, kétrétegű, légmentesen zárt fóliában van.

A dohány színe piros, mint minden íznél. Aprítottsága és nedvessége szinte hibátlan. Kisebb ágakat nagyon elvétve lehet találni. A jó aprítottságnak köszönhetően nagyon könnyű vele tömni, a nedvessége pedig nagyon jól el van találva, nem túlzottan melaszos, mint a Serbetli. Miután kibontottuk a csomagot egy gyümölcslészerű barackos illatot érezhetünk, ami nagyon kellemes. Ilyen barack illatot én egy dohánynál sem éreztem. A Mizohoz nem hasonlít, az egy teljesen más barackos illat.

A tesztemet egy:

  • Aladin Fata Morgana vízipipával (tartályban csapvíz)
  • Sima egyiptomi kerámiával (páncélfólia)
  • 3 fél Cocobricoval
  • Hookah Pro Classic Long mosható szívócsővel végeztem.

Füst: hamar beindult a füstje, érdemes a hőtartó sapkát rátenni az elején, hogy az egész kerámiát jól járja át a hő. Majd néhány szívás után le is vehetjük, ha zárt térben pipázunk. Szabadban pedig majd a szél vagy a hőmérséklettől függően kell rajta hagyni. Az egyiptomi kerámiámba csak egy kisebb adag (10-12 g) dohányt tettem, de ezzel is körülbelül másfél órán keresztül tartó pipázást sikerült elérni végig nagy füsttel. A hőtartót a végén érdemes visszatenni a szén gyengülése miatt.

Íz: erről is csak pozitívumot tudok mondani. Nekem nagyon ízlik, finom zamatos barackos ízt érezhetünk, mint a rostos őszibarack lé. Erőteljes ízt ad a dohány, és nagyon sokáig tart. Több mint egy óra után kezdett el gyengülni, és végig érezhető volt az íze. Az íz minőségét intenzitás szempontjából a Mizo őszibarackhoz hasonlítanám. Viszont maga az íz eltérő a két márkánál, míg ez egy rostos barackléhez hasonló, addig a Mizo inkább egy barackos ice tea ízére hasonlít. Ha egy listát kellene állítani, akkor az Al Fakhert helyezném első helyre, majd szorosan mögötte a Mizo lenne második helyen.

Ezt a dohány bátran ajánlom mindenkinek, kezdőknek és profiknak egyaránt. Véleményem szerint ez egy olyan íz, amiben kevesen fognak csalódni. Akik első ízben próbálják a vízipipát számukra is pozitív élményt fog nyújtani ez a dohány. Nekem régi nagy kedvencem, próbáljátok ki! 🙂

Share.

Leave A Reply