A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Elsõ vizipipás élményem

  • , Hozzászólás ID: #68850
    Vendég
    Névtelen
    • Hozzászólás: 358

    Megkaptam a vizipipat es egy alapos mosas/oblites utan nekilattam a szertartasnak (nyilvan) a nagyszobaban. A valaszatasom elsokent egy al-whada ananaszosra esett. (szeretem az egzotikus izeket) megtomtem, persze csak amennyire kell es beizzitottam a belga szenet. No hat az elso meglepetes itt ert, iszonyat budos volt a szen. elkezdtem szivni es ott is ugyan azt a szagot ereztem. Aztan kisvartatva elkezdett jonni a fust.

    Nehez kezdetek.

    Haat sok ananasz izt/illatot nem ereztem. Viszont a szen szagat annal inkabb. Hat ezt ki kell cserelni. Igy megfogtam az egeszet es irany a furdo. Fogtam csipesszel a szenet es belepottyantottam a wc-vizebe. Az egy nagyot froccsent es korom feketere festette a vizet. A felfroccsenestol fekete pottyos lett az egesz wc. Na jo, huzzuk le. Hat a viz lement, de a pottyok es a fekete “festes” mind megmaradt. de jo lenne, ha a felesegem nem jonne most be gondoltam, igy eleg sereny mozdulatokkal elkezdtem kicsutakolni a wc-t. A vegere, mire tiszta lett, persze beert es mosolyogva mondtam: Kicsereltem a szenet.

    Begyujtottam a holland szenet es minden ment tovabb. Itt jegyeznem meg, hogy aki kezdo, az ne lepodjon meg(mint en), ha az ongyullados szen a begyujtaskor elegge budos. A begyulladas utan az izzaskor a hollandnak nincs szaga. Igy kesobb mar egy hamutarto felett csipesszel fogva az erkelyen gyujtottam be a szenet es utana tettem a “helyere” a szobaban.

    Iz:

    Hat a kovetkezo csalodas ott ert, hogy en arra szamitottam, hogy az illaton tul, fogok erezni izeket is. Ez nem igy van. Bar nem olvastam sehol, hogy lehet izt is ereni, de szaglaszvan a dohanyokat, valahogy ez igy rogzult bennem.

    Fustoles:

    Dohanyzom, ez nem ketseg. Nem nagyon, napi 3-4 szal. Ehez kepest a vizipipa fust ilyen: illatos semmi. Tenyleg kell egy jo haromnegyed ora, hogy ott legyek, mint 2db cigi utan. Itt olvastam, hogy egyedul szivni veszelyes(?) lehet, inkabb varjuk meg a haverokat es a hetveget. Nalam ez nem igy volt. Semmit nem ereztem, Jo fel ora utan sem. Persze meg tovabb csinalva, azert dolgozik a fust, es kellemes bodultsag lesz az emberen. Gondolom kesobb ez meg csak jobb, nyugodtabb lesz mert nem azon igyexek, h. nehogy elrontsak valamit. Az illat olyan jo, hogy ugy fujtam ki a szamon a fustot, hogy az orrommal beszivtam. Teljesen jo! Cigivel ezt semmi penzert nem csinalnam. A letudozes nem gond, nem kohogtem tole, a fust nem volt (eddig) csipos. Csinaltam par valtoztatast a pipan lehet, hogy azert volt ilyen lightos, gyumolcsos, nem kaparo. A legjobban akkor ereztem, hogy nem az, mint egy oraja, mikor a vegen felalltam. huh..

    Nem javaslom a pipazast egy konkret jozan program elott, pl.vezetes,szinhaz. A hatasa hosszan tart, es nekem a bananos utan megfajdult a fejem.

    Testhelyzet:

    A foldon ucsogve egy parnan, kesobb osszetekert halozsakon azert jo, mert a pipa kb szemmagassagban van, es a latvany faxa es keznel van minden. Viszont ez nem egy relax testhelyzet. Igy egy ido utan hatradolve az olvasofotelben talaltam magam. Ugy kiraly! Csak jobban kell vigyazni, fel ne boruljon a pipa.

    Dohanyok, amiket probaltam:

    Al-whada ananaszos:

    Ez volt az elso, hat tok nem jott be. Semmi ananasz illata nem volt. Igazabol olyan illata volt, mint tini koromban a diszkokban levo fustolo gepnek. Azt meg nemigazan akartam letudozni. Igy 10-15 perc eleg is volt belole. Nemtudom, hogy valaha ujra kiprobalom-e.

