A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Al Fakher dohányok

 • , Hozzászólás ID: #75606
  sYska
  Adminisztrátor
  sYska
  • Hozzászólás: 10311
  redoxi írta korábban:
  Sziasztok !

  Érdeklődnék , hogy Al Fakher dohányokbol hol lehet 50g nagyobb kiszerelésekhez jutni 250g ,500g mert eddig ahol nézztem mindenhol csak 50g volt ?!

  Igen webshop-okba árulnak csak 50g-osat, Sultan centerben kaphatsz 250/500/1000grammos kiszerelést is.

  , Hozzászólás ID: #75607
  sYska
  Adminisztrátor
  sYska
  • Hozzászólás: 10311

  Al Fakher – Cocktail (Nem a málnás-bodzás!)

  Finom gyümölcsös, igen édes ízű, bődületes füstmennyiségű.

  Egy hátránya: Erős, narancs ízű dohányokkal majdnem egysúlyú. (Erős=könnyebben okoz szédülést)

  , Hozzászólás ID: #75608
  argile
  Felhasználó
  argilé
  • Hozzászólás: 96

  Rózsás

  Előre bocsátom: én a gyümölcsös dohányok híve vagyok, rágó, Red Bull, kóla nem nagyon mozgatja meg a fantáziám, a rózsa se, bár tény: az arabok nagyon szeretik, mint ahogy az édeset is.

  A kíváncsiság rávitt mégis, és nem bántam meg.

  Az állaga az al-Fakhernél szokásos nagyon apróra vágott, nagyon nedves. Már kicsomagoláskor intenzív rózsaillatot árasztott. 40 mm-es Three King szénnel jó két órát tartott. Bőségesen volt füstje, az aromája nagyon kellemes volt, és végig érezhető volt, nem gyengült meg. Tulajdonképpen az volt az érzésem, mintha egy nagy rózsacsokorba dugtam volna a fejem.

  Nem hiszem, hogy nagy csomaggal vennék belőle, mert nagyot a gyümölcsösökből vásárolok, de kicsivel igen, és nem szaladok el egy rózsás tömés elől, mert nagyon kellemes élmény volt.

  , Hozzászólás ID: #75609
  somika
  Felhasználó
  Somika
  • Hozzászólás: 570

  Én is most vettem rózsás al fakhert(al fucker :diable: ) és tényleg nagyon finom.Ínyenceknek ajánlom 😛

  , Hozzászólás ID: #75610
  atommetalpunk
  Felhasználó
  Atommetálpunk
  • Hozzászólás: 60

  Szerintem elég jóízű a rózsás dohány. Én egyszer szívtam teaházban, és nagyon ízlett. Valószínűleg Al Fakher márkában nem lehet rossz, ha nem lenne olyan * drága, vennék is belőle. Na majd ha fogy a készlet…

  , Hozzászólás ID: #75611
  koviviktor
  Felhasználó
  Koviviktor
  • Hozzászólás: 48

  Valakinek van valami tapasztalata al- Fakher banánnal kapcsolatban??

  , Hozzászólás ID: #75612
  repcsi
  Felhasználó
  repcsi
  • Hozzászólás: 110

  A rózsa nekem annyira nem ízlett, talán mert nem bírtam felfedezni benne a rózsát, de haveréknak nagyon bejött.

  A banános Al Fakher nagyon finom dohány, bár van egy kicsi, ‘torok maró’ 🙂 hatása. Bátran próbáld ki, nem sokáig fog a szekrény alján száradni. 😉

  , Hozzászólás ID: #75613
  somika
  Felhasználó
  Somika
  • Hozzászólás: 570

  Másodszorra még finomabb volt a rózsa.EZT TÉNYLEG AJÁNLOM!!!Hozzá egy kis rózsatea nagyon feldobja a hangulatot(amúgy is éjfélkor egyedül a kertben 😀 )

  , Hozzászólás ID: #75614
  sYska
  Adminisztrátor
  sYska
  • Hozzászólás: 10311
  Somika írta korábban:
  Másodszorra még finomabb volt a rózsa.EZT TÉNYLEG AJÁNLOM!!!Hozzá egy kis rózsatea nagyon feldobja a hangulatot(amúgy is éjfélkor egyedül a kertben 😀 )

  Van ilyen, hogy rózsavíz. 🙂

  Holnap fogok inni. Ha érdekel akkor holnap este dobj pü-t, el ne felejtsek mesélni.

