Minden ami vízipipa!
Vízipipa FAN › Fórum › Vízipipa használata › Mit nem ajánlotok › Milyen üditő ne kerüljön a tartályba?
Nemrég sajnos ki akartam próbálni, milyen lehet, ha ananászos happy day-t öntök a tartályba. Piszok nehéz volt szívni, és a rost meg a hab felment a csőbe ill. felmászott egészen a dohánytölcsérig. Valaki elmondaná, mit szabad tenni és mit nem a tartályba, milyen arányban? Rostos űdítőital nálam örökre kilőve.
Üdv
sheeshamaster
Üdv
sheeshamaster
Hááát rostossal alapba nem próbálkoztam. Ásvány víz volt soron nálam, de érezhetően nem befolyásolta az ízét.
Sima ásványvízzel próbáltad? Mert vannak ezek az ízesített vizek is, ami nemtudom, milyen, mert még nem ittam, de pipába lehet, hogy nem lenne rossz.
(Most úgyis megyek haverokkal velencei tóra, lehet, ott kipróbáljuk.)
(Most úgyis megyek haverokkal velencei tóra, lehet, ott kipróbáljuk.)
Simával próbáltam. Ha az ízesítettet kipróbálod akkor majd írd meg milyen volt. 🙂
Én mindig valamilyen keveréket vagy valami üditőt töltök a tartályba. Taapasztalat az hogy a Bólé (de csak a leve, gyümölcs nélkül) nem a legjobb mert igaz sokfajta alkohol van benne, de olyan hamar megerjed hogy fél óra után lehet kiönteni. Szénsavas cuccok se nyerőek, főleg egy-két erős szívásnál mert aztán köpködheted ki a levet :berk1: :erk: 😀
Mi még anno osztálykiránduláson tettünk a tartályba Sprite-ot, de annak semmi hatása nemvolt a füst ízére. Ezenkívül bor,tej volt amit még próbáltam, de azok se igazán jöttek át nekem. Ill. egy itteni forumozó, Joey mesélte, hogy nekik a vodka se jött be.
a töményeknél (ital) tényleg tud zavarólag hatni, hogy kicsapódik a kesernye a fogakra, meg szájpadlásra -én legalábbis ezt tapasztalom, nem lesz jó a szám íze 😛
viszont ezt bornál nem éltem még át, szerintem nagyon jódolog az a tartályba.
úgy érzem, az arányok döntenek el szinte mindent. a tömények sem mindig ‘csapódnak’ ki.
Mi tömény vodkával (is) próbáltuk: 1általán nem jött be, nagyon rossz íze lett tőle…Canada Dry a tartályba + 1/2 Szőlő + 1/2 Citrom az elég jó volt 🙂
Azért citromos ( esetleg narancsos…) üdítő és 1-2 deci vodka az nagyon jó tud lenni…….pálinka nem.
Koktélszirupok ne menjenek a tartályba, a bratyóm beletett „kéknarancslikőrszirupot” a tartályba és nehéz volt egy kicsit szívni (mintha bugyborékolna a szád) és csak az elején lehettet érezni
Milyen az a kék narancs ? 😀
Amúgy lehet az volt a baj, hogy ez az egész szirup volt, mint írtad, és azok általában elég tömények, ezért lehetett nehéz szívni.
Érdemes vízzel feloldani őket előtte.
Milyen az a kék narancs ? 😀
Amúgy lehet az volt a baj, hogy ez az egész szirup volt, mint írtad, és azok általában elég tömények, ezért lehetett nehéz szívni.
Érdemes vízzel feloldani őket előtte.
Amiért egybeirtam érthetetlen volt de igazábol: kék narancslikőr szirup
avagy Blue Curacao Syrup
1:5 higításban javasolják fogyasztásra, szerintem kb így lehet jó a tartályba is.
Még karácsony környékén vettem Al Masah banánt (250g), le volt árazva, mint rájöttem azért, mert decemberben lejár elvileg. Nos, az még hagyján, hogy nem volt banán íze, de ami volt, az se volt valami élvezhető. Aztán gondoltam egy nagyot, előkerestem a banános italporunkat, hogy ebből rakok pár kanállal a vízbe. Próbáltam különböző mennyiségekkel, de továbbra is rossz íze maradt a füstnek, más, de még mindig rossz.
Összefoglalva, az italpor nem kóser. Bár ezt alapba tejbe szoktuk/szokták rakni, szóval lehet víz helyett tej kellett volna:-/
Alapvetően a lejárt Masahot tényleg ne vedd számításba mert tényleg nagyon nagyon sokat veszít az értékéből, h nem friss.
