Milyen üditő ne kerüljön a tartályba?

A fórum bezárt és archívumként funkcionál!

Vízipipa FAN Fórum Vízipipa használata Mit nem ajánlotok Milyen üditő ne kerüljön a tartályba?

30 bejegyzés megtekintése - 1-30 / 32
  • Szerző
    Bejegyzés
  • #68937
    sheeshamaster
    Felhasználó

      Nemrég sajnos ki akartam próbálni, milyen lehet, ha ananászos happy day-t öntök a tartályba. Piszok nehéz volt szívni, és a rost meg a hab felment a csőbe ill. felmászott egészen a dohánytölcsérig. Valaki elmondaná, mit szabad tenni és mit nem a tartályba, milyen arányban? Rostos űdítőital nálam örökre kilőve.

      Üdv

      sheeshamaster

      #79825
      sYska
      Felhasználó
        sheeshamaster írta korábban:
        Nemrég sajnos ki akartam próbálni, milyen lehet, ha ananászos happy day-t öntök a tartályba. Piszok nehéz volt szívni, és a rost meg a hab felment a csőbe ill. felmászott egészen a dohánytölcsérig. Valaki elmondaná, mit szabad tenni és mit nem a tartályba, milyen arányban? Rostos űdítőital nálam örökre kilőve.

        Üdv

        sheeshamaster

        Hááát rostossal alapba nem próbálkoztam. Ásvány víz volt soron nálam, de érezhetően nem befolyásolta az ízét.

        #79826
        Atommetálpunk
        Felhasználó

          Sima ásványvízzel próbáltad? Mert vannak ezek az ízesített vizek is, ami nemtudom, milyen, mert még nem ittam, de pipába lehet, hogy nem lenne rossz.

          (Most úgyis megyek haverokkal velencei tóra, lehet, ott kipróbáljuk.)

          #79827
          sYska
          Felhasználó
            Atommetálpunk írta korábban:
            Sima ásványvízzel próbáltad? Mert vannak ezek az ízesített vizek is, ami nemtudom, milyen, mert még nem ittam, de pipába lehet, hogy nem lenne rossz.

            (Most úgyis megyek haverokkal velencei tóra, lehet, ott kipróbáljuk.)

            Simával próbáltam. Ha az ízesítettet kipróbálod akkor majd írd meg milyen volt. 🙂

            #79828
            BazseeeHawaii
            Felhasználó

              Én mindig valamilyen keveréket vagy valami üditőt töltök a tartályba. Taapasztalat az hogy a Bólé (de csak a leve, gyümölcs nélkül) nem a legjobb mert igaz sokfajta alkohol van benne, de olyan hamar megerjed hogy fél óra után lehet kiönteni. Szénsavas cuccok se nyerőek, főleg egy-két erős szívásnál mert aztán köpködheted ki a levet :berk1: :erk: 😀

              #79829
              sickness
              Felhasználó

                Mi még anno osztálykiránduláson tettünk a tartályba Sprite-ot, de annak semmi hatása nemvolt a füst ízére. Ezenkívül bor,tej volt amit még próbáltam, de azok se igazán jöttek át nekem. Ill. egy itteni forumozó, Joey mesélte, hogy nekik a vodka se jött be.

                #79830
                paradox24
                Felhasználó

                  a töményeknél (ital) tényleg tud zavarólag hatni, hogy kicsapódik a kesernye a fogakra, meg szájpadlásra -én legalábbis ezt tapasztalom, nem lesz jó a szám íze 😛

                  viszont ezt bornál nem éltem még át, szerintem nagyon jódolog az a tartályba.

                  úgy érzem, az arányok döntenek el szinte mindent. a tömények sem mindig ‘csapódnak’ ki.

                  #79831
                  Schulz
                  Felhasználó

                    Mi tömény vodkával (is) próbáltuk: 1általán nem jött be, nagyon rossz íze lett tőle…Canada Dry a tartályba + 1/2 Szőlő + 1/2 Citrom az elég jó volt 🙂

                    #79832
                    moldy007
                    Felhasználó

                      Azért citromos ( esetleg narancsos…) üdítő és 1-2 deci vodka az nagyon jó tud lenni…….pálinka nem.

