A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Elsõ vizipipás élményem

  • , Hozzászólás ID: #72320
    shaam
    Felhasználó
    ShaaM
    • Hozzászólás: 787

    Tavaly még sportszerűen sárkányhajóztam. 2009. június 5-7-ig volt Fadd-Domborin a Sárkányhajó Magyar Bajnokság. Ott találkoztam először vizipipával, egyik gyerek hozott, aki velünk evezett. A pipa, szén nem tudom milyen volt, hiszen nem most történt. 🙂 De azt hiszem, hogy margarétás dohány volt tömve. Nem volt rossz, jól elvoltunk vele. Majd a legjobb barátom kapott egy kis 27 cm-es pipát, szerdánként pipázgattunk. Majd én is becsatlakoztam egy 47 cm-es pipával, amit nemrég cseréltem le, ugyanis nem a legjobb konstrukció volt. Most egy 68 cm-es Habibi márkájú modern pipám van, és jól üzemel, valamint még több mint másfél kilo dohány a fiókban. 🙂 Azóta próbáltunk már bamboochát és cocobricot is, a kettőt együtt használom (1-1).

    Ráadásképpen III. helyet értünk el 250 méteren és 2000 méteren is. ( a Tesco-s sátor nem ázik be szakadó esőben :D)

    , Hozzászólás ID: #72321
    magichorse
    Felhasználó
    magichorse
    • Hozzászólás: 92

    Egyszer volt, hol nem volt, (még most is van) egy ember, akit immár 12 éve ismerek, végig osztálytársam volt, és kitartó hűséges jóbarát. A történet egy emlékeim szerinti nyári szünet alatt esedékes (valamikor az elején) napra esett, amikor is a városkában sétálgattam egymagamban elmélkedve, amikor megcsörrent a telefonom. Természetesen a hölgyemény volt, ki más. Akkor jött haza Sopron/Hegykő látogatásából, és mondta, hogy találkozzunk már, mert régen láttuk egymást, és hogy mutatni akar valamit. Nekem több sem kellett, mentem is csöngetni, majd egy hátizsákkal a hátán elsétáltunk a várig. Természetesen nem árulta el mit tartalmaz a Szervízcsomag. 🙂 Mikor odaértünk, a kis betonpályára ültünk le, körülöttünk minden zöld, csicsergő madarak. Előkapott egy törölközőt, amire a 42-es szám volt hímezve (Galaxis Útikalauz 🙂 ), majd leterítette leüléshez. Először egy akkor számomra furcsa üvegvázát kapott elő, majd valami furcsa fém dolgot, egy csövet, valami icipici kerámiát, egy doboz illatos akármit, és egy darab fekete korongot. Míg elment a kútra vizet tölteni a tartályba, merészkedtem kézbevenni a dobozt, amin csak a Chocolate-mint angol felirat és a molasses adott valami útmutatást. Levettük a papucsot, mert mondta hogy tegyük köré, és egymás mellé ültünk, majd előkapott egy gyújtót. Ezt felettébb furcsának találtam, ugyanis a lány soha nem dohányzott. Egyből megragadott az öngyulladós szén lepattogásának látványa, majd még durvábban konstatáltam, hogy bizony rárakta a valamire. Beleillesztette a csövet, a szájához vette, és hirtelen csönd lett. A levelek nem susogtak, a madarak elszálltak, minden zaj megszűnt. Egy halk, tompa, bugyogó hangot hallottam csak, aztán az arcom érdekes kifejezése miatt a lány huncut nevetését. Kezembe adta a markolatot, majd ennyit mondott: “Megkóstolod?”, és ezzel a szóval fújta rám az akkor kicsit hűsnek tűnő füstöt. Beleszívtam, majd a kilégzés után mindössze ennyit tudtam kinyögni: “Ez cseszettjó!!” 

    Na ekkor pippantottam életemben először! 🙂

    , Hozzászólás ID: #72322
    wakummaci
    Felhasználó
    wakummaci
    • Hozzászólás: 2189

    Nagyon jó sztori magichorse, az ilyenektől támad kedvre a pipázási vágy az emberben.. 🙂

    Egyedül a legvégén a 'pippantottam' rombolt egy kis illúziót számomra.. 😀

    , Hozzászólás ID: #72323
    raptor
    Felhasználó
    Raptor
    • Hozzászólás: 7

    Engem 4 évvel ezelőtt csapott meg először a vízipipa füstje.

