A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Házilag dohányt???

  • , Hozzászólás ID: #154858
    akoska60
    Felhasználó
    Akoska60
    • Hozzászólás: 4255

    Nem az erősségén múlik, de nem tudom mennyi és milyen káros anyag/ok/ keletkeznek a gyantából hő hatására!

    érdemes lenne utána nézni!

    , Hozzászólás ID: #154859
    kisstkondoros
    Felhasználó
    kisstkondoros
    • Hozzászólás: 6
    gyapika írta korábban:
    nam az a csípősség érződik benne amikor bekapod a rágát hanem már vagy 15-20 prcig rágsz egy mentolos rágót és annak az íze olyan gyenge mentol és nem olyan észvesztően csípős.

    …A gyanta égésekor nagyon sok kátrány és korom keletkezik…

    Első találat: https://tinyurl.com/2bejytx

    Igaz nem éppen alternatív dohányokkal foglalkozó oldal…

    Véleményem szerint, nem véletlenül dohány az alapja az eddig megjelent vízipipa dohányok 90%-nak…

    Persze kísérletezni kell, de szerintem ésszerű határokon belül…

    , Hozzászólás ID: #154860
    nick
    Felhasználó
    Nick
    • Hozzászólás: 787

    Én inkább kifizetem az x összeget a rendes dohányért, megéri kockáztatni az egészségeteket?

    , Hozzászólás ID: #154861
    zoli92
    Felhasználó
    Zoli92
    • Hozzászólás: 331

    “A gyanta égésekor nagyon sok kátrány és korom keletkezik” Megéri?

    , Hozzászólás ID: #154862
    akoska60
    Felhasználó
    Akoska60
    • Hozzászólás: 4255
    Zoli92 írta korábban:
    “A gyanta égésekor nagyon sok kátrány és korom keletkezik” Megéri?

    Erről beszéltem nyuszómuszó! 😉

    , Hozzászólás ID: #154863
    gyapika
    Felhasználó
    gyapika
    • Hozzászólás: 250

    csak egy próba volt.Amúgyis a korom annak feketének kellene lennie de a füst nem volt még barna sem és a víz is tisztább volt mint a rendes dohányt szívtam volna.Persze igaz jobb a rendes dohány de azért próbálkozni szabad.Nem?

    , Hozzászólás ID: #154864
    akoska60
    Felhasználó
    Akoska60
    • Hozzászólás: 4255

    Persze, hogy szabad próbálkozni. Viszont vigyázni meg kell!!!!

    Ezen az alapon az istállóban is találsz ezt azt, amivel lehet próbálkozni…. :hehe:

    , Hozzászólás ID: #154865
    wakummaci
    Felhasználó
    wakummaci
    • Hozzászólás: 2189

    Itt nem leszídás van, hogy ejnye bejnye mit csinálsz, ne próbálkozz, de gondolkodj mielőtt olyasmit csinálsz ami maradandó károsodást okozhat az egészségedre nézve..

    , Hozzászólás ID: #154866
    gyapika
    Felhasználó
    gyapika
    • Hozzászólás: 250

    Hali!Tegnap csináltam egy kis dohányt:mentásat és fahéjasat.A mentásat mentalevélből csináltam meg mosott cigidohányból és az illata olyan mint ha “fekete”tea lenne.A fahéjas pedig őrölt fahéjból van és persze mosott cigi dohányból és hát kifelejtettem a fő alkotó részüket a glicerint.A fahéjas illata nagyon finom igazi fahéj illata van.Már nagyon kíváncsi vagyok milyenek lettek, de még várok had érlelődjenek addigra úgyis megjön az a zsebsárkány!:D

    , Hozzászólás ID: #154867
    cyp
    Felhasználó
    cyp
    • Hozzászólás: 593

    Sziasztok.

    Azt hiszem ide való a kérdésem, ugyanis olyat szeretnék csinálni, hogy van jelenleg cigarettadohányom, és mivel nemtudom elszívni mert nincs hozzá se cigipapirom, és hüvelyek is elfogytak, ezért gondoltam lehetséges ezt a dohány ízt megtartani és kipróbálni vizipipában. glicerinem van, mit érdemes még hozzáadni? esetleg méz? bár az elronthatja az ízt szerintem.

