A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

megkülönböztetés

  • , Hozzászólás ID: #156186
    omlas
    Felhasználó
    omlas
    • Hozzászólás: 42

    hali!

    voltunk szombaton osg-n(offline sport games, a westwnd parkolojának tetöterén). itt öszefutottunk 1 problémával amit 1részröl megértek másrészrölnem igazán! haverék elhozták a pipám és kiültünk a fübe h pipázunk 1 jot hamár jo idövan és még a zene is türhetö. hoztak még 2 üveg sört azt megkibontottuk. na mind1 a lényeg h 1 biztonságiör(elég korrekt volt szoval nem a személyével van a bajom) odajött és megkrt minket szépen h tegyük el mert nemtudják ellenörizni h mivan benne :triste1: a sört meg öntsük ki vagy gyorsan igyuk meg mert nemlehet üveget bevinni :triste1: .

    végülis ennyit szerettem volna csak mint érdekesség

    , Hozzászólás ID: #156187
    krampi
    Felhasználó
    krampi
    • Hozzászólás: 3414

    A kozteruleten valo alkoholfogyasztas buntetendo.Bar ha ez a Westend teruleten volt, akkor az ugyebar maganteruletnek minosul, tehat ha gipszjakab azt mondja, hogy nem lehet ott sort inni, akkor biza nem lehet 🙂 Mondjuk lenyeg a lenyeg, hogy vegulis rendes hangnemben mondta, nem volt kotekedo.

    Mindenesetre en nem szoktam azzal foglalkozni, hogyha odajonnek es szolnak, hogy tegyem el a pipat, mert ezmegaz … Egy teljesen legalis dologrol van szo. Amikor jon a tegyem el vagy hivjak a rendoroket szoveg, az a kedvencem 😀 Ilyenkor szoktak pislogni, mondom nyugodtan, megvarom oket 🙂

    , Hozzászólás ID: #156188
    schulz
    Felhasználó
    Schulz
    • Hozzászólás: 32

    igen, én is többször találkoztam ilyen emberekkel, akiknek a pipáról azonnal a fű jutott eszébe, szerencsére az ismerősömnek nem kellett sokat magyarázni 🙂 találkoztam olyan emberekkel, akik pipából csak füvet szívtak, és ők se értették, h mit is szívunk belőle, ha nem füvet…(illetve nem is emberek voltak, hanem cigányok, de ebbe most ne menjünk bele)

    , Hozzászólás ID: #156189
    riccio
    Felhasználó
    Riccio
    • Hozzászólás: 1785

    egy letűnt témát szeretnék felhozni egy észrevétellel

    https://index.hu/kultur/eletmod/2010/05/ … rorszagon/

    sajnos már az index.hu is pipás képpel kezdi a fűlegalizációról szóló cikkét. egy ilyen olvasott oldalnak nem szabadna ennyire teret engednie az általánosításoknak, mert így az olvasók nagyrésze a jövőben is arra fog asszociálni, hogy vízipipából kizárólag füvet fogyasztanak az emberek. :nono:

    nem mellesleg még hibásan is írták a képaláírásnál…

    régebb cikk : https://index.hu/10/2009/05/25/drogos_ut … tesnapjan/

    külön kiemelném:

    “Péntek délután futott be a küldönc a tárggyal, amiről először képtelenek voltunk megállapítani, hogy micsoda.

    Egy másik lapnál dolgozó, és véletlenül éppen a székházunkban tartózkodó, rosszarcú és bizonytalan tekintetű kolléga azonban hülyén vihogva felvilágosított minket, hogy ez bizony egy emberes méretű vízipipa. Szent Szekeres Imre és Szűz Gurmai Zita! Egy drogfogyasztó eszköz. Egy, egy, egy – egy szimbólum!

    Na jó, az alapján, amit azóta elolvastunk a neten a tárgyról, egyes arabok gyümölccsel kevert dohánymixet is szipákolnak vele, na de a vízipipa mégis olyasmi, mint a hosszú cigipapír. Elmúlt tíz évünk egyik megfejthetetlen talánya egyébként, hogy a külvilág visszatérően azon viccelget, mintha az Index cikkeit gyanús füstfelhők árnyékában írnánk.”

