A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Al Sultan Energiaital (Teszt)

  • , Hozzászólás ID: #70174
    szabo mate
    Felhasználó
    Dsürge
    • Hozzászólás: 59

    AL SULTAN – ENERGIAITAL

    CSOMAGOLÁS

    [attachment=1463:al-sultan-energiaital.jpg]

    Mivel ez nem kimondottan Red Bull-os, hanem Energiaitalos dohány, a dobozon nem Red Bull található, hanem egy szörfös. Elég extrém, de szép doboz. A csomagolás jó, tehát megőrzi a dohány minőségét, ezért nem is lehet az illatát érezni felbontás előtt. A dobozban a szokásos kis zacskó helyezkedik el, abban pedig egy nejlon, ami magát a dohányt tartalmazza. A doboz nem visszazárható.

    A DOHÁNY

    A dohánynak nagyon erős, különleges illata van. Az állaga jó, sok rajta a melasz, kimondottan nedves, és jól aprított. Bár én ebben a dohányban találtam pár nagyobb “ágat”, lehet, hogy csak egy rosszabbat fogtam ki, viszont még így is jónak mondható az aprítottsága. Színe a szokásos vörös.

    A TAPASZTALATOK

    Izzítani nem sokáig kellett a dohányt, hamar elkezdte okádni a füstöt. Kimondottan sok, tiszta fehér füstöt ad, ami hamar betöltötte a tesztelési helyszínt. Az íze hihetetlenül intenzív, aki a lágyabb ízeket kedveli, annak nem ajánlom, esetleg meg lehet próbálni keverni valamivel. Nagyon jól eltalálták az energiaital ízét, néha már kicsit tényleg túl sok is, olyankor valami üdítővel érdemes kísérni a pipázást. Ketten szívtuk, nekünk nagyon tetszett az íze, rendkívül különleges. Két-három kör Three Kings szenet simán elbír egy tömés, nehezen ég meg, hiszen elég nedves a dohány, így nem is kapar. A füst, és az íz intenzivitása alig csökkent az idő múlásával, ezért nagyon sokáig megmaradt az élmény. Mivel ez egy elég “erős” dohány, tömény füsttel, a bozz-o-meter mutató az “ütős” érték felé mozog. Ezért kezdő pipásoknak nem is nagyon ajánlanám.

    TESZTKÖRÜLMÉNYEK

    Egyiptomi Top Mark pipát használtunk, egy nagy méretű egyiptomi kerámiával, körülbelül félig tömve. A tartály csapvízzel volt töltve, és a két réteg sima alufólián egy 44-es Three Kings szén pihent. Kevés, nagyobb lyukat tettünk az alura, amit a pipához kapott “hústűvel” kreáltunk.

    PONTOZÁS

    Csomagolás minősége: 9/10

    Aprítottság: 7/10

    Nedvesség: 10/10

    Illat: 10/10

    Füst mennyisége: 10/10

    Íz: 10/10

    Íz erőssége: 10/10

    Bozz-o-meter: 9/10

    ÖSSZEGZÉS

    Ezt a dohányt azoknak ajánlom, akik már rutinosabb pipások, és kedvelik az erős ízeket. Én 10 pontot adtam az ízre, de mivel elég extrém íz, tudom, hogy nem mindenkinek tetszene. Tehát ha szereted a különlegességeket, bátran kipróbálhatod ezt a dohányt. Legjobb bulikban, többen szívni, mert úgy eltelik némi idő két szívás között, tehát nem üt meg annyira a bozz, sem az intenzív íz. Az Al Sultan dohányokat lehet kapni kishazánkban, tehát könnyen beszerezhető. Kísérőnek mindenképpen ajánlok mellé valami rágcsálnivalót, vagy üdítőt. (A dohány származási helye: Jordánia)

    Al Sultan a fórumon: https://vizipipaforum.com/topic/4385-al-sultan/

    Al Sultan weblap: https://www.alsultan.com.jo/

    (A tévedés jogát fenntartom, és kérlek jelezzétek, ha rossz valamelyik link) Kellemes füstölést! wink.gif

    , Hozzászólás ID: #156746
    zoli78
    Felhasználó
    zoli78
    • Hozzászólás: 377

    Nagyon jó kis teszt.Ment is a pont rá.Viszont a Top Mark kínai, ha nem tévesek az ismereteim.

    , Hozzászólás ID: #156747
    szabo mate
    Felhasználó
    Dsürge
    • Hozzászólás: 59

    Köszönöm az elismeréseket :). Zoli78, részben igazad van, ugyanis:

    “A Top Mark márka vízipipái eredetileg Egyiptomban készülnek, azonban egy ideje megjelentek a kínai változatok is.” – vizipipafan.com

    Amúgy várható még majd pár teszt tőlem a jövőben, mikor lesz új dohányom. De addig is itt van ez, meg a szőlő+citrom tesztem 😀

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.