    Van egy jóbarátom, több mint 12 éve ismerjük egymást, de a sors úgy hozta, hogy 8 évvel ezelőtt 350km-re odébb kellett költöznünk. Azóta is minden nyáron találkozunk, mindkettőnk 1-1 hetet tölt el a másiknál vendégségben nyáron. 4 évvel ezelőtt is így volt ez, akkor hívott először az egyik haverjához, hogy pipázzunk. Láttam már előtte is vízipipát, de nem tudtam, hogy ez most legális drog kellék, vagy valami más. Elmentünk hát, a barátja külsőre kicsit raszta beütésű volt, cannabis-es pólóban, na gondoltam magamban én is jó helyre kerültem. A garázsukban kötöttünk ki, a földön négyszög alakban szivacsok voltak leterítve. Aztán bejött a srác is, egyik kezében egy jókora víztartály, másikban egy nagy fém test. Összeszerelve a pipa magasabb volt nálunk (mi ültünk) szóval több mint egy méteres volt. Utólag kiderült, hogy Törökországból hozta, nem éppen Top Mark kategóriájú pipa, a kidolgozottsága, díszítése is ezt bizonyította. Megtömte mangós dohánnyal, előbb ő szívott párat, aztán a haverom. A garázst megtöltötte a jellegzetes mangó illat. Megkérdezték, hogy ki akarom e próbálni. Mondtam, miért is ne, elvégre egyszer élünk. Azt mondta a srác, hogy az a beavatás, hogy szívjak belőle 10x levegővétel nélkül. Meg is tettem, de utána eléggé be is szédültem, és ledőltem a  matracra. Ezt eljátszotta haverom is és a srác is, így 3-an a pipa körül feküdtünk, egymásnak adogatva a csövet és csak a bugyborékoló víz hangja és a mangó illat töltötte be a garázst.

    Következő évben ismét találkoztunk, akkor már egy kocsmában, és ott határoztam el, hogy én is pipázni fogok.

    , Hozzászólás ID: #72324
    nightrain
    Felhasználó
    Nightrain
    • Hozzászólás: 1208

    Egy éve vagyok aktív vízipipás. (Június 8-án volt egy éve)

    Akkor kaptam az első pipámat a szülinapomra, most már van egy komolyabb pipám és tervezem egy komolyabb szívócső (Nammor) és egy kerámia beszerzését (Vortex vagy Phunnel még nem tudom). De az az érdekes, hogy pont a szülinapomra jött meg a második pipám is.

    , Hozzászólás ID: #72325
    dajdaj
    Felhasználó
    DajDaj
    • Hozzászólás: 363

    Kb. 1 éve pipáztam először, amikor az unokatestvérem már javában szívta. “Előkapta” a 75 centis TopMark pipáját és feldobtunk egy álmos vasárnap délutánt sárgadinnyés al-waha-val, ha nem csal az emlékem 🙂 Akkor még cigiztem (napi 1-2szál) és teljesen más világ volt nem sietve, nyugodtan szívni a finom füstöt. Leszoktam kb 1 éve a cigiről.. áttértem a vízipipára 🙂

    , Hozzászólás ID: #72326
    nightrain
    Felhasználó
    Nightrain
    • Hozzászólás: 1208

    Én is így vagyok vele, amióta pipázok azóta nem cigizek.

    , Hozzászólás ID: #72327
    petyavagyok
    Felhasználó
    petyavagyok
    • Hozzászólás: 10
    Quote:
    Egyszer volt, hol nem volt, (még most is van) egy ember, akit immár 12 éve ismerek….

    Ez szépen leírtad. És a legjobb benne, hogy eltudom képzelni az egészet, mivel tudom hogy milyen a hely. 🙂 És ugye A. Zsófiról van szó? 🙂

    , Hozzászólás ID: #72328
    moldy007
    Felhasználó
    moldy007
    • Hozzászólás: 1962

    Jó régen , téli motoros bulin ( ahol lehet jól inni,nem motorral megyünk…) egyik ismerősöm hozott egy vízipipát, aki akart pipázhatott nem nagyon tülekedtek érte,pedig nagyon finom 1 almás volt benne,rengeteg füstöt adott és sokáig bírta a dohány.Akkor határoztam el hogy nekem is kell . 😛

