Kardamom

A fórum bezárt és archívumként funkcionál!
30 bejegyzés megtekintése - 1-30 / 44
  • Szerző
    Bejegyzés
    Száddám
    Felhasználó

Szívott már valaki kardamóm ízû dohányt? Mihez hasonlít az íze? Azt olvastam hogy csípõs, fûszeres, de igazából nem nagyon merem látatlanba kipróbálni. Ha valaki próbálta tarthtna élménybeszámolót!

somebandi
      Felhasználó

Csáó! Én próbáltam a Cardamom ízû dohányt. Nem került a kedvenceim közé de nem rossz változatosság szempontjából elképzelhetõ h veszek a jövõben. Az íze egyesek számára talán valami gyógyszerhez is hasonlatos lehet(egyik haverom ezt mondta). Talán egy kissé a mentához is hasonlít de a legjobb leírása ténleg a fûszeres (mérsékelten)erõs.

Ennél jobban nem tudom megközelíteni de ha egy kis változatosságra vágysz bátran próbáld ki!

sYska
        Felhasználó

érdekesen hangzik 🙄

Száddám
          Felhasználó

Köszi az infot! Elég ínyencnek hangzik, ami nálam nem játszik… Maradok a mainstream ízeknél, de ha valahol ki lehet próbálni bizts megteszem! 😀

sheeshamaster
            Felhasználó

Nekem személy szerint nagyon bejött.

Tessék nyugodtan kipróbálni.

Hogy milyen?Menta+bazsalikom kb. vagy az a favorit orrkúp,

amit ha beteg voltál, az orrodba illesztettél.Na annak van ilyen

illata.Egy 50g-s csomaggal érdemes próbálkozni, ha nem jön be,

még akkor sincs katasztófa!

Ha nyitott vagy az új és különleges ízekre,

ízleni fog!

sheeshamaster

xxzikk
              Felhasználó

És a zoghoul ízesítésû dohányt valaki már próbálta ❓

Milyen az íze ❓

Elõre is kösz.

sYska
                Felhasználó

cardamon jó 🙂

röviden tömören, bár kell egy hangulat hozzá és igen erõs, mély íze van 😛

brumi
                  Felhasználó

Legutóbbi vásárlásomkor, hagytam magam rábeszélni egy 50g-s Cardamom-ra. Mivel több ízt vettem akkor így csak a közeli jövőben fogok rá sort keríteni, de már kíváncsi vagyok nagyon, hogy milyen lehet.

Cira
                    Felhasználó

Tegnap szívtunk egy kardamómosat, nekem nagyon ízlett(pedig alapból a nakhla-t nem szeretem és ez az volt).

Ajánlom ha szereted az erős, karakteres ízeket!

brumi
                      Felhasználó

Szeretem bizony! 😀 Ha este lesz rá lehetőségem mindenképp kipróbálom. Remélem beváltja a hozzá fűzött reményeket, illatra ugyanis tetszett. :cote:

Hookah
                        Felhasználó
                          brumi írta korábban:
                          Szeretem bizony! 😀 Ha este lesz rá lehetőségem mindenképp kipróbálom. Remélem beváltja a hozzá fűzött reményeket, illatra ugyanis tetszett. :cote:

Hidd el akkor ízre is fog szerintem, legalább is sok emberrel próbáltattam, akinek illatra tetszett, annak ízre is, akinek nem, annak majdnem köszönt róka koma…

Nekem egyik kedvenc dohányom, bő füstöt hozzá! 🙂

brumi
                          Felhasználó

Köszi, amint izzik tudósítok. 🙂 (A rókás részre ez nem vonatkozik :hehe: Bár ne úgy legyen!)

gerago
                            Felhasználó

Nekem is a kedvencek kategóriába tartozik, ízre a mentához van közel. Vortexben lágy íze van meg phunnelben, míg sima kerámiában erőteljes ízt ad.

brumi
                              Felhasználó

Vortexbe lesz beletömve. 🙂 Illatra én is mentához hasonlítanám.

Radish
                                Felhasználó

Még csak sima egyiptomi kerámiában próbáltam, elég karakteres, erős íz, de ha az ember szereti az ilyet, akkor könnyen válhat kedvenccé. Nekem nagyon kellemes meglepetés volt, tényleg enyhén mentás, alapvetően fűszeres íz. Szerintem tipikusan az a dohány, aminek nem használ az öngyulladós szén, természetes szénnel sokkal könnyebb kihozni az ízét. Nyilván a vortex, vagy phunnel is segít rajta, de ahhoz még nem volt szerencsém. Gondolom ezek kihozzák a finomabb oldalát is a dohánynak, és nem csak a kemény fűszert érzed.

brumi
                                  Felhasználó

Bízok benne. 🙂

Öngyulladós szénnel lesz kipróbálva – mivel elég sokat kaptam ajándékba, így egyelőre nem tervezem, hogy szenet veszek – de remélem ez nem fog az íz rovására menni. Természetesen amint lehet, ki szeretném próbálni a természetes szeneket is.

sYska
                                    Felhasználó
                                      brumi írta korábban:
                                      Bízok benne. 🙂

Öngyulladós szénnel lesz kipróbálva – mivel elég sokat kaptam ajándékba, így egyelőre nem tervezem, hogy szenet veszek – de remélem ez nem fog az íz rovására menni. Természetesen amint lehet, ki szeretném próbálni a természetes szeneket is.

Cardamonos dohány esetében 100% nem fog, milyen elég erős, karakteres íze van. :perv:

Cira
                                      Felhasználó

Most is ilyet szívok(KM,Vortex,Nammor,Coco-Coal) fűszeres teával kísérve, Isteni!!!