                      #79833
                      freshmint4
                      Felhasználó

                        Koktélszirupok ne menjenek a tartályba, a bratyóm beletett „kéknarancslikőrszirupot” a tartályba és nehéz volt egy kicsit szívni (mintha bugyborékolna a szád) és csak az elején lehettet érezni

                        #79834
                        webbie
                        Felhasználó
                          freshmint4 írta korábban:
                          Koktélszirupok ne menjenek a tartályba, a bratyóm beletett „kéknarancslikőrszirupot” a tartályba és nehéz volt egy kicsit szívni (mintha bugyborékolna a szád) és csak az elején lehettet érezni

                          Milyen az a kék narancs ? 😀

                          Amúgy lehet az volt a baj, hogy ez az egész szirup volt, mint írtad, és azok általában elég tömények, ezért lehetett nehéz szívni.

                          Érdemes vízzel feloldani őket előtte.

                          #79835
                          freshmint4
                          Felhasználó
                            webbie írta korábban:
                            freshmint4 írta korábban:
                            Koktélszirupok ne menjenek a tartályba, a bratyóm beletett „kéknarancslikőrszirupot” a tartályba és nehéz volt egy kicsit szívni (mintha bugyborékolna a szád) és csak az elején lehettet érezni

                            Milyen az a kék narancs ? 😀

                            Amúgy lehet az volt a baj, hogy ez az egész szirup volt, mint írtad, és azok általában elég tömények, ezért lehetett nehéz szívni.

                            Érdemes vízzel feloldani őket előtte.

                            Amiért egybeirtam érthetetlen volt de igazábol: kék narancslikőr szirup

                            avagy Blue Curacao Syrup

                            #79836
                            peti562
                            Felhasználó

                              1:5 higításban javasolják fogyasztásra, szerintem kb így lehet jó a tartályba is.

                              #79837
                              mou
                              Felhasználó

                                Még karácsony környékén vettem Al Masah banánt (250g), le volt árazva, mint rájöttem azért, mert decemberben lejár elvileg. Nos, az még hagyján, hogy nem volt banán íze, de ami volt, az se volt valami élvezhető. Aztán gondoltam egy nagyot, előkerestem a banános italporunkat, hogy ebből rakok pár kanállal a vízbe. Próbáltam különböző mennyiségekkel, de továbbra is rossz íze maradt a füstnek, más, de még mindig rossz.

                                Összefoglalva, az italpor nem kóser. Bár ezt alapba tejbe szoktuk/szokták rakni, szóval lehet víz helyett tej kellett volna:-/

                                #79838
                                Rusee
                                Felhasználó

                                  Alapvetően a lejárt Masahot tényleg ne vedd számításba mert tényleg nagyon nagyon sokat veszít az értékéből, h nem friss.

                                  #79839
                                  mou
                                  Felhasználó
                                    Rusee írta korábban:
                                    Alapvetően a lejárt Masahot tényleg ne vedd számításba mert tényleg nagyon nagyon sokat veszít az értékéből, h nem friss.

                                    Igen, bár akkor még nem tudtam, hogy ezért van leárazva, ezután már gyanakodni fogok ilyen esetekben (meg úgyis Waha párti lettem). Na de ne offoljunk 🙂

                                    #79840
                                    Nightrain
                                    Felhasználó

                                      A vodkás dolgot kipróbáltam, de tettem még bele citromlevet is és így nagyon jó lett.

                                      Amit nem ajánlok a tartályba az a gagyi kóla (tesco-s és a star markájú, és az ezekhez hasonló), mert hányás ízű tőle a füst.

                                      #79841
                                      HcsImike
                                      Felhasználó

                                        Nekem vörösborral bejött, de amit nagyon nem ajánlok az a tömény vodka. Kaparta a torkomat, pedig a dohány egyáltalán nem volt megégve.

                                        #79842
                                        Mikipapa
                                        Felhasználó

                                          Amit még el lehet szerintem felejteni az a tömény 65%os házipálinka

                                          :berk1: még anno bepróbáltuk… rossz ötlet volt

                                          #79843
                                          petyavagyok
                                          Felhasználó

                                            Ha már gyümölcslevek, akkor narancsos dohányhoz 100%(!)os narancs/ananászlé. Tettünk Redbullos dohányhoz redbullt, de a szénsavat rázd ki belőle…

                                            #79844
                                            Dice
                                            Felhasználó

                                              redbullt?