    Most megtaláltam a képet amin látszik a pipa :

    motorb10.jpg

    , Hozzászólás ID: #72329
    tamasalmasah
    Felhasználó
    TamásAlMasah
    • Hozzászólás: 209
    moldy007 írta korábban:
    Jó régen , téli motoros bulin ( ahol lehet jól inni,nem motorral megyünk…) egyik ismerősöm hozott egy vízipipát, aki akart pipázhatott nem nagyon tülekedtek érte,pedig nagyon finom 1 almás volt benne,rengeteg füstöt adott és sokáig bírta a dohány.Akkor határoztam el hogy nekem is kell . 😛

    Most megtaláltam a képet amin látszik a pipa :

    motorb10.jpg

    A szén formája nagyon furcsa…Na de nekem is van egy sztorim.

    2009/2010 ben találtam/láttam először vízipipát.Nos íz az nem tudom milyen volt,de azt tudom hogy egy jó kis szilveszteri estén egy pipa mellett a haverokkal,annál nincsen jobb…37cm es Top Mark zöld volt a pipa.szén-Three Kings, Dohány-nem tudom:(

    Nagyon tetszett és mivel akkor próbáltam először,semmi szédülést nem éreztem.

    , Hozzászólás ID: #72330
    stamas
    Felhasználó
    estamas
    • Hozzászólás: 109

    Jó régen tettek ebbe a topikba bejegyzést, úgyhogy röviden leírom legelső vízipipás élményem, amely ma esett meg. Elöljáróban annyit, hogy sosem cigarettáztam (néhány évtized alatt talán ha 10 szálat elfüstöltem), illetve néhány éve pipázok “hagyományos” gyökérpipákkal. Eme fórumot alaposabban böngészve és mazsolázva összeszedtem mindazon információk legjavát, ami ahhoz szükséges, hogy ne kedvszegő legyen a vízipipával való első esmerkedés se.

    Otthon a magam és a következő szereplők társaságában fogtam hozzá: Aladin Loop vízipipaszerkezet, El Nefes mini phunnel, Hookah Pro szipákolócső, óriás hősapka, Cocobrico szén, grillfólia, magam eszkábálta mod (saját ötlet alapján szabadon, de mondhatom kiválóan szolgált), izmos ámde apró kempingfőző (a szén izzításához természetesen) és – urambocsá' – Shiazo kavics.

    Nos azt mondhatom, íz-, illat- és gőzmozdonynyi füsthegyorgiában részesültem, amely 60-65 perc után csendesült kissé, illetve hamvadtak majd' porrá a szenek, fehéredtek ki a kövek. Megkockáztatom, sőt különösebb dilemma nélkül kijelenthetem, hogy – bár a gyökérpipázás más -, ez mégis teljesebb élményt adott, minden cseppnyi kellemetlen felhang, vagy momentum nélkül. Megjegyzem (talán nem vagyok elég ügyes), de a hagyományos pipázás a mai napig nem megy még hibátlanul.

    Egyszóval köszönet mindazoknak, akik hozzászólásaikkal (és nem utolsósorban Julionak), hozzásegítettek eme élvezet első örömteli megismeréséhez.

    , Hozzászólás ID: #72331
    oreyus
    Felhasználó
    Oreyus
    • Hozzászólás: 529

    Én eképpen ismerkedtem meg a vízipipázással:

    Bátyámnak vettem ajándékba, születésnapjára egy 26 cm-es kínai vízipipát, és használta már sokszor, mire elérkezett az az idő is, hogy először itthon is használja !

    Néhány barátjával jött hozzánk grillezni, egy kis kertipartira, így kialakult egy kellemes családias hangulat, és bátyám felvetette a barátainak, hogy nem szeretnétek e vízipipázni ? A csapat fele magamat is beleértve egy kissé idegenkedve fogadta ezt, és felmerült a szokásos első pipázás alkalmával felmerülő kérdés, hogy mennyire káros ez ?

    Bátyám válasza erre az volt, hogy véleménye szerint nem károsabb, mint egy séta négykor a városban…

    A kerámiába Nakhla kétalma került, és öngyulladó szenet használtunk, alap szívócsővel ! Két-három szívás után adták tovább egymásnak a szívócsövet bátyám cimborái, mígnem eljutott hozzám is, először nem tüdőztem le, mivel gondoltam köhögni fogok tőle ( Nem cigarettázom ! ) aztán a második szívásra letüdőztem, és megéreztem a dohány csodálatos ízét, talán ekkor érintett meg igazán először a vízipipázás hangulata, varázsa !

