A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Elements vízipipa dohány

  • , Hozzászólás ID: #147559
    krampi
    Felhasználó
    krampi
    • Hozzászólás: 3414
    Attika írta korábban:
    Hali

    Arról szeretnék érdeklődni hogy hány gramm dogány van egy zacsakóban?

    Üdv!

    A standard a 40g, de természetesen ez azért több körülménytől függően, minimálisan változhat. De az a kis eltérés meg olyan sokat már nem számít.

    , Hozzászólás ID: #147560
    akoska60
    Felhasználó
    Akoska60
    • Hozzászólás: 4255
    Attika írta korábban:
    Hali

    Arról szeretnék érdeklődni hogy hány gramm dogány van egy zacsakóban?

    Kicsit visszaolvasva meg is találnád, de segítek: 40 gr dohány van egy zacskóban. :contrac:

    , Hozzászólás ID: #147561
    protolisk
    Felhasználó
    Protolisk
    • Hozzászólás: 57

    Nekem eddig az összes elements -el egy problémám volt/van, amit nem igazán láttam a fórumon és én magam sem értem. Nagyon finom az íze – illata, jól füstöl elég ideig bírja, DE nem tudom ti tapasztaltatok-e ilyet… de nálam mint elements ready – nél mint a strong-nál : Tömés végére a hevített dohánynak olyan erőteljes émelyítő szaga van, hogy néha-néha elkap a hányinger, ilyenkor nem égnek meg, mint megnéztem, sőt az ízük igazából talán még jobb erőteljesebb is lesz , de ez a szag ? 😀 (elements dragonfruit + blue breeze + peach) Tudjátok ez mi miatt lehet? Én csinálok valamit rosszul? Csak mert többi dohánynál sose éreztem ilyet.

    , Hozzászólás ID: #147562
    bones
    Felhasználó
    Bones
    • Hozzászólás: 139

    Most valamit rosszul értelmezek? :triste1: 80g elements natúr dohányhoz keverve az ízesítő pár nap múlva 180g dohányt produkál? :0

    , Hozzászólás ID: #147563
    james
    Felhasználó
    James
    • Hozzászólás: 712
    Bones írta korábban:
    Most valamit rosszul értelmezek? :triste1: 80g elements natúr dohányhoz keverve az ízesítő pár nap múlva 180g dohányt produkál? :0

    Eléggé… ha nem lett volna világos az előtte lévő jónéhány hozzászólás, akkor elmondom, hogy 40 gramm elements dohányhoz öntessz 100 ml ízesítőt aminek a sűrűsége kb. 1,3-1,4 g/cm3 és így lesz neked kb. 180 gramm dohányod.

    , Hozzászólás ID: #147564
    hookah231
    Felhasználó
    immobear
    • Hozzászólás: 458
    Bones írta korábban:
    Most valamit rosszul értelmezek? :triste1: 80g elements natúr dohányhoz keverve az ízesítő pár nap múlva 180g dohányt produkál? :0

    Igen, mivel 40g-ból lesz annyi! Ha jól tudom.

    , Hozzászólás ID: #147565
    bones
    Felhasználó
    Bones
    • Hozzászólás: 139
    James írta korábban:
    Bones írta korábban:
    Most valamit rosszul értelmezek? :triste1: 80g elements natúr dohányhoz keverve az ízesítő pár nap múlva 180g dohányt produkál? :0

    Eléggé… ha nem lett volna világos az előtte lévő jónéhány hozzászólás, akkor elmondom, hogy 40 gramm elements dohányhoz öntessz 100 ml ízesítőt aminek a sűrűsége kb. 1,3-1,4 g/cm3 és így lesz neked kb. 180 gramm dohányod.

