Maradékok keverése

A fórum bezárt és archívumként funkcionál!
30 bejegyzés megtekintése - 1-30 / 43
  • Szerző
    Bejegyzés
  • #69082
    sheeshamaster
    Felhasználó

      Rég nyitottam új topicot, úgyhogy úgy érzem, itt az ideje. Gyakran megesik, hogy marad egy kis adag különböző ízekből, amik egyenként nem adnak már ki egy tömésnyi adagot. Ilyenkor jön jól, ha van az embernek valamennyi keverési érzéke, és egymáshoz illő ízeket össze tud keverni egy új ízzé. Nálam ez nem új dolog, főleg az AF dohányaimat keverem előszeretettel, mert ezek nagyon jól kiegészítik egymást. Rögtön két ötlettel állnék elő:

      Egyik a jól ismert, de sajnos hazánkban nem kapható kombó, a szőlő-menta. Ezt gyakorlatilag nem lehet elrontani, akkor is isteni, ha a szőlő dominál, akkor is, ha a menta, ha pedig középút, akkor sincs csalódás.

      Másik keverék, amit éppen most is pöfékelek, az az AF Berry & Coctail. Nagyon finom, viszont vigyázni kell, mert elég intenzív ízek, és nagyon könnyű beállni tőle.

      Egyenlőre ezekkel próbálkoztam, mindkettő nagyon finom lett.

      Na de tessék csak, Ti is osszátok meg az olyan keverékeket, amik nem „direkt” keverés, hanem maradékok összepakolása során jöttek létre.

      #105344
      sYska
      Felhasználó

        Nekem ami régen maradékokból készült azt csak úgy hívom halál mix. 🙂

        Legalább 9-10 féle dohány van benne. Hozzá van adva sok méz és glicerint sem spóroltam ki. Mind Nakhla íz, de így együtt, mézesen, glicerinesen nagyon finom és kegyetlenül ÜT!. 😀

        #105345
        Presta
        Felhasználó

          Nekem az eddgi legjobb „Halál” mixem a Nakhla kétalma, és a Nakhla eper keveréke volt hmmm az és almás íz nyámmm

          #105346
          sYska
          Felhasználó
            Presta írta korábban:
            Nekem az eddgi legjobb „Halál” mixem a Nakhla kétalma, és a Nakhla eper keveréke volt hmmm az és almás íz nyámmm

            Az csak két íz, a halál mix-ek amikbe marha sok fél íz találhatók.

            #105347
            Riccio
            Felhasználó

              bár nem feltétlen maradékokról van szó, de most nálam ez izzik:

              hennawy: srágadinnye, narancs

              masah: görögdinnye

              fakher: ananász banán

              sajnos az íze nem lett annyira jó, mint gondoltam 🙁 kicsit semmilyen, kicsit érezni mindent. legközelebb valamit még kell javítani rajta 🙂

              #105348
              Radish
              Felhasználó
                Riccio írta korábban:
                bár nem feltétlen maradékokról van szó, de most nálam ez izzik:

                hennawy: srágadinnye, narancs

                masah: görögdinnye

                fakher: ananász banán

                sajnos az íze nem lett annyira jó, mint gondoltam 🙁 kicsit semmilyen, kicsit érezni mindent. legközelebb valamit még kell javítani rajta 🙂

                Hát, ez elég merész, minden elismerésem! 🙂 Én a görögdinnyét és a narancsot kihagytam volna belőle, úgy még egészen el tudom képzelni… Esetleg a helyükbe egy kis kókuszt. Na de így születnek a zseniális receptek, sok sikert a továbbiakhoz! 😀 :super:

                #105349
                Pipamester
                Felhasználó
                  sYska/!/ írta korábban:
                  Nekem ami régen maradékokból készült azt csak úgy hívom halál mix. 🙂

                  Legalább 9-10 féle dohány van benne. Hozzá van adva sok méz és glicerint sem spóroltam ki. Mind Nakhla íz, de így együtt, mézesen, glicerinesen nagyon finom és kegyetlenül ÜT!. 😀

                  És mi az a 9-10 dohány?

                  Szívesen kipróbálnám, bármi is van benne 😀

                  #105350
                  Riccio
                  Felhasználó

                    a sárgadinnyéből még pont van annyi hogy egy ilyen mixet beteszteljek 😉

                    köszi a tippet 🙂 ki fogom próbálni 🙂

                    #105351
                    krampi
                    Felhasználó
                      Pipamester írta korábban:
                      sYska/!/ írta korábban:
                      Nekem ami régen maradékokból készült azt csak úgy hívom halál mix. 🙂

                      Legalább 9-10 féle dohány van benne. Hozzá van adva sok méz és glicerint sem spóroltam ki. Mind Nakhla íz, de így együtt, mézesen, glicerinesen nagyon finom és kegyetlenül ÜT!. 😀

                      És mi az a 9-10 dohány?

