A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

BeeTobacco, új dohány márka

1

A minap kaptam egy emailt, hogy egy új vízipipa dohány márka jelent meg a németországi piacon. A neve BeeTobacco. Nem tudom ki az aki emlékszik még a Chabalik kékszőlős dohányára? Ez volt az a dohány, amit kinevettünk. Miért? Mivel olyan volt a csomagolása, mint a májkrémes kóstoló adagoknak. Illetve azoknak talán minőségibb a csomagolása. Ilyen májkémes rúd szerű kis izé volt. Ki kellett vágni és azon kipréselni a dohányt. Maga a Chabalik egy középkategóriás dohány volt, csak a csomagolás volt kritikán aluli.

Most viszont eljött az a pillanat, amikor a ‘német’ szó hallani, nem csak a glicerintörvény jut eszembe. Ez a márka lépett az első helyre! Miért is? Nézzük!

Először is, mivel Német gyártású dohány, így nem lehet több mint 5% a glicerin tartalma. Ennek következtében baromi száraz. (A sima régi Nakhla dohányoknál még szárazabb!) Szükséges hozzá frissítőt venni. Azonban ha ezt ellensúlyozzák az árával, akkor ez nem is probléma. A probléma szerintem a csomagolása. A Tesco-s májkrém jut eszembe róla vagy a Medve krémsajt. Nektek nem?

A csomagolás kis kiszerelésben mondjuk hasznos, mivel 1 tömésnyit tesznek megközelítőleg 1 kis ‘zacsiba’, így a többi addig nem szárad. Azonban nagy kiszerelés esetén már nem csak idétlen, de haszontalan és kényelmetlen ez a csomagolás.

Frissítve: Még sem Német gyártású dohányról van szó, hanem egyiptomi székhelyű cég gyártja. Így legalább nem olyan száraz. További infók a márka a honlapján: BeeTobacco

Share.

1 hozzászólás

Leave A Reply