A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Milyen üditő ne kerüljön a tartályba?

Ebben a fórumban: Mit nem ajánlotok Hozzászólás

  • , Hozzászólás ID: #68937
    sheeshamaster
    Felhasználó
    sheeshamaster
    • Hozzászólás: 819

    Nemrég sajnos ki akartam próbálni, milyen lehet, ha ananászos happy day-t öntök a tartályba. Piszok nehéz volt szívni, és a rost meg a hab felment a csőbe ill. felmászott egészen a dohánytölcsérig. Valaki elmondaná, mit szabad tenni és mit nem a tartályba, milyen arányban? Rostos űdítőital nálam örökre kilőve.

    Üdv

    sheeshamaster

    , Hozzászólás ID: #79825
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10311
    sheeshamaster írta korábban:
    Nemrég sajnos ki akartam próbálni, milyen lehet, ha ananászos happy day-t öntök a tartályba. Piszok nehéz volt szívni, és a rost meg a hab felment a csőbe ill. felmászott egészen a dohánytölcsérig. Valaki elmondaná, mit szabad tenni és mit nem a tartályba, milyen arányban? Rostos űdítőital nálam örökre kilőve.

    Üdv

    sheeshamaster

    Hááát rostossal alapba nem próbálkoztam. Ásvány víz volt soron nálam, de érezhetően nem befolyásolta az ízét.

    , Hozzászólás ID: #79826
    atommetalpunk
    Felhasználó
    Atommetálpunk
    • Hozzászólás: 60

    Sima ásványvízzel próbáltad? Mert vannak ezek az ízesített vizek is, ami nemtudom, milyen, mert még nem ittam, de pipába lehet, hogy nem lenne rossz.

    (Most úgyis megyek haverokkal velencei tóra, lehet, ott kipróbáljuk.)

    , Hozzászólás ID: #79827
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10311
    Atommetálpunk írta korábban:
    Sima ásványvízzel próbáltad? Mert vannak ezek az ízesített vizek is, ami nemtudom, milyen, mert még nem ittam, de pipába lehet, hogy nem lenne rossz.

    (Most úgyis megyek haverokkal velencei tóra, lehet, ott kipróbáljuk.)

    Simával próbáltam. Ha az ízesítettet kipróbálod akkor majd írd meg milyen volt. 🙂

    , Hozzászólás ID: #79828
    bazseeehawaii
    Felhasználó
    BazseeeHawaii
    • Hozzászólás: 72

    Én mindig valamilyen keveréket vagy valami üditőt töltök a tartályba. Taapasztalat az hogy a Bólé (de csak a leve, gyümölcs nélkül) nem a legjobb mert igaz sokfajta alkohol van benne, de olyan hamar megerjed hogy fél óra után lehet kiönteni. Szénsavas cuccok se nyerőek, főleg egy-két erős szívásnál mert aztán köpködheted ki a levet :berk1: :erk: 😀

    , Hozzászólás ID: #79829
    sickness
    Felhasználó
    sickness
    • Hozzászólás: 236

    Mi még anno osztálykiránduláson tettünk a tartályba Sprite-ot, de annak semmi hatása nemvolt a füst ízére. Ezenkívül bor,tej volt amit még próbáltam, de azok se igazán jöttek át nekem. Ill. egy itteni forumozó, Joey mesélte, hogy nekik a vodka se jött be.

    , Hozzászólás ID: #79830
    paradox24
    Felhasználó
    paradox24
    • Hozzászólás: 110

    a töményeknél (ital) tényleg tud zavarólag hatni, hogy kicsapódik a kesernye a fogakra, meg szájpadlásra -én legalábbis ezt tapasztalom, nem lesz jó a szám íze 😛

    viszont ezt bornál nem éltem még át, szerintem nagyon jódolog az a tartályba.

    úgy érzem, az arányok döntenek el szinte mindent. a tömények sem mindig ‘csapódnak’ ki.

    , Hozzászólás ID: #79831
    schulz
    Felhasználó
    Schulz
    • Hozzászólás: 32

    Mi tömény vodkával (is) próbáltuk: 1általán nem jött be, nagyon rossz íze lett tőle…Canada Dry a tartályba + 1/2 Szőlő + 1/2 Citrom az elég jó volt 🙂

    , Hozzászólás ID: #79832
    moldy007
    Felhasználó
    moldy007
    • Hozzászólás: 1956

    Azért citromos ( esetleg narancsos…) üdítő és 1-2 deci vodka az nagyon jó tud lenni…….pálinka nem.