    Naklaha bananos:

    Az ananaszoshoz es a ketalmashoz kepest ennek van a legtobb fustje. Telleg lehet erezni a bananos illatot, de azert ott van egy kis mellek iz is, foleg a pippantas kozepe fele, mikor mar sajna porkolodik a dohany.

    Naklaha tropusi gyumolcs mix:

    Csalodas volt, nem ereztem rajta semmi tropusit, amit a joghurtokbol, gyumolcslevekbol megszokhattam. Egy fel ora utan kuka. Talam maskor jobb lesz.

    Naklaha ketalma:

    Kb. mindenki irta, hogy ebben nem lehet csalodni. Hat elsore olyan volt, mintha egy arckremet nyalogatnek. Nem is akartam folytatni, de mivel az oblites, tomes egy kovetkezo procedura es okt23-a leven igen lusta voltam barmihez, folytattam. A fustje kevesebb mint a naklaha bananosnak, de elkezdtem egy ido utan erezni ilyen edeskes izt a szamban. Nah ugy mar kiraly volt! Eleg intenziv az illata, kb meg mindig erzem, (mar okt 24-e reggel van).

    Vizcsere, egyebek:

    Minden tomes utan jol atoblitem az egeszet, de egy pippantas utan nalam a viz, tok tiszta. A “tartalynak” meg mindig gumi szaga van, remelem ez valtozik.

    Konkluzio:

    A rengeteg utanaolvasas ellenere ertek meglepetesek, de mindent osszevetve, kurva jo!

    Csinaltam par eszkozt es valtoztatast, a pipas cuccokon, ha erdekel, teszek fel kepeket es kommentolom.

    Hat “roviden” ennyi.

    udv. 4lewis

    , Hozzászólás ID: #72291
    sheeshamaster
    Felhasználó
    sheeshamaster
    • Hozzászólás: 819

    szép hosszú hozzászólás…

    na tehát, elõszõr is, a belga szén már régen rossz, az felejtõs, olyat legközelebb ne vegyél, maradj a hollandnál.

    Ha nem érezted a füst kellemes ízét, akkor az elég nagy hiba, errõl szól ugyanis az egész. Legközelebb tegyél több dohányt a kerámiába, vagy kérj meg valakit, aki már tapasztaltabb pipás, hogy mutassa meg, milyen egy rendes tömés.

    Az üveg szagára és tisztitására használj kb 2 dl citromlevet + vizet.

    Ajánlanám, hogy a szívócsövet (vagy ahogy páran hívják, a slagot) is tisztítsd ki. Eloszlatnám a tévhiteket, nyugodtan mossd vízzel, még ha be is rozsdásodik (ami sztem alapból lehetetlen, mert nem a csõben van a fémspirál, hanem kívül). Ha minden jól megy, érezheted, milyen az igazi pipás füst!

    Sok sikert és segítségül olvass el egy-két írást a fórumon és a a fõoldalon:

    ->

    sheeshamaster

    , Hozzászólás ID: #72292
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10312

    szén: Szenek összehasonlítása cikk 😉

    ízhiány: lehet, hogy az ananászosnak nagyon gyenge az íze, ilyen a mandarin és a vanília szerintem (ez egyéni, másnak volt íze a vaníliának)

    amit ajánlok: Al Fakher: kétalmás, citromos, pl. a többi tesztelés alatt 😛

    nekiruccanás elõtt sztem jól tetted volna ha elolvastad volna az írásokat az oldalon, hisz azért készítettem 🙂

    (cikkek bõvülnek, most is azon dolgozok pl.)

    amúgy banános 10-es skálán 7-8-as erõsségû, azt a végén keleltt volna 😉

    epres, vegyi gyümi amit ajánlok így az elején 🙂

    , Hozzászólás ID: #72293
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10312

    nos énis ideírom első történetem 🙂

    tanulmányi tábor, 1 hétig részeg volt mindenki énis 😀

    egyik este évfolyamtársakkal nagyon összespanoltunk azt hívtak, azóta.. hóhóóó 😀

    jó volt, szédültem mint állat 😀

    , Hozzászólás ID: #72294
    chino
    Felhasználó
    Chino
    • Hozzászólás: 115

    Van a városunkban 1 középiskolás rendezvény amit minden évben megcsinálnak nálunk.A lényeg, hogy van 1 fasza sátortábor azokból a jó nagy fajta vasvázasokból.

