A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Al-Waha-Két Alma

  • , Hozzászólás ID: #70920
    volm
    Felhasználó
    Sheldon
    • Hozzászólás: 205

    Sziasztok!

    .

    Ma az Al-Waha két almás ízesítésű dohánya került a kerámiámba. Elöljáróban egy pár érdekesség. Egy jordániai vizipipa dohányról beszélünk ,amely a dohányok között szerintem a közép mezőnyben foglal helyet. Ezt a dobozt rokonom hozta nekem az emirátusokból. A doboz 250g-os magyarországon nem lehet kapni ebben a kiszerelésben. Nem zárjegyes nincsenek rajta rondító matricák mint nálunk csupán egy rövidke angol szöveg figyelmeztet az egyéb dolgokra. A 250g ára megközelítőleg 1700ft volt nem kell tőle félni ez nem a minőségét jelzi csupán ott ilyen olcsón adják. Magát a márkát itt nálunk lehet kapni 50g-os dobozokban többféle ízben, a két alma is köztük van kb 1450ft lehet. A dohányt tartalmazó fém doboz egy vékony papír dobozban volt amely még aroma záró fóliával is el volt látva rajta a gyártóval. A Middle East Tobacco gyártja. A fém doboz belsejében egy vastag szürke zacskót találunk mely szintén nagyon jól zárt ekkor még semmit nem lehetett érezni az illatából. Ezt felbontva a dohány egy másik fóliában van becsavarva. Ez a doboz 2014 decemberében lett gyártva és 2 évig megőrzi a minőségét.

    .

    Az illata: Erős karakteres illata van ,amely egyértelműen két almás. Felbontás után az egész szobát kellemesen bejárta. Illatában az ánizs nagyon jól felfedezhetően jelen van. Felbontás után az illata kicsit gyengült. Nagyon kellemes de a gyengülés rontja. Az illatra én egy erős 7/10-et adnék.

    .

    A dohány: Érdekes egy dohány azt meg kell hagyni. Nagyon nedves már-már tocsog a melaszban ennek ellenére viszont az aprítottsága csapnivaló. A dohányban ugyan nem igen vannak ágacskák 1-2db elvétve akad egy negyed kilós kiszerelésben viszont a körömnyi vagy annál nagyobb dohány darabok nem ritkák. Ezeket kézzel kell szét szedni tömni nem egyszerű vele főleg phunnelbe. A dohánynak barnás a színe de fekete darabok is akadnak benne. Az erősségét mindenhol kerestem a dobozon de nem írják. Már nem egyet tömtem belőle és ezen tapasztalatok alapján én 0,5%-osnak mondanám tehát szerintem nem mosott dohány. Az aprítottság nedvesség arány alapján én 6/10 adnék neki.

    .

    Az íz: Az íze nagyon kellemes két almás erősen ánizsos ,úgyhogy aki annyira nem szereti az ánizsos ízt annak nem ajánlanám mert számomra kifejezetten erős volt. Én nagyon megszerettem. A két almás dohányoknál nálam a közép kategóriában kapott helyet. Az íze értelem szerűen az elején a legerősebb az idő múlásával azért gyengül. A hővel óvatosan kell bánni a nedvességéhez képest nem bírja olyan jól mint mondjuk egy serbetli. Az íze mint említettem karakteres erős 8/10 néha mintha kicsit édeskés lenne de csak alig észrevehetően.

    .

    A füst: Szép nagy felhőket lehet vele fújni mást nem tudok róla írni. 10/10 ennél nagyobb felhőket nem igazán tudok elképzelni noha hővel okosan kell megkínálni.

    .

    Összegzés: Nem mondanám olyan rossz dohánynak. Mint már korábban említettem a hővel kell ugyan trükközni ezért kezdőknek nem ajánlanám. Egy dobozzal mindenképpen érdemes kipróbálni vagy megszereti az ember vagy nem. Bennem különösebben mély nyomot nem hagyott a kedvenc két almám továbbra is a nakhla két alma lesz. Kövezzetek meg de a személyes rangsoromban az al-fakher két almája elé helyezném ezt az ár/érték aránnyal indokolnám természetesen hazai árakkal mérve. A füstjétől a vége felé sem akar szabadulni erősen ragaszkodik hozzá. Összességében nem mondanám annyira rossznak bár van hova fejlődni én 7/10-et adnék rá az erősségeit és gyengéit is figyelembe véve. Az ajánlott kategóriába nem sorolnám mindenki döntse el maga ,hogy vesz-e belőle vagy sem.

    .

    Körülmények:

    Nargilem eco 450

    Hookah pro grip szívócső

    Sahlar mini phunnel kerámia

    4réteg háztartási alufólia

    3 db tom cococha blue

    .

    .

    .

    , Hozzászólás ID: #157577
    juarez21
    Felhasználó
    juarez21
    • Hozzászólás: 98

    Jól megbuggyantottad a kerámiát 😀 Én sosem szoktam ennyit bele rakni. Nem ég oda az alufóliához így?

    , Hozzászólás ID: #157578
    volm
    Felhasználó
    Sheldon
    • Hozzászólás: 205

    igen tudom kezdetnek jó ötletnek tűnt így utólag már nem egyébként nem égett oda csak a blue-knak kicsit sok volt a dohány és nehezen bírtak vele; tom cococha-val én még kezdő vagyok erősebbek mint amiket eddig használtam így külön ki kell még tapasztalnom a gold amúgy jobban bejött mint a blue; 3db gold ezt simán elbírta volna sokkal több réteg alufóliával persze; legközelebb már a serbetli-tutti frutti jön annál is inkább mert már kifolyt a felbontatlan zacskójából a melasz a dobozára érdekes illata van azt meg kell hagyni remélem az íze jobb lesz

    , Hozzászólás ID: #157579
    davidka59
    Felhasználó
    Dave
    • Hozzászólás: 105

    Köszi a tesztet nagyon jol sikerult 🙂 Ha megengedsz egy kis korrekciot az erossege 0.05% legalabbis az itthon kaphato dobozokon ez az ertek szerepel.

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.