    , Hozzászólás ID: #79833
    freshmint4
    Felhasználó
    freshmint4
    • Hozzászólás: 98

    Koktélszirupok ne menjenek a tartályba, a bratyóm beletett “kéknarancslikőrszirupot” a tartályba és nehéz volt egy kicsit szívni (mintha bugyborékolna a szád) és csak az elején lehettet érezni

    , Hozzászólás ID: #79834
    webbie
    Felhasználó
    webbie
    • Hozzászólás: 1924
    freshmint4 írta korábban:
    Koktélszirupok ne menjenek a tartályba, a bratyóm beletett “kéknarancslikőrszirupot” a tartályba és nehéz volt egy kicsit szívni (mintha bugyborékolna a szád) és csak az elején lehettet érezni

    Milyen az a kék narancs ? 😀

    Amúgy lehet az volt a baj, hogy ez az egész szirup volt, mint írtad, és azok általában elég tömények, ezért lehetett nehéz szívni.

    Érdemes vízzel feloldani őket előtte.

    , Hozzászólás ID: #79835
    freshmint4
    Felhasználó
    freshmint4
    • Hozzászólás: 98
    webbie írta korábban:
    freshmint4 írta korábban:
    Koktélszirupok ne menjenek a tartályba, a bratyóm beletett “kéknarancslikőrszirupot” a tartályba és nehéz volt egy kicsit szívni (mintha bugyborékolna a szád) és csak az elején lehettet érezni

    Milyen az a kék narancs ? 😀

    Amúgy lehet az volt a baj, hogy ez az egész szirup volt, mint írtad, és azok általában elég tömények, ezért lehetett nehéz szívni.

    Érdemes vízzel feloldani őket előtte.

    Amiért egybeirtam érthetetlen volt de igazábol: kék narancslikőr szirup

    avagy Blue Curacao Syrup

    , Hozzászólás ID: #79836
    peti562
    Felhasználó
    peti562
    • Hozzászólás: 473

    1:5 higításban javasolják fogyasztásra, szerintem kb így lehet jó a tartályba is.

    , Hozzászólás ID: #79837
    mou
    Felhasználó
    mou
    • Hozzászólás: 99

    Még karácsony környékén vettem Al Masah banánt (250g), le volt árazva, mint rájöttem azért, mert decemberben lejár elvileg. Nos, az még hagyján, hogy nem volt banán íze, de ami volt, az se volt valami élvezhető. Aztán gondoltam egy nagyot, előkerestem a banános italporunkat, hogy ebből rakok pár kanállal a vízbe. Próbáltam különböző mennyiségekkel, de továbbra is rossz íze maradt a füstnek, más, de még mindig rossz.

    Összefoglalva, az italpor nem kóser. Bár ezt alapba tejbe szoktuk/szokták rakni, szóval lehet víz helyett tej kellett volna:-/

    , Hozzászólás ID: #79838
    rusee
    Felhasználó
    Rusee
    • Hozzászólás: 556

    Alapvetően a lejárt Masahot tényleg ne vedd számításba mert tényleg nagyon nagyon sokat veszít az értékéből, h nem friss.

    , Hozzászólás ID: #79839
    mou
    Felhasználó
    mou
    • Hozzászólás: 99
    Rusee írta korábban:
    Alapvetően a lejárt Masahot tényleg ne vedd számításba mert tényleg nagyon nagyon sokat veszít az értékéből, h nem friss.

    Igen, bár akkor még nem tudtam, hogy ezért van leárazva, ezután már gyanakodni fogok ilyen esetekben (meg úgyis Waha párti lettem). Na de ne offoljunk 🙂

    , Hozzászólás ID: #79840
    nightrain
    Felhasználó
    Nightrain
    • Hozzászólás: 1208

    A vodkás dolgot kipróbáltam, de tettem még bele citromlevet is és így nagyon jó lett.

    Amit nem ajánlok a tartályba az a gagyi kóla (tesco-s és a star markájú, és az ezekhez hasonló), mert hányás ízű tőle a füst.

    , Hozzászólás ID: #79841
    hcsimike
    Felhasználó
    HcsImike
    • Hozzászólás: 266

    Nekem vörösborral bejött, de amit nagyon nem ajánlok az a tömény vodka. Kaparta a torkomat, pedig a dohány egyáltalán nem volt megégve.

    , Hozzászólás ID: #79842
    mikipapa
    Felhasználó
    Mikipapa
    • Hozzászólás: 86

    Amit még el lehet szerintem felejteni az a tömény 65%os házipálinka

    :berk1: még anno bepróbáltuk… rossz ötlet volt

    , Hozzászólás ID: #79843
    petyavagyok
    Felhasználó
    petyavagyok
    • Hozzászólás: 10

    Ha már gyümölcslevek, akkor narancsos dohányhoz 100%(!)os narancs/ananászlé. Tettünk Redbullos dohányhoz redbullt, de a szénsavat rázd ki belőle…

    , Hozzászólás ID: #79844
    dice
    Felhasználó
    Dice
    • Hozzászólás: 631

    redbullt?

    kobrával is megteszi, és sokkal erősebb energiaitalos íze lett tőle 😛

    , Hozzászólás ID: #79845
    radish
    Felhasználó
    Radish
    • Hozzászólás: 415

    Redbullt én se raknék a tartályba! (Az más kérdés, hogy főleg azért nem, mert iszonyat drága, és erre a célra jó kb. bármelyik olcsó energiaital is: Vipera, Buldózer, stb… 😀 )

    , Hozzászólás ID: #79846
    dice
    Felhasználó
    Dice
    • Hozzászólás: 631

    helyes megközelítés..