    Nah egyik este eléggé fáradtan betértem az én sulim sátrába.Megláttam az asztalon és hirtelen az se tudtam mi az:D

    Haverom tudta betömte begyújtotta.Annyira megtetszett, hogy 3 tömést ültem végig:D (am kb 50centis pipa volt annál az normális ha 1 tömés aktív kb 5 fős használat mellett 1 órát bír?)

    Az első saját pipás élmény érdekes volt.

    Citromos Nakhla+tartályba citromlé+jég

    Hát illata az jó volt de ízt nem sokat éreztem.Aluminiungyűrű volt a dohányon de a füst kissé kaparó volt.

    Nekem végülis még így is jo volt CSAK az ismerősöm akvivel toltuk valami érdekes oknál fogva hatalmasat rókázott:D

    Vicces is lenne ha nem nálunk a nagyszobába történik.Az volt a mákom, hogy a parkettára ment+elég gyorsan elétoltam 1 tálat+nagyrészt csak víz volt

    Az biztos, hogy 1 örök emlék marad:D

    , Hozzászólás ID: #72295
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10312

    én eddig 2 helyen szenteltem meg a parkettát/laminált padlót 😀

    amúgy van amelyik citromnak nincs elég jó íze, első doboz citormos nakhla-t neméreztem, pár hónappal később ugyanolyanból friss doboz és tök finom volt 🙂

    , Hozzászólás ID: #72296
    xhun
    Felhasználó
    Xhun
    • Hozzászólás: 5

    Én először barackosat próbáltam ki uncsitesommal.

    Majd megfulladtam és még normálisan sem tudtam szívni elöször :rouge:

    De már azóta jool bele jöttem és az oldalank/fórumnak köszönhetően is 😀 😀

    Leginkább akkor mikor vettem egy saját vizipipát :frime:

    , Hozzászólás ID: #72297
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10312

    nálam nemvoltak ilyen problémák érdekes módon, pedig alig cigiztem előtte…. erre születtem 😀

    ,,Born to be waterpipe” 😀

    , Hozzászólás ID: #72298
    somika
    Felhasználó
    Somika
    • Hozzászólás: 570

    Én elősször egy bulin próbáltam ki kb2 éve.Amikor vetettem rá egy pillantást először azt hittem hogy piát szívnak fel vele de aztán újra megnéztem és beugrott hogy ez a vízipipa.Akkor még azt hittem hogy valami cigaretta szerű dohányt raknak bele.Az első szívás kellemes csalódás volt a számomra.Egyből éreztem a kellemes hűs cseresznye ízt ami a pipából jött.Azon a bulin nemigazán tudtak elráncigálni a pipa mellől…

    , Hozzászólás ID: #72299
    chino
    Felhasználó
    Chino
    • Hozzászólás: 115
    sYska/!/ írta korábban:
    ,,Born to be waterpipe” 😀

    Víz vezetéknek/csőnek/csatornának születtem:D

    Vhol olvastam h az angolok Hookah-nak hívják nem pedig waterpipe-nek.Bár szerintem ez sokkal jobb elnevezés…

    Életemben amikor először láttam pipát élőben az csak 2 slukk volt de nagyon jól esett:D

    Franciaországban voltam fellépni elmentem.Sétálunk látom a téren az egyik padnál ügyködnek vmit.Na megnézem látom h pipa.Az arab csávó aki csinálta meglátta h kíváncsi vok.Tuti már első pillantásra levette h külföldi vok.Gyorsan beizzította(baromi erősen szívhattam mert 1 adag víz is kijött a csövön :)) és már adta is h próbáljam ki.Nem volt túl sok füstje mert még alig izzott be de nagyon intenzív banán íze volt.Elmutogattuk egymásnak h banánízű meg baromi finom aztán sajnálatomra mennünk kellett.

    , Hozzászólás ID: #72300
    hookahgirl
    Felhasználó
    hookahgirl
    • Hozzászólás: 18

    Az elso pipazasom kb fel evvel ezelott volt. Szegeden egy helyen ahol nem igazan foglalkoznak a tokeletes kiszolgalassal. Minden nap osszetornek egy pipat a reszeg fiatalok… :nono: Na szoval egy citromos nemtommien markaju dohany volt. De nagyon rossz volt. Az egesz arra hasonlitott mintha egy WC illatositot szivnek. :erk: Hanyingerem is lett tole. :berk1: De aztan probaltunk egy tropusi pipat. Az viszont jo volt. 🙂 Igaz nem volt akkora fustje. :triste1: Azota vizipipazok. 2 honapja beszereztem az elso sajat vizipipamat. Azota minden heten egyszer-ketszer fustolok. 😉 Ennyi.

