A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Mást a tölcsérbe

  • , Hozzászólás ID: #68866
    woodoo kiddo
    Felhasználó
    Woodoo Kiddo
    • Hozzászólás: 32

    kiváncsi vagyok ti mit raktatok még dohány helyett a tölcsérbe?én raktam már fahéjat,citrom darabokat…egyszer egy legyet is…na az kemény volt ha hiszitek ha nem a füst sokkal krémesebb volt.az egy dolog hogy haver a raid miatt másnap ugy ébredt hogy ráng az ujja:) 😆

    , Hozzászólás ID: #73864
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10311

    ehh Raid után beleszívni fúúúúúúúúúj x((((

    (nálunk is volt egyszer, h dezodorral izzítottuk a kínai pocsék szenet és Axe íze lett… sebaj)

    amúgy amit én kipróbáltam az alma volt a dohányba keverve kis darabokra vágva a héja nélkül, finomabb almás íz érhető el vele 😉

    , Hozzászólás ID: #73865
    gbarth89
    Felhasználó
    gbarth89
    • Hozzászólás: 4

    én szoktam kakaóport és cukrot rakni a dohány mellé, sok változást nem hoz de kicsit érezhető az izén.

    , Hozzászólás ID: #73866
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10311

    sok kicsi sokra megy 😉

    azt kell megtalálni ami egyénileg neked a legjobb :cote:

    , Hozzászólás ID: #73867
    omlas
    Felhasználó
    omlas
    • Hozzászólás: 42

    nem tom most jutott az eszembe van itthon aszalt datolya az milyen lehet? :-/ mostanság valahogy nem igazán van idöm piázni ugyhogy ha valaki kiderített valami érdemlegeset az jo lenne :super:

    , Hozzászólás ID: #73868
    sheeshamaster
    Felhasználó
    sheeshamaster
    • Hozzászólás: 819

    Én már próbáltam dohány mellé vörösáfonyával, naranccsal, és mindig bejött az a különleges íz, amit ez eredményezett. Érdemes kipróálni, de gyümölcs mellé adjatok mézet + valami fűszert.

    Üdv

    sheeshamaster

    , Hozzászólás ID: #73869
    moldy007
    Felhasználó
    moldy007
    • Hozzászólás: 1956

    Ha aszalt gyümölcsöt próbáltok, kettőbe kel vágni , 2-3 napig glicerinbe tartani, ha nincs megteszi vodkába.Egyébként a datolya az egyik összetevője a hagyományos régi arab melasznak.

    Olcsó és jó mazsolát próbálni , főleg szőlős dohányhoz, persze ahogy előbb leírtam.

    , Hozzászólás ID: #73870
    i3tomi
    Felhasználó
    i3tomi
    • Hozzászólás: 18

    Nem tudom ki hogy van vele, de én szeretem az After Eight csikit igy gondoltam pipába is megcsinálom:

    After Eight = 1/2 Mentadohány + 1/2 Karamelldohány és egy kevés kakaópor

    Egyéb:

    2/3 Citromos dohány + 1 TK barnacukor + 1 korty fehér Rum (ezt dolgozd össze, és mehet a kerámiába) = olyan…finom 😛

    Nagyon szeretem az “Úzó”-t (görög ánizspálinka, de nem tudom hogy irják :triste1: ) , de nem tudok jo összeállitást találni, amiböl ezt az ízt kapnám. Ha valaki tudna ebben segiteni, szivesen fogadom.

    Az “Úzó” alapvetöen enyhén mentolos, és narancslével kell inni, igy 2/3 narancs + 1/3 mentával probálkozom, de nem az igazi.

    , Hozzászólás ID: #73871
    i3tomi
    Felhasználó
    i3tomi
    • Hozzászólás: 18

    Töökk jóóóóóóóóóóóóó

    Ha pisztáciát keversz egy kevés mandula aromával , akkor enyhe marcipán ize lesz :super:

    Kiprobálni kötelezö 😀

    , Hozzászólás ID: #73872
    isi
    Felhasználó
    isi
    • Hozzászólás: 470
    i3tomi írta korábban:
    Nem tudom ki hogy van vele, de én szeretem az After Eight csikit igy gondoltam pipába is megcsinálom:

    After Eight = 1/2 Mentadohány 1/2 Karamelldohány és egy kevés kakaópor

    Egyéb:

    2/3 Citromos dohány 1 TK barnacukor 1 korty fehér Rum (ezt dolgozd össze, és mehet a kerámiába) = olyan…finom 😛

    Nagyon szeretem az “Úzó”-t (görög ánizspálinka, de nem tudom hogy irják :triste1: ) , de nem tudok jo összeállitást találni, amiböl ezt az ízt kapnám. Ha valaki tudna ebben segiteni, szivesen fogadom.

