A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

A Vízipipa kortól?

  • , Hozzászólás ID: #81948
    youri
    Felhasználó
    youri
    • Hozzászólás: 865

    Ennek az “idősebbnek néz ki” dolog, inkább már genetika. Ki mennyire öregszik, milyen ütemben stb. Van aki 14 évesen úgy néz ki mint más 20 évesen.. 😀 Ennek csak az a hátránya, hogy a szervezete ebben az ütemben is használódik el. Én meg itt örülök magamnak, hogy 20 évesen úgy nézek ki mint egy 15 éves 😀

    A 120. szülinapomon én állom a cehhet! xD

    , Hozzászólás ID: #81949
    jimclark
    Felhasználó
    JimClark
    • Hozzászólás: 214

    Igazából az vízipipázzon aki felnőtt. Viszont a felnőtt szó kapcsán nem a 18-as életkort értem, hanem, hogy tud felelősen élni, gondolkozni, cselekedni. Tudja, hogy mit miért csinál és annak mi (vagy mi lehet) a következménye).

    Jim

    youri: dettó, én is örülök, hogy majd 40 évesen 25-nek fogok látszani 🙂

    , Hozzászólás ID: #81950
    robi007
    Felhasználó
    robi007
    • Hozzászólás: 1
    Nightrain írta korábban:
    Én ezeket a kis segdugókat, már bocsánat a kifejezésért, itélem el, hogy nagyos kodnak, isznak és cigiznek, de mire jó ez. A vízipipázás sem való még nekik, 12-13 évesek menjenek vissza még anyu szoknyája alá és szopják az újjukat a vízipipázást hagyják a nagyoknak. :super:

    Én 15 vagyok és iszom, de nem azért mert “húdemenővagyokbebaszokkeményvagyok” hanem mert jól esik egy sör például, nem kannáson élek. Na de ez egy vizipipás fórum, 3 hónapja kipróbáltam a vizipipát és nagyon tetszett vettem egyet és azóta hetente 1x-2x tömök haverokkal.

    Nem a kor alapján kéne megítélni az embereket.

    , Hozzászólás ID: #81951
    kurion
    Felhasználó
    kurion
    • Hozzászólás: 179
    robi007 írta korábban:
    Én 15 vagyok és iszom, de nem azért mert “húdemenővagyokbebaszokkeményvagyok” hanem mert jól esik egy sör például, nem kannáson élek. Na de ez egy vizipipás fórum, 3 hónapja kipróbáltam a vizipipát és nagyon tetszett vettem egyet és azóta hetente 1x-2x tömök haverokkal.

    Nem a kor alapján kéne megítélni az embereket.

    Itt nem a korral van a gond hanem azzal hogy még nem fejlődött ki teljesen a szervezetetek és ezt az alkohollal,nikotinnal akadályozzátok. Nem azt mondom hogy ne járjatok le sörözni hanem inkább azt hogy még ne most, várjatok még 1-2 évet minimum.

    , Hozzászólás ID: #81952
    nick
    Felhasználó
    Nick
    • Hozzászólás: 787

    Az érettséget nem feltétlenül biológiai, mint inkább pszichológiai értelemben vesszük. A dohányzás 18 éves kor alatt tilos, ezzel nem csak magukat, hanem másokat is lehet kellemetlen helyzetbe sodorni. Valamint a káros szenvedélyek minden formáját hanyagolni kéne a szervezet fejlődéséig. Lesz még elég idő szétroncsolni magatokat. Türelem, tornaterem .D A legnagyobb gond ott van, hogy a fiatal fiú/lány fog egy vízipipát, bedob egy kis reggae zenét mert hogy ők most a füvezés illúziójával nagyon menők, akárhol közterületen leülnek aztán “buliznak.” Ez a negatív attitűd rossz hatással van a vízipipások megítélésére. Akit nem érint, ne vegye magára.

    , Hozzászólás ID: #81953
    pasindani
    Felhasználó
    pasindani
    • Hozzászólás: 61

    hm itt végig olvasva a válaszokat…sok különböző vélemény volt.

    Én most 14 éves vagyok kb egy éve pipáztam egyet még sokkal idősebb haverommal..

    és akkor utána 1 év szünet volt…boltok kirakatában megláttam egy pipát és megvettem de nem használtam és most hogy 14 lettem egy jó 1kg dohányt elpöfékeltem már!

    de most meg már rájöttem (eddig is tudtam csak nem fogtam fel.) hogy nem kéne ennyi ártalmas anyag a szervezetemnek!

    De néha-néha (1-2Havonta) még 1-2* szoktam pipázni [most pl 2 hónapja nm pipáztam mert most másra kell a pénz és nem tudok venni szenet dohányt.]