    Jo fustot mindenkinek !!

    , Hozzászólás ID: #72301
    tati
    Felhasználó
    tati
    • Hozzászólás: 443

    Az enyém elég furcsa volt.Unokatesomnak volt de nem akartam kipróbálni, de mikor az édesanyja kiment tunéziába hozott 2 pipát 1neki 1et a családomnak.Na kibontom és csak néztem rájöttem h hogyan lehet összerakni de a kicsi tömítésekkel nem tudtam mit kezdeni,átjött unokatesom és összerakta és tett bele vizet. elmondta h lágyan tegyem bele a dohányt és 1 réteg alut. én meg okosan beleraktam és picit meg is nyomtam 1 réteg alu és arra raktam 1 kicsi arab szenet persze hősapka nélkül mert akkor még nem volt .füst az nem votl csodáltam is h mivan mit lehet ebben élvezni. de másnap átjött és megtömte jól és akkor kezdtem megszerettem.és azóta is megy a téma. hát ennyi a sztori.

    , Hozzászólás ID: #72302
    isi
    Felhasználó
    isi
    • Hozzászólás: 470

    2 évvel ezelőtt, haveromnál lanparty 🙂 Előkerült a pipa, citromos Nakhla volt benne tisztán emlékszem. Az volt a fura hogy mikor már félórája szívtuk, én elkezdtem köhögni mert kapart. A többieknek nem :D. Utána jött a házi vizipipa készítés, és végül megvettem életem első pipáját a sultánban, egy 40cm-es pipát, 4000forintért. Ennyi az én történetem 😀

    , Hozzászólás ID: #72303
    akoska60
    Felhasználó
    Akoska60
    • Hozzászólás: 4255

    Nálunk a fiam volt a felbujtó! 🙂

    Ő erősködött, próbáljuk ki.

    El is mentünk a teaházba, és nagyon kellemes meglepetésben volt részem.

    Kulturált környezetben nagyon jól éreztük magunkat.

    Következő lépés volt a saját pipa.

    Azóta nincs megállás…. 🙂

    , Hozzászólás ID: #72304
    djreplay
    Felhasználó
    djreplay
    • Hozzászólás: 385

    Én személy szerint 2008 augusztusában egy kéthetes táborozás során ismerkedtem meg a vízipipával. Elöször kicsit tartottam töle dehát 7-en voltunk ott hát mégse legyek kivétel. Elsőre furcsa volt de aztán a 2 hét alatt 2-3pipa/nap az biztos volt. A táborozás után 2honappal megvettem első vízipipámat 55cm-szír pipát de alapjáraton egyiptomira át volt alakítva amit nem is bántam és még mindig azt használom bár van 2 26cm-es is meg egy sokkal kisebb csak ahoz nincs tartállyom meg a szivocső is lyukas.

    , Hozzászólás ID: #72305
    cyp
    Felhasználó
    cyp
    • Hozzászólás: 593

    nekem valamikor régen haveromék voltak egyiptomban, és mikor hazajött folyton mondogatta milyen jó, venni fog egy pipát. akkoriban vett vagy 5féle hennawy dohányt, áthívott kipróbálni, elsőnek kétalmát szívtunk, és utána nem volt megállás, nemsokat, héten olyan két alkalommal esténként szívtunk és közben jól eldumáltunk. aztán én is vettem egy pipát magamnak.:]

    , Hozzászólás ID: #72306
    viktorsb
    Felhasználó
    viktorsb
    • Hozzászólás: 262

    Hú ez nagyon jó téma! Én idén szilveszterkor próbáltam ki először. Igazából kicsit részegek voltunk már 😀 és felderítő-túrára mentünk a házban, amikor is megláttuk a pipát. Régóta ki akartam már próbálni, de ismeretlenül nem akartam venni egyet. A srác egyiptomi nyaralásból kapta és nem is használta még, pedig kapott hozzá egy karton dohányt is… Senki nem tudta, hogy kell csinálni, úgyhogy a .eu-s ismertető alapján raktuk össz a pipát. A citromos nakhlára esett a választásunk. Nem sikerült valami jól, én köhögtem tőle végig, de a többiek nem, így azt hittem én vagyok a gyenge… De a citromízt azért lehetett érezni. Valahogy elment a tömés, annyira már nem is emlékszem rá. De utána kiderült h van egy csaj a buliban, aki ért is hozzá. Na ő utána tömött egy barackosat, attól nem köhögtem, az íze is jobb volt, nagyon megtetszett. 2 nappal később már meg is rendeltem a saját pipámat és azóta nincs megállás 😀 Napi 1, újabban néha 2 tömés is elmegy és teljesen a rabjává váltam…

