A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Az első vízipipám

 • , Hozzászólás ID: #68940
  somika
  Felhasználó
  Somika
  • Hozzászólás: 570

  Kinek milyen volt az első pipája és hogyan szerezte?

  , Hozzászólás ID: #80770
  somika
  Felhasználó
  Somika
  • Hozzászólás: 570

  Én kb. kicsivel több mint egy évvel szereztem meg első pipámat azután hogy először vízipipáztam.Az egyik haverom otthagyott nálam valami szép nagy de alaposan leharcolt pipát 250 gramm cherry dohány és pár tucat szén társaságában.ha jól tudom ő is ugyanígy kapta a haverjától csak ő nem szeretett annyira pipázni ígyhát ideadta.Na lényeg a lényeg használtam kb.2 hónapig amíg megtanultam rajta viszonylag tömni meg mindent aztán elhatároztam veszek 1 zsírúj pipát.Azpnban az ideiglenes pipát el akartam adni.Egy bulin egy srácnak megtetszett és már másnap vitte is el ha jól emléxem 3500 ra lealkudta.Amint eladtam elmentem a sultancenterbe megvenni amit akartam:egy kétszipkás kispipát szerettem volna.Azonban a Sultanban csak 2szipkás nagypipavolt és nekem csak 7000rem volt.Ígyhát kiválosztottam a legjobban kinéző 6000 Ft os pipát és a szelep helyére vettem egy csőbementet.ez volt kb. 2 hónapja.Aztán még dohányt is akartam venni és vettem 250 gramm sárgadinnyés henawwy t a mammutban.Ezt 2 okból is megbántam:

  1.Ez a dohány nemigazán az én világom és nemigazán ízlett és nagyon hamar meguntam.Elég lett volna 50 gramm.

  2.Ezt a dohányt 1800 ért vettem a mamuutban amikor 2 sarokra ugyanezt megkapom 900 ért.

  (folyt.köv)

  , Hozzászólás ID: #80771
  somika
  Felhasználó
  Somika
  • Hozzászólás: 570

  Ezután hazavittem a pipát és örültem neki mint majom a farkának.Akkoriban szinte mindennap pipáztam és sok tapasztalatot szereztem,egyre több dohányt próbáltam ki.Egyik nap jövök haza a suliból amikor a mutterom mondja hogy felrugta a pipámat és eltört az üvege :gene: .Na mind 1 kb. 2 hétig nem tudtam pipázni.Egyszer megpróbáltam egy kis vázába beletenni a pipatestet de ennek az lett a vége hogy a pipa feldőlt, a szén meg ráesett az ágyamra amit gyorsan megfogtam kézzel és kb. 10 másodpercig szorongattam hogy kiszaladjak vele a mosdóba és ne ejcsem el.Még most is látszik a nyoma…

  Ezután egyik nap elmegyek a sultancenterbe és megvettem az üveget:egy gyönyörű zöld, ezüst festésű vázát aminek gyönyörű az alakja+500 Ft. ért egy csövet ugyanis a pipához csak 1 et adtak.Még most is ezt a pipát használom és nagyon szeretem.Majd nyáron ha megyünk Törökbe ott még tervezek venni valami egyszemélyes nagypipát.Esetleg van valakinek tapasztalata hogy ott mennyi a pipa,dohány,stb.

  , Hozzászólás ID: #80772
  sYska
  Adminisztrátor
  sYska
  • Hozzászólás: 10312

  eléggé viharos kezdetek 🙂

  nekem spec eleinta haverok közösét kértem kölcsön, majd szülők azt vették észre, h már 2 doboz van a szekrény tetjén 😀

  én spec a blahán vettem anno akcióba 5000-ért, 55cm-es,

  bár rém ronda szívókát adtak hozzá… (kék pipához rövid már túl egyszerű piros színűt – igen pirosat… kék pipához… :D)

  , Hozzászólás ID: #80773
  somika
  Felhasználó
  Somika
  • Hozzászólás: 570

  Íme a pipáim:

  , Hozzászólás ID: #80774
  bazseeehawaii
  Felhasználó
  BazseeeHawaii
  • Hozzászólás: 72

  Aloha!

