A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Fahéj+Méz+Trópusi Gyümölcs

  • , Hozzászólás ID: #69455
    homo pipulens
    Felhasználó
    Homo Pipulens
    • Hozzászólás: 165

    Sziasztok!

    Ezt a Mixet akkor találtam ki, amikor a barátnőm jött látogatóba és

    gondoltam meglepem valami új ízzel.

    Az alap egy szolíd tömésnyi trópusi ízesítésű pipadohány ezt elkeverjük

    ízlés szerint mézzel majd adunk hozzá fahéjt kb 1 teáskanálnyit. Ezeket egy

    tálkában összekeverjük és csak utána tömjük meg vele a kerámiát (ha hagyjuk

    álnni úgy 2-3 órán keresztül akkor finomabb lessz). Kevertem még hozzá

    apróra vágott körte darabkákat ez nem lényegi hozzávaló de aki szeret

    ínyeckedni annk ajánlom.:)

    A füst kb 3-4 ik szívásra indult be, azután úgy másfél órán át volt

    élvezhető. Füst felhők voltak a méznek köszönhetően. Ízre a fahéj és a méz

    dominált benne de a trópusi íz is kellemesen érezhtő volt benne. Nagyon édes ez a mix.

    Szerintem egyátalán nem nehéz és kb 5-6 percet vesz ígénybe az egész.

    Akkor a hozzávalók:

    -Trópusi gyümölcsös dohány

    -Fahéj

    -Méz

    -Körte

    Amire viszont oda kell figyelni az a méz. Ha túl sokat teszünk bele akkor nem nagyon akar majd beindulni a füst 😀

    Összegzésben:6.5/10

    , Hozzászólás ID: #138880
    wakummaci
    Felhasználó
    wakummaci
    • Hozzászólás: 2189

    Érdekes mix, bár nekem nem tetszik maga az ízvilág.

    Amit nem értek, hogy miért adsz 6.5-öt értékelésnek, ha semmilyen negatívumot nem tudtál felhozni?

    , Hozzászólás ID: #138881
    lbalazs15
    Felhasználó
    lbalazs15
    • Hozzászólás: 81

    Ez tényleg ínyenc ízvilág. Amúgy nem értem mi a baj a 6.5 ponttal…

    Én még nem próbáltam,de én is max 7-8 pontot adnék rá.

    , Hozzászólás ID: #138882
    homo pipulens
    Felhasználó
    Homo Pipulens
    • Hozzászólás: 165
    wakummaci írta korábban:
    Érdekes mix, bár nekem nem tetszik maga az ízvilág.

    Amit nem értek, hogy miért adsz 6.5-öt értékelésnek, ha semmilyen negatívumot nem tudtál felhozni?

    Szia!

    Azért mert ha a 10-es pontszám életem legjobb ízű pipázása, ez csak 6.5 öt érdemel.

    , Hozzászólás ID: #138883
    moldy007
    Felhasználó
    moldy007
    • Hozzászólás: 1956

    Homo Pipulens , a méz mint édesítőszer és tartósítószer működik, ha mixhez teszed, el kell keverni kis vodkával és ha van ici-pici glicerinnel.

    , Hozzászólás ID: #138884
    mikipapa
    Felhasználó
    Mikipapa
    • Hozzászólás: 86
    moldy007 írta korábban:
    Homo Pipulens , a méz mint édesítőszer és tartósítószer működik, ha mixhez teszed, el kell keverni kis vodkával és ha van ici-pici glicerinnel.

    vodkával?????

    vodaka nélkül ki fogom próbálni de nem tudom kicsit fura ez a vodka merész elképzelés

    tapasztalat?

    , Hozzászólás ID: #138885
    moldy007
    Felhasználó
    moldy007
    • Hozzászólás: 1956

    kipróbáltam, nagyon fincsi és kevés kell ( 2-4 kiskanállal /50gr..).. citromos, narancs, mangó, guavéhoz lehet tequilát tenni vodka helyett……és kész marguerita tropicana lesz……ha nem azonnal akarsz füstölni akkor érdemes először a vodkát tenni , jól elkeverni, min 2 óra múlva a méz és glicerint hozzáadni…..( akkor is 1 kiskanál méz és 2 glicerin, nem több…. :contrac:……

    , Hozzászólás ID: #138886
    pooly
    Felhasználó
    pooly
    • Hozzászólás: 344

    Fűszeres dohányoknál is alkalmazható ez a vodkás tuning ?

    Ha nem akkor tudtok pl. Cardamom-hoz hasonló ízjavító szerzeményt ?

    , Hozzászólás ID: #138887
    homo pipulens
    Felhasználó
    Homo Pipulens
    • Hozzászólás: 165
    moldy007 írta korábban:
    kipróbáltam, nagyon fincsi és kevés kell ( 2-4 kiskanállal /50gr..).. citromos, narancs, mangó, guavéhoz lehet tequilát tenni vodka helyett……és kész marguerita tropicana lesz……ha nem azonnal akarsz füstölni akkor érdemes először a vodkát tenni , jól elkeverni, min 2 óra múlva a méz és glicerint hozzáadni…..( akkor is 1 kiskanál méz és 2 glicerin, nem több…. :contrac:……

    Köszönöm a továbbfejlesztést! 😀

    Közeljövőben kipróbálom és leírom a különbségeket.

    , Hozzászólás ID: #138888
    moldy007
    Felhasználó
    moldy007
    • Hozzászólás: 1956
    pooly írta korábban:
    Fűszeres dohányoknál is alkalmazható ez a vodkás tuning ?

    Ha nem akkor tudtok pl. Cardamom-hoz hasonló ízjavító szerzeményt ?

    igen, de ehez és fahéjhez speciel rumot tennék…… 😛

    , Hozzászólás ID: #138889
    pooly
    Felhasználó
    pooly
    • Hozzászólás: 344

    Ó mennyei atyám, ki kell próbáljam.

    Elmentem boltba. :hello:

    , Hozzászólás ID: #138890
    lbalazs15
    Felhasználó
    lbalazs15
    • Hozzászólás: 81

    A vodka nem rossz ötlet 😀 majd egyszer a haverokkal kipróbáljuk…

12 bejegyzés megtekintése - 1-12 / 12

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.