A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

körte+méz

  • , Hozzászólás ID: #69624
    philg
    Felhasználó
    PhilG
    • Hozzászólás: 54

    utolsó tömésnyi (vortex) al masah körtés dohányommal műveltem a következőt:

    légmentes műanyagdobozba tettem a dohányt, adtam hozzá egy fél teáskanál mézet, majd egy fél kupaknyi körtepálinkát. Hagytam érni  3 napig, közben persze naponta többször jól átkevertem. A 4. napon adtam hozzá egy kevés glicerint. újabb 2 nap érlelés után szívtam el. Tapasztalatom szerint a kis mennyiségű alkohol eléggé javított az ízen, ugyanakkor a méz kissé édesebbé tette. Viszont nem lett túlságosan bő füstű dohány. Mindent összevetve szerintem finom dolgot sikerült produkálnom. A füst bőségének növelését szerintetek mivel tudom elérni?

    , Hozzászólás ID: #148617
    wakummaci
    Felhasználó
    wakummaci
    • Hozzászólás: 2189

    Azzal, hogy nem adsz hozzá mézet, szinte biztos, hogy amiatt lett kevesebb a füst…

    A glicerin növelhet a füstön, de szerintem egy Masah dohánynál ez felesleg, ha csak nem száradt ki nagyon.

    , Hozzászólás ID: #148618
    philg
    Felhasználó
    PhilG
    • Hozzászólás: 54

    Akkor mindegy. Az íz fontosabb mint a füstmennyiség, szóval méz marad 🙂

    , Hozzászólás ID: #148619
    akoska60
    Felhasználó
    Akoska60
    • Hozzászólás: 4255
    wakummaci írta korábban:
    Azzal, hogy nem adsz hozzá mézet, szinte biztos, hogy amiatt lett kevesebb a füst…

    A glicerin növelhet a füstön, de szerintem egy Masah dohánynál ez felesleg, ha csak nem száradt ki nagyon.

    a méz hozzáadása biztosan nem növeli, hanem inkább kicsit csökkenti a füst mennyiségét!

    , Hozzászólás ID: #148620
    moldy007
    Felhasználó
    moldy007
    • Hozzászólás: 1956

    Fordítva kell csinálni :először a pálesz ,hagyni min 2 órát aztán kevés méz.

    , Hozzászólás ID: #148621
    wakummaci
    Felhasználó
    wakummaci
    • Hozzászólás: 2189
    akoska60 írta korábban:
    wakummaci írta korábban:
    Azzal, hogy nem adsz hozzá mézet, szinte biztos, hogy amiatt lett kevesebb a füst…

    A glicerin növelhet a füstön, de szerintem egy Masah dohánynál ez felesleg, ha csak nem száradt ki nagyon.

    a méz hozzáadása biztosan nem növeli, hanem inkább kicsit csökkenti a füst mennyiségét!

    Igen, én is ezt írtam.

    Quote:
    A füst bőségének növelését szerintetek mivel tudom elérni?

    Erre válaszként:

    Quote:
    Azzal, hogy nem adsz hozzá mézet, szinte biztos, hogy amiatt lett kevesebb a füst…
    , Hozzászólás ID: #148622
    akoska60
    Felhasználó
    Akoska60
    • Hozzászólás: 4255

    Igazad van, figyelmetlen voltam. :amen:

    , Hozzászólás ID: #148623
    rusee
    Felhasználó
    Rusee
    • Hozzászólás: 556

    S nem lehet hogy ha még több glicerinnel nyakon önti akkor jobb a füst??

    Moldy mester:  Az alkohol jó hatással van a dohány ízére ha a dohányon van vagy ha tartályba?

    😉

    , Hozzászólás ID: #148624
    moldy007
    Felhasználó
    moldy007
    • Hozzászólás: 1956

    A nagyobb füst elérésére glicerin vagy dohányfrissítő szükséges.Ha van akkor a sorrend: kicsi pálesz (vagy -vodka,gin,rum…) hagyni beszívni 2 órát ,megkeverni és glicerin vagy frissítő. Újabb 2 óra és jöhet méz ,de nagyon pici….ki kell kísérletezni.

    Alkohol jó a dohányra is,meg a tartályba is.A pálinka kevésbé.Citromra ,narancs, guave ,mandarin dohányra tequilát,fehér rumot,gint vagy vodkát ajánlok,mehet a tartályba is (oda inkább olcsó vodka).Olyan margueritás lesz….. 😛

    Körtére jó a körte pálinka és mehet a tartályba is….ha nem sajnálod.De olcsó körte üdítő is mehet a tartályba…

    Kedvenceim :citrom+tequila -vodka+a tartályba

    piros alma vagy cherry +hideg bor a tartályba.

9 bejegyzés megtekintése - 1-9 / 9

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.