Minden ami vízipipa!
Vízipipa FAN › Fórum › Vízipipához › Vízipipa dohány › Dohány: Mix-ek, keverékek › Maradékok keverése
Rég nyitottam új topicot, úgyhogy úgy érzem, itt az ideje. Gyakran megesik, hogy marad egy kis adag különböző ízekből, amik egyenként nem adnak már ki egy tömésnyi adagot. Ilyenkor jön jól, ha van az embernek valamennyi keverési érzéke, és egymáshoz illő ízeket össze tud keverni egy új ízzé. Nálam ez nem új dolog, főleg az AF dohányaimat keverem előszeretettel, mert ezek nagyon jól kiegészítik egymást. Rögtön két ötlettel állnék elő:
Egyik a jól ismert, de sajnos hazánkban nem kapható kombó, a szőlő-menta. Ezt gyakorlatilag nem lehet elrontani, akkor is isteni, ha a szőlő dominál, akkor is, ha a menta, ha pedig középút, akkor sincs csalódás.
Másik keverék, amit éppen most is pöfékelek, az az AF Berry & Coctail. Nagyon finom, viszont vigyázni kell, mert elég intenzív ízek, és nagyon könnyű beállni tőle.
Egyenlőre ezekkel próbálkoztam, mindkettő nagyon finom lett.
Na de tessék csak, Ti is osszátok meg az olyan keverékeket, amik nem „direkt” keverés, hanem maradékok összepakolása során jöttek létre.
Nekem ami régen maradékokból készült azt csak úgy hívom halál mix. 🙂
Legalább 9-10 féle dohány van benne. Hozzá van adva sok méz és glicerint sem spóroltam ki. Mind Nakhla íz, de így együtt, mézesen, glicerinesen nagyon finom és kegyetlenül ÜT!. 😀
Nekem az eddgi legjobb „Halál” mixem a Nakhla kétalma, és a Nakhla eper keveréke volt hmmm az és almás íz nyámmm
Az csak két íz, a halál mix-ek amikbe marha sok fél íz találhatók.
bár nem feltétlen maradékokról van szó, de most nálam ez izzik:
hennawy: srágadinnye, narancs
masah: görögdinnye
fakher: ananász banán
sajnos az íze nem lett annyira jó, mint gondoltam 🙁 kicsit semmilyen, kicsit érezni mindent. legközelebb valamit még kell javítani rajta 🙂
hennawy: srágadinnye, narancs
masah: görögdinnye
fakher: ananász banán
sajnos az íze nem lett annyira jó, mint gondoltam 🙁 kicsit semmilyen, kicsit érezni mindent. legközelebb valamit még kell javítani rajta 🙂
Hát, ez elég merész, minden elismerésem! 🙂 Én a görögdinnyét és a narancsot kihagytam volna belőle, úgy még egészen el tudom képzelni… Esetleg a helyükbe egy kis kókuszt. Na de így születnek a zseniális receptek, sok sikert a továbbiakhoz! 😀 :super:
Legalább 9-10 féle dohány van benne. Hozzá van adva sok méz és glicerint sem spóroltam ki. Mind Nakhla íz, de így együtt, mézesen, glicerinesen nagyon finom és kegyetlenül ÜT!. 😀
És mi az a 9-10 dohány?
Szívesen kipróbálnám, bármi is van benne 😀
a sárgadinnyéből még pont van annyi hogy egy ilyen mixet beteszteljek 😉
köszi a tippet 🙂 ki fogom próbálni 🙂
Legalább 9-10 féle dohány van benne. Hozzá van adva sok méz és glicerint sem spóroltam ki. Mind Nakhla íz, de így együtt, mézesen, glicerinesen nagyon finom és kegyetlenül ÜT!. 😀
És mi az a 9-10 dohány?
Szívesen kipróbálnám, bármi is van benne 😀
Abban tenyleg minden van, de ha jol tudom, akkor csak Nakhla. Tomtunk egy eleg nagy keramiaba belole, kb 100g dohany ment bele egyszerre, azt szivtuk harman. Hat mit ne mondjak, mint tapasztalt pipasok is igencsak meghaltunk tole 😀
Nagy dilemmám van, ugyanis vettem egy Fakher Berryt, de nekem annyira nem jön be. Mármint nagyon jó dohány, de nekem túl édes. Gondoltam arra, hogy a fakher sultanmixbe belekeverném, az amúgy is fakher. Talán egy kis Nakhla mentát is kevernék bele, éppen csak egy kicsit, hogy az édes ízt egy kicsit kompenzálja :). Majd meglátom…
Ha tul edes, akkor tudnam ajanlani, hogy keverd pl egy kis fehajjal. Ezek a gyumolcs + fahej mixek szerintem nagyon jok szoktak lenni, en szeretem oket 🙂
Fahéjhoz ne keverje, mert az alapból túl édes a legtöbb ember szerint.
