A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Al Sultan – Mentol [Videós Dohány teszt]

2

A videóban leteszteltem az Al Sultan márkájú vízipipa dohányt, melynek ízesítése jelen esetben mentolos volt. Akiknek nem jönne be a videó, elmondanám, hogy ez a dohány nagyon friss. Az Al Sultan eme dobozát 2009 májusában gyártották. Alig pár hónapos. Így nagyon nedves és kellemes az illata. Tömni könnyen lehet, nagyon jó aprított. Egyetlen nagyobb darab levelet vagy szárat sem találtam benne. A dohány nedve, a melasz persze jól összemaszatolt mikor tömtem, de hát ez a jó, friss dohány ára. Egy Vortex típusú kerámiába tömtem. Ezután dupla rétegben grill alufóliát használtam és erre került sok apró, körkörös luk. Végül 2 egész és 1 fél cocobrico szén volt a ‘hab a tortán’.

A füst 3-4ik szívásra megindult. Hmm… Meglepődtem, mivel az eddigi mentolos vízipipa dohányok mind viszonylag erősek voltak, már az elején eléggé lehűtötték a légcsövem. Az Al Sultan nem. Lágy, kellemes és még is jól érezhető, gyengéden hűvös menta ízét éreztem a számban. Mivel már több mentolos dohányt is kipróbáltam, ezért tudom hasonlítani.  Az Al Fakher karakteresebb borsmentás, az Al Waha erősebb, de inkább fogkrém szerű, a Nakhla pedig csak erősebb. Összességében a mentolosak közül én ezt ajánlanám. Főleg kezdőknek, ők ne a Nakhla és Al Fakher dohányokkal ismerkedjenek a mentás ízzel.

Végső soron én 7/10-es értékelést adok az Al Sultan mentolos dohánynak. Friss, jóízű, melaszban áztatott és apró. Mi kelhet még? :happy:

Share.

2 hozzászólás

Leave A Reply