Minden ami vízipipa!
Vízipipa FAN › Fórum › Vízipipához › Vízipipa dohány › Dohány: Mix-ek, keverékek › Fahéj+Méz+Trópusi Gyümölcs
Sziasztok!
Ezt a Mixet akkor találtam ki, amikor a barátnőm jött látogatóba és
gondoltam meglepem valami új ízzel.
Az alap egy szolíd tömésnyi trópusi ízesítésű pipadohány ezt elkeverjük
ízlés szerint mézzel majd adunk hozzá fahéjt kb 1 teáskanálnyit. Ezeket egy
tálkában összekeverjük és csak utána tömjük meg vele a kerámiát (ha hagyjuk
álnni úgy 2-3 órán keresztül akkor finomabb lessz). Kevertem még hozzá
apróra vágott körte darabkákat ez nem lényegi hozzávaló de aki szeret
ínyeckedni annk ajánlom.:)
A füst kb 3-4 ik szívásra indult be, azután úgy másfél órán át volt
élvezhető. Füst felhők voltak a méznek köszönhetően. Ízre a fahéj és a méz
dominált benne de a trópusi íz is kellemesen érezhtő volt benne. Nagyon édes ez a mix.
Szerintem egyátalán nem nehéz és kb 5-6 percet vesz ígénybe az egész.
Akkor a hozzávalók:
-Trópusi gyümölcsös dohány
-Fahéj
-Méz
-Körte
Amire viszont oda kell figyelni az a méz. Ha túl sokat teszünk bele akkor nem nagyon akar majd beindulni a füst 😀
Összegzésben:6.5/10
Érdekes mix, bár nekem nem tetszik maga az ízvilág.
Amit nem értek, hogy miért adsz 6.5-öt értékelésnek, ha semmilyen negatívumot nem tudtál felhozni?
Ez tényleg ínyenc ízvilág. Amúgy nem értem mi a baj a 6.5 ponttal…
Én még nem próbáltam,de én is max 7-8 pontot adnék rá.
Amit nem értek, hogy miért adsz 6.5-öt értékelésnek, ha semmilyen negatívumot nem tudtál felhozni?
Szia!
Azért mert ha a 10-es pontszám életem legjobb ízű pipázása, ez csak 6.5 öt érdemel.
Homo Pipulens , a méz mint édesítőszer és tartósítószer működik, ha mixhez teszed, el kell keverni kis vodkával és ha van ici-pici glicerinnel.
vodkával?????
vodaka nélkül ki fogom próbálni de nem tudom kicsit fura ez a vodka merész elképzelés
tapasztalat?
kipróbáltam, nagyon fincsi és kevés kell ( 2-4 kiskanállal /50gr..).. citromos, narancs, mangó, guavéhoz lehet tequilát tenni vodka helyett……és kész marguerita tropicana lesz……ha nem azonnal akarsz füstölni akkor érdemes először a vodkát tenni , jól elkeverni, min 2 óra múlva a méz és glicerint hozzáadni…..( akkor is 1 kiskanál méz és 2 glicerin, nem több…. :contrac:……
Fűszeres dohányoknál is alkalmazható ez a vodkás tuning ?
Ha nem akkor tudtok pl. Cardamom-hoz hasonló ízjavító szerzeményt ?
Köszönöm a továbbfejlesztést! 😀
Közeljövőben kipróbálom és leírom a különbségeket.
Ha nem akkor tudtok pl. Cardamom-hoz hasonló ízjavító szerzeményt ?
igen, de ehez és fahéjhez speciel rumot tennék…… 😛
Ó mennyei atyám, ki kell próbáljam.
Elmentem boltba. :hello:
A vodka nem rossz ötlet 😀 majd egyszer a haverokkal kipróbáljuk…