Minden ami vízipipa!
Vízipipa FAN › Fórum › Vízipipához › Vízipipa dohány › Minden egyéb (dohányokról) › Házilag dohányt???
Azért nyitottam ezt a topicot h össze legyenek gyüjtve a házi praktikák a dohány készítésére (ha vannak) valamint ha tud valaki olyan honlapot hol le van írva a régi eredeti receptek amikkel az öspipások dolgoztak.
én max házilag turbózom a márkás ,,gyári” dohányt :siffle:
még régedden olvastam az egyik vizikkel foglalkozó honlapon h hogyan csinálták az öregek a dohányt valami olyasmi volt hogy a dohánylvelet beásztatták datolyalée és ázni hagyták 1 idelyig. Majd kiszették leöblítették és azt tömték a akerámiába valaki még datolyadarabokat tett bele. de jöhetnek ide ilyen sufni tuningok mint ha kiszárad a dohány stb… tom van 1 hasonló topik már de szerintem érdemes utána nézni az ilyen dolgoknak már a történelme milyatt is
:google:
nehéz szerezni friss dohánylevelet, max otthon tudnád termeszteni, csak ha lebuksz akkor megvágnak :triste1:
Hát igen. Nálunk nem igazán elterjedt, de pl. ausztriában, németországban, ahol rengeteg török van, bárhol kapsz házi dohányt, ami nagyon jó is tud lenni, jó esetben simán levajazza a gyári dohányokat. Ami viszont más kérdés, hogy elhiszed-e, hogy tényleg az van-e a csomagban, amit mondanak, és nem kevertek a dohány közé mást is…
Üdv
sheeshamaster
Üdv
sheeshamaster
nálunk a ,,zöldebb” dohánylevél termesztés van divatban :hehe:
Igen, sajnos :grr:
sheeshamaster
Üdv
sheeshamaster
nálunk a ,,zöldebb” dohánylevél termesztés van divatban :hehe:
és grammonként árulják
viszatérve az erdeti témához párnapja sikeresen találtam 1 honlapot ahol a gyerek probálkozott hasonlóval és ö aszem „sobro” dohányt alkalmazott és aszalt gyümit meg mézet de a melaszt kihagyta meret azt mnem talált. tényleg nem tudja valaki h azt honnét lehet beszerezni? szerintem én is nekiállok a kísérletezésnek :frime:
német webshop-ba lehet ilyen dohány frissítőt kapni, ami nemá más mint glicerin + egyéb anyagokat tartalmazó sűrű oldat, ezt lehet használni molass-nak szerintem
(Oktogonnál Bp-en, van egy Leilena nevű bolt, ott lehet kapni 1 fajta ilyen kis trutyit)
Huhh, de jó, hogy rátaláltam erre a topikra!
Pár napja a barátaimmal a házi vízipipadohány témát taglaltuk, és abban maradtunk, hogy fene tuggya…
Aztán kicsit utánaolvastam, és találtam kissé hiányos, de ugyanakkor használható leírásokat, főleg más fórumokon. Na erre 3 napja egyből nekiálltam egy adag bodzás dohány elkészítésének. Vettem olcsó, ízesítetlen pipadohányt, Corvina márkájút (kb 300Ft volt 40g), azt többször átmostam forró vízzel, kiszárítottam, majd kevés mézzel, bodzaszörppel és cukorral(abból csak egy csipet) össze”főztem”. Végül egy eszméletlen jó illatú ragacsos masszát kaptam, amit légmentesen bezacskóztam, és hagytam érni. Glicerint is vettem de nem láttam értelmét azzal főzni, hisz elég erősen párolog (lásd disco) úgyhogy abból csak a kerámiában fog kapni a dohány. Többen mondták más fórumokon, hogy nem sikerült nekik valami jól, és ezzel érlelés idejét okolták, úgyhogy most nem nyúlok hozzá egy darabig.
Ha jól sikerül, jön a pizzás és a lecsós :P… Szeretem a szokatlan ízeket. (Lehet, hogy ez a vízipipázás, és az emberiség elleni merénylet, de a redbullos gyári dohány után nem lehet olyan meglepő.)
A melasz a cukorgyártás mellékterméke, és általában eladják állatkajának úgyhogy nem vmi drága, de nemhinném h literes kiszerelésben árulják. Valszeg mindenki látta már a 101 kiskutyát 😀 annak a végén Szörnyella beleesik 1 kád trutyiba, na az a melasz :happy1:
hehe 🙂
Mindenesetre nem csak „tartályos” kiszerelésbe létezik 😀
Bár lövésem sincs a kiszerelésekről ipari téren…
Hát személyesen még csak 1szer találkoztam melasszal, de valahogy nem raknám rá a dohányomra úgyhogy valszeg van 1 fokkal tisztább változata is. Vagy ott van még a vákumszűrő (tök hétköznapi tárgy :hehe: )
Na emberek, elkészült a meggyes dohányom is :happy1: … Ennek egy fokkal dohányosabb állaga van, mint a bodzásnak, de fene tuggya. Ez is érik már pár napja, pipatalira elviszem, és meg lehet kóstolni a bodzással együtt 😀 Én még nem kóstoltam őket, úgyhogy nemtudom, milyenek, majd kiderül. Na ezt csak így hír értékkel megjegyeztem.
