A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Filmkritika: Sárkányvadászok

0

Nem írtam még ide soha sem filmkritikát, mivel nem is nagyon tudok ilyesmiket írni. Ez egyik régi próbálkozásom. Annak okán tettem ide ki, mivel ha jól hallottam akkor most van valami féle kis moziünnep szerűség. Eszembe jutott, hogy írtam ezt a kritikát és amelyik újságnak írtam, nem tette végül be. Ha már annyit gépeltem régebben, ne vesszen kárba. 🙂

Sárkányvadászok – Chasseurs de dragons
Kategória: Animációs / Vígjáték, korosztály: +12

A fiatalok nagyon szeretik a szépen meganimált, vad sárkányokat. Misztikus lények, rengeteg babonával és históriával karöltve. Erre építhettek a srácok az animációs szobába. A bevezető elég szép lett, ötletes.A sztori nem is annyira rossz, ámbár egyedinek sem mondanám: Egy baljós jóslat fenyegeti a világot, mégpedig visszatér a legnagyobb sárkány. A film onnan indul, hogy van egy különleges világ és egy elhagyatott királyság, amiben egy még elhagyatottabb kastély van. A vak öreg királynak, Lord Arnoldnak szüksége van hősökre, akik legyőzik a romlást okozó “Világfalót”, aki nem más mint egy sárkány. Ezután belépnek a képbe, a ‘vadászok’. Egy szekrény Vilmos, más néven Lian-csu és Gwizdo a pénzéhes és nemtörődöm társa és egy kék is kutyaszerű izé. Első akciójuk elég érdekes ahogy a világ is amit megjelenít a film. Össze vissza lebegő föld darabok vannak. Kár, hogy ezt az ötletet az Avatar már bemutatta és ahhoz viszonyítani sem lehetne ezt ahhoz. Jön is már a film első részében egy kis harc. Lian-csu küzd egy meztelen csiga szerű lénnyel. Érdekes ötlet, mosolyt fakasztó harccal. Az úthoz és harchoz csatlakozik hozzájuk Zoé, aki konkrétan engem is idegesített, ahogy a főhőst Gwizdot is. Borzasztó. Egy elég unalmas középrész következik. Egyedüli pozitív dolog a megőrült és elég vicces lovag. Talán ez az egész film legjobb része. Ahogy utaznak a világ vége felé, egyre szebb és monumentálisabb tájakkal találkozunk. Tényleg elég szépen meg animálták a tájat. Út közben van pár akció, ilyen például amikor a kis Raptor szerű dinoszaurusz szerű villám sárkányokkal. A győzelem itt is elég gyerekesen van megoldva, túlságosan le van egyszerűsítve.


(A kaszás a bárányok megmentője.Muhahaha…)

A vége felé haladva megjelentek ilyen repülő, rakéta meghajtásos vaddisznók. Hát, érdekes mód nem a szájukból jött a tűzcsóva… A látványokkal ebben a jelenettel sincs gond, szépek. zene is nagyon jól vissza adja az amúgy nem túl szoros hangulatot. Az út befejeztével, mikor elértek a világ végére jön a végső összecsapás. Tipikus filmes elemekkel, mint például visszaemlékezés. Lian-csu visszaemlékezik és rájön, hogy az Ő faluját is ez a szörny pusztította el. Ugyan az a felállás jön mint eddig:szépen animált táj, jellemtelen harc. A ‘világ faló’ sárkány nagy, sötét és vörösen izzik a szeme. Eddig oké is lenne, még az is belefér, hogy egy csontsárkány. Azonban az, hogy fekete lyuk mivoltjára magába szív mindent a szájába, mint valami protonágyú töltése. Azonban ez sem akadály, szekrény Vilmos, az az Lian-csu tovább küzd a sárkánnyal. Se kardja, se nuncsaku és még az előző 1-2 jelenetbe használt kasza sincs nála, így harcol. Azonban egy csodafegyvere! Ez pedig a 2db kötőtű. Bizony, kötőtű, amivel horgolni szoktak. Ezeket felkapva beledobja a sárkány szemébe és el is pusztul a fő gonosz. Kötőtűvel?! Hát érdekes harc. A sárkány halála után kissé még furcsábbá válik a világ. Repkednek mindenhol a fehér, vigyorgó nyuszik és színes virágszirmok. Már azt hinné az ember, hogy vége, de nem. Jön még pár oltás és persze az egész tanúsága majd a mindenki boldog vég. Összesíteni most nem igazán szeretnék, mivel nem lenne túl pozitív. Annyit mondanék, hogy a zene és hangok jól el lettek találva. A szereplők hát érdekesek, mesébe végül is elmennek. A történet nagyon gyenge. Egyes részek nagyon jól meg lettek animálva, de ez édes kevés olykor. A film végén olyan karakterek láthatóak a stáblista mellett, melyeknek közük nincs a filmhez, érdekes. Én végignéztem ezt a filmet, de másoknak kifejezetten, de nem ajánlom. A film ámbár 12 éven felülieknek ajánlott, azt kell mondanom: 12 éven felülieknek semmiképp sem ajánlom. Túl együgyü, gyenge film. Gyenge jelenetek és kevés jó poén. Gyerekeknek jó ötlet lehet ajándéknak, azonban sokat ne várjunk ettől az animációs filmtől. (Érdekességként még megjegyezném, hogy ez egy 2008-as animációs film, a magyar mozikba viszont csak 2010-ben jutott el.)

francia-német-luxemburgi, animációs film
magyar bemutató: 2010. március 11.
külföldi bemutató: 2008. március 26.
rendezők: Arthur Qwak, Guillaume Ivernel

Share.

Leave A Reply