    , Hozzászólás ID: #72307
    gas
    Felhasználó
    gas
    • Hozzászólás: 1042

    Húú, én 2001-02 környékén ismerkedtem meg a vizipipával. Voltam akkor körülbelül 6-7 éves. 😀 Anyummal, és testvéremmel voltam kinn Jordániába, mivel ott lakik keresztanyum, nos már akkor tudtam mi az, mire használják, de akkoriban egy-két szippantás elég is volt, hogy egy jó időre elfelejtsem. Utána 2008 nyár elején voltam egy táborba, ott egyik ismerösőm hozott egy vizipipát, és elment napi 4-5 tömés. Ott szerettem meg ezt a dolgot. Bár mostmár viccesnek tartom amit akkor csináltunk, mint kezdő pipások. Púposra a kerámiát, egy réteg alu, néha még a szikrázo szenet is rádobtuk a kerámiára. :hehe:

    Nos, azután hazajöttem és beszélgettem erről a dologról anyuval, és mondta hogy nekünk van 3 vizipipánk otthon. (Nem is tudtam róluk) Aztán kiderült, hogy még annak idején Jordániából hoztuk őket. Nos otthon elkezdtem már egyedül szívogatni, míg nem szeptemberben megvettem az első saját 55cm-s pipám. Akkor is viszonylag kezdő voltam, főleg Nakhla-t szívtam öngyulladóssal, hát hogy-hogy nem, el is ment kicsit a kedvem az egésztől. Eladtam a pipám. De 1 hónappal azután átmentem egy haveromhoz akinél egy nagyon jó kis pipás délutánt töltöttünk el, akkor a számomra ismeretlen Fakher és Waha dohányokkal. Ennek hatására vettem egy 80cm-s szír pipát, amit azóta használok. Ja nem… tegnap eladtam mert szeretnék venni egy nagyobbat. 😀 Szóval ez az én kis történetem, elnézést hogy ennyire hosszúra sikerült. :frime:

    , Hozzászólás ID: #72308
    pooly
    Felhasználó
    pooly
    • Hozzászólás: 344

    Nekem is megvolt életem első vizipipás élménye, ami elég kiábrándító volt.

    Vettem egy 47-es pipát + próbának Al Masah kétalmás dohányt.

    Dohány szavideje 2009 12.

    Three Kings 40-es szén

    Tömés után a kerámia kapott egy dupla alufóliát majd alugyűrű és ismét fólia, szén izzít kb.3 percig hagytam izzani megfujkáltam kicsit aztán hadd szóljon.

    Én személy szerint sokkal jobbra számítottam a füstnek nem sok köze volt az almához, inkább tutti frutti íze volt.

    Füst az volt bár szerintem normális csővel lényegesen több lett volna.

    Kb 40 perc múlva abba kellett hagynom mert nulla élvezeti értéke volt a szertartásnak.

    Bementem elpakoltam és utána elég szarul éreztem magam, lehet attól hogy rég nem dohányoztam.

    Van még egy doboz Nakhla barackos dohányom, de már nem nagyon merem kipróbálni.

    A dohány tetején minimális pörkölődés volt mikor kitakarítottam.

    , Hozzászólás ID: #72309
    bryce
    Felhasználó
    bryce
    • Hozzászólás: 740

    “minimális pörkölődés volt a dohány tetején” -szóval megégett? akkor azért nem volt jó, próbálgasd még, ne add fel!! 🙂

    , Hozzászólás ID: #72310
    watcher
    Felhasználó
    Watcher
    • Hozzászólás: 65

    Sziasztok! Mivel eddig csak olvasgattam a fórumot azt hiszem, hogy ez az ideális terep az első hozzászóláshoz. Vízipipás élményem ezidáig csak teaházas pipázásból adódik. Korosztályomból adódóan nem igen vannak körülöttem akik ennek a szenvedélynek hódolnak, így hát nincs összehasonlítási alapom, hogy a teaházban mennyire tömnek jól. A megrendelt pipán lehet érezni a gyümölcs ízt/illatot de én ezt nem nevezném intenzívnek és vegyül bele némi kesernyés ízhatás is. Valószínűleg nem tökéletes a tömés és egy kicsit megéghet a dohány habár nem kaparja a torkot. Mivel nem dohányzom okoz egy kellemes enyhe bódulatot, legjobban egy szalonspicces állapothoz tudnám hasonlítani. A teákhoz és a teaház keleties hangulatához sokat hozzátesz a pipa élménye. Összességében tetszik a dolog gondolkozom egy saját darab beszerzésén, de ez már másik topic és másik hozzászólás támája.

