Egyik nap gondoltam egyet, és egy ismerősőmmel nekiültünk pipázni. Két dohány akadt a kezembe: Nakhla eper és Al Waha cseresznye. Gondoltam egyszer ki kell próbálni, nem lehet rossz… Én úgy tömtem, hogy alulra ment a cseresznye, rá egy kis őrölt szegfűszeg, és arra az eper, megspékelve némi glicerinnel. Az arány szerintem 2:1 a cseresznye javára, a szegfűszeg pedig érzéssel (kb. harmad teáskanál). Lehet, hogy ideálisabb, ha az ember előre összekeveri az alapanyagokat, és hagyja állni egy kicsit (még nem volt időm tesztelni). Az eredmény bő, kellemes füst volt, ami egyszerre volt édes-gyükmölcsös, és kicsit keményebb fűszeres. Nekem bagyon bejött, de ha valakinek ez extra, szerintem az epret elhagyva is bőven jó a mix. Ha valakinek volt kedve kipróbálni, jelezzen!
én kostolóba kaptam múltkor AF epret. mivel egymagában már elpöfékeltem egyszer (nem volt nagy élmény) és úgyis csak egy fél tömésnyi maradt, gondoltam keverem Hennawy cseresznyével kb 1:1 arányban. hát valami iszonyatosan édes borzalom lett, nekem nagyon nem jött be :nono:
viszont van a TeeKanne-nak egy cseresznyés epres teája, na azt ajánlom mindenkinek :super:
Mit ne mondjak, egész jól hangzik ez a keverék…
Én eddig csak egyvalamit raktam dohány mellé, ami nem az,
és az a salvia :siffle: …de nem jó ötlet, teljesen elnyomja a dohány ízét,
és a hatását sem lehet érezni.
Egyébként a cseresznye+meggy szuperül működnek együtt.
viszont van a TeeKanne-nak egy cseresznyés epres teája, na azt ajánlom mindenkinek :super:
Köszönöm a kritikát, ízlések és pofonok… Így még nem kóstoltam, de szerintem az Al Waha cseresznye nem túl édes (ezért is szeretem), és rengeteget dob rajta a szegfűszeg, mondhatni a keverék lelke.
viszont van a TeeKanne-nak egy cseresznyés epres teája, na azt ajánlom mindenkinek :super:
Köszönöm a kritikát, ízlések és pofonok… Így még nem kóstoltam, de szerintem az Al Waha cseresznye nem túl édes (ezért is szeretem), és rengeteget dob rajta a szegfűszeg, mondhatni a keverék lelke.
itt sem a cseresznye volt édes, hanem az eper 🙂
a teát mindenképp teszteld be mellé 😉
Cseresznye nem nyomja el túlságosan az epret? :]
Hát, az egyszer biztos, hogy itt nem az eper íze érvényesül jobban, de pont kölcsönöz az egésznek egy kis jellegzetes édeskés ízt. És lehet, hogy ez a az íz tényleg jobban érezhető, ha nincs teljesen elkeverve a két dohány. Minden esetre az első cseresznyés tömésem után megálmodtam :frime: , hogy eper kell mellé állományjavítónak… Nekem bejött! 🙂
Találtam a polcon eldugva egy Nutellásüveget amiben tartottam a 250gramm epres Nakhlámat, már nagyon kevéske volt benne (10-15g), gondoltam keverem Nakhla cseresznyével. Jól összekevertem, glicerineztem majd megtömtem, rá 3 fél cocobrico és most szívom. Nagyon hamar jött a füst mivel csak 2 réteg alut és nagyon vékony alugyűrűt használtam.
Fincsi lett bár kicsit mentás beütése van. Nemtudom eldönteni, hogy melyik dominál a cseresznye vagy az eper.. ❓ ❗
Füst bőven jön, bár már Pippu nagyon várja a Szultáncenter Phunnel kerámiáját. :cote:
Jó keverék, ha tudok legközelebb is tömök ilyet. 10/7
Az a baj, hogy nagyon régi az eprem és ez sajnos érződik ízben.