  Elvileg édes, amit én szeretek. Meglátjuk majd. 🙂

  , Hozzászólás ID: #75615
  argile
  Felhasználó
  argilé
  • Hozzászólás: 96

  Kétalmás

  Az 50 grammos dobozon plusz védőfólia, hogy ne szálljon el az illata. De érzem! Így is! 🙂 A dobozban egy tökéletesen záródó aromatasakban lapul a vörös színű melasz, és kibontva két dolog biztos. Egyrészt mégis zárt a fólia, az ugyanis semmi volt ahhoz az ánizsillathoz képest, ami most kiárad, másrészt ez a dubai dohány sem lesz a botanikusok kedvence: a molaszban nemhogy egy almafára, de ágra se, sőt egy kis darab szemétre sem bukkanok, csak a finomra vágott, nedves dohány van.

  Izzítás után: nos, nem véletlenül szeretem a kétalmásat, és nem viccből mondják az al-Fakherre, hogy minőség. Noha a kibontott molaszból csak az ánizs erőteljes illata csap orrba, szíváskor már nem eszement erős az ánizs íze, viszont érezni mellette az almát is. Kellemes, lágy aroma. Jól esik pöfékelni. Nálam az íz, illat, dohány állaga viszi a pálmát. Nem olcsó szórakozás, de megéri.

  Amellett, hogy kellemes íz, de azért erős aroma: nem javaslom, hogy ezzel nevezzetek egy inhalálóversenyre, de normális slukkokkal nagyon élvezetes.

  A keverést más dohányokkal nem ajánlom, nem sajnálták az ánizst, és mást mellépakolva csak rontani lehet.

  A vastag, fehér füstje, az íze végig megmaradt.

  Márka és íz: al-Fakher, kétalma

  Dohány mérete, állaga: apróra vágott, tiszta, csorgósan nedves

  Pipa típusa: 62 cm-es egyiptomi

  Időtartam: Jó másfél óra

  Kerámia: kicsi egyiptomi

  Fólia/konzol: egy réteg alufólia, a vastagabbik változatból

  Szén/mennyiség: 40 mm-es Three King

  Füst: egyenletes, bő

  Illat/íz: végig egyenletes, kellemes, lágy

  Értékelés: 10/10

  , Hozzászólás ID: #75616
  warz
  Felhasználó
  warz
  • Hozzászólás: 44

  Alfakher kétalmás az igen bitang választás, én amikor szívtam alig bírtam tüdőre szívni olyan erős volt. Az íze, kb. a Nakhla fahéjjához tudom hasonlítani amikor kezd beizúlni és alig lehet letüdőzni! Amúgy nagyon jó és tényleg végig megtartja az erős ízét.

  , Hozzászólás ID: #75617
  argile
  Felhasználó
  argilé
  • Hozzászólás: 96

  Én végig tudtam tüdőzni, mert a cigi miatt szinte automatikusan megy le, ha nem figyelek. Csak szerintem tüdőre szívni egyiket sem muszáj.

  Nem találtam erősnek, bár edzett vagyok a füsttel, ez tény. Meg az is, hogy nem gyenge molasz.

  , Hozzászólás ID: #75618
  warz
  Felhasználó
  warz
  • Hozzászólás: 44

  Nekem nem ment olyan könnyen, egyszerűen olyan erős volt az íze hogy a szervezetem nem engedte le :berk1: De ha csak simán szívtam úgy nagyon jó volt. Csak én mondjuk egy kicsit túlzásnak tartom az ánizs ízét benne de ezektől eltekintve nagyon jó dohány!

  , Hozzászólás ID: #75619
  argile
  Felhasználó
  argilé
  • Hozzászólás: 96

  Tényleg van ereje, és tényleg nagyon jó. Én nagyon szeretem, ettől függetlenül szívesen kipróbálnám az al-Fakher sima almását is: mit tud az ánizs nélkül, és az mennyire erős.

  Az arabok szeretik az erősen fűszerezett dolgokat, gondolom, nekik meg se kottyan ennyi ánizs. De európai ízekhez szokva valóban nem sajnálták.

  , Hozzászólás ID: #75620
  argile
  Felhasználó
  argilé
  • Hozzászólás: 96

  Szilva

  A negyedkilós kiszerelés fóliázott, kis, kocka alakú dobozban van, ami egy nagyon helyes aromazáró vödröt rejt. A vödör fedele alatt még egy védő fólia van, feltépve találunk rá az aromazáró-tasakban a dohányra. Vörös a színe, de ezt én csak később vettem észre: leterített a tömény szilvaillat. A dohány finomra vágott, nagyon nedves, kisebb darabok vannak benne, de itt nem a Nakhla tuskóira, de még csak nem is a szaúdi AHG (egyébként mindössze egy darab) finánclábára kell gondolni, talán a levél erezetének részei lehetnek, nem tudom, mindenesetre nem zavaró egyáltalán.

  Az emírségekbeli testvérekben most sem csalódtam: már az első néhány slukk után jön a határozottan, de kellemesen szilva íz. Jó másfél órán át nem is apad, bár lehetne kicsit több füst is, nekem közepes. * A kerámia körül nagymama szilvalekvárjának illata terjeng, csodálom is, hogy nem támadtak meg a muslicahadak.

  Nyugodtan bele lehet vágni bárkinek, a szilva nem olyan erős íz, mint a citrom, narancs, vagy a kétalmás, de biztos nem okoz csalódást. Kíváncsi vagyok, meddig tart majd 250 gramm, nem jósolok hosszú jövőt neki.

  Nőjön hosszúra a szakálla a kitalálójának. 🙂

  Márka és íz: al-Fakher, szilva

  Dohány mérete, állaga: apróra vágott, tiszta, csorgósan nedves

  Pipa típusa: 62 cm-es egyiptomi

  Időtartam: jó 1,5 óra

  Kerámia: közepes egyiptomi

  Fólia/konzol: szénkonzol

  Szén/mennyiség: 40 mm-es Three King

  Füst: végig közepes füst*

  Illat/íz: végig egyenletes, kellemes, lágy

  Értékelés: 9/10

  * Találtam egy olyan kerámiát, amire kis kupakot lehet kapcsolni, a csatosüveghez hasonló módon. A kerámia és a sapka között szénkonzol van. A kupak egyébként ötletes, a hőtartó/szélvédő sapka helyett van, viszont konzollal most szívtam először, remélem, bennem volt a hiba, és ha kitapasztalom, bővebb lesz a füstje.

  , Hozzászólás ID: #75621
  sYska
  Adminisztrátor
  sYska
  • Hozzászólás: 10311

  Szilvánál nekem 3-ból 3 tömésnél volt egy kis kellemes mellékíze, ami az arab teára emlékeztetett engem. :0 :0 :0 Furcsa, de igaz.

  Finom volt az biztos, én is szívesen lennék egy 250g-os csomag tulajdonosa. 😛

  , Hozzászólás ID: #75622
  Vendég
  Névtelen
  • Hozzászólás: 358

  Ja,a szilva is rohadt finom,mondjuk én inkább az édesebb dohányokat szeretem,de ez is überfasza(mint minden Al Fakher)Kávés dohányt szívott már vki,ha igen,akkor megosztaná velem a tapsztalatát?

  , Hozzászólás ID: #75623
  webbie
  Felhasználó
  webbie
  • Hozzászólás: 1924

  Tesztelés alá került nálam is a szilvás Al-Fakher. Amikor kibontottam az aromazáró csomagolást is, és beleszagoltam, akkor az jutott eszembe, hogy ez olyan mint az őrölt pirospaprika ( édes ). Tökre ez az íz csapott meg. Nah mindegy, betömtem az első adagot, kisebb méretű kerámia, egyiptomi 55 cm-es pipa. Ráraktam az izzó 40 mm-es 3Kings szenet és jött is a füst. Nem mondom h öntötte magából a füstöt, de volt 1 rendes mennyisége. Ami a tömés vége felére már kicsit csökkent. Az ízéről annyit, hogy nem éreztem különösebb ízt :S Első tömés, nem vok hozzászokva, nem tudom. Semmi kaparás, semmi mellékíz. Szóval nálam olyan 6/10-est ért el. 😉

  , Hozzászólás ID: #75624
  sYska
  Adminisztrátor
  sYska
  • Hozzászólás: 10311
  webbie írta korábban:
  Tesztelés alá került nálam is a szilvás Al-Fakher. Amikor kibontottam az aromazáró csomagolást is, és beleszagoltam, akkor az jutott eszembe, hogy ez olyan mint az őrölt pirospaprika ( édes ). Tökre ez az íz csapott meg. Nah mindegy, betömtem az első adagot, kisebb méretű kerámia, egyiptomi 55 cm-es pipa. Ráraktam az izzó 40 mm-es 3Kings szenet és jött is a füst. Nem mondom h öntötte magából a füstöt, de volt 1 rendes mennyisége. Ami a tömés vége felére már kicsit csökkent. Az ízéről annyit, hogy nem éreztem különösebb ízt :S Első tömés, nem vok hozzászokva, nem tudom. Semmi kaparás, semmi mellékíz. Szóval nálam olyan 6/10-est ért el. 😉

  Pirospaprika? :hehe: :hehe: :hehe: :hehe: :hehe:

  Én arab teás kellemes mellékízt éreztem a szilva mellett, az illatát pedig nem hasonlítanám semmihez, mert elég egyedi.

  Szerintem. 🙂

  , Hozzászólás ID: #75625
  sheeshamaster
  Felhasználó
  sheeshamaster
  • Hozzászólás: 819

  Tegnap bevásároltam Sultánban Al Fakherből egy kisebb mennyiséget (kis kétalma és cappuccino). Ezek tesztjeire itthon már biztos nem lesz időm, ugyanis holnap utazok, de majd a tengerparton megcsinálom az értékeléseket, és ha hazajöttem, kiteszem őket a szokásos helyre.

  Szilvához még csak annyit, hogy nekem füst nagyon sok volt, de nem éreztem annyira a várt ízt. Nem volt rossz, de ebből nekem egy kis doboznyi elég volt.

  Üdv

  SM

  , Hozzászólás ID: #75626
  webbie
  Felhasználó
  webbie
  • Hozzászólás: 1924

  Én is így vagyok a szilvával 🙂 :-/ Nah mind1, egynek azért jó volt. Közben itt szagolgatom a Berry-t. Teszt estefele lesz szerintem. 🙂

  , Hozzászólás ID: #75627
  webbie
  Felhasználó
  webbie
  • Hozzászólás: 1924

  Megvolt az AF-Berry teszt. Nah ez a dohány már sokkal jobban tetszett a szilvánál 🙂 Nagyon finom volt, füstje is volt rendesen. Egyszóval, tökéletes 🙂 8/10

  , Hozzászólás ID: #75628
  danikaa
  Felhasználó
  DaNiKaa
  • Hozzászólás: 3

  Üdv!

  Haverom nemrég talált egy ötezrest az úton, s úgy döntött(ünk), hogy egy csomag Al Fakher-be fektetnénk az ebből még megmaradt összeget. Az lenne a kérdésem, hogy melyik ízeket ajánljátok; lehetőleg a gyengébbekből, mert még nem túl rég óta pipázunk!

  Előre is köszönöm!

  , Hozzászólás ID: #75629
  sYska
  Adminisztrátor
  sYska
  • Hozzászólás: 10311
  DaNiKaa írta korábban:
  Üdv!

  Haverom nemrég talált egy ötezrest az úton, s úgy döntött(ünk), hogy egy csomag Al Fakher-be fektetnénk az ebből még megmaradt összeget. Az lenne a kérdésem, hogy melyik ízeket ajánljátok; lehetőleg a gyengébbekből, mert még nem túl rég óta pipázunk!

  Előre is köszönöm!