    Nálam a cigi az 0% szóval nem cigizek

    Pia (ebbe csak sört beleértve mivel mást nem nagyon fogyasztok heti 1 sör vagy van amikor 1/2)

    Szóval szerintem aki ilyen kórban elszeretné kezdeni az kezdje el csak ne úgy ahogy mostani osztálytársaim hogy minden nap pipáznak hanem óvatosan 😉

    , Hozzászólás ID: #81954
    jimclark
    Felhasználó
    JimClark
    • Hozzászólás: 214
    Bones írta korábban:
    pasindani írta korábban:
    hm itt végig olvasva a válaszokat…sok különböző vélemény volt.

    Én most 14 éves vagyok kb egy éve pipáztam egyet még sokkal idősebb haverommal.

    Csak gratulálni tudok a jól megfontolt kommentedhez

    Szerintem nem a hozzászólások minősítéséről szól a topik, úgyhogy a te kommented is elég megfontolt volt. Na mindegy.

    Az én véleményem az, hogy nem korhoz kell kötni azt, hogy ki mit csinálhat. Sokkal fontosabb, hogy az adott egyén elérjen egy olyan intelligenciaszintet, amikor belátja azt, hogy igazából bármit lehet csinálni az életben, de mindennek van következménye, ha mértékletesen csinálod a dolgokat, tehát tudod hol a határ (a saját határod), akkor nem lesz olyan radikális következmény.

    Ha mindenképpen kort kellene megadni akkor én azt mondanám, hogy aki elvégezte a nyolc általánost az pipázzon, elvégre megvan az általános műveltsége, elvileg tudja mit csinál, miért csinálja, és mi a következménye. Ez optimális esetben 14 éves kort jelent.

    Jim

    , Hozzászólás ID: #81955
    akoska60
    Felhasználó
    Akoska60
    • Hozzászólás: 4255

    Úgy gondolom, hogy az általános iskolából kikerülve, koránt sem tudja az emberkék zöme tárgyilagosan, és minden szempontot figyelembe véve mérlegelni a dolgokat. Itt nem csak a vízipipáról beszélek. Persze vannak kivételek. Gondoljunk csak arra, hogy 14 évesen nagyon kevesen tudják pontosan, mik is szeretnének lenni valójában!

    A család és a példa is nagyban befolyásolja a döntéseket.

    A véleményem az, hogy semmiképpen nem okos dolog a szervezet fejlődésének befejezéséig neki kezdeni a “káros szenvedélyek”-nek, és utána is önmérséklettel.

    Azt hiszem a legnagyobb probléma, ha valaki divatból, megfelelési kényszerből, vagy más efféle okból kezd neki bármely dolognak.

    Kipróbálni biztosan az emberek zöme ki fogja, de hogy szenvedéllyé váljon, azt erősen helytelenítem ifjú padavanok, lett légyen az bármely káros,egészségre ártalmas, vagy önpusztító dolog! 🙂

    , Hozzászólás ID: #81956
    zoli78
    Felhasználó
    zoli78
    • Hozzászólás: 377
    akoska60 írta korábban:
    Mint gyakorló apa úgy gondolom, hogy a gyerekemmel megbeszélve/ez nagyon fontos/,egyeztetve, és lehetőség szerint együtt, kúltúráltan pipázni lehet.

    Nyilván nem 4-5 éves gyerekre gondoltam.

    Tegyétek a szívetekre a kezeteket “fiatalok”, és mondjátok bátran, hogy egyiktek sem próbálkozott titokban cigivel, idejekorán.

    Szerintem ezen nagyon sokan átestünk, és azt is szinte mindegyikünk tudja, hogy amit tiltanak az még jobb,még kívánatosabb.

    NA ezt a dolgot kell egy szülőnek kezelni tudnia, és ésszerű kompromisszumokat kötnie.

    Nem hiszem, hogy az X-dik életévhez kell kötni bármit is.

    Fejben kell, hogy eldőljön a dolog.

    Mindkét oldalon persze.

    Ezzel természetesen nem azt szeretném mondani, hogy nyugodtan igyon és dohányozzon egy kisgyerek, de sokkal jobb, ha az én 13 éves fiam, és én, ellenőrzött körülmények között itthon kulturáltan hódolunk a pipázásnak, mintha valahol 1 kapualjban, vagy kocsmában szívná a mezitlábas cigit, vagy mást, a sör és pálinka mellé!

    Ez az én véleményem, nem biztos, hogy helyes, de én így csinálom a gyermekeimmel.

    Igen a 15 éves lányom is egyre többször mellénk ül. kérdez a pipáról, és füstöl is egyre többször.

    Annyira igazad van,h jobban meg sem lehetett volna fogalmazni.Én sem nézem le a fiatalabbakat.Vagy nem kezelem le őket.Mindenkinek megadom a tiszteletet, amíg ez kölcsönös.Sokkal többet lehet elérni vele,mintha tiltanám v. büntetném a dolgokat.Ha látja, h partner vagy, akkor kevésbé fogja érdekelni, h megszegje a szabályokat.