                      Szívesen kipróbálnám, bármi is van benne 😀

                      Abban tenyleg minden van, de ha jol tudom, akkor csak Nakhla. Tomtunk egy eleg nagy keramiaba belole, kb 100g dohany ment bele egyszerre, azt szivtuk harman. Hat mit ne mondjak, mint tapasztalt pipasok is igencsak meghaltunk tole 😀

                      #105352
                      anegytech
                      Felhasználó

                        Nagy dilemmám van, ugyanis vettem egy Fakher Berryt, de nekem annyira nem jön be. Mármint nagyon jó dohány, de nekem túl édes. Gondoltam arra, hogy a fakher sultanmixbe belekeverném, az amúgy is fakher. Talán egy kis Nakhla mentát is kevernék bele, éppen csak egy kicsit, hogy az édes ízt egy kicsit kompenzálja :). Majd meglátom…

                        #105353
                        krampi
                        Felhasználó

                          Ha tul edes, akkor tudnam ajanlani, hogy keverd pl egy kis fehajjal. Ezek a gyumolcs + fahej mixek szerintem nagyon jok szoktak lenni, en szeretem oket 🙂

                          #105354
                          sYska
                          Felhasználó
                            krampi írta korábban:
                            Ha tul edes, akkor tudnam ajanlani, hogy keverd pl egy kis fehajjal. Ezek a gyumolcs + fahej mixek szerintem nagyon jok szoktak lenni, en szeretem oket 🙂

                            Fahéjhoz ne keverje, mert az alapból túl édes a legtöbb ember szerint.

                            Inkább citromhoz például. 🙂

                            #105355
                            anegytech
                            Felhasználó
                              sYska/!/ írta korábban:
                              krampi írta korábban:
                              Ha tul edes, akkor tudnam ajanlani, hogy keverd pl egy kis fehajjal. Ezek a gyumolcs + fahej mixek szerintem nagyon jok szoktak lenni, en szeretem oket 🙂

                              Fahéjhoz ne keverje, mert az alapból túl édes a legtöbb ember szerint.

                              Inkább citromhoz például. 🙂

                              Hm, ez a citrom nem rossz ötlet. Múltkor vettem egy 50 g-os nakhla citromot. Nem tudom, ki hogy van vele, sztem elég durva illata van, de amikor szívtam, nem zavart. Fahéjam nincs sajnos. Azthiszem majd egy lehelletnyi citromot nyomok neki :] .

                              #105356
                              moldy007
                              Felhasználó

                                Következő mixet ha nem is tudja mindenki megcsinálni, az ötlet és a megvalósítási módszer további ötleteket adhat.

                                Mostanában nem tudok betelni a maradék mixemmel, nagyon fincsi, még jó hogy van belőle elég…..

                                Fél 250gramos műanyag dobozos HookaH-HookaH csoki dohányba tettem 40gr Waha kávét, 40gr AF Capuccinót,30gr Nakhla csoki-mentát ,40gr HookaH-HookaH mentát,keverés után egészet nagyon összenyomtam a dobozba hogy a glicerin és aroma kifolyón a dohányból , összekeveredjen, (nyomás megszüntetése után szépen beszívta…) ezt többször megismételtem.Sokkal jobb mint a kerámiába mixelni……az ízek egészen összeérnek.

                                #105357
                                isi
                                Felhasználó

                                  Maradt 100g alma dohányom, nakhla 1 alma, hát olyan az íze hogy elszívhatatlan. Kaptam egy tippet haveromtól hogy ne menjen kárba. Kiszedtem kb. 50g-t, tettem bele narancsteát(filtert kibontottam), rum aromát, mézet, és egy kis mentadohány, és összekevertem. Kíváncsi leszek milyen lesz…. Sztetek?

                                  #105358
                                  moldy007
                                  Felhasználó

                                    szerintem nagyon gyorsan el fog égni…….és fura íze lesz 5 perc múlva…

                                    a narancsteát zacskóstul be kell tenni 30 másodpercre meleg vízbe áztatni ,utána finoman kifacsarni, aztán kellene min 6 napig glicerinben tartani.(száraz levél , növény nem veszi fel a glicerint……zöld teagazt 1 hónapig áztattam ,kevertem naponta 3 X , hiába…)

                                    azért kísérletezni lehet…. a rum aroma ok lenne, de almához jobban menne glicerinben oldott fahéj….

