Minden ami vízipipa!
Vízipipa FAN › Fórum › Vízipipa használata › Trükkök, tanácsok › Egyéb (tanácsok, trükkök) › A hűvös gyümölcsös füst
Sziasztok!
Azért nyitottam ezt a témát, mert számomra a vízipipázásban a legjobb élmény az, hogy megnyugszik az ember, ezt nem kell sietettni, dobozt tépkedni.
Viszont ami, még érdekesebbé teszi, hogy a füst maga hűvös, lágy, finom ízű. :super: (ez idáig élménybeszámoló, tudom hogy van már egy ilyen téma)
Számomra ez teszi teljessé a képet, minél hűvösebb a füst annál finomabb szerintem! :super: 😉
Jó sok tippet olvastam ezzel kapcsolatban, jégkocka, nagy pipa által hosszabb a füst útja és még egyéb trükkök. Legjobban moldy007 fórumozó szuper ötletei tetszettek, melyeknél sokszor megfigyelhettük, hogy a pipatestet úgy alakítja át, hogy mégjobban hűtse a füstöt. 😉
Azonban olvastam egy másik tippet is (az eu-s oldalon, én lehivatkozom őket, nem úgy ahogy ők szoktak minket… :faché4: ) , ami nekem is nagyon bevált, kb. 15 perce hagytam abba a pipázást, szóval az élmények frissek. (PM őszibarack volt, de ezt majd egy másik témában)
Amúgy meg ők is egy amerikai fórumon olvasták, csak nem lett közzétéve, hogy melyiken.
„Pipázás előtt a szívócsövet tegyük 30-40 percre a hűtőbe, és ezáltal a füst még hűsebb lesz amikor beszívod. Ezt ki kellett próbálnom Egyből tömtem is egy kétalma-menta-fahéj kombót, és betettem a csövet ~20 percre a mélyhűtőbe, mivel nem akartam 40 percig várni amíg a sima hűtő lehűti . Nem hiszem, hogy a nagy hőingadozás jót tesz a fém spirálnak, de mivel 2 héten belül megérkezik az új Nammor csövem, és ez amúgy is csak egy ideiglenes legolcsóbb típusú cső volt, nem túlzottan érdekelt, hogy mi lesz vele (amúgy semmi baja nem lett, de azért hosszútávon akadhatnak problémák). Összeállítottam a pipát, a füst gyorsan beindult, és a lehűtött cső remekül bevált, és végre igazán hűs füstöt szívhattam… az első 20 percig, mert addigra felmelegedett:(
Mindenesetre az az első 20 perc megérte, és ha nem is fogok minden pipázás előtt ehhez a trükkhöz folyamodni, egy próbát mindenképp megér a dolog!
Figyelmeztetés: Vannak olyan fajtájú csövek amiket ne tegyünk be a hűtőbe, mert esetleg károsodhatnak (pl. Nammor), de szerintem az összes Magyarországon kapható cső alkalmas erre a célra, mindenesetre csak óvatosan, felelősséget nem vállalok:) ”
A szerző nickneve:geografi
Szerintem egy nem túl drága csővel megéri a próbálkozást, mindenképpen próbáljátok ki szerintem az itthon kapható csövek amúgy sem hosszú élettartamát nem csökkent, de csövekért felelősséget nem vállalok én sem, és drágább csöveknek állagmegőrzés céljából semmiképpen se vessük ezen teszt alá. A felmelegedést úgy küszöböltem ki, hogy az első csövet betettem jó 25-30 percre, aztán elkezdődött a pipázás, és közben betettem egy másikat is a fagyasztóba, és amikor az első felmelegedett 30 perc után, cseréltem a másodikra. 😛 :cote:
A kérdés mégis az lenne, hogy ki hogyan ér el minél hűvösebb füstöt?
(csak hogy a beszámoló jellegű dologból mégis fórum téma legyen) 🙂
Igen, ez mar egy ezereves megoldas, de ott mar parszor sikeresen feltalaltak a spanyol viaszt. Az, hogy a szivocsovet beteszed a fagyasztoba, nem tudom, hogy mennyire karos, mindenesetre jot nem tesz vele, az tuti. A masik, amit meg sokan szoktak csinalni, hogy magat a tartalyt rakjak be a melyhutobe (viz nelkul), hogy lehuljon. En szemely szerint azert nem szeretem alkalmazni ezeket a technikakat, mert annyira nem tartanak sokaig, hogy nagyon ki lehessen elvezni, masreszt pedig mar sokan probalgattuk, illetve sokan mondtak/mondjak is, amiben van igazsag, hogy minel hidegebb a fust, annal nagyobb felhoket lehet eregetni (tehat aki a nagy felhoket szereti, az minden ilyen lehetoseget meg szokott ragadni); a masik viszont, hogy ezzel egyidoben az izebol veszit, es nem lesznek olyan karakteresek, teltek az izek. Ugyhogy en a tobb macera, illetve lustasagom miatt, illetve a fenti elkepzelesek miatt is inkabb altalaban csak a sima hideg csapvizet szoktam alkalmazni. Amikor olyan kedvem van, akkor maximum jegkockakat teszek a tartalyba, de ennel tovabb nem szoktam menni.