    Most hallottam róla először elnézést mester

    , Hozzászólás ID: #147566
    james
    Felhasználó
    James
    • Hozzászólás: 712
    Bones írta korábban:
    Most hallottam róla először elnézést mester

    Nincs ebből gond, csak ebben a témában a sok hozzászólás nagy része erről szól. 🙂

    , Hozzászólás ID: #147567
    sajtostaller89
    Felhasználó
    sajtostaller89
    • Hozzászólás: 167

    Ma kóstoltam meg az 5 napja bekevert elements dragonfruit mixemet. Minden nap megkevertem. Állagra hasonló az El Nefes dohányokhoz ,illetra pedig nem tudom mihez hasonlít, mivel még nem ettem sárkánygyümölcsöt:D, de finom illata van az biztos. Még annyit el lehet róla mondani ,hogy a kezdeti tömény illat valamelyest gyengült az 5 nap alatt így már nem volt annyira tolakodó. Mya gelato pipával teszteltem, SZK mosható csővel és Kaya Phunnelel. A hőt 3 egész bamboocha biztosította néha egy kis hőtartó közbenjárásával. A tömés hamar beindult és szép füstöt adott 1-2 perc után. Ízre azt mondanám, hogy hasonló az illatához, de mégis valamiképp eltér tőle, talán mintha egy kis szénsavas íze lenne ,de ez nagyon gyengén van jelen. Amit észrevettem még, hogy az íz nem olyan erőteljes. Valószínüleg ez azért van ,mert még csak 5 napja van bekeverve. Összességében eddig jó dohánynak tűnik, és remélem, hogy az idő multával egyre jobb lesz. Annyit még hozzátennék, hogy a füst eléggé tömény és aromás, talán túlságosan is, sok füst szívásakor ez érződik picit a légcsőben is. Persze ez megint csak betudható a kevés érlelődésnek. A hétvégén megint megkóstolom a zöldalmással egyetemben és akkor majd egy részletesebb tesztet is fogok írni 🙂

    , Hozzászólás ID: #147568
    radish
    Felhasználó
    Radish
    • Hozzászólás: 415

    Nos, igen, azt hiszem anno én is kóstoltam az 5. nap környékén, és a tapasztalat ugyanez volt: intenzív, finom illat, gyenge íz, nagyon enyhe torokkaparós érzéssel párosítva. Tapasztalataim alapján azt kell, hogy mondjam, hogy 2 hét minimum ennél a dohánynál, de igazán jó szerintem néhány hónap elteltével lett. Gyönyörűen összeért az íze, kellemes, lágy és mégis felismerhető, gyümölcsös íze van, noha talán az illata egy leheletnyit gyengült. Direkt hagytam ebből a dohányból egy kis adagot, és így már kb. egy éve van bekeverve. Igaz feljavítottam minimális mennyiségű glicerinnel és fehér rummal, de ha lehetséges, csak még finomabb lett. Nagyon jó nyári dohány, tipikusan az, ami még tűző napon is kifejezetten jól esik. Nekem nagyon bejött. Ha javasolhatom, várj vele, amennyit tudsz, szerintem megéri!

    (Nem tudom, hogy befolyásol-e bármit is, de én nem Ready dohánnyal csináltam, hanem jól kimosott Virginia pipadohánnyal. Lehet, hogy ennek is van köze az érési időhöz az aprítottság miatt….)

    , Hozzászólás ID: #147569
    hookah231
    Felhasználó
    immobear
    • Hozzászólás: 458

    Hali!

    Az jutott ma eszembe, nem tudom felvetette-e már valaki, hogy az ízesítőt naponta adagolva, 10g-onként lehetne hozzáönteni a dohányhoz.

    Ebből sülhet ki vmi jó?

    , Hozzászólás ID: #147570
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10311

    Ez az adagolós ötlet milyen logikán, fizikai jelenségen alapul? (Miért lenne jobb, mint az egybe hozzákeverés?)

    , Hozzászólás ID: #147571
    hookah231
    Felhasználó
    immobear
    • Hozzászólás: 458
    sYska/!/ írta korábban:
    Ez az adagolós ötlet milyen logikán, fizikai jelenségen alapul? (Miért lenne jobb, mint az egybe hozzákeverés?)

    Igazából fogalmam sincs, csak most így beugrott. Talán annyiban, hogy a kis adagot könnyebben beszívja.

    , Hozzászólás ID: #147572
    shishaman96
    Felhasználó
    Shisha-man-96
    • Hozzászólás: 382
    hookah231 írta korábban:
    sYska/!/ írta korábban:
    Ez az adagolós ötlet milyen logikán, fizikai jelenségen alapul? (Miért lenne jobb, mint az egybe hozzákeverés?)

    Igazából fogalmam sincs, csak most így beugrott. Talán annyiban, hogy a kis adagot könnyebben beszívja.

    Szerintem jó elgondolás

    , Hozzászólás ID: #147573
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10311

    Szerintem fölösleges időhúzás. A dohány maga (ready-ről beszélnék) készen áll a dohány ízesítő aromás melasz befogadására. A kis mennyiséget gyorsabban szívja fel ez tény, egyszerű fizika. Azonban ha a teljes részt nézzük, akkor adott mennyiségű melasz és dohány van. Adott 40g dohány, ami (tételezzük fel) a 100ml-es dohány ízesítőből 75ml-t képes beszívni. Ha az ízesítőt te kis adagokban adod hozzá, akkor sem fog a dohány magába szívó képessége nőni, tehát így is, úgy is 75ml-t fog felszívni, 25ml lesz mellette még.

    Innentől fogva nem értem, miért jó ha több (szerintem fölös) energiát fektetünk a dologba. Ez csak az én véleményem, 🙂 a dologgal való kísérletezést támogatom, hisz azzal is tapasztalatot nyerünk.

    , Hozzászólás ID: #147574
    hookah231
    Felhasználó
    immobear
    • Hozzászólás: 458
    sYska/!/ írta korábban:
    Szerintem fölösleges időhúzás. A dohány maga (ready-ről beszélnék) készen áll a dohány ízesítő aromás melasz befogadására. A kis mennyiséget gyorsabban szívja fel ez tény, egyszerű fizika. Azonban ha a teljes részt nézzük, akkor adott mennyiségű melasz és dohány van. Adott 40g dohány, ami (tételezzük fel) a 100ml-es dohány ízesítőből 75ml-t képes beszívni. Ha az ízesítőt te kis adagokban adod hozzá, akkor sem fog a dohány magába szívó képessége nőni, tehát így is, úgy is 75ml-t fog felszívni, 25ml lesz mellette még.

    Innentől fogva nem értem, miért jó ha több (szerintem fölös) energiát fektetünk a dologba. Ez csak az én véleményem, 🙂 a dologgal való kísérletezést támogatom, hisz azzal is tapasztalatot nyerünk.

    Végülis nem több energia, mivel úgyis megkevered.

    Egyébként gondoltam, hogy hasonló lesz a vélemény, ezért érdeztem rá!

    , Hozzászólás ID: #147575
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10311

    Én csak a saját véleményem írtam, mint laboráns. 🙂

    , Hozzászólás ID: #147576
    bones
    Felhasználó
    Bones
    • Hozzászólás: 139

    Mi a különbség a ready és a strong között? :rouge:

    , Hozzászólás ID: #147577
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10311

    A témában nyilván “elfelejtettél” visszaolvasni. 🙂

    Elements Ready: sárga dobozos, jobban mosott, kisebb nikotin tartalmú kész dohány íz ízesítőkhöz

    Elements Ready Strong: piros zacskós, ez is mosott, de erősebb ahogy a neve is sugallja, több benne a nikotin

    , Hozzászólás ID: #147578
    shishaman96
    Felhasználó
    Shisha-man-96
    • Hozzászólás: 382
    Bones írta korábban:
    Mi a különbség a ready és a strong között? :rouge:

    Ready : sima mosott és már csak be kell keverni

    Strong : ugyanaz csak erősebb több benne a nikotin 😀

    , Hozzászólás ID: #147579
    wazza
    Felhasználó
    WaZza
    • Hozzászólás: 104

    Lehet hogy már valaki kérdezte, nem tudom. Na szóval, ha hőhatás éri a bekevert elements-et, akkor van rá mód hogy gyorsabban be szívja a melaszt, netán gyorsabban ér össze? A hőhatás alatt napfényt értek. Vagy csak szimplán, elkezdene párologni a melasz?

    , Hozzászólás ID: #147580
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10311

    Napfény hatására beindulnak a természetes bomlási folyamatok. Meleg, nagy nedvesség. Ha ez a kettő megvan, pláne napfénnyel, akkor a dohányod iszonyat gyorsan fog ‘érni’, úgy is mondhatnám, hogy el is fog rothadni.