    , Hozzászólás ID: #156190
    drakedian
    Felhasználó
    drakedian
    • Hozzászólás: 67

    Akkor úgylátszik ezzel a problémával minden “pipás” szembesül egy idő után.

    Nekem a kedvenc kis “csehómban” jegyezte meg egyébként rendkívül udvariasan a pultos, hogy ugyan ne pipázzunk már itt, mert egy másik társaság visszaélve a látotakkal rögtön úgy gondolta hogy majd bejönnek és itt fognak zavartalanul betépni. Ez eléggé betett nekem, mert mire fel gondolja azt bárki is hogy ott fogok narkózni, holott ez a dohányzás egy formája úgy tudom, és semmilyen jogalapja nincs “kitiltani”. Persze eleget tettem a kérésnek, mert régóta ismerjük a helyet, jóban vagyunk a tulajjal, de azért az ilyen mentalitása másoknak engem is engem degradál. Szomorú dolog ez. 

    , Hozzászólás ID: #156191
    wakummaci
    Felhasználó
    wakummaci
    • Hozzászólás: 2189

    A legjobb az egészben az, hogy sokkal nagyobb százalékban fogyasztják az említett drogot / drogokat, cigarettaként, mint vízipipából… Ergo sokkal kevésbé kéne RÁNK asszociálniuk amikor szóba kerül a fű, ilyen alapon a cigarettát sokkalta inkább azonosítani kéne a fűvel, mint a pipát..

    Egyébként az ismerősi köröm tudja, hogy mire való, mivel rendesen elmagyaráztam nekik, szüleim előtt nap mint nap pipázom, így bennük még csak fel sem merül hasonló ötlet, a többiekkel pedig úgysem tudunk semmit tenni azon kívül, hogy próbáljuk megőrizni a közösséget ami már kialakult, és terjeszteni a valódi mibenlétét a vízipipának, online-offline, itt ott amott.. 🙂

    , Hozzászólás ID: #156192
    akoska60
    Felhasználó
    Akoska60
    • Hozzászólás: 4255

    Rettentően szomorú vagyok, hogy ilyen cikkek ma 2010-ben napvilágra kerülnek, és rombolják a vízipipázással kapcsolatos képet.

    A cikk írója valamilyen szinten még rosszabb, mint Félix úr aki a dohányzás ellen kűzd, és bizonyos fokig tisztában van a vízipipázás miben létével.

    Két eset lehetséges. Az első, hogy annyira elvetemült drogos vagyok, hogy a feleségem és lányom előtt szoktattam rá, és legalizáltam fiam drogfogyasztását illetve a másik alternatíva : a cikk írója, – mint annyi más cikk írója – nincs tisztában a dolgokkal.

    Sem azzal, hogy az általunk használt eszköz az arab világban milyen szerepet tölt be, sem az említettek vallási felfogásával.

    Úgy gondolom, feleslegesen próbáljuk az igazukat védeni, – persze nem is kell védeni – addig amíg a tájékozatlanság a hallomásból szerzett hírek uralkodnak.

    Jó volna,ha a mélyen tisztelt tollforgató úr annyi fáradtságot venne ebben a témában is, mint a politikai töltésű cikkeknél, ahol igen körültekintően jár el mindegyikük, nehogy rágalmazás gyanús legyen amit leír.

    Sajnos az egyik legnehezebb dolog a világon a tudatlanság elleni harc. Ami borzasztó az az, hogy amit sokszor mondanak azt az emberek hajlamosak igaz ként kezelni egy idő után.

    Bízva abban, hogy az emberek talán kezdenek rájönni arra, hogy annyiszor vezették már félre őket az írott és elektronikus médiákban, talán nem hisznek el mindent ami eléjük kerül és más forrásból is tájékozódnak javasolnám, hogy bizonyos időre legyen nyílt a fórum.

    Olvashassa bárki, bárhonnan az itteni bejegyzéseket, és talán más ként látná a helyzetet.

    Más eszközzel, mint a nyíltságunk és őszinteségünk, nem tudjuk igazolni a valóságot.