    , Hozzászólás ID: #81957
    altair
    Felhasználó
    Altair
    • Hozzászólás: 80

    Így végigolvasva 1-9 -ig a válaszokat, gondoltam én is leírom az én “történetem”…

    Na szóval, első pipázásom 15 éves koromban történt, haver áthívott, én meg átmentem… Előtte már elméletben átgondoltam ezt a vízipipázást, de gyakorlatban teljesen más. És jó értelemben gondolom! 😉 A második alkalom idén februárban volt, és úgy gondoltam, illetve elhatároztam, ha lesznek anyagiak beruházok én is egy vízipipára… az Aladin vízipipák témában már leírtam az elgondolásomat.

    Testvérem a hétvégén próbálta ki először (19 éves) és dicsekedni kezdett vele, hogy milyen jó, meg hogy majd ő is fog venni, meg ma is hajtogatta nem is egyszer, hogy majd rendel magának egyet, ugyanis nagyon megtetszett neki, és fősuli mellett egy kis lazítás nem árt.

    Őszintén, én 16 éves vagyok, augusztus végén leszek 17. És én is a 16-ra nyomtam.

    Szóval valóban nem kell(ene) ezt korhoz kötni.

    , Hozzászólás ID: #81958
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10312

    Azért vegyük figyelembe azt is, hogy a Shiazo-val más a helyzet mint a dohánnyal, tehát így lehetne akár alacsonyabb korhatártól, de a dohányt szerintem nem.

    , Hozzászólás ID: #81959
    james
    Felhasználó
    James
    • Hozzászólás: 712

    Fontos mindenképpen a szellemi érettség is, ugyanis aki felelősségteljesen vízipipázik attól függetlenül, hogy fejlődésben van a szervezete, nem éri olyan károsodás ami problémát okozhat. Ez például azt jelenti, hogyha hetente egyszer összeül a barátokkal vízipipázni, akkor a szervezete is jobban tolerálja a füstöt. Természetesen én is amellett vagyok, hogy 18 évesen még ha fejlődésben is van az emberi szervezet, jobban tudja értékelni a helyzet súlyát, mint 14 évesen. Én is elmúltam 18 éves amikor elkezdtem vízipipázni, előtte is csak egyszer próbáltam ki. Persze nem azért, mert olyan szigorúan tartottam magam a 18 éves korhoz, csak szimplán akkor határoztam el magam. 🙂 Mindenki a saját szervezetéért felelős, csak sajnos nem mindenki tudja felfogni a kockázatokat. Bátran kimondhatjuk, hogy ez a dohányzás legegészségesebb formája, így véleményem szerint a felelősségteljes vízipipázás korántsem károsítja úgy a fiatal szervezetet, mint némelyik város levegője ahol nap mint nap élünk, és nem tudjuk elkerülni, hogy ne lélegezzük be.

    , Hozzászólás ID: #81960
    altair
    Felhasználó
    Altair
    • Hozzászólás: 80
    sYska/!/ írta korábban:
    Azért vegyük figyelembe azt is, hogy a Shiazo-val más a helyzet mint a dohánnyal, tehát így lehetne akár alacsonyabb korhatártól, de a dohányt szerintem nem.

    Igen! És én ha most vennék pipát, akkor sem dohányt tömnék, hanem kavicsokat. Mert azt ugye lehet rendelni, míg dohányt nem. 🙂 De mindennek eljön a maga ideje. :perv:

    Ezért is veszek hozzá El Nefes -t vagy esetleg Vortex -et.

    , Hozzászólás ID: #81961
    vpaladin
    Felhasználó
    vpaladin
    • Hozzászólás: 370

