A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Al-Fakher-Orange With Cream

  • , Hozzászólás ID: #70921
    volm
    Felhasználó
    Sheldon
    • Hozzászólás: 205

    Üdvözletem minden kedves fórum tag számára!

     

    Ma az al-fakher narancs krém ízesítését vettem górcső alá. Az elején leszögezném ,hogy több pozitívum is az al-fakher mellett szólt volna és én is nagy reményekkel és lehet ,hogy kissé túl nagy elvárásokkal álltam hozzá.

    Mint tudjuk az al-fakher kicsit beújított mostanában ,ami nagyon jó mert mindennek fejlődnie kell .hogy biztosítsa a verseny képességét. Új dizájnt kaptunk és árakat is sajnos ezt a példányt 1990 ft-ért vettem de szerintem ez az év végére 2000-re fel fog majd menni. A doboz nagyon szépen kivitelezett igényes már már alkotásnak mondanám 2014 novemberében lett gyártva tehát elég friss. Nekem nagyon elnyerte a tetszésemet ez az újítás már a doboz tapintása is a többiek fölé emeli emeli. Nah de a dohányt nem a doboz miatt vesszük ,hanem a tartalmáért. Jelen esetben a tartalma narancs krémes ízesítésű dohány volt. Én már szívtam korábban al-fakher narancsot így kicsit összehasonlítási momentumai is lesznek a bemutatónak. Az elején még elképzelni sem tudtam ,hogy a krémes ízt hogyan érik el. Ha belegondolunk akkor elég érdekesen hangzik a krém szó dohány esetében.

     

    Illat: Az illata már felbontatlanul is érződött egy kicsit szerintem nem zár olyan jól mint a korábbi változat. Az illatát én a narancsos fagyihoz tudnám hasonlítani kifejezetten kellemes és erős volt az illata a felbontás után. Egyébként az illatán érződik ,hogy nem tiszta narancsról van szór hanem van benne valami plusz is méghozzá a “krém” ami úgy van jelen mintha fagyi lenne. Az illatra 10/10 et adnék mivel elég erős és jól kivehető az ízesítés.

     

    Füst: tekintetében nem lehet panasz szép tömör fehér füst felhőket lehet vele fújni ,mivel elég nedves. A melaszban nem tocsog ,hanem pont optimális a mennyisége ehhez pedig elég jó aprítottság párosul talán kicsit túl aprított is de pépnek semmiképp sem mondanám 10/10.

     

    Az íze: Eddig egész jól teljesített viszont itt az íznél fog pár pontot veszíteni még pedig azért mert az íze nem annyira krémes. Bővebben kifejtve ez úgy néz ki ,hogy a régebben szívott al-fakher narancsot idézte fel bennem ,tehát a narancs krém és a narancs között túl sok különbséget nem véltem felfedezni. Kifújás után van némi érdekes mellék íze ,ami szerintem a krém akart lenni de nem túl erős viszont ami van annak olyan fagyisan krémes beütése van. Az íze engem nem győzött meg ,ha mondjuk látatlanban kéne megmondanom milyen ízű akkor azt mondanám ,hogy narancs egy nagyon minimális furcsa mellékízzel. Viszont ami a narancsot illeti az erőteljesen jelen van de az illatában felfedezhető krémes narancsos fagyis ízt nem adja vissza ezért ízre én 6/10-et adnék mivel aki sima narancsos ízesítést vesz az majdnem ugyan ezt az élményt kapja. Az ízhez még hozzátartozik az is ,hogy a pipázás végéhez közeledve ez a narancsos íz nekem fokozatosan savanyodott és szerintem ez a savanykás narancsos íz nem volt rossz csak krémesnek nem mondanám. Nem tudom ,hogy a krémes ízt milyen nehéz leutánozni de nem könyvelhetnek el nagy sikereket.

     

    Összességében: Engem nem győzött meg nem lesz a kedvenc ízem se és az sem valószínű ,hogy a közel jövőben fogok még egyszer ilyen ízben al-fakhert venni. Viszont nagy érdekessége ,hogy a dobozon 0,5%-os nikotin tartalom van feltüntetve ,ami ugye tudjuk hogy nem mosott dohányra utal. Én egészen eddig főként azért is kedveltem az al-fakhert mivel alacsony volt a nikotin tartalma és kedvére pöfékelhetett belőle az ember anélkül ,hogy különösebben fejbe vágta volna. De ez most megváltozott. Én kifejezetten erős dohánynak mondanám ,ezért kezdőknek semmiképpen nem ajánlom. Nakhla dohányok is erősnek mondhatóak de itt most erőteljesebben éreztem ,hogy huha ezt most kicsit le kell tenni és mászkálni kell ,mint eddig bármelyik nakhla dohányomnál. Még a fejem is megfájdult tőle egy kicsit. A pipázás közben vizet ittam ahogy szoktam és az ablakok is tárva nyitva voltak. Az 50g-ból kb három tömés jön ki én mindenképpen megpróbálom egy kis mentával keverni ,mert a narancs-menta ígéretesnek tűnik. Illetve pasztával is fogom keverni akkor talán nem lesz majd olyan erős. Mindent összevetve én 6/10 adnék rá ,mivel nem mondható krémesnek számomra túl nagy volt a különbség az íz és az illat között valamint túl erősre sikerült és az értékéhez képest az ára nagyon túl árazott. Keverés tekintetében még talán a bevállalósabbak megpróbálhatják kis citrommal vagy fahéjjal. Az hogy a dobozon a krém is fel van tüntetve ne legyen akadályozó tényező mivel a sima narancs ízesítéssel  nem mutat számottevő különbséget.

     

    Körülmények:

    Nargilem eco 450

    El Nefes szilikon cső üveg fejjel

    3db Tom Cococha blue

    6 réteg háztartási alufólia

    Sahlar mini phunnel

     

     

    , Hozzászólás ID: #157580
    volm
    Felhasználó
    Sheldon
    • Hozzászólás: 205

    UPDATE-1: Jelenleg Al-Fakher-Orange with Cream ízesítésű dohányát próbálom Hookah Sqeeze pink passion pasztával. Érdekesség ,hogy a dohány a csomagból való kibontás után egy hete áll egy jól záródó üveg tárolóban és a narancsos íz eléggé gyenge lett és egy érdekes mellék íz nagyon előtérbe került. Pasztával keverve sem gyengült az erőssége számottevően pedig nem sajnáltam a pasztát. A paszta ízét viszont csökkenti. Egy nagyon enyhe narancsos íze van csak és mellé jön a pink passion gyengített íze. A dohányos mellék íz viszont erősebb mint amikor frissen kibontás után rögtön a kerámiába tömtem.

    , Hozzászólás ID: #157581
    volm
    Felhasználó
    Sheldon
    • Hozzászólás: 205

    UPDATE-2: Ma nakhla mizo-mentával kevertem és azt kell hogy mondjam elég kellemes a narancs-menta kombo a krémes íz továbbra sem jön ki viszont így még erősebb lett csak kicsi óvatos szívásokkal lehet ezt a keveréket elpipázni valami gyengébb mentás dohánnyal viszont jobb lenne vagy esetleg mentás pasztával. A keverés úgy volt ,hogy a sahlar mini phunnel aljára ment egy kevés a mentából és a tetejére ment az al-fakher-narancskrém. 

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.