    , Hozzászólás ID: #72311
    nightrain
    Felhasználó
    Nightrain
    • Hozzászólás: 1208

    Az én első vizipipázásom pont szülinapomon történt.

    Azért pont a szülinapom volt ez az alkalom, mert erre az

    alkalomra kaptam a pipámat, ezért is nagyon kedves számomra az első pipám.

    , Hozzászólás ID: #72312
    SteadyMan
    Felhasználó
    SteadyMan
    • Hozzászólás: 508

    Az eső vizipipás elményem? Hú az már régen volt…

    2004. Egyiptom. A shinain, Dahab-ban voltunk barátokkal búvártúrán.

    Első este a bázison vacsi után két beduin srác minden asztalhoz hozta ki az elkészített pipákat. Láttam már előtte is vizipipát, de így testközelből, működés közben még nem. Szép nagy, nehéz, nem túl díszes pipák voltak, látszott rajtuk a minennapos használat. Mindenki kapott kis műanyag szipkát és vállveregetős bátorítást a kínálóktól.

    A felszálló füst illata nagyon ígéretes volt, alma, eper és mentás gyümölcsös töméssel várt ránk a három pipa.

    Én pont a mentás mellett ültem. Instrukció: “Lassan, jóóóó mélyen szívd be, kicsit benntartani, majd kifújni!” OK, legyen!

    Hosszan beszív…., de benntartani már nem tudtam, mert olyan köhögés jött rám, hogy fel kellett álljak. Mondom: “Bakker – Allah szakállára – most rögtön ki akartok nyírni?” A torkomban mintha jégkockák ugráltak volna, a gyümölcsök ízét nem is éreztem. (Na, mondom magamban, mit esznek ezek ezen?) A többiek is hasonlóan szerepeltek, volt derültség az öreg pipások körében. A harsány biztatások közepette azért folytattuk.

    A mentást ezután én hanyagoltam, de a másik kettőnél már rutinosabban jártam el, nem slukkoltam akkorát, mint először. A hatás nem maradt el.

    Kellemes, felismerhető ízek és nagy, sűrű füst maradt meg emlékeimben, amiben alig láttuk egymást. Meghatározó élmény volt.

    Ottlétünk alatt minden este, szinte szertartásszerűen gyakoroltuk. Az éttermeikben, amit mi csak “hempergőnek” hívtunk, kihagyhatatlan desszert volt minden evés után. A földön szétdobált nagy párnákon ellazulva órákig heverésztük a füstöt élvezve, elfeledve minden gondot, problémát.

    (Hazautazáskor hoztam is egy pipát, a nem mindennapi vásárlás lezajlásáról az “Az első vizipipám” topikban írtam egy történetet.)

    , Hozzászólás ID: #72313
    nightwolf
    Felhasználó
    Nightwolf
    • Hozzászólás: 1011

    Nos Én küzdöttem a cigarettával…nem kicsit, hanem ez a napi 1-2 doboz elrepült nagyon szépen…

    Párom asztmás, és nem bírta a cigaretta füstöt nagyon köhögött tőle…Folyton mondogatta is nekem, hogy “miért cigizel, tedd le, ha igazán akarod sikerülni fog…”

    Nos nekem nem sikerült letenni, csak mindig rövid időre, aztán előkerült valahonnan egy doboz és el is szívtam ahogy illik…

    Egyik hétvégére párom anyukája feljött hozzánk és elmentünk bevásárolni ázsia centerbe.

    Egészen addig nézelődtünk, hogy a kajálós részre felkerültünk.

    Legbelül található egy vízipipabolt, és onnan valami eszméletlen nagy füstöt és finom illatot terjesztettek a bent lévők…kíváncsiak lettünk, és bementünk.

    Páromnak nagyon tetszett, és meg volt lepődve, hogy nem kaparja a torkát, sőt, még finom az illata is…

    (én meg ott bűzölögtem a cigifüsttől ahogy illik egy kemény-dohányosnak.)