    Az “Úzó” alapvetöen enyhén mentolos, és narancslével kell inni, igy 2/3 narancs 1/3 mentával probálkozom, de nem az igazi.

    Figy., nem akarok beleszólni, de ezt már olvastam valahol! Jó lenne ha a saját gondolataidat írnád le, és nem innen-onnan másolgatnál…. Köszi!

    Ui.: A gondolataidat 1hsz-be írd, ha eszedbe jut valami, az előzőt szerkeszd! Nem a hozzászólás szám a lényeg, hanem a tartalom!

    , Hozzászólás ID: #73873
    vizipipaman
    Felhasználó
    vizipipaman
    • Hozzászólás: 348

    ezt mondom én is… nem így kell ráhajtani a razanra… :rougefaché: :grr: :nonon:

    , Hozzászólás ID: #73874
    i3tomi
    Felhasználó
    i3tomi
    • Hozzászólás: 18

    bocsánat a kérdésért, de mi az a “razan”?

    , Hozzászólás ID: #73875
    stereo
    Felhasználó
    Stereo
    • Hozzászólás: 456
    i3tomi írta korábban:

    Nagyon szeretem az “Úzó”-t (görög ánizspálinka, de nem tudom hogy irják :triste1: ) , de nem tudok jo összeállitást találni, amiböl ezt az ízt kapnám. Ha valaki tudna ebben segiteni, szivesen fogadom.

    Nagyon durva ánizsos ízt én mazag szőlővel és nakhla 2almával értem el,pont most a hétvégén akadt a kezembe ez a két dohány.

    keverési arány: 2:1 2alma javára

    , Hozzászólás ID: #73876
    wakummaci
    Felhasználó
    wakummaci
    • Hozzászólás: 2189
    i3tomi írta korábban:
    bocsánat a kérdésért, de mi az a “razan”?

    Tudod te 🙂

    https://www.nazarhookah.com/index.php?main_page=product_info&cPath=4_7&products_id=133

    Mosható, magas kategóriás, márkás vizipipacső

    , Hozzászólás ID: #73877
    hookah
    Felhasználó
    Hookah
    • Hozzászólás: 1615
    wakummaci írta korábban:
    i3tomi írta korábban:
    bocsánat a kérdésért, de mi az a “razan”?

    Tudod te 🙂

    https://www.nazarhookah.com/index.php?main_page=product_info&cPath=4_7&products_id=133

    Mosható, magas kategóriás, márkás vizipipacső

    i3tomi, az After Eight már tényleg volt, itt ezen a fórumon általánosságban véve mindenki a saját gondolatait osztja meg. A Razan-ra megkaptad a választ, itt viszont legyen vége az off-nak, mivel ez nem tartozik ide :contrac:

    , Hozzászólás ID: #73878
    krampi
    Felhasználó
    krampi
    • Hozzászólás: 3414

    6 hozzaszolason keresztul megy az OFF, hogy nem kene offolni … Nem lenne egyszerubb siman nem tudomast venni a nem a temaba vago hozzaszolasokrol? Vagy nem kell foglalkozni vele, vagy pedig ha valaszolni szeretnel, de az adott temaba nagyon nem illik a hozzaszolas, akkor a megfelelo temaba idezed es ott irod meg a gondolataidat, velemenyedet.

    Bar sYska jelenleg nem tud aktivan itt lenni, addigis en is itt vagyok, a nem megfelelo hozzaszolasokat pedig ugyanugy el fogom tavolitani.

    , Hozzászólás ID: #73879
    hookah
    Felhasználó
    Hookah
    • Hozzászólás: 1615

    Én inkább mást is szoktam a tölcsérbe tenni, valahogy ha hasonló gyümölcsöket teszek a dohány mellé, akkor pikánsabb lesz az íze. Persze, csak nagyon kis darabokban szoktam a dohány tölcséreb tenni a gyümölcs darabkákat, nehogy megégjen mert akkor —> :berk1:

    , Hozzászólás ID: #73880
    wakummaci
    Felhasználó
    wakummaci
    • Hozzászólás: 2189
    Hookah írta korábban:
    Én inkább mást is szoktam a tölcsérbe tenni, valahogy ha hasonló gyümölcsöket teszek a dohány mellé, akkor pikánsabb lesz az íze. Persze, csak nagyon kis darabokban szoktam a dohány tölcséreb tenni a gyümölcs darabkákat, nehogy megégjen mert akkor —> :berk1:

    pl. kétalmához simán almát szeletelsz? Ad neki ízt érezhető módon?:o

    , Hozzászólás ID: #73881
    molnar
    Felhasználó
    Molnár
    • Hozzászólás: 1229

