Minden ami vízipipa!
Vízipipa FAN › Fórum › Vízipipa használata › Trükkök, tanácsok › Egyéb (tanácsok, trükkök) › Mást a tölcsérbe
kiváncsi vagyok ti mit raktatok még dohány helyett a tölcsérbe?én raktam már fahéjat,citrom darabokat…egyszer egy legyet is…na az kemény volt ha hiszitek ha nem a füst sokkal krémesebb volt.az egy dolog hogy haver a raid miatt másnap ugy ébredt hogy ráng az ujja:) 😆
ehh Raid után beleszívni fúúúúúúúúúj x((((
(nálunk is volt egyszer, h dezodorral izzítottuk a kínai pocsék szenet és Axe íze lett… sebaj)
amúgy amit én kipróbáltam az alma volt a dohányba keverve kis darabokra vágva a héja nélkül, finomabb almás íz érhető el vele 😉
én szoktam kakaóport és cukrot rakni a dohány mellé, sok változást nem hoz de kicsit érezhető az izén.
sok kicsi sokra megy 😉
azt kell megtalálni ami egyénileg neked a legjobb :cote:
nem tom most jutott az eszembe van itthon aszalt datolya az milyen lehet? :-/ mostanság valahogy nem igazán van idöm piázni ugyhogy ha valaki kiderített valami érdemlegeset az jo lenne :super:
Én már próbáltam dohány mellé vörösáfonyával, naranccsal, és mindig bejött az a különleges íz, amit ez eredményezett. Érdemes kipróálni, de gyümölcs mellé adjatok mézet + valami fűszert.
Üdv
sheeshamaster
Ha aszalt gyümölcsöt próbáltok, kettőbe kel vágni , 2-3 napig glicerinbe tartani, ha nincs megteszi vodkába.Egyébként a datolya az egyik összetevője a hagyományos régi arab melasznak.
Olcsó és jó mazsolát próbálni , főleg szőlős dohányhoz, persze ahogy előbb leírtam.
Nem tudom ki hogy van vele, de én szeretem az After Eight csikit igy gondoltam pipába is megcsinálom:
After Eight = 1/2 Mentadohány + 1/2 Karamelldohány és egy kevés kakaópor
Egyéb:
2/3 Citromos dohány + 1 TK barnacukor + 1 korty fehér Rum (ezt dolgozd össze, és mehet a kerámiába) = olyan…finom 😛
Nagyon szeretem az „Úzó”-t (görög ánizspálinka, de nem tudom hogy irják :triste1: ) , de nem tudok jo összeállitást találni, amiböl ezt az ízt kapnám. Ha valaki tudna ebben segiteni, szivesen fogadom.
Az „Úzó” alapvetöen enyhén mentolos, és narancslével kell inni, igy 2/3 narancs + 1/3 mentával probálkozom, de nem az igazi.
Töökk jóóóóóóóóóóóóó
Ha pisztáciát keversz egy kevés mandula aromával , akkor enyhe marcipán ize lesz :super:
Kiprobálni kötelezö 😀
After Eight = 1/2 Mentadohány 1/2 Karamelldohány és egy kevés kakaópor
Egyéb:
2/3 Citromos dohány 1 TK barnacukor 1 korty fehér Rum (ezt dolgozd össze, és mehet a kerámiába) = olyan…finom 😛
Nagyon szeretem az „Úzó”-t (görög ánizspálinka, de nem tudom hogy irják :triste1: ) , de nem tudok jo összeállitást találni, amiböl ezt az ízt kapnám. Ha valaki tudna ebben segiteni, szivesen fogadom.
Az „Úzó” alapvetöen enyhén mentolos, és narancslével kell inni, igy 2/3 narancs 1/3 mentával probálkozom, de nem az igazi.
Figy., nem akarok beleszólni, de ezt már olvastam valahol! Jó lenne ha a saját gondolataidat írnád le, és nem innen-onnan másolgatnál…. Köszi!
Ui.: A gondolataidat 1hsz-be írd, ha eszedbe jut valami, az előzőt szerkeszd! Nem a hozzászólás szám a lényeg, hanem a tartalom!
ezt mondom én is… nem így kell ráhajtani a razanra… :rougefaché: :grr: :nonon:
bocsánat a kérdésért, de mi az a „razan”?
Nagyon szeretem az „Úzó”-t (görög ánizspálinka, de nem tudom hogy irják :triste1: ) , de nem tudok jo összeállitást találni, amiböl ezt az ízt kapnám. Ha valaki tudna ebben segiteni, szivesen fogadom.