Igen, bár akkor még nem tudtam, hogy ezért van leárazva, ezután már gyanakodni fogok ilyen esetekben (meg úgyis Waha párti lettem). Na de ne offoljunk 🙂
A vodkás dolgot kipróbáltam, de tettem még bele citromlevet is és így nagyon jó lett.
Amit nem ajánlok a tartályba az a gagyi kóla (tesco-s és a star markájú, és az ezekhez hasonló), mert hányás ízű tőle a füst.
Nekem vörösborral bejött, de amit nagyon nem ajánlok az a tömény vodka. Kaparta a torkomat, pedig a dohány egyáltalán nem volt megégve.
Amit még el lehet szerintem felejteni az a tömény 65%os házipálinka
:berk1: még anno bepróbáltuk… rossz ötlet volt
Ha már gyümölcslevek, akkor narancsos dohányhoz 100%(!)os narancs/ananászlé. Tettünk Redbullos dohányhoz redbullt, de a szénsavat rázd ki belőle…
redbullt?
kobrával is megteszi, és sokkal erősebb energiaitalos íze lett tőle 😛
Redbullt én se raknék a tartályba! (Az más kérdés, hogy főleg azért nem, mert iszonyat drága, és erre a célra jó kb. bármelyik olcsó energiaital is: Vipera, Buldózer, stb… 😀 )
helyes megközelítés..
és hogy ne legyen off:
Coop-os kólával is próbáltam de mintha szénsavat szipuztam vna, pedig kiráztam az alapból sem túl szénsavas kólából az anyagot, mégis undormánmy íze lett :S
és hogy ne legyen off:
Coop-os kólával is próbáltam de mintha szénsavat szipuztam vna, pedig kiráztam az alapból sem túl szénsavas kólából az anyagot, mégis undormánmy íze lett :S
Én sparos kólával próbáltam és tényleg mint ha szénsav lett volna a számban, majdnem elhánytam magam. :berk1:
Én egyszer Coca Cola Zero – val próbáltam Al sultan kólával és nakhla cseresznyével keverve, kiráztam a szénsavat és kb 2/3 kólával 1/3 vízzel megtöltöttem a tartályt, olyan tapasztalatom, hogy szénsavat éreztem volna nem volt, ellenben szerintem semmit nem dobott az élményen, tök ugyanolyan volt mintha vízzel csináltam volna… de legalább kicsit kipucolta a pipámat. 😀 (Egyébként lehet, hogy a Zero cola miatt, az alapból is szutyok kb. spar-os kólával egyenértékű szerintem)
Szerintem hogy kikerülhessétek a szénsavat az üdítőkből, szerintem próbáljátok Bolero italporral megalkotni a tartályba lévő löttyöt 🙂 ugyanúgy íze van,csak 70Ft egy tasak, és nincs szénsavprobléma 🙂
és nehogy off legyen:
Hígítót például ne öntsetek a tartályba 😀
Mi tavaly nyáron malibut öntöttünk a tartályba vízzel kb fele-fele arányban keverve! Először kókuszt, majd másodszorra nakhla sdinnyét tömtünk és isznnyatosan finom lett! Nem volt tolakodó a malibu, de kellően alkoholos és kókuszos! Nekem nagyon bejött!
Citromos víz és a bolero lime viszont felejtős!
Szénsavas semmikép. Vodka-narancsot se ajánlom. Ipari kromofágot se tegyetek bele 😛
Nemrég sajnos ki akartam próbálni, milyen lehet, ha ananászos happy day-t öntök a tartályba. Piszok nehéz volt szívni, és a rost meg a hab felment a csőbe ill. felmászott egészen a dohánytölcsérig. Valaki elmondaná, mit szabad tenni és mit nem a tartályba, milyen arányban? Rostos űdítőital nálam örökre kilőve.
Üdv
sheeshamaster
Én is próbáltam gyümölcslével. Narancsos cappy-vel. Nem volt nehéz szívni, és még finom narancsos ízt is éreztem a nyelvem hegyén. Csak sajnáltam a drága cappy-t pipába önteni.
Amit nagyon NE tegyetek bele: kevert likőr. Az a jóféle tesco-s szeszes ital feeling. Olyan rémes kevert íze lett a csőnek, hogy már égett a szén a kerámián, de még úgyis inkább csapba öntöttük a likőrt és vízet tettünk a helyére. Inni se jó a kevertet és szívni se. Ez már biztos.