Inkább citromhoz például. 🙂
Fahéjhoz ne keverje, mert az alapból túl édes a legtöbb ember szerint.
Inkább citromhoz például. 🙂
Hm, ez a citrom nem rossz ötlet. Múltkor vettem egy 50 g-os nakhla citromot. Nem tudom, ki hogy van vele, sztem elég durva illata van, de amikor szívtam, nem zavart. Fahéjam nincs sajnos. Azthiszem majd egy lehelletnyi citromot nyomok neki :] .
Következő mixet ha nem is tudja mindenki megcsinálni, az ötlet és a megvalósítási módszer további ötleteket adhat.
Mostanában nem tudok betelni a maradék mixemmel, nagyon fincsi, még jó hogy van belőle elég…..
Fél 250gramos műanyag dobozos HookaH-HookaH csoki dohányba tettem 40gr Waha kávét, 40gr AF Capuccinót,30gr Nakhla csoki-mentát ,40gr HookaH-HookaH mentát,keverés után egészet nagyon összenyomtam a dobozba hogy a glicerin és aroma kifolyón a dohányból , összekeveredjen, (nyomás megszüntetése után szépen beszívta…) ezt többször megismételtem.Sokkal jobb mint a kerámiába mixelni……az ízek egészen összeérnek.
Maradt 100g alma dohányom, nakhla 1 alma, hát olyan az íze hogy elszívhatatlan. Kaptam egy tippet haveromtól hogy ne menjen kárba. Kiszedtem kb. 50g-t, tettem bele narancsteát(filtert kibontottam), rum aromát, mézet, és egy kis mentadohány, és összekevertem. Kíváncsi leszek milyen lesz…. Sztetek?
szerintem nagyon gyorsan el fog égni…….és fura íze lesz 5 perc múlva…
a narancsteát zacskóstul be kell tenni 30 másodpercre meleg vízbe áztatni ,utána finoman kifacsarni, aztán kellene min 6 napig glicerinben tartani.(száraz levél , növény nem veszi fel a glicerint……zöld teagazt 1 hónapig áztattam ,kevertem naponta 3 X , hiába…)
azért kísérletezni lehet…. a rum aroma ok lenne, de almához jobban menne glicerinben oldott fahéj….
a narancsteát zacskóstul be kell tenni 30 másodpercre meleg vízbe áztatni ,utána finoman kifacsarni, aztán kellene min 6 napig glicerinben tartani.(száraz levél , növény nem veszi fel a glicerint……zöld teagazt 1 hónapig áztattam ,kevertem naponta 3 X , hiába…)
azért kísérletezni lehet…. a rum aroma ok lenne, de almához jobban menne glicerinben oldott fahéj….
Mind1 meglássuk milyen lesz, majd írok véleményt! 😀
feladtátok a labdát :hehe: glicerinbe kevert fahéj… ISTEN MENTS HOGY KIPROBÁLJAM, FUJJ! tömök is mégegy kétalmásat fahéjas glicerinnel 😛
Én ezeket „Over Mix”-nek hívom :faché4: De mindig ezek a legjobbak. A legütősebb a méz, rózsa, cseresznye, cola, sárgadinnye és citrom volt. Mintha a sülthús mellé ennéd a desszertet és a kávét, nem lehet mihez hasonlítani. Nameg persze kiüt :alcool1:
Legalább 9-10 féle dohány van benne. Hozzá van adva sok méz és glicerint sem spóroltam ki. Mind Nakhla íz, de így együtt, mézesen, glicerinesen nagyon finom és kegyetlenül ÜT!. 😀
Én ugy hívom, Tapi kedvence…. ő egy kutya, aki mindenféle gusztustalanságot megeszik… 😀
[sorkizaras]Pár napja én is csináltam egy „Tapi kedvencét”!
Mostanáig állt glicerinben, ma próba.A neve:Somika édes mix.
Tartalmaz:
am görögdinnye
nakhla 1alma
Henawy 2alma
Chabablik 2szőlő
al sultan eper
nakhla citrom
nakhla mandarin
am áfonya
al waha cola
ez az egész kitett kb 50 grammot.Az ízére baromi kíváncsi vok, az illata valami beazonosíthatatlan intenzív édes.Kb mintha egszerre 9 ízű gyümölcsös rágót szagolnál.Amúgy tervezek más dohánymixeket is. PL:
-Somika tejszínes kávé:
25G-25G Capuccino-kávé
50G al waha vanília
25 vagy 50G(ízlés szerint) al sultan csoki
a dohányhoz egy kis zaccos kávé,méz és fahéj keverhető!