Ha illatra bejött és szereted a fűszeres ízeket tuti hogy tetszeni fog.

brumi
                                        Felhasználó

No akkor már alig várom, hogy legyen időm egy tömésre. 🙂 Már csak a dohányon a sor, hogy bizonyítson.

Ha túl leszek rajta mindenképp írok véleményt.

Rusee
                                          Felhasználó

Ebből az ízből a nakhla is jó!

Bár ha valaki kérdezte mit szívok én azt mondtam h ez lime-os dohány tök olyan íze van

pooly
                                            Felhasználó

Nekem személy szerint a gyümölcsös dohányok annyira nem jönnek be, viszont ez a Cardamom ez nagyon bejött.

Szerintem meghatározhatatlan ízzel rendelkezik de kipróbálni mindenféleképpen ajánlott.

Én Nakhlát próbáltam füstmennyiségben még a Mizo dohányokkal is felveszi a versenyt.

Jó másfél órát és két Three Kings-t bír el, és az aromája alig veszít valamit.

Eddig a kedvenc dohányom, mi lesz ha még Vortexel is kipróbálom. Nyami.

gerago
                                              Felhasználó
                                                pooly írta korábban:
                                                Nekem személy szerint a gyümölcsös dohányok annyira nem jönnek be, viszont ez a Cardamom ez nagyon bejött.

Szerintem meghatározhatatlan ízzel rendelkezik de kipróbálni mindenféleképpen ajánlott.

Én Nakhlát próbáltam füstmennyiségben még a Mizo dohányokkal is felveszi a versenyt.

Jó másfél órát és két Three Kings-t bír el, és az aromája alig veszít valamit.

Eddig a kedvenc dohányom, mi lesz ha még Vortexel is kipróbálom. Nyami.

Azért jön be, mert a cardamom fűszernövény és nem gyümölcs. 🙂

wakummaci
                                                Felhasználó
                                                  Rusee írta korábban:

Bár ha valaki kérdezte mit szívok én azt mondtam h ez lime-os dohány tök olyan íze van

Limeos dohány?Hű…Hát szerintem ez minden, csak nem lime :hehe:

Cira
                                                  Felhasználó
                                                    Rusee írta korábban:

Te kóstóltad már másik márka kardamóm-ját is?

Mert én úgy tudom hogy kishazánkban csak Nakhla kardamóm-ot lehet kapni.

De javítsatok ki ha tévedek.

Hookah
                                                    Felhasználó
                                                      Cira írta korábban:
                                                      Rusee írta korábban:

Te kóstóltad már másik márka kardamóm-ját is?

Mert én úgy tudom hogy kishazánkban csak Nakhla kardamóm-ot lehet kapni.

De javítsatok ki ha tévedek.

Lehet kapni POK-ból is, csak ha jól tudom, még mindig lejárt csomagokat forgalmaznak, pedig régen de jók voltak a POK dohányok.

wakummaci
                                                      Felhasználó

Nem akarok baromságot mondani, de nekem nagyon úgy rémlik mintha fakherből is lett volna.

krampi
                                                        Felhasználó

Fakherbol letezni letezik Kardamom, csak szemely szerint meg en sem lattam kishazankban ebbol a markabol ezt az izt. Es Cira arra kerdezett ra, hogy Nakhlan kivul itthon milyen markabol lehetett meg ezt kapni 🙂

wakummaci
                                                          Felhasználó
                                                            krampi írta korábban:
                                                            Fakherbol letezni letezik Kardamom, csak szemely szerint meg en sem lattam kishazankban ebbol a markabol ezt az izt. Es Cira arra kerdezett ra, hogy Nakhlan kivul itthon milyen markabol lehetett meg ezt kapni 🙂

Azt tudom, hogy a márka ezen íze létezik, arra gondoltam, hogy emlékeztem is rá, hogy valamelyik boltban itthon kapható volt anno (nekem szultán center rémlett), de egyáltalán nem vagyok benne biztos, mivel soha nem hajtott annyira, hogy kipróbáljam az ízt 😀

pooly
                                                            Felhasználó
                                                              gerago írta korábban:
                                                              Azért jön be, mert a cardamom fűszernövény és nem gyümölcs. 🙂

Bután fogalmaztam belátom. Mea Culpa.

Szóval a gyümölcsös dohányok adta élvezeti szint igencsak eltörpül amellett amit a Cardamom aromájú fűszeres dohánytól kaptam.

brumi
                                                              Felhasználó

Most fogyott el majd 1 órányi Cardamom tömés és gondoltam míg friss az élmény leírom a véleményem róla. 🙂

Lehet, hogy néhol mosolygeneráló hatású amit írok de nekem ezek voltak a tapasztalataim. 🙂

A dohányt kibontva nagyon kellemes fenyő gyanta illat fogadott. Ami a tömés közben picit elgondolkodtatott, hogy bár illatra jó, de ízre vajon milyen hatással lesz rám. A dohány kellemesen ragadós és nem lében tocsogós volt. Ez megnehezítette kicsit a tömési metódust de nem annyira, hogy az zavaró legyen.

Izzítás után a füst picit lassan indult be, de ez betudható annak, hogy a tömés viszonylag gyengére sikerült.

Nagyon kellemes íz fogadott pöfékelés közben. Az ízben is uralkodó volt a gyanta, de itt már egy nagyon kevés mentát is érezni lehetett.

Pipázás végeztével a dohányt megszagolva mazsolás kalács illatot árasztott a kerámia.

Mindent összevetve nem okozott csalódást a Cardamom, de nálam nem került a kedvenc dohányok közé és valószínűleg a következő „bevásárlólistáimról” is lemarad. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy nem kísérletezek vele a jövőben. 🙂

30 bejegyzés megtekintése - 1-30 / 44