                                    #105359
                                    isi
                                    Felhasználó
                                      moldy007 írta korábban:
                                      szerintem nagyon gyorsan el fog égni…….és fura íze lesz 5 perc múlva…

                                      a narancsteát zacskóstul be kell tenni 30 másodpercre meleg vízbe áztatni ,utána finoman kifacsarni, aztán kellene min 6 napig glicerinben tartani.(száraz levél , növény nem veszi fel a glicerint……zöld teagazt 1 hónapig áztattam ,kevertem naponta 3 X , hiába…)

                                      azért kísérletezni lehet…. a rum aroma ok lenne, de almához jobban menne glicerinben oldott fahéj….

                                      Mind1 meglássuk milyen lesz, majd írok véleményt! 😀

                                      #105360
                                      BandiKJ
                                      Felhasználó

                                        feladtátok a labdát :hehe: glicerinbe kevert fahéj… ISTEN MENTS HOGY KIPROBÁLJAM, FUJJ! tömök is mégegy kétalmásat fahéjas glicerinnel 😛

                                        #105361
                                        BazseeeHawaii
                                        Felhasználó

                                          Én ezeket „Over Mix”-nek hívom :faché4: De mindig ezek a legjobbak. A legütősebb a méz, rózsa, cseresznye, cola, sárgadinnye és citrom volt. Mintha a sülthús mellé ennéd a desszertet és a kávét, nem lehet mihez hasonlítani. Nameg persze kiüt :alcool1:

                                          #105362
                                          polarx
                                          Felhasználó
                                            sYska/!/ írta korábban:
                                            Nekem ami régen maradékokból készült azt csak úgy hívom halál mix. 🙂

                                            Legalább 9-10 féle dohány van benne. Hozzá van adva sok méz és glicerint sem spóroltam ki. Mind Nakhla íz, de így együtt, mézesen, glicerinesen nagyon finom és kegyetlenül ÜT!. 😀

                                            Én ugy hívom, Tapi kedvence…. ő egy kutya, aki mindenféle gusztustalanságot megeszik… 😀

                                            #105363
                                            Somika
                                            Felhasználó

                                              [sorkizaras]Pár napja én is csináltam egy „Tapi kedvencét”!

                                              Mostanáig állt glicerinben, ma próba.A neve:Somika édes mix.

                                              Tartalmaz:

                                              am görögdinnye

                                              nakhla 1alma

                                              Henawy 2alma

                                              Chabablik 2szőlő

                                              al sultan eper

                                              nakhla citrom

                                              nakhla mandarin

                                              am áfonya

                                              al waha cola

                                              ez az egész kitett kb 50 grammot.Az ízére baromi kíváncsi vok, az illata valami beazonosíthatatlan intenzív édes.Kb mintha egszerre 9 ízű gyümölcsös rágót szagolnál.Amúgy tervezek más dohánymixeket is. PL:

                                              -Somika tejszínes kávé:

                                              25G-25G Capuccino-kávé

                                              50G al waha vanília

                                              25 vagy 50G(ízlés szerint) al sultan csoki

                                              a dohányhoz egy kis zaccos kávé,méz és fahéj keverhető!

                                              -Somika kedvenc ízei:

                                              50G chabablik 2 szőlő

                                              50G al sultan eper

                                              50G pm tropicana

                                              -Somika karácsonyi áradata:

                                              50G fahéj(nakhla)

                                              50G narancs(POK)

                                              50G mandarin(valami gyengébb fajta)

                                              -Somika besz@rsz mix :ooo :

                                              35G Nakhla el basha capucino

                                              50G Nakhla Seherezade Cardamom

                                              40G Nakhla Mandarin

                                              25G Nakhla Menta

                                              50G Nakhla Banán

                                              40G nakhla Sárga dinnye[/sorkizaras]

                                              #105364
                                              gobbler3
                                              Felhasználó

                                                Jó sok alapanyagból lesz! 🙂 Kiváncsi leszek a tesztedre jól hangzanak!

                                                #105365
                                                Somika
                                                Felhasználó
                                                  gobbler3 írta korábban:
                                                  Jó sok alapanyagból lesz! 🙂 Kiváncsi leszek a tesztedre jól hangzanak!

                                                  Egyenlőre csak a Somika édes mix fantázianevűt fogom tesztelni, a következő dohányvásárlásnál viszont valószínűleg megveszem a kávés mixre az alapanyagokat és azt fogom kipróbálni.Majd jöhet a Karácsonyi.A besz@rsz mix meg szerintem inkább kimarad az életemből max április elsején.