Nagyon durva ánizsos ízt én mazag szőlővel és nakhla 2almával értem el,pont most a hétvégén akadt a kezembe ez a két dohány.
keverési arány: 2:1 2alma javára
Tudod te 🙂
https://www.nazarhookah.com/index.php?main_page=product_info&cPath=4_7&products_id=133
Mosható, magas kategóriás, márkás vizipipacső
Tudod te 🙂
https://www.nazarhookah.com/index.php?main_page=product_info&cPath=4_7&products_id=133
Mosható, magas kategóriás, márkás vizipipacső
i3tomi, az After Eight már tényleg volt, itt ezen a fórumon általánosságban véve mindenki a saját gondolatait osztja meg. A Razan-ra megkaptad a választ, itt viszont legyen vége az off-nak, mivel ez nem tartozik ide :contrac:
6 hozzaszolason keresztul megy az OFF, hogy nem kene offolni … Nem lenne egyszerubb siman nem tudomast venni a nem a temaba vago hozzaszolasokrol? Vagy nem kell foglalkozni vele, vagy pedig ha valaszolni szeretnel, de az adott temaba nagyon nem illik a hozzaszolas, akkor a megfelelo temaba idezed es ott irod meg a gondolataidat, velemenyedet.
Bar sYska jelenleg nem tud aktivan itt lenni, addigis en is itt vagyok, a nem megfelelo hozzaszolasokat pedig ugyanugy el fogom tavolitani.
Én inkább mást is szoktam a tölcsérbe tenni, valahogy ha hasonló gyümölcsöket teszek a dohány mellé, akkor pikánsabb lesz az íze. Persze, csak nagyon kis darabokban szoktam a dohány tölcséreb tenni a gyümölcs darabkákat, nehogy megégjen mert akkor —> :berk1:
pl. kétalmához simán almát szeletelsz? Ad neki ízt érezhető módon?:o
én ma pipáztam nakhla citromot tömtem,és citromhéjat reszeltem a dohányra meg kevés cukrot…..tartályba víz plusz citromlé és jég..
nagyon finom volt porbáljátok ki ha van kedvetek
vortex+razannal volt:P
pl. kétalmához simán almát szeletelsz? Ad neki ízt érezhető módon?:o
Én inkább úgy oldom meg a dolgot, ahogy az egyik témában moldy is leírta, kb 5 Ft nagyságban teszem rá a dohány tetejére, persze ekkor kevés dohányt kell tömni, nehogy a gyümölcshéj hozzáérjen a fóliához, mert iszonyat íze lesz.
Szerintem ad egy plusz ízt neki, pl narancsos dohánynál, és citromosnál is nagyon finom volt a füst!A dohány tetején egy 5 Ft-os darabka a kiválasztott gyümölcsből szerintem nagyon jó, csak mondom jól kell tömni, nem kell túl sok dohány, és nagyon feljavítja, pl.: a Nakhla és a középkategóriás dohányok füstjének zamatát, ízét. 🙂 (persze itt a szárazabb Nakhla-ra gondolok, ami már elég rég a pocon van)
Esetleges off-ért elnézést!!
Ma délután Al Waha 2 almát tömtem, melyet előtte 2 napig 1 folpackban tartottam, 1/4 rész mentás dohánnyal/El Mazag/, melasszal, mézzel, fahéjjal, és szegfűszeggel.
A fahéj és a szegfűszeg őrölt volt.
Az arányok: kb.20 csepp melasz, kb. 10 csepp méz, 1/4 mokkás kanál fahéj, 1/4 mokkás kanál szegfűszeg.
Mikor kibontottam, nem volt guszta látvány, és eléggé ragadós is volt, úgyhogy nagyon figyeltem, ne érjen az alufóliához.
1 db. cocobriccoval a tetején, hamar bő, fehér füstöt adott.
Az íz meglepő volt.Mézeskalácshoz hasonlított a legjobban. Nagyon tetszett, ezért is írtam le, hátha valakinek kedve támad rá!
az első hozzászólás. ehhez tartsuk magunkat 🙂
Érdeklödnék, hogy sikerült -e már valakinek Baileys ízű dohányt összehozni?
Mert a barátnőm nyaggat, hogy szeretne szivni olyat is, csak én meg nem igazán érzem magában a krémlikörben, hogy milyen iz is van benne…
Minden ötletet szivesen várok.
Narancshéj baromi keserű… szárítani kéne?
Mert a barátnőm nyaggat, hogy szeretne szivni olyat is, csak én meg nem igazán érzem magában a krémlikörben, hogy milyen iz is van benne…
Minden ötletet szivesen várok.
Ne haragudj de ez szintén nem ide tartozik…..