                                              kobrával is megteszi, és sokkal erősebb energiaitalos íze lett tőle 😛

                                              #79845
                                              Radish
                                              Felhasználó

                                                Redbullt én se raknék a tartályba! (Az más kérdés, hogy főleg azért nem, mert iszonyat drága, és erre a célra jó kb. bármelyik olcsó energiaital is: Vipera, Buldózer, stb… 😀 )

                                                #79846
                                                Dice
                                                Felhasználó

                                                  helyes megközelítés..

                                                  és hogy ne legyen off:

                                                  Coop-os kólával is próbáltam de mintha szénsavat szipuztam vna, pedig kiráztam az alapból sem túl szénsavas kólából az anyagot, mégis undormánmy íze lett :S

                                                  #79847
                                                  tdani
                                                  Felhasználó
                                                    Dice írta korábban:
                                                    helyes megközelítés..

                                                    és hogy ne legyen off:

                                                    Coop-os kólával is próbáltam de mintha szénsavat szipuztam vna, pedig kiráztam az alapból sem túl szénsavas kólából az anyagot, mégis undormánmy íze lett :S

                                                    Én sparos kólával próbáltam és tényleg mint ha szénsav lett volna a számban, majdnem elhánytam magam. :berk1:

                                                    #79848
                                                    Protolisk
                                                    Felhasználó

                                                      Én egyszer Coca Cola Zero – val próbáltam Al sultan kólával és nakhla cseresznyével keverve, kiráztam a szénsavat és kb 2/3 kólával 1/3 vízzel megtöltöttem a tartályt, olyan tapasztalatom, hogy szénsavat éreztem volna nem volt, ellenben szerintem semmit nem dobott az élményen, tök ugyanolyan volt mintha vízzel csináltam volna… de legalább kicsit kipucolta a pipámat. 😀 (Egyébként lehet, hogy a Zero cola miatt, az alapból is szutyok kb. spar-os kólával egyenértékű szerintem)

                                                      #79849
                                                      .Kiki.
                                                      Felhasználó

                                                        Szerintem hogy kikerülhessétek a szénsavat az üdítőkből, szerintem próbáljátok Bolero italporral megalkotni a tartályba lévő löttyöt 🙂 ugyanúgy íze van,csak 70Ft egy tasak, és nincs szénsavprobléma 🙂

                                                        és nehogy off legyen:

                                                        Hígítót például ne öntsetek a tartályba 😀

                                                        #79850
                                                        beriking
                                                        Felhasználó

                                                          Mi tavaly nyáron malibut öntöttünk a tartályba vízzel kb fele-fele arányban keverve! Először kókuszt, majd másodszorra nakhla sdinnyét tömtünk és isznnyatosan finom lett! Nem volt tolakodó a malibu, de kellően alkoholos és kókuszos! Nekem nagyon bejött!

                                                          Citromos víz és a bolero lime viszont felejtős!

                                                          #79851
                                                          Dieddevil
                                                          Felhasználó

                                                            Szénsavas semmikép. Vodka-narancsot se ajánlom. Ipari kromofágot se tegyetek bele 😛

                                                            #79852
                                                            Masko
                                                            Felhasználó
                                                              'sheeshamaster' írta korábban:

                                                              Nemrég sajnos ki akartam próbálni, milyen lehet, ha ananászos happy day-t öntök a tartályba. Piszok nehéz volt szívni, és a rost meg a hab felment a csőbe ill. felmászott egészen a dohánytölcsérig. Valaki elmondaná, mit szabad tenni és mit nem a tartályba, milyen arányban? Rostos űdítőital nálam örökre kilőve.

                                                              Üdv

                                                              sheeshamaster

                                                              Én is próbáltam gyümölcslével. Narancsos cappy-vel. Nem volt nehéz szívni, és még finom narancsos ízt is éreztem a nyelvem hegyén. Csak sajnáltam a drága cappy-t pipába önteni.

                                                              #79853
                                                              Masko
                                                              Felhasználó

                                                                Amit nagyon NE tegyetek bele: kevert likőr. Az a jóféle tesco-s szeszes ital feeling. Olyan rémes kevert íze lett a csőnek, hogy már égett a szén a kerámián, de még úgyis inkább csapba öntöttük a likőrt és vízet tettünk a helyére. Inni se jó a kevertet és szívni se. Ez már biztos.

                                                              30 bejegyzés megtekintése - 1-30 / 32