A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Banános Serbebetli, vízipipa dohányteszt

0

Sziasztok! Idei első tesztemben egy szezonális ízt választottam, a tél egyik legtöbbet fogyasztott déli gyümölcsét, a banánt. Félve próbál meg az ember választani a banános ízek között, hiszen nagyon sok dohánymárka van, ami már csalódást okozott. Szerencsénkre az ősszel érkezett kiváló minőségű Serbetli dohánymárka ízei között is megtalálható a banán.

Serbetli-banan

A dohányunk 2011. augusztusi, nagyon friss. A doboz a szokásos, jelen esetben sárga színű. A belső csomagolás ennél a doboznál a megszokottól eltérő. Ilyennel még én sem találkoztam, csak másoktól hallottam erről a jelenségről. Az 50 gramm dohány 5 darab 10 grammos légmentesen zárt tasakban van a dobozban, amit a képen is láthattok. Véleményem szerint ez előnyös, hiszen csak annyi dohányt bontunk ki, amennyire szükségünk van. Egy tasakból kényelmesen meg tudtam tömni a mini Vortex kerámiát. Tárolás szempontjából szintén kényelmes, hiszen a Serbetli bő melasza nem folyik össze-vissza és a frissességét is megtartja. Szerintem okos dolog lenne, ha az összes többi dohány is ilyen csomagolást kapna, bár erről megoszlanak a vélemények.

A dohány közepesen aprított és tocsog a bőséges melaszban. Miután ollóval sikeresen megbontottam egy kis tasakot, kellemes banán illatot éreztem, ami nem túl intenzív. Ez a kellően édes illat nagyon élethű, inkább a nagyon érett banánéhoz hasonlít.

A teszt körülményei:

Íz: Minden elismerésem, eddig a legfinomabb banános dohány, amit valaha szívtam, bár ez már nem újdonság számomra, hiszen régebben is volt már szerencsém Serbetli banánhoz. Egy korábbi tesztemben már említést tettem erről, és nagy örömömre szolgált az, hogy már hazánkban is kapható. Nagyon finom, édes, kellemes ízt ad, szintén a nagyon érett, kicsit talán túlérett banán ízéhez tudnám hasonlítani. Sok dohánymárka után ez volt az egyik, amiben nem ért negatív élmény. Megemlíteném a Nakhla, az Al Masah, de még az Al Fakher banános dohányát is, amiben csalódtam. Természetesen ez sem adja vissza 100 %-ban a gyümölcs ízét, de talán ez van a legközelebb hozzá. Az íz intenzitása 40 perc utána már kezdett csökkenni, az íz pedig még a szenek elégése előtt megszűnt. Durván egy órás tömést tudtam összehozni ebből a 10 grammból, ami szerintem megfelelőnek mondható.

Füst: A füstről sokat nem írok, hiszen csak ismételném magam. Nagyon nagy, szép tiszta fehér füstöt ad, amit ennél a márkánál már megszokhattunk. A füst intenzitása még az íz gyengülésével sem csökkent, majd csak jóval később.

Ismét megemlíteném, hogy érdemes Phunnel vagy Vortex kerámiába tömni, hogy ne folyjon le a testbe a sok melasz. A nikotinra érzékenyeknek is ajánlatos ez a márka, hiszen nagyon gyenge, nekem még sose sikerült „beszédülnöm” tőle. De főleg azoknak ajánlom, akik már régóta keresnek megfelelő ízű banános dohányt, mert szerintem nem fog csalódást okozni. Bő füstöt az újévre! 🙂

Share.

Leave A Reply