A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

A szívócsõ tisztítása

  • , Hozzászólás ID: #155890
    lalee
    Felhasználó
    LaLee
    • Hozzászólás: 3

    Köszönöm a válaszokat! :amen:

    A pipatest tisztítását úgy szoktam végezni, hogy először forró vizet folyatok át rajta, majd a maradékot üvegmosó kefével lesikálom. Ezzel szerintem nincs baj, mikor átnézek rajta, teljesen sima és fényes a cső beljese, de lehet, hogy még a citromlé is ráférne.

    A tartályos tanácsot megfogadom, köszönöm.

    A csővel kapcsolatban pedig erősen gondolkozok egy műanyag belsejű csövön, gondoltam karácsonyra meglepem magamat vele. Egy Nammorra gondoltam, de láttam én is, hogy vannak olcsóbb (gondolom utánzat) műanyag csövek is.

    (egyébként Vortex 2.0 kerámiám van, úgyhogy az stimmel) 🙂

    Mégegyszer köszönöm a válaszokat 🙂 :super:

    , Hozzászólás ID: #155891
    krampi
    Felhasználó
    krampi
    • Hozzászólás: 3414

    Attól, hogy tiszta a test, fél év alatt azért a különböző illatok eléggé meg tudnak ragadni benne, azért érdemes citromlével alaposan átmosni, mert az pont arra szolgál, hogy ezeket a megragadt illatokat megszüntesse. (Ezt a kérdéskört mindenesetre a pipa tisztítása témában folytassuk.)

    A szívócsővel kapcsolatban pedig én is azt tudnám ajánlani, hogy mindenképp ruházz be egy minőségi mosható szívócsőre, ha pedig nincsen rá keret, akkor érdemes legalább saját magad gyártani egyet házilag, ami ha nem is lesz mutatós, de mindenképpen jobban jársz vele, mint ha a mostani csövedet használnád tovább. Nammor csöveket amúgy már kb 5-6 ezer forint körül lehet kapni, ami szerintem nem egy rossz ár … 🙂

    , Hozzászólás ID: #155892
    kiriis
    Felhasználó
    kiriis
    • Hozzászólás: 25

    Az lenne a kérdésem, hogy milyen gyakran szoktátok kimosni a szívócsövet? Mert én 2 pipázásonként átszoktam öblíteni vízzel gyorsan, de alaposabb tisztítást csak ilyen 10 tömés után szoktam, amikor érzem már, hogy nem elég egyszer-kétszer átöblíteni vízzel.

    , Hozzászólás ID: #155893
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10312

    Hát, sima csövet 5-6 használat után érdemes öblíteni, míg a mosható csöveket 2 után is már érdemes, főleg a mentás vagy egyéb erős ízek után.

    , Hozzászólás ID: #155894
    akoska60
    Felhasználó
    Akoska60
    • Hozzászólás: 4255

    Én maximalista vagyok, és a mosható csövet /és a teljes pipát is/ minden tömés után alaposan elmosom.

    , Hozzászólás ID: #155895
    nagyzs
    Felhasználó
    Mazsi
    • Hozzászólás: 1

    Kis késéssel, így 5 év távlatából… Mi lenne a javaslatotok a rendszeres tisztításra? Nem mosható szívócsövem van, és szeretném szépen karban tartani. Ez a földhöz vagdosás praktikus megoldás?

    , Hozzászólás ID: #155896
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10312
    'Mazsi' írta korábban:

    Kis késéssel, így 5 év távlatából… Mi lenne a javaslatotok a rendszeres tisztításra? Nem mosható szívócsövem van, és szeretném szépen karban tartani. Ez a földhöz vagdosás praktikus megoldás?

    Nem fogod tudni rendesen tisztítani. A földhöz vagdosás és megtörés még a hatékony, de kíméletes módszer. Sajnos korlátozott időre vannak a normál csövek.

7 bejegyzés megtekintése - 151-157 / 157

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.