A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Al Masah – Special (teszt)

  • , Hozzászólás ID: #69693
    broland88
    Felhasználó
    BRoland88
    • Hozzászólás: 78

    Sziasztok! Ma az Al. Masah márka Special fantázianevű dohányát szeretném bemutatni.

    Nagyon kevés tapasztalatot találtam erről a dohányról, összesen egy pozitívat és egy negatívat, és hát valljuk be, ezek alapján elég nehéz dönteni, ezért is esett erre a választásom.

    Megmondom őszintén, félve vettem le ma délelőtt a dohányt a polcról, mivel a múltkor nagyon kellemetlen meglepetés ért. Történt ugyanis, hogy egy fárasztó nap után beugrottam a város legnagyobb és talán egyetlen dohányboltjába, hogy vásároljak egy kellemes dohányt aminek a társaságában majd kicsit lazítok otthon. Hazaérve szépen elő is készítettem mindent, megtömtem a pipám és elkényelmesedtem. Ekkor következett be amire egy kicsit sem számítottam, mégpedig olyan íz fogadott mintha szappanos vízzel gargalizálnék. Nem is bírtam sokáig és hamar a kukában landolt a kerámia tartalma, aznapra hanyagoltam is a pipázást.

    Most, hogy eltelt pár nap, gondoltam adok még egy esélyt a dohánynak, zárjegyes dohány lévén mégiscsak kiadtam érte 990Ft-ot.

    Lássuk is:

    A doboz világos, krém színű és egy gusztusos gyümölcskosár található rajta tele mindenféle gyümölccsel. Ez arra enged sejtetni, hogy vegyes gyümölcs ízesítésű dohányt tartunk a markunban. 🙂 A dohány 2010 04. havi gyártású és 2012 3. havában jár le, tehát egy viszonylag friss dohányról van szó.

    Kívülről szagolgatva érződik az illata, kibontva nagyon erős és számomra kifejezetten kellemes, valóban vegyes gyümölcs illatot áraszt. A dohány egy fekete lezárt tasakban, azon belül is egy áttetsző fóliába van hajtogatva. Színe vörös melaszban Masah dohányról lévén szó egyáltalán nem szűkölködik bár hozzáteszem nem annyira tocsogós mint az általam próbált Masah dohányok többsége, de panasz így sem lehet rá. Aprítottságát tekintve egyáltalán nem vagyok megelégedve, elég nagy darabokban vannak a dohánylevelek és bizony jóval több szár található benne mint például a tegnap részletezett Al Sultan Banános dohányában.

    Tömés után a korábbi negatív tapasztalatomból kiindulva a legrosszabbakra felkészülve kezdtem hozzá a szipákoláshoz. A füst nagyon hamar beindult, viszont nyugodt szívvel konstatáltam, hogy ezúttal a szájmosás elmarad ugyanis a szappanos ízt hál isten egyáltalán nem éreztem (nem tudom elképzelni mi lehetett az oka korábban, még csak nem is mostam szappannal a pipát sosem).

    Íz: ha azt mondom, nem azt kaptam amire számítottam, akkor nagyon finoman fogalmazok. Az én elképzelésemben a vegyes gyümölcs egy édes savanykás íz világot képvisel, hát ez nem az. Egyáltalán nem vélek felfedezni az ízében semmilyen édeset, savanyút meg még annyira sem. A kifújt füstbe szagolva már van némi édeskés illata, de nem számottevő. Fanyar, kicsit kesernyés íze van. Azt nem mondom, hogy rossz, mert ha nem vegyes gyümölcsre számítok, akkor elfogadom az ízét. Kitudja, lehet a dobozon látható gyümölcskosár csak dísz és tulajdonképpen a Special ízét érzem, bár kitudja, hogy a Specialnak milyen íze van… 😀

    A füst végi bőséges, szép fehér volt, én csak egy 40mm –es ThreeKings szenet használtam el rá, de szerintem kibírt volna még minimum egy fél kört.

    Összegezve:

    Kicsit csalódtam a márkában, úgy gondolom, hogy a szép csomagolás és a finom illat nem elég. Ha nem adja vissza a dohány azt az ízt, ami az embernek beugrik miközben ránéz a dobozra és szagolgatja, akkor az a dohány nem jó.

    Ettől függetlenül nem akarok eltántorítani senkit a kipróbálásától, mert egyáltalán sorolnám a szívhatatlan kategóriába. Kitudja, lehet az én íz világommal van némi gond, és másnak átjön a dohány íze. Nekem a fentiekből kifolyólag nem vált be a dohány 10/4 pontot adok rá.

    Egyébként a dohányt elég ütősnek érzem, lehet a dobozon feltüntetett 0,5% nikotin miatt.

    Köszönöm, hogy elolvastad, kellemes pipázást és szép napot kívánok!

    Az Al Masah márka topicja: https://vizipipaforum.com/al-masah-t189.html

    Az íz (egyelőre szegényes) topicja: https://vizipipaforum.com/special-t1001.html

    , Hozzászólás ID: #150073
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10312

    Nagyon jó teszt, köszönjük! (jók a képek, részletes, linkek is megvannak az alján, még több ilyet 😉 )

    Ebből legalább megtudtam, hogy a saját ízlésvilágom nem annyira kíváncsi erre a dohányra. 🙂

    , Hozzászólás ID: #150074
    akoska60
    Felhasználó
    Akoska60
    • Hozzászólás: 4255

    Ez nagyon jó lett! Neked tesztelőnek kéne lenned!

    Azt hiszem , egyet kell értenem syskával, valószínűleg nem ez lesz a kedvenc dohányom…

    , Hozzászólás ID: #150075
    broland88
    Felhasználó
    BRoland88
    • Hozzászólás: 78

    Örülök, hogy tetszett. Ha úgy gondoljátok nyugodtan felhasználhatjátok az írásokat a blogba vagy ahol tetszik.

    , Hozzászólás ID: #150076
    wad
    Felhasználó
    wad
    • Hozzászólás: 284

    Én is gratulálok a szép, igényes teszthez!

    Kedvet kaptam én is ilyen teszteket írni, jópár új dohányom van itthom, most is egy új ízt szívok, majd ha lesz időm, írok én is 🙂

    , Hozzászólás ID: #150077
    broland88
    Felhasználó
    BRoland88
    • Hozzászólás: 78
    wad írta korábban:
    Én is gratulálok a szép, igényes teszthez!

    Kedvet kaptam én is ilyen teszteket írni, jópár új dohányom van itthom, most is egy új ízt szívok, majd ha lesz időm, írok én is 🙂

    Köszönöm.

    Van még nekem is egy pár dohányom itthon illetve az újabbakat is tervezem bemutatni ahogy időm engedi. Lehet, hogy ma du. jön még egy, majd elválik. 🙂

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.