Igen, bizonyára 1000 éves trükk, még is nem nagyon olvastam a fórumokon, és bár 3 éve pipázgatok, még nem hallottam senkitől. Nem volt cél semmilyen spanyol viaszt feltalálni, azonban a mécsestartó trükkön, és a karikafújáson kívül nem nagyon olvastam mást. Félreértés ne essék, én nagy rajongója vagyok az oldalnak :super: , és a közösségnek :amen: , de még ezt a változatot nem olvastam itt, és gondoltam beírom. Bizton azért nincs leírva mert valószínű, hogy káros csőre, és nem mindenki engedheti meg magának azt, hogy 2-3 havonta vagy félévente új csövet vásároljon, amit tiszteletben is tartok. (no idáig offland)
A témával kapcsolatban, valóban nagyon alkalmas a hideg füst arra hogy bárányfelhőket eregessünk, és én túlzott ízvesztést nem tapasztaltam. Mikor még jobb idő volt, gyakran mentem a szabadba esténként kiültem egy stégre a Duna parton, és pipázgattam (ez is más témával összekapcsolható). Volt szénfogó sapi a pipán, de valahogy még is más hőhatások, és levegő érte a füstöt, és szintén hűvös volt, ami feldobta úgy a dolgot, hogy a haver sráccal mindjárt el is toltunk 4 pipát, annyira finom volt, pontosabban 3 és felet, mert megérkezett a BKV hajó. :hehe:
Én agy ritkán a kerámiát teszem a hűtőbe dohánnyal együtt.
Ami általános, hogy jeget teszek a tartályba. 🙂
Mmint a fentebb megfogalmazott velemenynyilvanitast nem rad ertettem, hanem masra 🙂
Amugy szerintem ez megint egy olyan dolog, hogy ki mit favorizal jobban 🙂 Valakinek ez tetszik, valakinek az. Mindenesetre mindenki tegyen ugy, ahogy o maga szereti 🙂 Megyek zabbantani, aztan tomok is valamit 😛
Én most egy egészen elvetemült dolgot találtam ki. Betettem a mélyhűtőbe a pipatestet, a kerámiát, szívócsövet, testet. Várok fél órát, és utána menta dohányt fogok szívni. Majd leírom milyen, de ezt ki kell próbálnom 🙂
Na megtömtem a pipát. Valami eszméletlen. Füst sokkal töményebb, a füst baromi hideg! Egyszóval nagyon király! :ooo
NYáron én is csináltam 1-2 alkalommal jeges pipát:
Cola ice
Előrre megcsináltam a folyadékot bele:coca cola teleb*szva APRÓ jéggel és pár karika citrommal.Ez be a hűtőbe, a szívócső és test pedig a fagyasztóba.Ezután felraktam 2 db cocobricot, és megtömtem a kerámiát(természetesen al waha cola).A tartájt beleraktam egy ,,jégzacskóba” és belöntöttem a löttyöt rá a testet és a kerámiát majd a szenet.Utána: HATLAMAS JÉGHIDEG FÜST!!! :ooo
Hűű, a kólás jeges tényleg jó. 🙂
Mi amit cisnáltunk:
-hűtött al waha kólás dohány,
-kóla megfagyasztva, kockálba a tartályba,
-pár kocka fagyasztott citromlé
-hűtőből kivett kólával és citromlével arányosan töltöttük fel a tartályt
Soha életembe nem volt még annyira finom. 😉
Okés rendben, már majdnem magamra vettem krampi az első hsz-t. :hehe:
És maximálisan egyetértek, hogy ízlések és pofonok. 🙂
Lehet, hogy én is elvetemülök és kipróbálom, hogy ha minden berakok a fagyasztóba, nagyon megtetszett az ötlet. 😛
Kösz a tippet, én is fagyos csővel pöfékelem az Al masah citromot, és nagyon is érezhető a különbség. Szinte már citromfagyi az íz :frime: Kösz a tippet!