  Nekem az első pipám 3 éve van meg azóta redszeresen pipázom. Csóró létemre egyik haveromtól vettem egy tunézizai pipát kb 35 cm (most dohánytölcsért keresek rá mert vmi speckó fém való rá). Szeretem nagyon ezt a pipát ütött kopott szegény de néha ezt is elő veszem és ezt is használom nem csak a másikat…hisz mégis az első pipám! 🙂

  , Hozzászólás ID: #80775
  sickness
  Felhasználó
  sickness
  • Hozzászólás: 236

  Lassan másfél éve haver felhozta valahogy a vizipipa témát, aztán kipróbálásképp elmentünk a helyi teaházba és elindult a vizipipa pályám :hehe:

  Pár alkalommal később megrendeltük első pipánkat,(kicsi 40 centi körüli pipa) amit itthon kipróbálva majd’ 2 órát kellett szellőztetnem. Rá pár hónapra kimentünk szülőkkel Egyiptomba, ahol beszereztem 2 pipát is, egyet nekem egyet tesómnak. Így a kisebb pipát eladtam egy barátnak (terjesztettem a kórt :D). Ezen a nyáron pedig megelégeltem a régi pipáimat, így mindkettőt eladtam (terjesztve megint a kórt) és vettem a sultanban egy 1 méter körüli szép pipát, illetve 1 hónapra rá egy kis pipát, amit bátran hordozhatok, mert hát nem a legkényelmesebb az 1 méterest hurcolni. Kb ennyi a sztorim ^^

  (este folyamán beteszem a képeimet a “képes topicba”)

  , Hozzászólás ID: #80776
  brumi
  Felhasználó
  brumi
  • Hozzászólás: 291

  Én 4 napja vettem meg életem első pipáját. Ő 82 cm-es két szipkás. Egy webshopban jutottam hozzá, elég jó áron hiszen kaptam hozzá mindent ajándékba és még így is kedvező volt az ára.

  Igaz viszonylag egyszerű, szinte semmi dísz (ezen a későbbiekben még lehet, hogy változtatok :)) de nálam a funkcionalitás a lényeg. 🙂

  Összerakás után egyből a szoba díszévé vált. 😀

  A sok fórum olvasgatás során most már lehet, hogy más mellett döntenék, de úgy gondolom, hogy kezdésnek egy ilyen vízipipa bőven megfelelő. A későbbiekben pedig (már most) tervezem egy szebb díszesebb és persze sokkal több “extrával” felszerelt pipa vásárlását.

  Képeket madj később. :cote:

  , Hozzászólás ID: #80777
  sYska
  Adminisztrátor
  sYska
  • Hozzászólás: 10312

  Két szipkás nincs. Két személyes vagy 2 csövesnek szokás mondani. Szipka amit a szívócső végére teszel. 😉

  Fotót majd várunk. 😉 Jó használatot hozzá!

  , Hozzászólás ID: #80778
  brumi
  Felhasználó
  brumi
  • Hozzászólás: 291
  sYska/!/ írta korábban:
  Két szipkás nincs. Két személyes vagy 2 csövesnek szokás mondani. Szipka amit a szívócső végére teszel. 😉

  Fotót majd várunk. 😉 Jó használatot hozzá!

  Megint tévedésben vagyok. 🙂 Szóval két személyes volna. Leginkább a jelenlegi és a jövőbeli használat miatt.

  Köszi, a használatba kezdek beletanulni, de még sok dolog van amit ki kell tapasztalni. 🙂 Ma egy kókuszos Al Waha dohánnyal lazítunk és növeljük a pipázós esték számát. 😀

  , Hozzászólás ID: #80779
  radish
  Felhasználó
  Radish
  • Hozzászólás: 415

  Hali!