    én ma pipáztam nakhla citromot tömtem,és citromhéjat reszeltem a dohányra meg kevés cukrot…..tartályba víz plusz citromlé és jég..

    nagyon finom volt porbáljátok ki ha van kedvetek

    vortex+razannal volt:P

    , Hozzászólás ID: #73882
    hookah
    Felhasználó
    Hookah
    • Hozzászólás: 1615
    wakummaci írta korábban:
    Hookah írta korábban:
    Én inkább mást is szoktam a tölcsérbe tenni, valahogy ha hasonló gyümölcsöket teszek a dohány mellé, akkor pikánsabb lesz az íze. Persze, csak nagyon kis darabokban szoktam a dohány tölcséreb tenni a gyümölcs darabkákat, nehogy megégjen mert akkor —> :berk1:

    pl. kétalmához simán almát szeletelsz? Ad neki ízt érezhető módon?:o

    Én inkább úgy oldom meg a dolgot, ahogy az egyik témában moldy is leírta, kb 5 Ft nagyságban teszem rá a dohány tetejére, persze ekkor kevés dohányt kell tömni, nehogy a gyümölcshéj hozzáérjen a fóliához, mert iszonyat íze lesz.

    Szerintem ad egy plusz ízt neki, pl narancsos dohánynál, és citromosnál is nagyon finom volt a füst!A dohány tetején egy 5 Ft-os darabka a kiválasztott gyümölcsből szerintem nagyon jó, csak mondom jól kell tömni, nem kell túl sok dohány, és nagyon feljavítja, pl.: a Nakhla és a középkategóriás dohányok füstjének zamatát, ízét. 🙂 (persze itt a szárazabb Nakhla-ra gondolok, ami már elég rég a pocon van)

    , Hozzászólás ID: #73883
    akoska60
    Felhasználó
    Akoska60
    • Hozzászólás: 4255

    Esetleges off-ért elnézést!!

    Ma délután Al Waha 2 almát tömtem, melyet előtte 2 napig 1 folpackban tartottam, 1/4 rész mentás dohánnyal/El Mazag/, melasszal, mézzel, fahéjjal, és szegfűszeggel.

    A fahéj és a szegfűszeg őrölt volt.

    Az arányok: kb.20 csepp melasz, kb. 10 csepp méz, 1/4 mokkás kanál fahéj, 1/4 mokkás kanál szegfűszeg.

    Mikor kibontottam, nem volt guszta látvány, és eléggé ragadós is volt, úgyhogy nagyon figyeltem, ne érjen az alufóliához.

    1 db. cocobriccoval a tetején, hamar bő, fehér füstöt adott.

    Az íz meglepő volt.Mézeskalácshoz hasonlított a legjobban. Nagyon tetszett, ezért is írtam le, hátha valakinek kedve támad rá!

    , Hozzászólás ID: #73884
    riccio
    Felhasználó
    Riccio
    • Hozzászólás: 1785
    Woodoo Kiddo írta korábban:
    kiváncsi vagyok ti mit raktatok még dohány helyett a tölcsérbe?én raktam már fahéjat,citrom darabokat…egyszer egy legyet is…na az kemény volt ha hiszitek ha nem a füst sokkal krémesebb volt.az egy dolog hogy haver a raid miatt másnap ugy ébredt hogy ráng az ujja:) 😆

    az első hozzászólás. ehhez tartsuk magunkat 🙂

    , Hozzászólás ID: #73885
    i3tomi
    Felhasználó
    i3tomi
    • Hozzászólás: 18

    Érdeklödnék, hogy sikerült -e már valakinek Baileys ízű dohányt összehozni?

    Mert a barátnőm nyaggat, hogy szeretne szivni olyat is, csak én meg nem igazán érzem magában a krémlikörben, hogy milyen iz is van benne…

    Minden ötletet szivesen várok.

    , Hozzászólás ID: #73886
    wakummaci
    Felhasználó
    wakummaci
    • Hozzászólás: 2189

    Narancshéj baromi keserű… szárítani kéne?

    i3tomi írta korábban:
    Érdeklödnék, hogy sikerült -e már valakinek Baileys ízű dohányt összehozni?

    Mert a barátnőm nyaggat, hogy szeretne szivni olyat is, csak én meg nem igazán érzem magában a krémlikörben, hogy milyen iz is van benne…

    Minden ötletet szivesen várok.

    Ne haragudj de ez szintén nem ide tartozik…..

24 bejegyzés megtekintése - 1-24 / 24

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.