A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Átverés átverés hátán? (+válasz)

15

Gondolkodtam kicsit, hogy megírjam-e ezt a bejegyzést és végül arra jutottam, hogy igen, mivel pár dolgot érdemes tudnotok. Főleg azokat értini akik interneten keresztül szoktak vásárolni, azonban mások is olvassák el kérem és szóljanak a barátaiknak.
Megjött a várható kitérő válasz, a bejegyzés végén megtalálhatjátok.

Először is pár alap információ:

Van egyik webshop, nevezzük webáruháznak és van a másik, amit csak vásárlásnak. A vásárlás még régebben megújította az oldalát és egy ingyenes webshop rendszerre épített, amihez minden ingyen készen áll majdnem. Még a külsőt, a megjelenést is megtaláltam egy ingyenes oldalon, ahonnan hivatalosan le lehetett tölteni 0Ft-ért. Van a másik, a webáruház. Náluk nem volt változás, csak kisebb. Legalábbis úgy tűnt.

A háttérben azonban egy teljesen egyedi megjelenésű és komplett, fizetős rendszer készült. Jómagam be lettem avatva a fejlesztés végébe és már egy ideje nyomon követem a történéseket. A webáruház fejlesztése jól haladt, már a végső stádiumban van. Illetve lenne…

Történt ugyan is, hogy gondoltam ránézek a .eu blogjára. Az egyik bejegyzés azonban nem stimmelt. Ebben felhívták a figyelmet, hogy új menüt találtak ki a dohányokhoz. Gondoltam megnézem. Láss csodát, pont ugyan az volt amit a webáruház oldalán láttam! Továbbá Lukjaninak a tulajdonosnak és ötlet lopógazdának az ötlete volt, a hazugsága szerint. Ezt pedig tovább tetézte azzal, hogy azt írta: “Kíváncsi vagyok hány napot kell várni a konkurens webáruházaknak, hogy lemásolják oly sok egyedi ötletünk után ezt is.” Majd ezután több nevető smile következett. Enyhe célzás arra utalva, hogy a webáruház hamarosan élesben is induló új oldalán eredetileg kitalált és megcsinált képek lesznek a hamisítványok, miközben a vásárlás az aki magántulajdont és tiszteletet semmibe véve csak átmásolta az ötletet és a képeket. Szerintem ez már szimplán gerinctelenség. Láttam a saját szememmel a készülő oldalon, így biztos a forrás, hogy onnan lopták el. A tulajdonos még mókásan mesélte is, hogy a ‘Natúr’ feliratot a Danone doboz fotójáról vágta ki saját kezűleg. Érdekes ez is ott megtalálható a vásárlás oldalon. Ami igazából szánalmas, hogy a dohányok ilyesmi kategorizálása még külföldi internetes áruházban sem láttam így megoldva ezt, tehát az ötlet igencsak egyedi. Ezt lelopja Lukjani és a saját ötleteként adja elő úgy, hogy az eredeti ötletgazda aki másolja őt. Megmutatom képeken:

Eredeti

és a lelopott változat:

Azonban a baj másik fele ott van, hogy az eu-s blogot látogatók mindent elhisznek egyből, amit oda kiírnak, nem néznek utána és nem is tudnak sok háttér információt, ami alapján teljesen más lenne a véleményük. Egyből szeretnék még egy példát hozni a vásárlás oldal tulajdonosának a gerinctelenségét alátámasztó információt. Lássuk a hozzászólást tőlük képen, mivel valószínűleg fennáll az esélye, hogy átírják:

Arról nem is beszélve, hogy bárki aki leír bármilyen negatív véleményt az oldalról vagy leírja, hogy mi is történt valójában, mi honnan van és képekkel bizonyítja vagy szimplán nem ujjong az eu-s oldalért Lukfejűért annak a kommentjét törlik. 50 hozzászólásból 14 ha kikerül, annyit törölnek. Hol van itt a szólás szabadság? Újabb jó tulajdonsága a tulajdonosnak.

Nézzünk még egy esetet:

Volt régebben, közel fél éve egy akció amikor a törzsvásárlói kártyákat bevezették. Nem tudom melyik oldal vezette előbb be, de ez nem is fontos, hisz ez annyira átlagos ötlet, hogy aligha számítana újdonságnak.Bevezették a kártyát, nem is volt gond. Azonban egyszer láttam, hogy az vásárlás oldal több kártyát is elfogad. Megnéztem és lám lám, a webáruház kártyája volt, kicsit átalakítva, hogy az eredeti oldal ne legyen felismerhető. Ötletes nem, mekkora ötletgazda? A gond és szemétség, hogy nem kérdezte meg a webáruházat, hogy ezt megteheti e. Csak kitette és ennyi. Sokszori kérésre sem vette le. Láthattok egy képet lentebb erről:

Fent a szemét módon, engedély nélkül kitett változat, alul pedig az eredeti:

Szerintetek milyen az ilyen ember? Aki ha valami újat lát ellopja és sajátjaként adja elő? Továbbá még tetézi, hogy az eredeti ötletgazdát tituálja másolónak? Van még kedvetek vásárolni Lukjanitól és az eu-s lapok bármelyikétől? Nekem nincs és ha nem akartok gerinctelen szolgáltatást egy szemét tolvajtól, akkor inkább máshonnan rendeljetek, teljesen mindegy honnan, de ne az ilyen embertől.