    Nos elkezdtünk gondolkodni, és nézelődni…feltűnt, hogy nikotint egyaránt tartalmaz a vízipipa dohánya, azonban nincs büdös utána és még jobb is…

    Rávettem magam, és tettem egy kijelentést…

    “leszokok a cigiről, de pipázok helyette”

    Ezt követően megvettem a kis pipám, melyhez be is táraztam 5csomag PM 3 alma dohányt, és még 2csomag 10Db-os öngyulladó szenet.

    Nagyon kíváncsi voltam mit vált ki ez a pipás dolog…

    Kisétáltunk az épületből, és hazafelé menet még rágyújtottam egy cigire, amit rögtön ki is vert párom anyukája a számból, hogy “MEGÍGÉRTED!!!” felkiáltással…

    -Na mondom magamban ezt jól kitaláltam én is…

    Az utolsó doboz cigim ami volt azt meg odaadtam a buszmegállóban egy hajléktalannak, az meg örült mint Van Gogh a Dolby Sorround-nak…

    Hazajöttünk, neten keresés, videónézés, tömés, gyújtás, szívás, és Döbbenet…

    Ez volt az első élményem az első pipámmal, és utána már sinen volt a dolog mint József Attila!

    -Hát nálam így kezdődött a történet!

    , Hozzászólás ID: #72314
    mikipapa
    Felhasználó
    Mikipapa
    • Hozzászólás: 86

    Kedvet kaptam hogy megírjam az én első vízipipás élményemet. Még évekkel ezelőtt voltunk Németországba, ahol egyik este elmentünk “partyzni”. Németbe nagyon szigorúan vették már akkor is a dolgokat de mivel mi már “nagyok” voltunk (16 évesek ) megengették a vendéglátóm szülei hogy elmenjünk egy shisha bárba.

    Az egyik német srác török volt és ennek köszönhetően igen jártas az eféle dolgokban. Be is ültünk a helyre… hát elsőre hihetetlen volt… gyönyörű perzsa szőnyegek voltam egy alacsony dobogón és rengeteg puff és párna. Igényes hangulatvilágítás és a sötét színek nagyon jó hangulatot adtak alapból… és akkor kihozták a pipákat. Láttam már azelőtt is pipát de így nem igen voltam otthon a témában.

    Ízre csak annyira emlékszem hogy beleszerettem… tehát nem lehetett rossz 😀

    nagyon gyümölcsös volt és meglepően új és más mint amit a cigi meg a szivar nyúthat. Arra emlékszem hogy elég késő volt mire befejeztük közben a török srác mutatott pár fogást amivel később partykba tudtam operálni és mindenki örült hogy legalább füstöl a cuccos 😀

    Az első pipámat csak akkor vettem miután barátom megvette az övét és eléggé megszerettük.

    Azóta is pipázok és nagyon szeretem … de asszem nem vagyok egyedül 😀

    , Hozzászólás ID: #72315
    schify
    Felhasználó
    Schify
    • Hozzászólás: 170
    SteadyMan írta korábban:
    Nightrain írta korábban:
    …. azóta is folyamatosan, havonta pár alkalommal (4-5) vizpipázok….

    Majd belejössz! Én minden nap elpöffentek egy tömést este, ha itthon vagyok. Van olyan nap, hogy kettőt is. A mai is ilyen lesz, mert a napkezdő löket már megvolt. 🙂

    (cserébe viszont már nem szivarozok…. annyit )

    Pipázást szerintem senki sem úgy kezdi, hogy már heti 5öt töm. Akkor még csak barátokkal összeülünk beszélgetünk. De aztán fejlődsz, tapasztalatot szerzel, egyre jobb lesz minden pipázás és akkor már néha tömsz egyedül is, vagy direkt már csak egy pipára jöttök össze.

    Témához kapcsolódóan, nekem az első élményem egy debreceni teaházban volt. Nem is tudom hogy jött az ötlet előtte senki nem pipázott a társaságból tőlünk. Sárgadinnyéset kértünk, és nem tudom hogy az újdonság ereje miatt-e, de én olyan finom sárgadinnyét még nem szívtam azóta se, pedig minden márkát végig kóstoltam, ami itthon kapható.

    , Hozzászólás ID: #72316
    feca
    Felhasználó
    Feca
    • Hozzászólás: 267

    A sok történet végigolvasása után kedvem lett leírni az én elsőmet is.