  Én lassan 3 éve pipázom, de ebből alig több mint másfél éve lett először saját pipám. Az is egy szép történet… Nagyon vágytam már egy saját pipára, de nagyon le is voltam égve (ez nem változott… :)), ezért nem akartam pipát venni. Oké, akkor csináljunk egyet! A következőképpen nézett ki: 1,5 l-es Sangriás üveg, a pipatest pedig egy zöldre festett alumínium permetezőcső (nem volt használva, nyugi….:cote:) , amit keresztülhúztam egy műanyag pezsgősdugón. A dugót szigetelőszalaggal lehetett légmentesen rögzíteni az üveghez. Ennek a tetejébe egy kis házi tömítéssel pont bele tudtam nyomni egy szír kerámiát. Az üveget kézi fúróval sikerült kilyukasztani, majd fémreszelővel megfelelő méretűre tágítani. Ebbe jött a kicentizett méretű cső: Egy vékony szilikoncső, aminek a két vége egy fa lámpatestből készült díszítő-/illesztőelemmel volt ellátva (+műanyag szipka) , és körbe volt tekerve fonallal, sőt ki is volt hímezve… (Drága ex-barátnőm munkája, Isten áldja érte… :D). Ő volt az én első drága pipám, amíg el nem törtem az üvegét… Aztán készült hozzá egy másik metaxás üveg, aminek még polcból gyártott borulásgátló talp is dukált. Ő még megvan a mai napig, bár már csak eszmei értéke van. 🙂 Majd rakok fel róla képet a barkács topicba. Azóta egy szebb, 80 centis egyiptomi (és ennek ellenére egyedi, legalábbis én még nem láttam máshol…) pipával áldott meg az élet, születésnapi találkozón láthatta is, aki ott volt. Hát így…

  , Hozzászólás ID: #80780
  bogaras
  Felhasználó
  bogaras
  • Hozzászólás: 302

  2008 tavaszán kezdődött az egész, mikor egyre többet néztem videó megosztó oldalakon vízipipával kapcsolatos dolgokat. Aztán gondoltam ki kéne próbálni. Csóró egyetemista létemre eszembe se jutott hogy venni kéne egy eredetit. :happy1: Így maradt a barkácsolás. Videómegosztón van ilyen is. Annak mintájára építettem egyet. Így nézett ki: fél literes üdítős palack. Kupakot átfúrtam kb 5 mm-re. Erre ráfordítottam még egy kupakot amit szintén átfúrtam. Ezeket összecelluxoztam. Innen indult le egy zöld vékony gumicső(akvárium pumpa csöve) :hehe: Félbevágtam még egy fél literes flakont. Értelemszerűen fordítva felhelyeztem és rácsavartam a kupakra. Egy 0.33-as fém üdítős dobozt is félbevágtam, ezt beledugtam az előbb említettbe. Kilyukasztottam az alját a doboznak(ez volt a kerámia) Már csak egy lyuk kellett az alsó flakonra, bele a cső és voálá. Elég jó ízeket produkált. Akkori kedvenc: al mazag vegyigyümi + 33mm 3kings szén.

  Persze később vettem rá egy bolti kerámiát és azzal már nézett is ki valahogy. 🙂

  Aztán persze megvettem az első normális pipát. Ami egy zöld egyiptomi 37 centis. Nagyon imádjuk. Jól viselkedik még mindig.

  Most pedig tervben van egy 55 centis.

  Hát ennyi 😉

  mod: meg is van a videó:

  , Hozzászólás ID: #80781
  anegytech
  Felhasználó
  anegytech
  • Hozzászólás: 825
  bogaras írta korábban:

  Aztán persze megvettem az első normális pipát. Ami egy zöld egyiptomi 37 centis. Nagyon imádjuk. Jól viselkedik még mindig.

  Most pedig tervben van egy 55 centis.

  Hát ennyi 😉

  mod: meg is van a videó:

  Én is 37 centissel kezdtem és elég jó volt. Viszont az 55 centissel jobban fogod élvezni szerintem. Amióta én is megvettem az első 65 cm-es pipám, egész más élény, mert kényelmesebb használni. Jó pipázást!

  , Hozzászólás ID: #80782
  schify
  Felhasználó
  Schify
  • Hozzászólás: 170

  Én már elsőnek is egy 80 centiset vettem, igaz Top Mark pipa volt de én nagyon szerettem. Nem pipáztam előtte olyan sokat de mindenféleképp nagy pipát szerettem volna, meg akkor még nem voltak ilyen árak. Talán még ma is ez a pipám lenne ha nem lopják el. Kommersz kék laza festéssel a tartályon nekem tetszett. Legalább sok mindent megtanultam használata alatt. De legfőképp azt hogy ne hagyj kint pipát kertben.