(Lukjani: Ötletes húzás volt, igazi [email protected]ázi vagy. 🙂 Várom a válasz bejegyzésed, hogy kisebbségi komplexusom van és seggnyaló, stb. stb. Azonban az igazat nem árt ha többen tudják. Szerintem elég hamar elpártolnának tőled, ha picit is jobban ismernének.)
Választ is kaptunk és persze kitérőt és félrebeszélést. Nézzük csak!

Lukjani a következőt írta:

Sorolom, lehet, ismerősek lesznek:

– 14 napos pénz visszafizetési garancia, persze a szállítást is visszafizetik. Hol volt ilyen először?
– Garancia az 1 napos kézbesítésre, ha késik a csomag, egy rúd szén a fájdalomdíj. Hol volt ilyen először?
– Ingyenes visszahívás, csak telefonhívást kell kérni. Hol volt ilyen először?

 • Hmm pár dolog sántít. 14 napos pénz visszafizetési garancia. Ezt azért több ezer oldalon lehet olvasni. Tuti mindenki róla másolta.
 • Fájdalomdíj: Elég sok internetes áruházban van, sőt megsúgom: Még a Tesco-ba is van ilyen, az akcióknál. Még egy világújdonság tőled, ami másnál sincs.
 • Ingyenes visszahívás szintén egy ilyen kategória. A profibb internetes szolgáltatóknál mind van ingyenes visszahívás.

Milyen egyedi ötletet tudsz felmutatni? Te is máshonnan lopod az ötleteket. Akkor miről beszélünk? Milyen jogon mondod másra, hogy lop? Ne vicceskedj már.

Összességében a spanyol viaszhoz kicsit korábban kéne felébredni, tisztelt Lukjani. Ezek sem a saját ötleteid. A cikk írás ötletét is már jó régen kiötlötték.

Ezen dolgokat nem feltétlenül a te oldaladról szedte, hiszen másik 1000 oldalon vannak. Esetleg a következő az lesz, hogy a lopásod azzal indoklod, hogy “piros vízipipát én árultam először” vagy mivel? Az pozitívum, hogy bevallottad, hogy loptad az talán kis pozitívum, bár az indoklás, hogy miért már elég gyenge.

A szén konzol kifejezést te találtad ki, oké. Viszont használja még másik több száz bolt. Azokról is mind megpróbálsz ‘kárpótlásként’ lopni valamit?A fényképeket tudtommal nem az a webáruház használta fel, hanem egy teljesen másik. Miért mástól lopsz? Ha neki is lehet, akkor te is megteheted? Ugyan már, gondolkodj már tisztességesen és normálisan.

A kommentekből továbbra is csak a nyalizósokat hagyd meg, sőt ide is kommentelhetnek a 14 éves látogatóid. Csak a kérdés, hogy meddig küldözgethetsz még ki postán 18 éven aluliaknak dohányt? :sleeping: ….

Share.

15 hozzászólás

 1. Nem vártam tőle mást, ha vidéki lennék akkor sem tőle vásárolnék, mert ők az igazi agresszív marketing és a sztárolós pr munkát nyomják mindegy, hogy milyen áron de folytatják az agymosást, ami nekem nem jön be. Ehhez hozzájárul az, hogy besorolható a puhatestű gerinctelenekhez.

 2. örülök hogy végre valaki írt erről egy cikket és fel is vállalja a véleményét, még akkor is ha a szóban forgó oldal kiforgatja midnen szavad, irígynek titulál és hasonló dolgok. igazából a legszörnyűbb hogy bármennyire is igyekezel egy egész elvakult tömeget nem lehet meggyőzni. de előbb utóbb talán felnőnek ők is és elkezdenek nyitott szemmel járni

 3. ‘Tisztelt tizenéves Anyádkínja’: Mondj pár okot?
  Ok és bizonyítás nélkül bármit lehet állítani. Különben is, jómagam igyekszem semleges maradni, azonban Lukjani húzásai mára már túllépik a pofátlanság fogalmát, én csak kiemeltem ezeket.. Sajnos a saját blogján valahogy nem ír ezekről és az aki kommentbe megírja, azt törli. :whistle:

