A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Egy szóbeszéd

1

vizippia_ego_dohany Az utóbbi pár napban ahogy dolgoztam a blogon és egyéb teendőim végeztem, egyik este tömtem egy Al Fakher kólás dohányt és 2db teljes Cocobrico szenet tettem rá, majd kellemesen elpöfékeltem kb. 80 percig, mikor elfogyott a szén.  Minthogy az AF igen nedves és nagyon jó minőségű dohány, (továbbá elég drága) így gondoltam nem dobom ki, megnézem. Mivel különleges Vortex kerámiám van, így szinte alig száradt a tömés.  Rá 1 nappal, gondoltam ráteszek még 1 kör Cocobrico szenet. Maga a szóbeszéd az volt, amit Krampi említett nekem, hogy ha újra ‘izzítjuk’ a dohányt akkor kevés és gyenge ízű füst lesz. Gondoltam próba szerencse. Első körben 3db fél Cocobrico került fel ismét és 40 percig kellemesen éreztem a picit ritkásabb, de épp olyan finom füstöt. Utána ismét megnéztem a dohányt, továbbra is nedves volt. Adjunk neki még egy próbát! Fel tettem következő nap 1db 33milis 3kings szenet 4 darabra törve. A Cocobrico szén után érződött, hogy öngyulladós szén került rá, enyhe mellékíze lett. Idővel szinte teljesen visszajött a kóla íz. Nagyon kellemes volt. Füst mennyisége viszont a felére esett vissza. Mivel 3kings szén került rá, hamar fel is adta és elfogyott a szén.  Ez részben igazolta. Azonban szép eredmény, hogy 1 tömés 80+40+30= 150percig bírta és csak a legvégén gyengült az íze picit.

Következőre tömtem egy Al Fakher Cafe’ Latte-t. Szintén jó nedves volt, sok melasszal. Egy kör (2db egész) Cocobrico szén került fel rá és kellemesen gépezés közben elpöfékeltem. Rá 2 nappal, fogtam magam és rátettem 2db 33milis 3kings-t.  Nagyon szép füstfelhőket értem el ismét.  Azonban az íze gyengült sajnos. Pont ellenkezője történt, mint a kólásnál. Furcsa…. :wassat:

Megjegyzések:

Vortex kerámia tette lehetővé, hogy akár 3x is sikerült beizzítani a dohányt. Továbbá az AF-nél gyengébb márkájú dohányokkal nem igen lehetne ezt megismételni. A Cocobrico és 3 kings szeneket időnként forgattam, az alufólia 4 rétegben volt és rajta a lyukak körkörösen helyezkedtek el 4 vonalban.

Share.

1 hozzászólás

Leave A Reply