    , Hozzászólás ID: #154868
    moldy007
    Felhasználó
    moldy007
    • Hozzászólás: 1962

    Ajánlom az Elements eljárást, egész jó dohány lesz belőle a vízipipába.

    elements-vizipipa-dohany-t924.html?hilit=elements

    Ha nem tudsz hozzájutni akkor dohányfrissítőt keverj hozzá, ha az sincs rumot keverj( jó aromásat-Stroh, vagy rumesszenciát ,legjobb mindkettőből ) kész a tengerész dohány

    3.gif

    , Hozzászólás ID: #154869
    cyp
    Felhasználó
    cyp
    • Hozzászólás: 593

    hát de annak sem lesz már dohány íze.:)

    kipróbáltam most sima glicerinnel, hát olyan nagyon semmi íze van..:/

    másom nincs itthon glicerinen kívül, ha lenne akkor rágyujtanék, nem próbálkoznék ezzel.:) de asszem az lesz a vége hogy valami rendes dohányt tömök.

    , Hozzászólás ID: #154870
    gyapika
    Felhasználó
    gyapika
    • Hozzászólás: 250

    Hali!

    Nahát!Ma kipattant egy isteni szikra fejemből(de szerencsére nem gyújtott fel semmit:D) hogy mi lenne ha a kávébabot összekeverném glicerinnel és elszívnám.Úgy is lett.Gyorsan kevertem egy marékkal, de arra lettem figyelmes hogy nem issza be a glicerint a bab.Nyomtam hozzá még egy csipetnyi őrölt kévét hogy picit sűrűbb legyen meg egy csepp mézet.Gyorsan meg is tömtem a kerámiát, izzítottam és már 2.-ik szívásra jött a nagy füst és meglepően finom/persze nem annyira mint egy gyári dohány/ volt számomra,bár lehet legközelebb több mézet fogok hozzákeverni.Az utóíze kesernyés igazi kávé íz volt, a füst illata is finom kávés.Ajánlom figyelmetekbe.Nekem bejött ez a szívnivaló:D

    Üdv!

    , Hozzászólás ID: #154871
    dani159
    Felhasználó
    dani159
    • Hozzászólás: 35

    Megcsináltam egész jó lett kösz a receptet gyapika 😀

    , Hozzászólás ID: #154872
    ko12
    Felhasználó
    ko12
    • Hozzászólás: 355
    gyapika írta korábban:
    Hali!

    Nahát!Ma kipattant egy isteni szikra fejemből(de szerencsére nem gyújtott fel semmit:D) hogy mi lenne ha a kávébabot összekeverném glicerinnel és elszívnám.Úgy is lett.Gyorsan kevertem egy marékkal, de arra lettem figyelmes hogy nem issza be a glicerint a bab.Nyomtam hozzá még egy csipetnyi őrölt kévét hogy picit sűrűbb legyen meg egy csepp mézet.Gyorsan meg is tömtem a kerámiát, izzítottam és már 2.-ik szívásra jött a nagy füst és meglepően finom/persze nem annyira mint egy gyári dohány/ volt számomra,bár lehet legközelebb több mézet fogok hozzákeverni.Az utóíze kesernyés igazi kávé íz volt, a füst illata is finom kávés.Ajánlom figyelmetekbe.Nekem bejött ez a szívnivaló:D

    Üdv!

    Kösz, ezt én is kipróbálom! 😀

    , Hozzászólás ID: #154873
    dani159
    Felhasználó
    dani159
    • Hozzászólás: 35

    Érdemes nagyon adja 😀

    , Hozzászólás ID: #154874
    james
    Felhasználó
    James
    • Hozzászólás: 712

    Én azt hallottam, hogy a burley dohány sokan jobban veszi fel az aromát mint a virginai, most ezt végülis a cigarettára mondták, de hátha a vízipipa aromára is igaz. Csak sajnos nem értek a dohányhoz, és nem tudom megkülönböztetni a burleyt a virginiaitól. Nem tudom, hogy letörték-e már az összes dohányt, de a környéken van egy pár föld, és az jutott eszembe, hogy szedni kellene ebből a fajtából pár dohánylevelet, kiszárítani, felaprítani nagyobb darabokra. Kimosni, majd ízesíteni. Annyit tudok a burley dohányról még, hogy ehhez nem kell szárítógép mint a virginiaihoz. Ötletnek nem rossz szerintem, holnap felülök a motorra és szétnézek a földek környékén.

    , Hozzászólás ID: #154875
    kormi
    Felhasználó
    Kormi
    • Hozzászólás: 453
    James írta korábban:
    Én azt hallottam, hogy a burley dohány sokan jobban veszi fel az aromát mint a virginai, most ezt végülis a cigarettára mondták, de hátha a vízipipa aromára is igaz. Csak sajnos nem értek a dohányhoz, és nem tudom megkülönböztetni a burleyt a virginiaitól. Nem tudom, hogy letörték-e már az összes dohányt, de a környéken van egy pár föld, és az jutott eszembe, hogy szedni kellene ebből a fajtából pár dohánylevelet, kiszárítani, felaprítani nagyobb darabokra. Kimosni, majd ízesíteni. Annyit tudok a burley dohányról még, hogy ehhez nem kell szárítógép mint a virginiaihoz. Ötletnek nem rossz szerintem, holnap felülök a motorra és szétnézek a földek környékén.