    , Hozzászólás ID: #147581
    radish
    Felhasználó
    Radish
    • Hozzászólás: 415
    WaZza írta korábban:
    Lehet hogy már valaki kérdezte, nem tudom. Na szóval, ha hőhatás éri a bekevert elements-et, akkor van rá mód hogy gyorsabban be szívja a melaszt, netán gyorsabban ér össze? A hőhatás alatt napfényt értek. Vagy csak szimplán, elkezdene párologni a melasz?

    Én sose mertem ezzel kísérletezni, de a direkt hő a többiek tapasztalatai alapján nem tesz jót a dohánynak. Ez főleg a házilag mosott dohányoknál volt gond, ahol a nem megfelelően szárított dohány a hő hatására beposhadt, elkezdett rohadni. A dohányt szerintem fénytől védett helyen célszerű tárolni, légmentesen, ha már rajta van az ízesítő. A melegtől nem szívja fel hamarabb, legfeljebb kiszárad, ha pedig lezárod, berohad. De ha van ellenkező tapasztalat, mondjátok!

    , Hozzászólás ID: #147582
    jimclark
    Felhasználó
    JimClark
    • Hozzászólás: 214
    WaZza írta korábban:
    Lehet hogy már valaki kérdezte, nem tudom. Na szóval, ha hőhatás éri a bekevert elements-et, akkor van rá mód hogy gyorsabban be szívja a melaszt, netán gyorsabban ér össze? A hőhatás alatt napfényt értek. Vagy csak szimplán, elkezdene párologni a melasz?

    Tudtommal a glicerin tud párologni, és ha párolog, akkor olyan gőzök képződnek melyek az egészségre károsak lehetnek. Viszont azt nem tudom, hogy a nap energiája elég-e a glicerin párolgásához.

    Jim

    , Hozzászólás ID: #147583
    radish
    Felhasználó
    Radish
    • Hozzászólás: 415
    JimClark írta korábban:
    WaZza írta korábban:
    Lehet hogy már valaki kérdezte, nem tudom. Na szóval, ha hőhatás éri a bekevert elements-et, akkor van rá mód hogy gyorsabban be szívja a melaszt, netán gyorsabban ér össze? A hőhatás alatt napfényt értek. Vagy csak szimplán, elkezdene párologni a melasz?

    Tudtommal a glicerin tud párologni, és ha párolog, akkor olyan gőzök képződnek melyek az egészségre károsak lehetnek. Viszont azt nem tudom, hogy a nap energiája elég-e a glicerin párolgásához.

    Jim

    A párolgás normális dolog, kis mértékben megtörténik szobahőmérsékleten is, a mérgező anyagok a hőbomlás során keletkeznek, amihez biztos nem elég a napsugárzás… Asszem. 😉

    , Hozzászólás ID: #147584
    wazza
    Felhasználó
    WaZza
    • Hozzászólás: 104

    Kísérletezni én se mertem, csak megkérdeztem. Köszönöm a válaszokat. 🙂

    , Hozzászólás ID: #147585
    swix
    Felhasználó
    SwIX
    • Hozzászólás: 213

    Tudomásom szerint a fény gyorsítja az oxidációt tehát valóban sötét helyen érdemes tárolni. A párolgás során pedig egy folyékony anyag légneművé válik ,nem keletkezik semmi(!), csupán az adott anyag légnemű lesz.

    , Hozzászólás ID: #147586
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10311

    Arra gondoltatok már, hogy a gyógyszertárból kikapott glicerinek MINDIG sötétített, barna üvegcsében vannak? Nem véletlen. 😉

    , Hozzászólás ID: #147587
    shishaman96
    Felhasználó
    Shisha-man-96
    • Hozzászólás: 382

    Jah.. mert a fénytől gyorsabban “bomlik” vagyis inkább párolog és a gőz az asszem mérgező

    De erről sztem egy kémikust vagy vmi vegyészt kéne megkérdezni..:)

    , Hozzászólás ID: #147588
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10311

    Bomlik, de a gond nem a gőz, hanem a biológiai folyamatok beindulása, tehát a rothadás, bomlás. Ezért nem szabad napfénynek huzamosabb ideig kitenni. (+Dózer tapasztalatából, mikróba sem szabad tenni.)

30 bejegyzés megtekintése - 601-630 / 667

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.