    és hogy ne legyen off:

    Coop-os kólával is próbáltam de mintha szénsavat szipuztam vna, pedig kiráztam az alapból sem túl szénsavas kólából az anyagot, mégis undormánmy íze lett :S

    , Hozzászólás ID: #79847
    tdani
    Felhasználó
    tdani
    • Hozzászólás: 1
    Dice írta korábban:
    helyes megközelítés..

    és hogy ne legyen off:

    Coop-os kólával is próbáltam de mintha szénsavat szipuztam vna, pedig kiráztam az alapból sem túl szénsavas kólából az anyagot, mégis undormánmy íze lett :S

    Én sparos kólával próbáltam és tényleg mint ha szénsav lett volna a számban, majdnem elhánytam magam. :berk1:

    , Hozzászólás ID: #79848
    protolisk
    Felhasználó
    Protolisk
    • Hozzászólás: 57

    Én egyszer Coca Cola Zero – val próbáltam Al sultan kólával és nakhla cseresznyével keverve, kiráztam a szénsavat és kb 2/3 kólával 1/3 vízzel megtöltöttem a tartályt, olyan tapasztalatom, hogy szénsavat éreztem volna nem volt, ellenben szerintem semmit nem dobott az élményen, tök ugyanolyan volt mintha vízzel csináltam volna… de legalább kicsit kipucolta a pipámat. 😀 (Egyébként lehet, hogy a Zero cola miatt, az alapból is szutyok kb. spar-os kólával egyenértékű szerintem)

    , Hozzászólás ID: #79849
    .kiki.
    Felhasználó
    .Kiki.
    • Hozzászólás: 295

    Szerintem hogy kikerülhessétek a szénsavat az üdítőkből, szerintem próbáljátok Bolero italporral megalkotni a tartályba lévő löttyöt 🙂 ugyanúgy íze van,csak 70Ft egy tasak, és nincs szénsavprobléma 🙂

    és nehogy off legyen:

    Hígítót például ne öntsetek a tartályba 😀

    , Hozzászólás ID: #79850
    beriking
    Felhasználó
    beriking
    • Hozzászólás: 103

    Mi tavaly nyáron malibut öntöttünk a tartályba vízzel kb fele-fele arányban keverve! Először kókuszt, majd másodszorra nakhla sdinnyét tömtünk és isznnyatosan finom lett! Nem volt tolakodó a malibu, de kellően alkoholos és kókuszos! Nekem nagyon bejött!

    Citromos víz és a bolero lime viszont felejtős!

    , Hozzászólás ID: #79851
    dieddevil
    Felhasználó
    Dieddevil
    • Hozzászólás: 109

    Szénsavas semmikép. Vodka-narancsot se ajánlom. Ipari kromofágot se tegyetek bele 😛

    , Hozzászólás ID: #79852
    toffi23
    Felhasználó
    Masko
    • Hozzászólás: 29
    'sheeshamaster' írta korábban:

    Nemrég sajnos ki akartam próbálni, milyen lehet, ha ananászos happy day-t öntök a tartályba. Piszok nehéz volt szívni, és a rost meg a hab felment a csőbe ill. felmászott egészen a dohánytölcsérig. Valaki elmondaná, mit szabad tenni és mit nem a tartályba, milyen arányban? Rostos űdítőital nálam örökre kilőve.

    Üdv

    sheeshamaster

    Én is próbáltam gyümölcslével. Narancsos cappy-vel. Nem volt nehéz szívni, és még finom narancsos ízt is éreztem a nyelvem hegyén. Csak sajnáltam a drága cappy-t pipába önteni.

    , Hozzászólás ID: #79853
    toffi23
    Felhasználó
    Masko
    • Hozzászólás: 29

    Amit nagyon NE tegyetek bele: kevert likőr. Az a jóféle tesco-s szeszes ital feeling. Olyan rémes kevert íze lett a csőnek, hogy már égett a szén a kerámián, de még úgyis inkább csapba öntöttük a likőrt és vízet tettünk a helyére. Inni se jó a kevertet és szívni se. Ez már biztos.

30 bejegyzés megtekintése - 1-30 / 32

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.