    A virginiainál igazándiból majdnemhogy az összes dohányfajta jobban veszi fel a nedvességet.Még csak tájékozódom, de pl. a pipadohányoknál is az aromásakat főként burleyből készítik(persze lehet benne virginia is)

    , Hozzászólás ID: #154876
    james
    Felhasználó
    James
    • Hozzászólás: 712

    Ezt eddig nem tudtam, csak azt, hogy a burley jobban aromásítható. Viszont itthon csak a virginiait és a burleyt termesztik. Vagyis a burleyt már az EU-ban beakarják tiltani, elég nagy balhé van most körülötte. Mindenestre megpróbálkozok vele ha találok még a földeken.

    , Hozzászólás ID: #154877
    kormi
    Felhasználó
    Kormi
    • Hozzászólás: 453
    James írta korábban:
    Ezt eddig nem tudtam, csak azt, hogy a burley jobban aromásítható. Viszont itthon csak a virginiait és a burleyt termesztik. Vagyis a burleyt már az EU-ban beakarják tiltani, elég nagy balhé van most körülötte. Mindenestre megpróbálkozok vele ha találok még a földeken.

    Nem értem ,hogy miért akarják betiltani…Európában, pl Hollandiában vannak hatalmas pipadohánygyártók, akik eléggé sok burleyt használnak…Gyakorlatilag az az aromás tabakot szívó pipások végkora lenne.

    , Hozzászólás ID: #154878
    bogaras
    Felhasználó
    bogaras
    • Hozzászólás: 302
    Kormi írta korábban:
    Gyakorlatilag az az aromás tabakot szívó pipások végkora lenne.

    Le kell szokni az aromatikról. 1.gif Egy tömet natúr, tiszta, édes Virginiától viszont semmi nem jobb. Tehát nélkülözhető lenne a burley, ha muszáj lenne.

    , Hozzászólás ID: #154879
    james
    Felhasználó
    James
    • Hozzászólás: 712

    Van olyan ismerősöm aki csak kifejezetten aromás dohányt szív cigibe, szóval ő tölti magának és csak vaníliásat szív, a natúr dohányt nem. A másik az, hogy ezzel rengeteg vállalkozás menne tönkre, ugyanis a virginiai dohánynál előírás a szabványos szárítópajták, ami több 10 millió Ft-os berendezések. Meg ez a dohány alapból mesterségesen szárítható, és igen a pipásoknak lesz ez nagyobb érvágás. Én is próbáltam már a sima pipát, és az aromás dohány sokkal jobban bejött mint a natur. Na de ezt a témát itt befejeztem, mert már átment OFF-ba. 59.gif Elnéztem ma egy földre, viszont ott már letörték a dohányt, nem tudtam hozni. 🙁

    , Hozzászólás ID: #154880
    bogaras
    Felhasználó
    bogaras
    • Hozzászólás: 302
    James írta korábban:
    Van olyan ismerősöm aki csak kifejezetten aromás dohányt szív cigibe, szóval ő tölti magának és csak vaníliásat szív, a natúr dohányt nem. A másik az, hogy ezzel rengeteg vállalkozás menne tönkre, ugyanis a virginiai dohánynál előírás a szabványos szárítópajták, ami több 10 millió Ft-os berendezések. Meg ez a dohány alapból mesterségesen szárítható, és igen a pipásoknak lesz ez nagyobb érvágás.

    A hazaiakat kivéve a pipadohányok zöme Európán kívülről jön be

    Egyből mindenki aromatikkal kezd, aztán átpártol a natúrabbak világába. Én is így tettem. Sokkal jobb és édesebb és természetesebb, mint egy kémiai varázslattal körbelocsolt valami. Sima pipa? Az mi? Van pipa és vízipipa. 131.gif

    Csak hogy ON is legyen, pár hónapja készítettem bon bon meggy ízű vízipipadohányt. Fotót is raktam be. Azóta is érik. A napokban kipróbálom. Illata az valami hihetetlen finom és állagára sincs panasz. Nagyon nem próbálkozik senki házi vízipipadohánnyal mostanában. 144.gif

    , Hozzászólás ID: #154881
    sheeshamaster
    Felhasználó
    sheeshamaster
    • Hozzászólás: 819
    bogaras írta korábban:
    Nagyon nem próbálkozik senki házi vízipipadohánnyal mostanában. 144.gif

    Nem is csoda, hiszen megjelentek az instant dohányok, amikkel otthoni körülmények között a gyáriakhoz hasonló eredményeket lehet elérni. Mivel az Elements és Bisan ízesítők ízskálája (pláne, ha kevered) színte végtelen, semmi értelme nincs már annak, hogy kétes végeredmény mellett otthon keverjünk be különböző pipadohányokat mézzel, glicerinnel és különböző boltban kapható aromákkal. A hónapban a boltok polcaira kerülő Elements Ready és Ready Strong szárazdohányokkal pedig színte lehetetlen lesz elrontani a dolgot, így még könnyebbé válik mindenki számára a saját, több ízesítő keveréséből létrehozható egyéni íz elkészítése.

