A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Al-Fakher-Grape With Berry

  • , Hozzászólás ID: #70940
    volm
    Felhasználó
    Sheldon
    • Hozzászólás: 205

    Sziasztok!

     

    Ma az al fakher márka szőlő-szeder gyári kombinációját fogom kicsit közelebbről is szemügyre venni. Magát a márkát a pipások többsége ismeri és szereti és a kezdőknek is hamar kedvencévé válhat ,ahogy a képeken is látszik új dobozos verzióról van szó melyek eléggé frissnek mondhatóak ez például 2015 januári gyártású. A doboz egyébként nagyon szép igényes remek színválasztással. Érdekesség egyébként ,hogy amiket eddig szívtam új dobozos al fakherek közül eddig a belső csomagnak ízre jellemző színe volt nem pedig egyen csomag mint a régebbi fajtáknál. Nah de nem is szaporítom tovább a szót nézzük a lényeget.

     

    Illat: A doboz eléggé jól zár de egy kicsit még felbontás előtt is lehet már érezni az illatát. Felbontás után viszont előtűnik a dohány erős illata mely betölti az egész szobát. Az illata kellemes de sajnos a szederrel mint gyümölccsel nekem nincs sok tapasztalatom így nem is érzem ki az illatából a szőlő dominál. De egyébként kellemes édeskés illat jellemzi mely eléggé erős illatra én 8/10 et adnék mivel egy hét után eléggé csökkent az illata pedig jól lezártam.

     

    Dohány: Az aprítottsága szerintem nem a legjobb az én ízlésemhez képest túl pépes és nagyon kicsire aprított. A régebbi al fakherekhez képest jobban is ragad. A színe megszokottan élénk vörös. Az erőssége pedig 0,5% ,ami érződik is rajta óvatosan kell vele bánni mert eléggé meg tudja csapni az embert. A melaszban nem tocsog de elég nedvesnek mondanám így a hőt bírni fogja nem adja meg magát neki egy könnyen. 

     

    Íz: De minden dohánynál az íz a legfőbb úr úgyhogy nézzük is e téren hogyan is teljesít. Én megszenvedtem vele rendesen szerintem egy kicsit több hőt igényel de ez azért annak is betudható ,hogy én szeretem jól megpakolni a kerámiát. Az íze nagyjából visszaadja az illatát annyi kis különbséggel ,hogy a szeder jobban kitűnik a szőlő mellett. Mivel nem ettem eddig túl sok szedret ezért inkább azt mondanám ,hogy erdei gyümölcsös íz világgal egészíti ki a fehér szőlőt. Egész jól megférnek egymás mellett kellemes összhangban vannak. Édes dohánynak mondanám de nem olyan édesnek hanem pont megfelelően édesnek. Íz tekintetében én 8/10et adnék rá mivel a pipázás során nagyon legyengül.

     

    Összességében: Nem mondanám rossznak egy kicsit lehetne gyengébb az árához képest viszont már majdnem megéri ,mert valahogy az 50g az kb 3 tömésben kimerül mini phunnellel. Akik szeretik a szőlős ízeket neki ajánlanám illetve akik édes pártiak. Egy dobozzal mindenképpen ajánlott kipróbálni és ilyen kánikulában kis mentával keverve remek ízt tudunk előcsalogatni. A pipázás során az erőssége is gyengül nem kismértékben így ez is pozitívum akár kezdőknek is érdemes lehet kipróbálniuk. Mindent hátrányát és előnyét össze adva én 8/10et adnék rá.

     

    Körülmények:

    Nargilem eco 450 

    El Nefes szilikon cső üveg fejjel

    4réteg házi alu

    Sahlar mini phunnel

    2db Babylon természetes kókusz szén 

1 / 1 bejegyzés megtekintése

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.