A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Al-Fakher-Vanília

  • , Hozzászólás ID: #70925
    volm
    Felhasználó
    Sheldon
    • Hozzászólás: 205

    Sziasztok ma egy igazi különlegességet szeretnék nektek bemutatni. A vaníliás íz szerintem nem igazán elterjedt én eddig egy trafikban láttam az al-fakher vaníliáját rögtön le is csaptam rá. Elöljáróban kicsit írnék magáról a márkáról. Az al-fakhert az egyesült arab emírségekben gyártják onnan érkezik hozzánk és jó minőségű prémium kategóriás dohányként van számom tartva egyébként drágább is a többi hazánkban kapható márkánál. A dobozt nem akartam lefényképezni inkább kerestem róla egy képet mivel nagyon tele matricázták semmi érdekes nem látszott pont a legrosszabb helyekre sikerült ragasztaniuk. Ez egy régebbi doboz ahogyan a képen is látszik az új dobozosok én még csak egy két ízt láttam mivel ez még régebbi kiadás így 1890.-ért lehet hozzá jutni. Egyébként már maga az ,hogy vaníliás is érdekes számomra én a gyümölcsös ízekhez vagyok szokva. Szerintem a legtöbben így vannak ezzel néha azért érdemes kipróbálni az extrémebb ízeket is hátha kellemesen csalódunk bennük..

    .

    Az Illata: Nagyon érdekes illata van ,mert a vanília számomra nem egyértelműen jön ki belőle. Az illata alapján bennem valamilyen vaníliás cappuchino-t idézett fel vagy esetleg krémes vaníliás shake-t. De erős illata van én erre 8/10-et adnék mivel elég erős de a vanília nem egyértelmű inkább krémesen lágy mint sem vaníliás.

    .

    A Dohány: Mivel régebbi dobozról van szó ezért a nikotin tartalma 0,05% bár ehhez képest szerintem valamivel erősebb. Amit az aprítottságát illeti nem lehet panasz hozza azt amit a márkától megszokhattunk nagyobb darabokat és ágacskákat én nem találtam finomra van aprítva de semmikép sem pépes. Tömni egyszerű vele nem fog különösebben gondot okozni. A nedvessége engem meglepett egy kicsit szárazabb mint a korábbi al-fakhereim de lehet csak azért mert kicsit már “öreg” a dohány a dobozon nem volt feltüntetve ,hogy mikor gyártották. Tapasztalataim alapján ezt a dobozt minimum egy évesre tippelném. Szintén érdekesség ,hogy a dohány nem megszokottan élén piros mint a legtöbb al-fakher hanem barnás színe van.

    .

    Az Íze: Az íze érdekesebb mint az illata és rendesen meg is kell érte szenvedni ezért én kezdőknek illetve első dohánynak nem ajánlanám ,mert sokat kell trükközni a hővel. Egyébként az íze kicsit elüt az illatától itt a cappuchino kicsit a háttérbe szorul és nem kifejezetten vaníliás hanem krémes és lágy íz jellemzi ,ami igen csak gyengécske. Kifújás után pedig mintha lenne egy kis kókuszos beütése is. Pontot nem tudom mire tudnék adni neki. Én 6/10-et adnék rá mivel a vanília íz alapján nem egyértelmű de egy fajta kellemes krémes lágy ízt hoz ami viszont tetszik ,ha esetleg valaki ki akar próbálni valami mást a gyümölcsösökön kívül akkor egy dobozzal érdemes bepróbálni.

    .

    Összességében: nem mondanám rossznak. Egy kellemes pipázáshoz pont jó ennek ellenére viszont szerintem érdemes mással bekeverni. Én még csak önmagában próbáltam de ha mással is hozni fogja ezt a krémesen lágy ízt akkor érdekes és finom kombinációkat lehet elérni vele. Én 8/10et adnék rá így mindent összevetve nálam akkor kapna jobbat ha kicsit gyengébb lenne szerintem ez a 0,05% nem túl reális mivel annál egy kicsit erősebbnek érzem..

    .

    Pár tipp:.Adnék pár tippet amivel véleményem szerint érdekes és jó párosítás lehet.

    -Víz helyett kólával én mindenképp ki fogom próbálni a citromos dohánynál bejött érdemes tenni vele egy próbát így is.

    -Az epres dohányoknak adhat egy kis lágy mellékízt 

    -Fahájas dohánnyal mindenképp megéri de a fahéjat én óvatosan adagolnám mivel annak elég erős az íze és ha túl sok van belőle akkor túlságosan elnyomná.

    -Barackkal ígéretesnek tűnik

    -Szőlővel kicsit extrém lehet de szintén ígéretesen hangzik egy próbát mindenképp megér

    -Csokoládés dohánnyal szerintem remek párost alkotnának

    .

    Körülmények:

    Nargilem eco 450

    El Nefes szilikon cső üveg fejjel

    El Nefes páncélfólia

    Sahlar mini phunnel

    3db Tom Cococha Blue

    .

1 / 1 bejegyzés megtekintése

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.