-Somika kedvenc ízei:
50G chabablik 2 szőlő
50G al sultan eper
50G pm tropicana
-Somika karácsonyi áradata:
50G fahéj(nakhla)
50G narancs(POK)
50G mandarin(valami gyengébb fajta)
-Somika besz@rsz mix :ooo :
35G Nakhla el basha capucino
50G Nakhla Seherezade Cardamom
40G Nakhla Mandarin
25G Nakhla Menta
50G Nakhla Banán
40G nakhla Sárga dinnye[/sorkizaras]
Jó sok alapanyagból lesz! 🙂 Kiváncsi leszek a tesztedre jól hangzanak!
Egyenlőre csak a Somika édes mix fantázianevűt fogom tesztelni, a következő dohányvásárlásnál viszont valószínűleg megveszem a kávés mixre az alapanyagokat és azt fogom kipróbálni.Majd jöhet a Karácsonyi.A besz@rsz mix meg szerintem inkább kimarad az életemből max április elsején.
Egyenlőre csak a Somika édes mix fantázianevűt fogom tesztelni, a következő dohányvásárlásnál viszont valószínűleg megveszem a kávés mixre az alapanyagokat és azt fogom kipróbálni.Majd jöhet a Karácsonyi.A besz@rsz mix meg szerintem inkább kimarad az életemből max április elsején.
hú, én a kávéssal egyszer befürödtem. aztán a cappuccinossal is, mind2nek vmi fertelmes volt az íze.
Ma kipróbáltam a tegnapelőtt készített mixet.Neve Tropical Marguerita .Nagyon kellemes és ütősre sikerült már 10perc után kellemesen kiszédültem.A nagyon száraz német Havana -Tropical Pinacoládát szétszedtem (ebben 90 % kókusz ,többi ananász érződik) ráöntöttem Sierra tequilát,jól összekevertem….az egészet bekevertem a müanyag dobozban levő 3 féle márkáju citromos keverékbe.Újabb tequilát löttyintettem rá, kevertem,végül Serbetli sárgadinnyés dohányjavítót tettem rá ( citromos nem volt…) 2 napig ált…. :].Érdekes hogy szívás közbe nagy százalékba (90 ) a citrom dominál ,gyengén a kókusz……és a lényeg ,összhatásba jól ‘betakarva” az egészet mint kellemes mellékiz , a tequila :P…..ajánlom az eljárást másoknak is, a lényeg narancs-citrom-mangó-ananász -vanillia és hasonlóan összeillő dohányokat szétszedve megkeverni, tequila vagy vodkával meglocsolni, párszor összenyomni (kiáramoljon a lé mag az aroma -íz csere végett) szétszedni ,megkeverni…..rá glicerint :super:álni hagyni min 2 órát .Jó füstölést !!! :alcool1:
Nem rég sikerült produkálnom életem legrosszab maradék-mixét… Került bele Waha banán, Mizo alma, Nakhla rózsa, Waha rózsa és asszem egy kis Mizo dinnye is… Füst volt elég alaposan, arra nincs panasz, de az íz! :nono: Mint az ánizsos szappan, megbolondítva némi borzalommal. 🙂 Sejtettem, hogy nem lesz kedvenc, de sajnos tényleg csak maradékok voltak itthon. Tanulság: Ne hozd magad ilyen helyzetbe, vegyél dohányt! 🙂
az utolsó mondatoddal nem értek egyet! Ne keverj nem egymáshoz való, vagy neked nem ízlő dohányokat!
Válogasd össze a mixet, hagyd összeérni, keverd át többször is, és csak utána szívd!
Ákossal értek egyet! Lehet jó mixeket készíteni, csak az ízekre figyelni kell kicsit…Pl:. Egy édes gyümölcsökből álló keverékbe ne rakj fűszeres, kávés, virág….ízű dohányt. Ha ésszel csináljuk egész jó végeredmények is születhetnek…
A mi halálmixünk, már lassan 30 féle dohányból áll, és mégis kellemes, szívható.
De ezek gondolom mind egy „fajtából” valók? Az összes dohány ami belekerült, gyümölcs íz…mert már én is kevertem úgy dohányokat, hogy nagyon rossz vége lett, mikor hozzákevertem egy oda nem illőt…Viszont úgy biztos lehet, finomat keverni, hogy egyes dohányok csak névlegesen vannak benne, annyit raksz bele, h a többi elnyomja…
Te ezeket mi alapján válogatod?