    Hamár mindenki leírta ezért én is leírom, hogy hogyan ismerkedtem meg a vizipipával. Kb 12 éves koromban vett a 2 évvel idősebb barátom egy kis 33 centis top mark pipát és amikor átmentem hozzá pont akkor tömte a kerámiát, aztán miután beizzította a szenet utána megkérdezte, hogy kérek-e egy slukkot. Mondom jóvan gondoltam olyan mint a cigi, mert azt már próbáltam és iszonyatosan sz*r volt. Beleszívtam és meglepődtem, hogy ez hogylehet, hogy ilyen finom a füstje és hogy eggyáltalán nem köhögök tőle. Aztán a baráti társaságommal beszéltem a vizipipáról, azt nem mondtam nekik, hogy kéne venni, de ők másnap megkeresetek, hogy dobjuk össze rá a pénzt, én beleegyeztem és elmentünk venni egy narancs sárga színű 33centis top mark pipát, szenet és dohányt. Aztán telt múlt az idő és egy év mulva már nem volt pénzünk fentartani a pipát ezért engem bíztak meg az eladásával, 2000ft-ért sikrült eladnom. Egy évvel a pipa eladása után elkezdett újra érdekelni a vizipipa, de most mindent sokkal jobban akartam csinálni ezért mielött megvettem volna a kis fekete 26cm-es tugra pipámat az elött elkeztem vizipipás videókat nézni. Legtöbbet syska és gerago videóit néztem és tanultam belőle szóval nem hiába csinálták a videókat, a tudásom 70-80%-a a ketőjük videóiból származik a többit olvastam és elsajátítottam (mivel régen mindig én tömtem ezért abból volt egy kiss tapasztalatom). Most pedig egészen komolyan művelem a műfajt és komolyan gondlom a vizipipázást nem azért vizipipázok, mert az menő lenne hanem, mert tényleg érdekel és tudom, hogy milyen károsító hatásai vannak meg minden. Próbálok a lehető legtöbbet shiazot használni és a természetes szenet szeretem a legjobban öngyuladóst csak akkor használok ha kint vagyok a szabadba. Mondjuk nagyon szeretem a dohányokat, mert annak az egyedi ízét nemtudja a shiazo vissza adni.Jah és hetente 1-szer 2-szer pipázok, de ha nemérekrá és szeretnék pipázni akkor inkább nempipázok mint, hogy elkapkodjam az egészet és ne legyen olyan jó a pipázás.

    Ööö kicsit sokat írtam 🙂

    I :coeur: you vizipipa

    , Hozzászólás ID: #81962
    akoska60
    Felhasználó
    Akoska60
    • Hozzászólás: 4255

    Komolyan köszönjük, hogy megosztottad velünk, hogy miért, és hogyan vízipipázol.

    Személy szerint nagyon örülök, hogy nem trendi pipás vagy! Annak még jobban örültem volna, ha a topic címében megfogalmazott kérdés köré csoportosítottad volna a mondandódat……

    , Hozzászólás ID: #81963
    vpaladin
    Felhasználó
    vpaladin
    • Hozzászólás: 370

    Én hála az égnek nem iszom csak pipázok, de ugye ezt már leírtam, hogy hogyan és mit, mennyit.

    , Hozzászólás ID: #81964
    wodka121
    Felhasználó
    malu
    • Hozzászólás: 51

    Én is leírom akkor már történetemet: kb 3-4 éve szüleim vettek karácsonyra ilyen olcsóbb vizipipás alapdolgokat (szén + dohány) meg egy pipát, reggelente összeültek egy pipázásra, olyan minden 2. alkalommal adtak egy szívást, kicsi, gyenge tüdőmmel alig szívtam valamit…Rá fél évre a pipa már beporosodva állt a kamrában. Kb fél-1 éve barátomnak köszönhetően (fórumos nevén: vpaladin) többször pipáztunk együtt más, közös barátainkkal, felidéződőtt nekem hogy van otthon nekünk is ilyen oblyektumunk. Vettem a helyi üzletben dohányt, szenet, elszívtam a maradék dohányokat is, akkor olyan heti-2 heti filmnézéses program volt a vízipipa, tekintve tömési tudásomra és a pipa minőségére és tisztaságára, nem mindig volt olyan jó, új pipát szerettem volna, a helyi üzletben ki is néztünk egy hookah pumpkint nekem, azóta ezt használom, van hozzá egy aladin evulóciós kerámiám, egy fém, és az alap is…

    Tudásomat vpaladintól és syska videóitól szereztem, a tömés meg saját tapasztalatok, próbálkozások alapján fejlődik, bár még van hova 😉

    Káros hatás: tudom, shiazot annyira nem kedveltem meg, nem nagyon érzem az ízeket, a füst nagy, kellemes, de szeretem szívás alapján is tudni azt, hogy milyen ízesítésű az amit szívok 🙂

    Amióta van pipám, rendszeresebben és egyre jobban használom, nyomonkövetem a videókat, csinálok hozzá saját dolgokat, széntartót stb..-t anyukám is néha kér egy-egy szívást, már-már akar is venni egyet magának, egy újat… Anyukám egyik testvére nagyimmal együtt átjött, nagymutternek szülinapja volt, ebéd után mind rágyujtottak, beszélgettek, én is maradtam beszélgetni (a dohánynak már a füstjét is utálom), mondta anyum hogy hozzam a pipát, amint elszívták a cigijeiket kértek egy-egy szívást, hát nem anyum tesója is akart egyet? De, elkérte a réginket, kérdezgetett, amit tudtam elmondtam neki, ezóta ő is pipázgat, főleg shiazoval, kérdezget, kéri hogy mutassam meg hogy mit hogyan… Szóval én így állok ezzel 😀

17 bejegyzés megtekintése - 121-137 / 137

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.