    , Hozzászólás ID: #156193
    hookah
    Felhasználó
    Hookah
    • Hozzászólás: 1615
    wakummaci írta korábban:
    A legjobb az egészben az, hogy sokkal nagyobb százalékban fogyasztják az említett drogot / drogokat, cigarettaként, mint vízipipából… Ergo sokkal kevésbé kéne RÁNK asszociálniuk amikor szóba kerül a fű, ilyen alapon a cigarettát sokkalta inkább azonosítani kéne a fűvel, mint a pipát..

    Az ESPAD kutatásokban, melynek során fiatalok függőségi mutatóit vizsgálják Európa szerte és amelyben már Magyarország is nagyon régóta részt vesz komoly addiktológusok világítanak rá a fiatalok cigarettázási szokásaira. Elfogadott tényként kezelik, mivel nem egy kutatás kimutatta már, hogy azok akik tinédzser koruk hajnalán dohányoznak, hajlamosabbak füvezni is. Az aki itt nem tud leállni, később a könnyű drogoktól a keményebb drogok felé orientálódik.

    Magyarországon megfigyelhető egy olyan paradoxon, aminek nem szabadna megtörténnie, hogy hasonló emberek, mint a cikk írója, különböző médiumokban jelentet meg hasonló cikkeket önmaga által hitelesítve teljesen tudatlanul. Véleményem szerint ha valaki nem tud semlegesen fogalmazni, akkor az illető vagy az arra alkalmas sajtóban, vagy ne jelentesse meg “körültekintőnek mondott” általánosítását…

    Az újságírásban és a különböző médiumokban megjelent ‘hírek’ sokkalta inkább jellemző módon demokrácia mentes, áltudományos, cenzúrázott és félreérthető mocskos dolgokat tartalmaznak.

    Nem tehetünk mást, tenni a dolgunkat, fórumozni és kellemeset pipázni társaságban vagy egyedül, hátha többen leszünk, mint a magukat nép hangjának hívó hasonszőrű tudatlan újságírók.

    , Hozzászólás ID: #156194
    wodka121
    Felhasználó
    malu
    • Hozzászólás: 51

    Ennyi erővel a sulis menzás tea is lehet drogos, ha úgy csinálják meg, szóval akkor azt is belehetne tiltani…. Ezzel már találkoztam, szerintem kb ezen a szinten van mint amit az előbb leírtam…

    , Hozzászólás ID: #156195
    vpaladin
    Felhasználó
    vpaladin
    • Hozzászólás: 370

    Itt az alapvető probléma az, hogy eggyáltalán nem ismerik a vízipipa kulturáját és az összetételét, mivel a média sokszor (szinte mindíg) téves információkat ad a vízipipárol, mert lehet, hogy ők abból következtetnek, hogy valahol Jamaikában vagy valahol máshol ilyen kinézetű dolgoból szívták a füvet és az egyéb dolgokat. Az emberek összezavarodnak és nemtudják, hogy kinek higgyenek, a médiának vagy annak aki már vízipipázot és esetleg megemlítette, hogy kicsit megszédült. Sajnos nem mindenkit lehet meggyőzni arról, hogy a vízipipába nem drog van és, hogy a cigaretta károsabb tőle. Volt már olyan személy akinek 3-szor 4-szer oda-vissza elmagyaráztam a vízipipa működését felépítését stb és még meg is mutattam neki mindent, de hiába mert ő neki még utána is narkózásnak számítot az egész. Mostmár csak annak magyarázom el részletesen a vízipipával kapcsolatos dolgokat akit érdekel. Mert nemfogom fölöslegesen jártatni a számat, hogyha úgysem fogja fel amit mondok, és sajnos sok ilyen ember van.

    Elnézést a hosszú írásért, de ezt ki kellet adnom magamból az indulatokat. :cote:

    , Hozzászólás ID: #156196
    wodka121
    Felhasználó
    malu
    • Hozzászólás: 51

    😀 Hát ez előfordul ebben a világban…

    Idegesítő tud lenni, tényleg mindenki ez alapján alkot véleményt, de nem kell velük annyit foglalkozni, ők higgyenek abban hogy ez drogozás, mi meg pipázgassunk jókat 😉

11 bejegyzés megtekintése - 31-41 / 41

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.