    Teltek múltak az évek és bátyámmal egyre többször vízipipáztunk nagyjából hetente háromszor, Nakhla dohánnyal öngyulladó szénnel. Mondhatni megszerettette velem ezt a hobbit… És most egy hónapja, hogy felköltözött Budapestre dolgozni, akkor kaptam észbe, hogy mennyire hiányzik a pipázás, kérdeztem a bátyámat, hogy szeretnék egy vízipipát, de honnan, és mondta, hogy unokaöcsénknek van egy vízipipája, csak ő nem használja, csak dísztárgynak, ezután beszéltem unokaöcsémmel, hogy megvenném tőle, de mondta, hogy nem kell, odaadja ajándékba !

    Hát így jutottam első vízipipámhoz…

    Azóta is használom , általában hetente pipázok, El Nefes vízipipát használok, bamboocha szénnel, mosható szívócsővel, valamint Sahlar mini Phunnel-el, és általában Serbetli dohányt szívok !

    Köszönöm megtisztelő figyelmeteket !

    Üdv: Oreyus

    , Hozzászólás ID: #72332
    lsdbacsi
    Felhasználó
    LsDbácsi
    • Hozzászólás: 86

    Én 2009-ben ismerkedtem meg a vízipipával.Az egyik barátomnál a biciklim szervizeltük amikor hazjött az öccse és egy osztálytársa, aki éppen aznap vette a pipát.Összerakták a pipát, megtömték, és már gyujtották is a szenet.Elkezdték szívni, mindenki jó nagyokat szívott és hatalmas füstfelhőket varázsolt.Amikor rám került a sor akkor beleszívtam egy nagyot és utána 2 percig köhögtem.Finom volt de nekem még akkor annyira erős volt, hogy csak kicsiket tudtam szívni, de ennek ellenére nagyon élveztem.

    , Hozzászólás ID: #72333
    szabo mate
    Felhasználó
    Dsürge
    • Hozzászólás: 59

    Az én történetem a következő:

    Kb két éve haverokkal mentünk gyalogtúrára, és egyikük hozta a pipáját is. Nem cigizek, tehát ezzel is úgy voltam, hogy dohányzás, úgyhogy hagyjuk. Aztán a pipa tulajdonosa elmondta, hogy mi is ez az egész… na jó, üsse kavics, megkóstolom. Mondanom sem kell, nagyon kellemeset csalódtam, a túra alatt többször is begyújtottuk a pipát, a végére egészen megtetszett. Citromos Al Sultan-t szívtunk, azóta ez a kedvenc dohányom. 🙂

    , Hozzászólás ID: #72334
    benyoo
    Felhasználó
    Benyoo
    • Hozzászólás: 3

    Első élmény: Cimborák pipáznak a helyi piactéren (csak szombatonként üzemel, amúgy csak úgy van…Akkor volt az első slukk, vaníliás dohánnyal. Utána házibulik, közös pipavétel, majd rám maradt közös pipa 😀

    , Hozzászólás ID: #72335
    dvscfanforever
    Felhasználó
    Fruzsi
    • Hozzászólás: 5

    Egy teaházban próbáltam először a vízipipázást. Annyira megtetszett, hogy azóta már saját pipám van 🙂

    , Hozzászólás ID: #72336
    nuszti24
    Felhasználó
    nuszti24
    • Hozzászólás: 2

    Az Én első vizipipázásom idén nyáron történr meg.

    Apám egyik ismerősénél/kollégájánál voltunk bulizni. Zoltánnak van egy kb 50 cm-es vp-je… Megtömte, egy közösen kiválasztott vegyesgyumis (a márkáját nemtudom) dohánnyal. Először kicsit féltem, de aztán beleszívtam, és letüdőztem a hideg gyümis ízű füstöt. Egyster-kétszer már cigiztem, ami nagyon sz*r volt, mert utána nagyon sokáig köhögtem, de a vp-nèl nem ez volt… A füst, mintha csak levegő lenne könnyedén letüdőztem. Utána kicsit szédültem, pihentem , majd még néhányat szívtam. Sajnos azt, hogy saját vp-m legyen, nemengedik, de amint leszek már 18 veszek egyet…

    Aki még nem próbálta ki, feltétlenül tegye meg…

    🙂

17 bejegyzés megtekintése - 31-47 / 47

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.