Most megyek és a kisebbik pipámnak minden része megy a mélyhűtőbe /nagyobbik nem férne be/ :hehe: Majd olyan 1 körül veszem ki, szólok, hogy milett. Ja és persze 3 szívócsövet is, hogy mindig legyen másik. És kipróbálom, hogy jégkocka a számba és úgy fújom ki a füstöt. :malin2:
Egyszerubb lenne, ha beulnel a pipaddal a fagyasztoba es ott pofekelnel :happy1:
Ez az igazi fanatizmus! :ooo
:gene: Így is örülök pont befért minden, igaz a csővet bekelett erőszakolnom de sikerült. :langue: Még 20 perc és :langue2:
Na eljött az idó, már 5-6 perce megy. Füst jön kb. ugyanugy mint szokott, érezhetőenl jobb az eper ízvilága 😀
A szívócső hamar kiolvadt, de ezért raktam be mind a hármat, hozok is egy másikat :happy1: Amúgy ez a jég a szájban módszer nagyon tetszik és tányleg olyan mintha hideg füst lenne és közben olvad a szádban marha jó :langue2: Csak az elöbb sokáig volt a nyelvemen és kicsit lefagyott :erk:
JESSZUS KIHOZTAM EGY ÚJ HIDEG SZÍVÓCSŐVET ÉS VALAMI ÍRTÓ JÓ!!! :hehe: :hehe: :hehe: :hehe: 😀 😀 😀 😀
lol
Ez már kicsit… nem is tudom… beteges? :happy1:
lol
Ez már kicsit… nem is tudom… beteges? :happy1:
Lehet :hehe: de most hozom a másik szívócsővet mer ez már megint kihült, az előzőket ppedig ujra beteszem a fagyasztóba 😛
Lehet jobb lenne, ha vennél 10 szivócsövet, és egy mini bárhűtőt a szobádba! 🙂
Jégpipát kell venni. 😉
Nálam mindig van a hütőben, fél liter víz lefagyasztva. Arra engedek egy minimális forró vizet, épp, hogy kijöjjön az üvegből, aztán irány a tartályba. Nekem ez elég hideg szokott lenni. Bár lehet kipróbálom ezt a szívócsöves módszert. (Ha lesz szívócsövem, mert az aktuális épp szétment 🙁 )
Nálam a kis szovjet hűtő mindig úgy lefagy…. állandóan ki kellett olvasztani… most már azt a jeget fogom a jégpipámba tenni, kíváncsi vagyok milyen eredményt érhetek el vele. 🙂
A jó öreg Saratov.Nekünk is volt olyanunk de nemrég elromlott…Viszont minden 5 perc alatt lefagyott benne.
Azzal lehetne nem is kicsit lehűteni a csöveket vagy a kerámiát, dohányt. 😀
Bizony. 😀
Én nem fogom mondjuk lehűteni/fagyasztani a Razan csöveim (Vajon miért? 😀 )
inkább csak a dohányt, + mivel jég pipám van már, így azzal hűtőm. Jégtartóba és a tartályba elég is lesz. 🙂
Dohányt mélyhűtőbe belehetne rakni? Vagy csak egy kis időre h ne fagyjon még meg?
Fagyasztani nem tanácsos, bár sok tapasztalattal nem rendelkezünk.
moldy007 figyelmébe ::hehe:
én a saját készitésű csövemmel szoktam hüteni a füstöt :]
ugy néz ki a csö, hogy egy vastagabb gumicsöbe bele van huzva egy vékonyabb gumicsö és a két csö közé öntöttem hütöfolyadékot, aztán a két végét leszigeteltem hogy ne follyon ki belöle a lötty. végül ráapplikáltam a az elözö csönek a fa részét és igy naggyon joo, tovább mint fél ora, ha nincs nagyon meleg a szobádbna, vagy eleve van jég a tartályban akkor egy kör CB-t simán kibir, bár a végén már haldoklik :gene:
de ajánlom mindenkinek egyszer kiprobálni ha van kézügyessége.
ha érdekel a dolog irj PÜ-t és segitek szivesen
én úgy szoktam csinálni hogy a tartályt (vízzel) + testet berakom a fagyasztóba kb fél-1órával előtte, megtömöm a kerámiát majd beizzitok, utána gyorsan ki összerak felinstallál és mehet is , test nem bírja sokáig 10perc után teljesen visszamelegszik, de a jeges víz a tartályban sokáig bírja, 2óra után is hideg a víz. 🙂
Fagyasztani nem tanácsos, bár sok tapasztalattal nem rendelkezünk.
1-2napi/heti/havi fagyasztás után a dohánynak sokkal intenzívebb az íze mint előtte, illetve ezzel a módszerrel meg lehet hosszabbítani a dohány élettartamát.
Jelenleg nekem AF szilva csücsül a fagyasztóban 🙂