                                                  #105366
                                                  polarx
                                                  Felhasználó
                                                    Somika írta korábban:

                                                    Egyenlőre csak a Somika édes mix fantázianevűt fogom tesztelni, a következő dohányvásárlásnál viszont valószínűleg megveszem a kávés mixre az alapanyagokat és azt fogom kipróbálni.Majd jöhet a Karácsonyi.A besz@rsz mix meg szerintem inkább kimarad az életemből max április elsején.

                                                    hú, én a kávéssal egyszer befürödtem. aztán a cappuccinossal is, mind2nek vmi fertelmes volt az íze.

                                                    #105367
                                                    moldy007
                                                    Felhasználó

                                                      Ma kipróbáltam a tegnapelőtt készített mixet.Neve Tropical Marguerita .Nagyon kellemes és ütősre sikerült már 10perc után kellemesen kiszédültem.A nagyon száraz német Havana -Tropical Pinacoládát szétszedtem (ebben 90 % kókusz ,többi ananász érződik) ráöntöttem Sierra tequilát,jól összekevertem….az egészet bekevertem a müanyag dobozban levő 3 féle márkáju citromos keverékbe.Újabb tequilát löttyintettem rá, kevertem,végül Serbetli sárgadinnyés dohányjavítót tettem rá ( citromos nem volt…) 2 napig ált…. :].Érdekes hogy szívás közbe nagy százalékba (90 ) a citrom dominál ,gyengén a kókusz……és a lényeg ,összhatásba jól ‘betakarva” az egészet mint kellemes mellékiz , a tequila :P…..ajánlom az eljárást másoknak is, a lényeg narancs-citrom-mangó-ananász -vanillia és hasonlóan összeillő dohányokat szétszedve megkeverni, tequila vagy vodkával meglocsolni, párszor összenyomni (kiáramoljon a lé mag az aroma -íz csere végett) szétszedni ,megkeverni…..rá glicerint :super:álni hagyni min 2 órát .Jó füstölést !!! :alcool1:

                                                      #105368
                                                      Radish
                                                      Felhasználó

                                                        Nem rég sikerült produkálnom életem legrosszab maradék-mixét… Került bele Waha banán, Mizo alma, Nakhla rózsa, Waha rózsa és asszem egy kis Mizo dinnye is… Füst volt elég alaposan, arra nincs panasz, de az íz! :nono: Mint az ánizsos szappan, megbolondítva némi borzalommal. 🙂 Sejtettem, hogy nem lesz kedvenc, de sajnos tényleg csak maradékok voltak itthon. Tanulság: Ne hozd magad ilyen helyzetbe, vegyél dohányt! 🙂

                                                        #105369
                                                        Akoska60
                                                        Felhasználó
                                                          Radish írta korábban:
                                                          Nem rég sikerült produkálnom életem legrosszab maradék-mixét… Került bele Waha banán, Mizo alma, Nakhla rózsa, Waha rózsa és asszem egy kis Mizo dinnye is… Füst volt elég alaposan, arra nincs panasz, de az íz! :nono: Mint az ánizsos szappan, megbolondítva némi borzalommal. 🙂 Sejtettem, hogy nem lesz kedvenc, de sajnos tényleg csak maradékok voltak itthon. Tanulság: Ne hozd magad ilyen helyzetbe, vegyél dohányt! 🙂

                                                          az utolsó mondatoddal nem értek egyet! Ne keverj nem egymáshoz való, vagy neked nem ízlő dohányokat!

                                                          Válogasd össze a mixet, hagyd összeérni, keverd át többször is, és csak utána szívd!

                                                          #105370
                                                          Frici
                                                          Felhasználó

                                                            Ákossal értek egyet! Lehet jó mixeket készíteni, csak az ízekre figyelni kell kicsit…Pl:. Egy édes gyümölcsökből álló keverékbe ne rakj fűszeres, kávés, virág….ízű dohányt. Ha ésszel csináljuk egész jó végeredmények is születhetnek…

                                                            #105371
                                                            Akoska60
                                                            Felhasználó

                                                              A mi halálmixünk, már lassan 30 féle dohányból áll, és mégis kellemes, szívható.

                                                              #105372
                                                              Frici
                                                              Felhasználó
                                                                akoska60 írta korábban:
                                                                A mi halálmixünk, már lassan 30 féle dohányból áll, és mégis kellemes, szívható.

                                                                De ezek gondolom mind egy „fajtából” valók? Az összes dohány ami belekerült, gyümölcs íz…mert már én is kevertem úgy dohányokat, hogy nagyon rossz vége lett, mikor hozzákevertem egy oda nem illőt…Viszont úgy biztos lehet, finomat keverni, hogy egyes dohányok csak névlegesen vannak benne, annyit raksz bele, h a többi elnyomja…

                                                                Te ezeket mi alapján válogatod?

                                                              30 bejegyzés megtekintése - 1-30 / 43