  – Fehér szőlő

  – Citrom

  – Eper-Szeder mix

  – Szilva

  – Kétalmás

  😉

  , Hozzászólás ID: #75630
  somika
  Felhasználó
  Somika
  • Hozzászólás: 570
  DaNiKaa írta korábban:
  Üdv!

  Haverom nemrég talált egy ötezrest az úton, s úgy döntött(ünk), hogy egy csomag Al Fakher-be fektetnénk az ebből még megmaradt összeget. Az lenne a kérdésem, hogy melyik ízeket ajánljátok; lehetőleg a gyengébbekből, mert még nem túl rég óta pipázunk!

  Előre is köszönöm!

  Rózsa,bármilyen alma,szőlő,cola,erdei gyümölcs,vanillia(ha van)

  , Hozzászólás ID: #75631
  repcsi
  Felhasználó
  repcsi
  • Hozzászólás: 110

  Al Fakher Szőlő

  Nem egy tesztet akarok írni, hiszen mindenki ismeri ezt a nagyszerű aromát.

  Csak a kiszerelések közötti különbségeket írom le.

  Nekem az egyik favorite dohányom, amit legelőször 50grammos kiszerelésben szereztem meg, s rögtön a kedvenceim közé lépett. Hamar elfogyott, ezért vettem belőle egy 250grammos csomagot.

  A 250 grammos kiszerelés, egy aroma megörző műanyag dobozban van, ami jó, csak a dohány szaga olyan lesz tőle?, mintha befülledne. Ezt a rossz illatot pipázás közben is érezni, ha az orromon át fújom ki a füstöt. Lehet, hogy csak én fogtam ki rossz doboz, de ha ti is így járnátok tömés előtt egy kis időre terítsétek ki a dohányt, hogy egy kicsit kiszellőzzön. Probléma még a 250-es kiszereléssel, hogy a dohány sokkal nagyobb darabokban van benne, tobb a szemét, és sokkal szárazabb is. Nem tudom hogy az 500 forintos megtakarítás egyenesen arányos-e a minőségromlással. Lehet, hogy csak rossz dobozt fogtam ki, de a 250grammosokkal ezután óvatos leszek.

  , Hozzászólás ID: #75632
  sYska
  Adminisztrátor
  sYska
  • Hozzászólás: 10311

  Én kiszoktam szedni a belső csomagolásból, kipréselem a műanyag dobozba. Így nem lesz befülledt illata, bár valamennyivel gyorsabban is szárad. (Azonban a favorit dohány úgyis előbb elfogy. 😛 )

  , Hozzászólás ID: #75633
  schulz
  Felhasználó
  Schulz
  • Hozzászólás: 32

  nemtudom, h nyilvánított-e már véleményt valaki a cseresznyés al-fakherről, én most megteszem 🙂

  az igazság az, h csalódtam ebben a dohányban, a bíztató illat és a normális füstmennyiség ellenére nem igazán jön ki az íze, sőt…keverésből se sikerült még kihoznom, úgyhogy nálam ez egy erős közepes.

  Viszont az epres az egyik kedvencem lett, és keverve is csodálatos 🙂 nyammm :]

  , Hozzászólás ID: #75634
  moldy007
  Felhasználó
  moldy007
  • Hozzászólás: 1959

  FIGYELEM , megtévesztö, hamis Al-Fakher dohányt találtak , több izben is , felismerés : Alfakher egybe van irva , az arab irás fölöt kicsi láng látható.

  https://testberichte.ebay.de/Al-Fakher-F … 0001633125

  , Hozzászólás ID: #75635
  sYska
  Adminisztrátor
  sYska
  • Hozzászólás: 10311
  moldy007 írta korábban:
  FIGYELEM , megtévesztö, hamis Al-Fakher dohányt találtak , több izben is , felismerés : Alfakher egybe van irva , az arab irás fölöt kicsi láng látható.

  https://testberichte.ebay.de/Al-Fakher-F … 0001633125

  Kitettem hírbe.

  Valószínűleg csak német országot érinti az ügy. Más importőrtől származik a hazai Al Fakher dohány állomány. 🙂

30 bejegyzés megtekintése - 61-90 / 985

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.