    4 éve volt kb, amikor a barátnőmmel elmentünk egy hosszú hétvégére az unokatesójáékhoz (régi jóbarátom), ahol elég sokan összejöttünk, régi ismerősök. Beszélgettünk, jól éreztük magunkat. Persze előkerült a pipa. Én megjártam már a magam útját, a cigit sosem szerettem, rosszul vagyok tőle, nem bírom, beteg vagyok. Pipáztam egy ideig, de az sem volt az igazi, égette a kezemet, én meg egy gyerekkori baleset miatt pszichésen nem bírom a meleget. Aztán volt kísérletem a szivarral is, de az meg túl költséges volt az élményhez képest. Már épp lemondtam róla, hogy nekem nem jut semmi önpusztító, amikor mondták, hogy akkor próbáljam ki. Szívogatták előttem, én csak kerülgettem, nézegettem, féltem tőle kicsit, mert a cigiből kiindulva-kis füsttől is rögtön szédülés/hányinger, el nem tudtam képzelni, hogy ekkora füstfelhőtől nem esem össze holtan. Végül gondoltam egy próbát megér, meg hát ugye tetszett is amúgy, áradt a pipázókból az a jellegzetes békesség, lazulás. Leültem, az első félős slukk még semmilyen nem volt, a második meg mint a légnemű szeduxen, átjárt valami nagyon jó, a tüdőmet megtöltötte a legfinomabb kétalmás íz, és akkor ott megtaláltam. Azóta minden szülinapomra kapok magamtól egy pipát, és igyekszem megismertetni az emberekkel, elmesélni, hogy nem olyan ördögi ez, mint gondolják. Gyakran vannak nálam összejövetelek, a barátaimmal borozgatunk,beszélgetünk, és elpöfékelünk 1-2 tömést. Azóta már az unokatesómat, és a párját is besorztam, a cigit is letették.

    Schify- az a finom sárgadinnye az első élmény szépsége miatt volt, én sem éreztem olyan finom kétalmát azóta sem, pedig nagyon sok márkát kipróbáltam…

    , Hozzászólás ID: #72317
    nightrain
    Felhasználó
    Nightrain
    • Hozzászólás: 1208

    Érdekes történet.

    , Hozzászólás ID: #72318
    hebdab
    Felhasználó
    hebdab
    • Hozzászólás: 364

    tetszenek a történetek, ahány ember, annyi kezdet:)

    Nekem öcsém rakta be a bogarat a fejembe: tesóm nagy túrás, egy egy túrára rászán sokszor egy hónapot, volt, hogy kettőt, főleg az arab világban, de leghosszabb túrája Isztambulból egészen Kínáig tartott két hónap leforgása alatt.

    másodjára Szíriában töltött el 3,5 hetet, és egy pipával jött haza.

    A megérkezését követő első családi ebédnél be is mutatta, mi az amit rejteget, és nagyon tetszett, nem tudtam lehet e itthon ilyesmit beszerezni, ezért kértem, hogy hozzon nekem is legközelebb amire egy év múlva került sor.

    Mivel fogalmam se volt, hogy léteznek ilyen netes fórumok, nem is tudtam használni, ugyanis sose kérdeztem, ha eszembe jutott megtömtem, begyújtottam a szenet, és szívtam:)

    azám, a jó kis gyújtófüstöt, csak úgy sötétedett a víz:)

    nem is tetszett, és két évre parkolóba került a pipa, mikor is tavaly egy barátnőm mondta, menjünk ki a szigetre, és vigyem a pipám is.

    Persze ugyanaz a bénázás, mire két srác bekéretőzött a füstölésre, amire nem mondtam nemet, csak kértem, tömjék meg, mert nekünk nem megy…

    azt a hatalmas füstöt el se hittem, azóta három pipát vettem a damaszkuszi pipám alig használom, helyette elsőbbséget élvez egy KM ésQT illetve egy noname rézpipa…

    Egyvalamit sajnálok, hogy az a dohány amit alkalmanként felemlegetek elfogyott, kézzel, bödönből kimért nevesincs dohány amit tesóm a damaszkuszi piacon vett és talán a legrealisztikusabb ízekkel bírt, vagy lehet nálam is az újdonság varázsa, és csak a szépre emlékszem, nem tudom, de a pipázás lett a hobbim, noha sose dohányoztam, undorodom tőle a mai napig…:)

    , Hozzászólás ID: #72319
    nightrain
    Felhasználó
    Nightrain
    • Hozzászólás: 1208

    Nekem az tetszik, hogy minden ember egy történet, saját történet az első lépésekről.

30 bejegyzés megtekintése - 1-30 / 47

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.