 4. Én is “tizenéves” vagyok, de eddig sem volt szimpatikus ez az eu-s oldal. Az egyik barátom innen rendelt pipát, és már az első használatnál kiderült nagyon sok hibája (nekem az tetszett a legkevésbé, hogy egyszerre csak egy ember szívhatja, a többinek közbe be kell fogni a csövet, nehogy bemenjen a levegő…-.-‘). Én végül is egy másik oldalról rendeltem, igaz, nem egy nap alatt hozták ki, és valamivel drágább volt, de legalább minőséget kaptam a pénzemért. Tehát száz szónak is egy a vége, eddig is sejtettem, hogy nincs minden rendben ezzel az oldallal, kösz, hogy most ezt így leírtátok. 🙂

 5. Aha persze kedves LANDI csak annyi a különbség hogy dobsz nekik egy telefont, másnap jön a futár és a pénzt meg visszakapod! Na ilyen hol volt először?
  A másik: Milyen gyakran van frissítve ez a blog, kéthetente?
  ne vegyétek sértésnek de könnyű mást kritizálni úgy hogy ti sem vagytok jobbak.
  na csók mindenkinek 😀 😆 😎 🙂

 6. ko12: Megint egy dolog, aminek nem tudod a hátterét. A garancia rendezés telefonon és hasonló ötleteket megtalálhatod a legolcsóbb webáruház építős könyvekben is, onnan is tanulhatták mind a ketten. Szóval az ötlet adott volt, Lukjani előtt már több nagyobb internetes áruházba volt ilyen. Na akkor kinél volt előbb? 😀 Az hogy mikor vezetik be már egyedi kérdés, kinek mennyi ideje van.

  Ez a blog tényleg ritkábban frissül, de 2 érv kapásból mellette:
  – Nem kerül ki minden szemét, hülyeség, pornó a 12 éveseknek, stb. amit szemétnek nevezhetnénk.
  – Nem reklámozunk minden második bejegyzésbe egy webáruházat. Itt is igyekeztem mindkét fél névtelenségét megtartani úgy, hogy keresővel ha utána nézel megtalálhatod.

  Undorító az a Fakhur-os bejegyzés is. Valószínűleg nem fogynak jól a romlott masah dohányok és kellett egy kis hitegetés, hogy a romlott dohány épp annyira jó, a hozzád hasonlók meg képtelen észrevenni, hogy csak átver titeket.

  Pont ezért ‘vagyunk’ jobbak, mivel nem hazudunk, hogy vedd meg a szemetet. Pont ezért, mert nem a pénzről nálunk minden.

  Azt amúgy miként érted, hogy mi rosszabbak vagyunk? A másik webáruházzal nem vagyok szoros kapcsolatban. Maximum, hogy többet bérlik a reklám felületet. Az pedig 100%-osan üzleti alapon működik, LJ sajnálta a reklám felület árát, ennyi.
  Esetleg ha a Vizipipafan.com oldalt szerkesztőkre gondolsz, akkor nem mi a helyes megnevezés, hanem ‘Te’. Én egyedül több segédanyagot tudok felmutatni mint amit ti EU-sok össze szedtetek. Nézd meg, hogy nálam több száz hasznos cikk van. Ott? :whistle:
  Szerintem épp elég jogosan kritizálok/kritizálunk.

  Amúgy amíg nem vagy képes az fentebb említett Fakhur-os bejegyzés logikáját és a ‘véletlen’ összefüggéseket észrevenni, addig jobb is, hogy ott vagy.

  Apropó, még 1 dolog: Fórumot meg sem említem. 😀

 7. sYska:
  igazad van, itt sokkal több hasznos cikk van, és a pornó sem épp a vp-s blogokra való. :blink: ráadásul elég [email protected] photoshoppos képek vannak… azt hogy ti sem vagytok jobbak azt pedig nem úgy értettem hogy [email protected] az oldal, mert kifejezetten jobb, csak ritkábbak a frissítések… a fakhuros cikket meg tudtommal nem LJ írta, szóval senki nem mondhatja, hogy bebeszélik nekünk, hogy vegyünk lejárt dohányt.
  szép napot! :biggrin: :biggrin: :biggrin:

 8. Hát az, hogy más nevet látsz ott, simán megoldható a Word Press admin felületén. Lehet más küldte, csak érdekes az időzítés. Többeknek feltűnt ez a fórum látogatói közül. 🙂 Persze ne tételezzük fel a legrosszabbat, csak néha nehéz a jó szándékot meglátni.
  Neked is további szép estét.

Leave A Reply