    , Hozzászólás ID: #154882
    ko12
    Felhasználó
    ko12
    • Hozzászólás: 355
    bogaras írta korábban:
    Nagyon nem próbálkozik senki házi vízipipadohánnyal mostanában. 144.gif

    Én próbálkozok Monster (energiaital) ízesítésű dohánnyal, de amíg nem tesztelem addig nem is írom ki ide 😀

    Moldy írta hogy csinált boros dohányt, úgyhogy én is megpróbáltam. Valamilyen olasz bort találtam itthon, azzal próbálkoztam. Az arányokat nem tudom már, mert egy hónapja csináltam. Kék LD dohányt használtam, amit kimostam.

    1 hónap érlelés után tömtem, és hatalmas füst, de kevés íz. =/ szóval próbálkozni kell. 🙂

    , Hozzászólás ID: #154883
    moldy007
    Felhasználó
    moldy007
    • Hozzászólás: 1962

    Boros dohányhoz nagyon tömény ízű bor kell hogy valamennyit visszaadjon ,Tokaji asszú ami megfelel ,csak nagyon drága.Sokféle dohányt lehet csinálni csak nagyon koncentrált aroma kell hozzá.Házilag meglehet jobbat is csinálni mint a híres márkák ha több és minőségi aromát teszel bele.A cégek közép utat választják mert másképp nagyon drágára sikerül.

    Következő linken lehet látni aroma árakat:

    , Hozzászólás ID: #154884
    james
    Felhasználó
    James
    • Hozzászólás: 712
    bogaras írta korábban:
    Sima pipa? Az mi? Van pipa és vízipipa. 131.gif

    Nah most kötekedj. 😛 Amúgyis csak a félreértések elkerülése érdekében hagsúlyoztam ki így, hogy mivel vízipipás fórumban vagyunk és sokan írjuk itt a vízipipát is pipának. 😀

    Amúgy nagy hülyeség lenne a bort cukorral besüríteni és úgy használni aromaként? A “szörny” energiaitalban tényleg az a jó, hogy cukrosabb, édesebb az átlagnál és ezért talán jobban is lehet érezni a házilag készített dohányokon. 🙂

    , Hozzászólás ID: #154885
    ko12
    Felhasználó
    ko12
    • Hozzászólás: 355
    James írta korábban:
    A “szörny” energiaitalban tényleg az a jó, hogy cukrosabb, édesebb az átlagnál és ezért talán jobban is lehet érezni a házilag készített dohányokon. 🙂

    Én a “szörnyet” is lefőzöm, minnél sűrűbb annál jobb. 🙂 csak most meg elfogyott a glicerin, el kell majd menni patikába.

    , Hozzászólás ID: #154886
    gyapika
    Felhasználó
    gyapika
    • Hozzászólás: 250

    én már nyár közepe óta csinálgatom a házidohányokat glicerinből és italporból meg mosott cigidohányból és hát egész jókat lehet belőlük kreálni.(ezért már egyszer megmondták páran a magukét hogy italporból csinálom mert hogy az nagyon káros,akkor ha lefőzzük a monstert akkor ilyen szirupszerűséget kapsz ami ugyanaz mint az italpor csak az állaga más…)Van itthon most készen vegyesgyümis és kólás amit italporból csináltam és min kettő nagyon finom.A készítési folyamat pedig a következő:fogom a dohányt jól kimosom 2-3x kinyomkodom a vizet belőle belerakom szépen az előkészített edénybe, aztán a 100g-os glicerinben feloldom az italport és aztán rá a dohányra.Hagyom had érlelődjön és voilá kész is van a finom dohány.

    , Hozzászólás ID: #154887
    moldy007
    Felhasználó
    moldy007
    • Hozzászólás: 1962

    A cukorral besűrítés nem növeli az íz erősségét, max égéskor karamellás izhatást adna, de lehet köhögés lenne belőle,profik valódi karamella izésítőt használnak.

30 bejegyzés megtekintése - 301-330 / 400

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.