  , Hozzászólás ID: #80783
  dragon
  Felhasználó
  dragon
  • Hozzászólás: 18

  Nekem az első egy 24-es piros minipipa volt.Az egyik osztájtársamtol vettem 2hetes korában 1200 forintér.Még mindig használatban van ha haverokal szívniakarunk suli elött vagy után igencsak hasznos.

  , Hozzászólás ID: #80784
  sYska
  Adminisztrátor
  sYska
  • Hozzászólás: 10312
  dragon írta korábban:
  Nekem az első egy 24-es piros minipipa volt.Az egyik osztájtársamtol vettem 2hetes korában 1200 forintér.Még mindig használatban van ha haverokal szívniakarunk suli elött vagy után igencsak hasznos.

  Jó is a kis méretű pipa hordozásra. Egy KM-et már gond lenne cipelni. 🙂

  , Hozzászólás ID: #80785
  akoska60
  Felhasználó
  Akoska60
  • Hozzászólás: 4255

  nem olyan nagy gond az, Te is én is elvittük a szülinapi bulira! :hehe:

  , Hozzászólás ID: #80786
  muky
  Felhasználó
  Muky
  • Hozzászólás: 70

  Üdv néktek.

  Én az első vízipipámat egy osztálytársamtól vettem úgy nagyjából 2000ft-ért 6évvel ezelőtt, de az évek végeztek vele, béke poraira :S

  Na de most ahogy böngészgettem a neten megtaláltam a ti oldalatokat és megszállt az ihlet, hogy megújítom régi ,,hobbimat” és veszem egy új vízipipát, így hát megvettem életem második vízipipáját amit most már heti rendszerességgel használok ^^

  Ezt az 55cmes pipát 4800ért vettem.

  Íme.:

  , Hozzászólás ID: #80787
  cyp
  Felhasználó
  cyp
  • Hozzászólás: 593

  jézusom 😀 rendesen elbánt vele az “idő vasfoga” :hehe:

  az első képet még nehezen megjelenítette, a másodikat már nem, töltsd fel máshova.

  pl.:

  , Hozzászólás ID: #80788
  anegytech
  Felhasználó
  anegytech
  • Hozzászólás: 825
  Muky írta korábban:
  Üdv néktek.

  Én az első vízipipámat egy osztálytársamtól vettem úgy nagyjából 2000ft-ért 6évvel ezelőtt, de az évek végeztek vele, béke poraira :S

  Na de most ahogy böngészgettem a neten megtaláltam a ti oldalatokat és megszállt az ihlet, hogy megújítom régi ,,hobbimat” és veszem egy új vízipipát, így hát megvettem életem második vízipipáját amit most már heti rendszerességgel használok ^^

  Ezt az 55cmes pipát 4800ért vettem.

  Íme.:

  Nagyon szép pipa, sok jó élményt kívánok hozzá :)! Ha nincs kedved 8000-ért razan csövet venni hozzá (bár megérné, még akkor is, ha a cső maga drágább, mint az egész pipa), akkor arra mindnképpen ügyelj, hogy ezt az új csövet semmiképpen se mosd ki vízzel!

  , Hozzászólás ID: #80789
  muky
  Felhasználó
  Muky
  • Hozzászólás: 70

  Hello

  Látom a képeket már törölték is … remek.

  Akkor itt van megint ezúttal egy normális helyen, hála Cyp-nek :cote:

  Régi:

  [kep]https://img267.imageshack.us/i/vizipipa007.jpg/[/kep]

  Új:

  [kep]https://img37.imageshack.us/i/newvizipipa003.jpg/[/kep]

  Anegytech:

  Köszi a dicséretet 🙂 Olvastam ,,karbantartó” topicban, hogy ezeket a csöveket nem szabad mosni, én általában használat után kiviszem az udvarra és a cső közepénél megfogva kipörgetem, elég puritán megoldás, de egyenlőre bejött 🙂

  Ha még fél év múlva is aktívan pipázok akkor befektetek egy mosható csőbe, jól néz ki és praktikus is :cote:

  , Hozzászólás ID: #80790
  cyp
  Felhasználó
  cyp
  • Hozzászólás: 593

  vagy egy homemade csőre, de ez már másik topic.:)

  , Hozzászólás ID: #80791
  thomaskaa
  Felhasználó
  Thomaskaa
  • Hozzászólás: 49

  Én egyik havernál kipróbáltam, aztán utána rendeltem is egyet következő héten, 47cm piros 1csöves, aztán jött ez, hogy nagy pipát nagy pipát, hát lett is egy 125cm fehér 1csöves pipám, amivel jól megszívtam. Nem jött be, és hordozni se tudtam X| , úgyhogy pont ma tovább adtam, és jövőhéten lesz egy 60cm-s aladin pipám.:)

  Szerintem ez lesz az optimális :super:

  , Hozzászólás ID: #80792
  nightrain
  Felhasználó
  Nightrain
  • Hozzászólás: 1208

  Az én első vizipipám nagyon kedves számomra, nem olyan régóta használom, csak tavaly nyár óta.

  De már tervben van egy új 55cm-es.

  A mostani egy 35cm-es egyszívócsöves vizipipa!

  , Hozzászólás ID: #80793
  SteadyMan
  Felhasználó
  SteadyMan
  • Hozzászólás: 508

  Az eső vizipipámra Egyiptomban sikerült szert tennem még 2004-ben.

  Dahab-ban voltunk búvártúrán és ott ismerkedtem meg a pipázás rejtelmeivel, ami meghatározó volt és emlékezetes, mint ahogy az első pipavásárlásom körülményei is.

  Egyik este a vacsi és a jól megérdemelt pipázás után sétálgattunk, nézegettük a bazárokat. Szinte midenhol lehetett pipát venni. Akkor még nem tudtam, milyen egy jó pipa, nagyon alacsony árak voltak, elképesztő méretválaszték és díszítettség. Mindenhol kiabáltak a “leszólító” emberek, sok magyar szót-kifejezést tudtak és ráncigáltak a boltjukba. Az egyik arab srác nagyon kitartóan követett minket a haverommal, kérdezgette, mit akarunk venni. Na, a rámenőssége meghozta a gyümölcsét, kiböktem neki, hogy “Shishát” vinnénk majd haza, de nem tudjuk milyet kellene.

  Stirlitz akkor még nem tudta, hogy hibát követett el!” – klasszikus villant át az agyamon, látva kísérőnk szemének felcsillanását. Már intette is le a taxit, hogy megyünk pipát venni. Még ellentmondani sem volt időnk és már robogtunk is kifelé a főutcáról. Mentünk vagy 10 percet és egy elég lepusztult kis téren álltunk meg. Gyanúsan méregettek a helybéliek és kísérőnkkel a kb. 100 dB-es hangerővel zajló üdvözlési ceremónia után már nem tudtam sem én, sem a barátom eldönteni, hogy most késelés lesz, vagy ölelkezés. Hál’ Istennek – azaz inkább Allahnak – az első verzió elmaradt és mosolyogva tessékeltek be egy füstös terembe.

  Rejtő Jenő a könnyeit morzsolgatta volna, olyan regényebeli helyszínre toppantunk be. Voltak bennt vagy harmincan. Ránéztem a barátomra – nem volt őszinte a mosolya – és mondtam: “Bakker, itt halunk meg, de ha nem, leülni sem fogunk tudni két napig, mert kecskéket nem látok, így tuti mi leszünk a desszert.”

  Persze folyamatosan ment az ordibálás és lassan tessékeltek beljebb egy öreg turbános arab felé. Körbenézve a félhomályban láttam, hogy rengeteg pipa van használatban, a sarokban egy kis TV. Focit néztek, de gyanúsan fel-felugrált az egyik tag és nem hiszitek el, VHS-ről ment a meccs és mindig visszatekerték a helyzeteket. Ez besz@rás, mondom a havernak, tudnak élni.

  Közben az öreghez értünk, látszólag ő volt a góré, jól beszélt angolul. Már minden infót tudott a szaki, hozott is egy kissrác egy pipát. Leheveredtünk és már ment is mindenki a dolgára, ki videózni, ki pipázni. Az öreg meg belefogott a mondókájába, aminek az volt a lényege, hogy innen addig el nem megyünk, amíg meg nem mutatja, hogyan kell a pipát helyesen elkészíteni, mert gyalázatos, hogy viszik a túristák haza a cuccot és fogalmuk sincs a használatáról. Mint mondjak, több mint 3 órát voltunk ott, mire mindent elmagyarázott és persze el is kellett szívnunk amit készített.

  A csattanója az a dolognak, hogy miután végeztünk, kikísért minket az öreg a hátsó udvarba, ahol egy pár arab pipákat készített!!!!!

  Egy nagy sufnit képzeljetek el, ahol mindenféle csövek, lemezek, gumik, üvegek, szerszámok voltak, nagy gázforrasztó, ami tök vékony szúrólángot adott. Olyan ügyesen forrasztotta egy kis kölyök a csonkokat, hogy csak néztem. Itt tudtam meg, hogy ezeket a pipákat nem is árulják a bazárokban, mert azokban csak bóvli túristáknak való díszeket adnak, de amit ők csinálnak, azt nap mint nap használják a helyiek, sőt más “shisha-klubokba” is szállítanak. Összeállítottak két nem túl magas szettet, 80-90cm körülire emlékszem és tényleg olyan volt, amilyenekből bennt füstöltek.

  Járt egy kis bemutató is.

  Az öreg fogta a jó nehéz testet és tejes erőből a betonhoz vágta, ahonnan az felpattant vagy egy méterre. Ezután megmutatta, hogy semmilyen sérülés nincs rajta. (valóban nem volt) A harmadik ismétlésre inkább elhittem, hogy jó anyagból van és meg is vettünk két pipát. Nevetséges összegbe került, amit oda is adott a szaki a forrasztós kölyöknek és az oktatásért sem fogadott el semmit.

  Kb. három évig használtam a szerzeményt, tökéletesen működött, de elkunyerálta az egyik barátom, amikor kaptam ajándékba egy másikat. Na ez a másik a múlt héten megadta magát, összeroppant a felső kúpja, meg amúgy is szelelt már, így beruháztam egy KM-re. A poén az az egészben, hogy a régi pipa még mindig működik a barátomnál, szóval nem kamuzott az öreg.

  , Hozzászólás ID: #80794
  moldy007
  Felhasználó
  moldy007
  • Hozzászólás: 1962

  Steady Man, elhibáztad a hivatásodat , mehetnél novella írónak….aztán ha kitalálsz valami jó regényt megszedheted magad mint a H Potter írónője……..

  , Hozzászólás ID: #80795
  szabi
  Felhasználó
  szabi
  • Hozzászólás: 179

  Nem semmi történet:D

  Nekem ennyire nem volt izgalmas az első pipázásom, csak haverom megemlítette hogy lenne e kedvem pipázni mert tök jó dolog. Mondom persze gyere át aztán majd kipróbálom én is. Így is lett, nem ragoznám a szavakat nagyon mert sietnem kell de gondoltam leírom azért a véleményem az előttem szólóhoz.

  , Hozzászólás ID: #80796
  bryce
  Felhasználó
  bryce
  • Hozzászólás: 740

  Jó kis sztori :super:

  , Hozzászólás ID: #80797
  SteadyMan
  Felhasználó
  SteadyMan
  • Hozzászólás: 508
  moldy007 írta korábban:
  Steady Man, elhibáztad a hivatásodat , mehetnél novella írónak….aztán ha kitalálsz valami jó regényt megszedheted magad mint a H Potter írónője……..

  Köszi!

  Majdnem egy óra volt, míg megírtam, de nagyon jó volt visszaemlékezni.

  (Apám, hogy fostunk mikor kiszálltunk a taxiból, még most is röhögök magunkon, ha eszembe jut!) :hehe:

  , Hozzászólás ID: #80798
  krampi
  Felhasználó
  krampi
  • Hozzászólás: 3414

  SteadyMan, elkepeszto a tortenet, amit megosztottal velunk. Egy elmeny volt olvasni. Tenyleg felejthetetlen elmeny lehetett az az este. Bar en is sokszor jartam mar arab orszagokban, de teny, hogy sokszor az ember nem tudja eldonteni, hogy mi lesz az eset vege 😀 Van, amikor a lelkesedesuk az idegen ember szamara inkabb eltantorito, pedig oket teljes mertekben a jo szandek vezerli 🙂

30 bejegyzés megtekintése - 1-30 / 40

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.