Letesztelteted másokkal mielőtt kipróbálod 😀 helyes :happy1:
Volt már durvább dolog is a kerámiámban és még élek! 😀
Akkor dohány helyett koksz volt az alufólián és alatta is. 😀
hát az biztos nagyon finom lehetett :erk:
Nemvolt annyira rossz, csak „kicsit” kapart, hogy levegőt is alig bírtam venni utána. 😀
node a házi dohányokat meglátjuk milyenek lesznek. 🙂
Na, ne offoljunk :ange:
most dolgozok házi dohányon ,saját recept alapján ,egyszere 4 izesitésün,
nemsokára tesztelem. bevallom bizok Dr Ötker reklámjába, egyenlöre, de lehet felkeresem ismerösömet kinek fagylalt elöálitó laborja van , álitolag nagyon jó természetes aromákat használnak.
Most teszteltem saját gyártásu dohányomat, sokat tanultam belöle.
1- a dohány fözötnek kel lennie,nem kell hogy csúcs minöségi legyen, gyártók hangsuljozák hogy Virginia, de ezt nagy menyiségben termesztik ,olcsóbban jutnak hozzá, reklámnak nagyon jó.
2- a melasz ,nem az az általános amit mint cukorgyár melékterméke ismernek
3- sokkal több viz van benne mint gondolnánk
4- nem elég csak koncentrátumot, eszenciát használni.
5-a mézet a végén kell bekeverni
6-bizonyos aromáknál lehet csak teagazból is jót csinálni
Receptemhez Virginia és Black Cavendish extra minőségü angol dohányt használtam, természetes Vanille Bourbon aromát,viz, glicerin, méz.
A keverék nagyon lédus volt.Pipa izzitása után, jöt a füst ,közepes menyiségbe,illata nagyon jó volt, ize gyenge.Tiz perc után illata gyengült keveset, ize nagyon.Ujjabb 10 perc után a füst kezdet kékebb lenni,nagyon kezdett jönni a nikotin,nehéz volt egészen leszivni, de én a cigit se tudom,ujjab 5 perc és kezdet kaparni. A következö sokkal jobb lesz ,van pár ötletem. Hétvégén Mátészalkai Geronimo mc motoros találkozón leszek,ujjabb teszt jövö hét közepén.
jó füstölést mindenkinek
már gyártáson gondolkodok.
Öszedobtam dohány doboz kisérleti kinézetét.
Jesszum pepi… inkább Tesco-s zacskóba tedd. 🙂
(doboz kinézeti tervet ne ebbe a topic-ba, ide konkrétan a molasses készítés lépései legyenek)
el-dracula lol 😀
kíváncsi vagyok, hogy sikerül az a házi dohány, majd számolj be 🙂
Házidohány 2.0 nikotinmentes Kiwi
elszívtam második homemade dohányt.Fincsire sikerült, :winner: igaz íze ,illata még nem elég erős ,de füstmenyiség 50% több mint nakhla,kellemesen sürü , fehér, lágy.
30 perc után sem untam ( mint mostanába fura ízü Nakhlakat ) nem kapart,csak jött valaki hozzám és leált a tesztelés .
Kerámiábol az asztalon fólia levétele után finom illat áradozik.Használt anyagok könnyen hozzáférhetők , fejlesztés megy tovább. :alcool1:
Egy picit akár el is hozhatnál majd a nagy tesztre, nem? :rouge: :]
hali
kiprobáltam 1ik peverz ötletemet majd kb 2 nap mulva jelkezem h mi sült ki belöle :diable: 😀 😀
kiprobáltam 1ik peverz ötletemet majd kb 2 nap mulva jelkezem h mi sült ki belöle :diable: 😀 😀
Addig kórházba kerülsz vagy mi? 😀
Én vettem a neten dohánymagot, a vízipipadohányhoz úgy tudom, hogy a Rusticát is szokták használni. Na én ilyet vettem meg magyar Szabolcsit. Már jó ideje termesztem és már fél – 1 méter magasság között vannak.
Már csináltam tesztadagot is de normális aroma hiányában nem lett vmi jó. Most csinálok majd egy ujjat amihez ezt a zöld tubusos melaszmixet fogom hozzáadni amit Leilában vettem. :winner: