A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Different, herbál – Narancs és menta

0

A herbálok megjelenése viszonylag új keletű. Dohánymentes, ugyanis ez egy dohányhelyettesítő. Így nem tartalmaz nikotint. A fent említett herbálnak, talán ez az egyetlen előnye. Hazánkban ez a márka nem is kapható, csak két márkával találkozhatunk, de ezt a fajtát sehol nem lehet előkeríteni, és nem lehet róla találni semmit, még a gyártó honlapján sem. A kapható két márkát is zárjeggyel árulják, mint dohánytermék, bár dohányt nem tartalmaz. Ez a doboz ajándék volt külföldről, kereken 1 éve gyártották.

Maga a csomagolás egy egyszerű kartondoboz, amelyen egy külső fólia található rajta egy „biztonsági” csíkkal, ami jelzi, hogy nem hamisított, nincs még kibontva. A borítón jól láthatóan fel van tüntetve a herbál ízesítése, a narancs és menta. Érdekesség, hogy van egy kamillavirág mintája is. Ezenkívül láthatjuk még a gyártó nevét a Crown Tobacco-t, valamint, hogy mentes a káros anyagoktól. Belül egy mikuláscsomaghoz illő, narancssárgás tasak fogad minket. Ami még furcsább, hogy kibontáskor sem érződik semmilyen illat, ugyanis a mentás dohányok legalább karakteres menta illatot adnak, ez semmit. Nagyon halovány kis illatnak mondanám, ami érződött kibontáskor. Ez nem jó előjel …

Sajnos a herbálról sem lehet túl sok jót mondani. Száraz és nagyon ragad. Az aprítottsága inkább darált aprólékra emlékeztet, bár így könnyebb ugyan tömni, mert nincsenek nagyobb darabok. Az illata nagyon gyenge, halvány mentás-narancsos illatot érezni, de ezt is alig, ellenben van egy mellékillata, ami valószínűleg a herbálé. A narancs illatát egyáltalán nem lehet érezni.

Az ízét szintén nem érezni, ami van, azt is 20-25 perc után elveszti, olyan érzetünk van, mintha nem tömtünk volna semmit, pedig a kerámiából nem lett kispórolva sem a herbál, és szénből is négy CocoBrico darabka lett feltéve. A füstje is maximum közepesnek mondható.

Először írok le ilyet, de ezt a herbált nem ajánlanám semmilyen körülmények között, inkább az elkerülésére figyeljünk. Ugyan egy másik Different terméknek volt valamiféle teás utóíze, ebben mindenféle íz és illat hiányzik. Bár valószínűleg már nem kapható, de ha tehetitek, válasszatok mást.

u.i.

Sikerült megtalálni a cég honlapját. A herbál vonal csak az egyik termék szériájuk. További 2-3 vonallal foglalkoznak, melyek hagyományos, dohány alapú vízipipához használatosak. Ezekről véleményt nem tudok mondani, mert még nem próbáltam őket. Csak és kizárólag a herbál ágra tudom a fent leírtakat érvényesíteni.

Videós bemutató:

Share.

Leave A Reply