A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Életed legemlékezetesebb pipázása

  • , Hozzászólás ID: #69460
    radish
    Felhasználó
    Radish
    • Hozzászólás: 415

    Üdvözletem!

    Még nem találtam ehhez hasonló topicot (ha én vagyok vak, szóljatok!), és nagyon kíváncsi vagyok. Tudom, hogy nehéz választani, de ha bárkinek eszébe jut egy emlékezetes hely, időpont, ahol/amikor pipázott, vagy egy különleges jó tömés, amit nem felejt el, az írja meg!

    Nekem elsőre két ilyen alkaklom is eszembe jutott.

    Az egyik, amikor 2008 nyarán egy hétig táboroztattam egy ismerősömmel Gyimesbükkön a helyi csángó iskolásokat. Életem egyik legnagyobb élménye volt, és egyik délután szabad óráinkban kigyalogoltunk a falu széléig, és felmásztunk megnézni, hol is van az 1000 éves határ… Ott, miután leróttuk tiszteletünket, és hozzászoktunk a csodálathoz, amit a táj váltott ki, leültünk, és beizzítottuk a házi gyártmányú kis metaxa-pipámat… Az érzés nagyszerű volt.

    A második most ősszel volt, amikor néhány évfolyamtársammal lementünk az osztálytársamék nyaralójába pár napra Nyíregyháza mellé, és nem csináltunk mást, mint éreztük a wellness-t… 😀 Egész nap ettünk, ittunk, aludtunk, filmeztünk, és mindeközben pipáztunk. Egyik délután leültünk, hogy megnézzük a Sin City című remek alkotást, ehhez előkészülve elrendeztük a foteleket, három cocobricot benyomtunk a cserépkályhába izzani, és közben tömtem egy sima egyiptomi kerámiába egy Nakhla-Masah fahéj / Nakhla banán + méz +egyebek mixet. Mire elkezdődött a film, már javában füstöltünk, és amikor vége lett, még akkor is. Tökéletes tömés lett, hatalmas, ízes füsttel, ami az elejétől a végéig tartott, és nem volt benne egy pillanatnyi hiba sem. Szóval egy egyiptomi kerámiával sikerült egy 2 órás pipázás, 3 cb-vel, és egyáltalán nem égett meg. Én is csodálkoztam, képzelhetitek… 😀

    , Hozzászólás ID: #138919
    rusee
    Felhasználó
    Rusee
    • Hozzászólás: 556

    Sziasztok!

    Megvolt a szilveszter s hát már lassan egy éve pipázok s az év első pipáját nevezném az eddigi legjobb tömésemnek. Kicsit anekdótázok 🙂 :

    HáziBuliba voltunk ahol tavaly is. Az előzőbe még alig tömtem párat s elvittem a pipámat s csináltam egy-két nem túl jó pipát nem szégyenlem mindenki volt nagyon kezdő. Amikor megláttak most szilveszterkor mindenki már fogta a fejét mi az istennek hozta el a pipáját. Nem igazán érdekelt mondom akkor tömök magamnak egy jót. Amikor meg rátettem a szenet a gáztűzhelyre már UFÓ-nak néztek minek sz..rakodok vele van ott neki 40 mm 3kings.

    Az első pozitív tapasztalat akkor volt amikor kinyitottam a Cherryis MIZO-t. A csaj aki melletem ült megszimatolta a dohányt és azt mondta neki ilyen kell :). Meg nem értette miért ilyen tocsogós ez a dohány amikor száraznak kellene lennie. Ezen még most is jókat mosolygok Kiraktam a vortexet kérdik ez milyen kerámia még sosem láttak ilyet, gyorsan kitettem a Razan-t mellé s mondtam h ez amcsiból van. Kezdtem a társaságban érdekesnek tűnni de már pozitív irányban. FÉlig kész voltak a szenek s a házi gazda lezárta a gáztűzhelyt mert nézzem már meg milyen piros a széle…. (Gondoltam magamban ennyi elég ahhoz hogy fel tudjon izzani) Rátettem a szenet kb 5 percet kellet várni s a szenek szép pirosra izzottak.

    Első szívás még nem volt az igazi de a csaj arcába fújtam, de harag helyett kikapta a kezemből a csövet mert még ilyen jó illatot vizipipázáskor eddig nem érzett. Azt hozzá kell tenni hogy egy kis boxban voltunk s a lámpa közel volt hozzánk így jobban látszódott a füst. Kb. 2 perc alatt beindult a cucc. akkora felhők jöttek amilyeneket csak akkor láttam amikor egyszer megégettem a dohányt. De ennek finom Cherry íze volt. Mindenki bejött mert egyszerűen nem hitték el. Az alábbi mondatokat hallottam pl.: Ez meg mi? Húúúúú B.z meg! Kérek én is! STB.

    Tényleg nagyon jó lett. s talán ezért ez a legjobb mert amikor fújtam egy felhőt s belenyúltam érzetem a füst hűsségét. Majd töltök fel fényképet pár felhőről.

    Sziasztok

    , Hozzászólás ID: #138920
    bandikj
    Felhasználó
    BandiKJ
    • Hozzászólás: 438

    gratulálok a jó töméshez és a többihez is :super:

    nekem most egy darabig nagyon emlékezetes lesz a múltheti tömésem: tömtem egy waha kókuszt, már nagyban pipáztam, mikor szóltak, hogy meló… másnap levettem az alufóliát, vettem ki egy kis kókuszosat és a helyére tömtem AM red bullt. Újra ráraktam a szeneket és mennyei volt! Nagyon tetszett az íze, a kókusz kihozt a red bullnak az igazi tutti frutti ízt és mellette lehetett érezni a kókuszos beütést is. csak ajánlani tudom mindenkinek :winner:

    , Hozzászólás ID: #138921
    somika
    Felhasználó
    Somika
    • Hozzászólás: 570

    Nekem talán Görögországban volt tavaly nyáron, amikor megvettem a Görög pipámat.Al waha kólás volt terítéken, víz helyére kóla+jég, igaz hogy a szén 33 miliméteres öngyulladós volt, de Azóta ilyen jó pipát nem szívtam!!Olyan jó kólás íze volt hogy az elmondhatatlan.Hátmég ha cocobrico lett volna nálam… :siffle:

    , Hozzászólás ID: #138922
    anegytech
    Felhasználó
    anegytech
    • Hozzászólás: 825

    Legjobb pipás élményeim alkalmával maga a pipa nem mindig volt a legjobb, de a baráti kör kárpótolt érte :).

    Amikor barátokkal vagyok és zenélünk meg beszélgetünk, az mindig emlékezetes, nem tudnék kiragadni egyet sem.

    Ha valami különlegeset keresek, akkor a nyári olaszországi nyaralásra kell gondolnom, ahova 4 barátommal menem le kocsival. Nagyszerű volt a szabadság érzése, ahogyan suhantunk az autópályán a szállásunk felé és tudtunk hogy ez az egy hét rólunk fog szólni. Senkihez nem kell alkalmazkodni, egész nap a haverokkal lógsz és azt csináljátok, amihez kedvetek és pénzetek van elég. Bejártuk Velencét, de a Szent Márk teret kihagytuk, inkább a külvárosban barangoltunk, ahol kevesebb a turista. Minden nap buliztunk, volt medence, 500 métere a tengerpart. Szóval egy különleges élmény volt. Ezt az élényt csak emelte, amikor az apartan erkélyén, ami a medencére nézett, megtömtük a pipát. Nem mondhatom, hogy a legjobb tömésem volt életemben, de az egyik legjobb pipázásom :).

5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.