A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Nakhla Mix

  • , Hozzászólás ID: #70050
    kormi
    Felhasználó
    Kormi
    • Hozzászólás: 453

    Tegnap sikerült szert tennem a Nakhla új almárkájának ízére, mely a Nakhla Mix:Ice Lemon Mint névre hallgat.

    A doboz igen ízléses, modern megjelenést kapott, már ettől megjön az ember hangulata a pipázáshoz. A zárjegy feltépése után egy átlátszó, “Nakhla” feliratokkal teli műanyag csomagolás fogadott, ezt feltépve, celofánba csomagolva találjuk meg magát a dohányt.

    A dohány nedvessége kiváló, olyannyira, hogy egy tekintélyes mennyiségű adag kifolyt belőle a külső zacskóba. Aprítottságát tekintve tipikus Nakhla, elvétve találni benne kisebb ágakat, illetve nagyobb darabokat. Illatát tekintve lime-ra hajaz, a mentát sajnos csak nyomokban véltem felfedezni, azonban reménykedve álltam neki a tesztelésnek, hátha majd az ízben megjelenik a mentás jelleg is.

    Sima egyiptomi kerámiába tömtem, mely belül mázatlan volt, amolyan Mya módra, két réteg sima alufóliát használtam. A teszthez továbbá egy KM Trimetal, illetve Hookah Pro classic long szívócső állt rendelkezésemre, a tartályban sima csapvíz volt.

    A két Coco Coal felhelyezése után néhány percre hőtartót tettem rá, majd második szívásra igen intenzív, tömör füst fogadott, ekkor levettem a sapkát, csak később, a pipázás végén helyeztem vissza. Az íz a pipázás során végig intenzív maradt, s jól igazolta előzetes feltevésemet, azaz inkább lime-os volt, mint mentás, azonban olykor egy csipetnyi mentát is fel lehetett benne fedezni. Ebben a melegben nagyon jól esett. Nem tolakodó, mégis jól kivehető volt az íz. Mostanában nagyon elszoktam a mosatlan dohányoktól, azonban érdekes módon minimális buzzt éreztem, nem kellett emiatt félbeszakítani a szertartást.

    Összegzésképpen elmondható, hogy a Nakhla ismét előrukkolt egy olyan ízcsaláddal, amely az emberek többségének vélhetőleg be fog jönni, azaz megerősítette pozícióját a modern dohányok között. Melegen ajánlom ezen íz beszerzését mindenkinek, illetve magam is azon leszek, hogy a többit is kipróbáljam, majd itt véleményezzem.

    S végül: Ti mely ízeket próbáltátok, és mi a véleményetek róluk?

    , Hozzászólás ID: #156588
    zoli78
    Felhasználó
    zoli78
    • Hozzászólás: 377

    Nekem is ízlett az Ice Lemon Mint, bár az illata engem valami citromos mosogatószerre emlékeztet.Kipróbáltam, a Shisha on the beach fantázianevű, Nakhla mixet is. Annak az illata tetszett, de az íze nem.Legalábbis elsőre, mert nekem nagyon száraz volt, és kissé kaparós.Valószínűleg én rontottam el valamit, mert amikor Dózer kollégával tömtünk a Deák téren ott nagyon ízlett.Aki szereti a kifejezetten édes ízeket annak csak ajánlani tudom.

    , Hozzászólás ID: #156589
    zoli78
    Felhasználó
    zoli78
    • Hozzászólás: 377

    Itt van 1 rövidke teszt a Nakhla Mix-Cosmopolitan nevű dohányáról!

    Nakhla Mix Cosmopolitan:

    Ezt az almárka, új hajtás a Nakhla családfán, így remél a cég nagyobb szeletet, és persze több profitot a modern dohányok piacán.A csomagolása nagyon szép, és persze minden információt tartalmaz, amit tartalmaznia kell. Kibontva a dobozt, többszörösen, és jól becsomagolva találjuk tesztünk tárgyát.A dohány, Nakhlától szokatlan módon, egész jól aprított.Kicsomagolás előtt,a nejlonban megnyomkodtam 1 kicsit, h a benne lévő melasz, mindenhol átjárja a dohányt.Nem is volt panaszom a nedvességére, bár nem folyik ki a zacsiból.Kibontva, nagyon kellemes koktélos illat fogadott, ami azt hiszem természetes is, ha 1 híres koktél “vízipipadohányosított” változatát szagolgatjuk.Megtömve a kerámiát, és a szeneket felhelyezve, vártam 1 kicsit, h átmelegedjen a kerámia, és a tömés beinduljon, de mivel türelmetlen voltam, így rávetettem magam.Kicsit nehezen indult be, de nagyon finom ízeket produkált.Áfonyás, kicsit talán mentás ízeket véltem felfedezni benne, sőt nekem az illatában, és ízében is mintha lett volna kóla, ami persze csak az én hülyeségem, hiszen az eredeti koktél sem tartalmazza.A füst mennyisége viszont inkább átlagos v. átlag alatti volt.Ez azért ne szegje senkinek kedvét, mert tényleg nagyon finom dohányról van szó.A kellemes, és egyáltalán nem tolakodó ízeket kb. 1 órán keresztül a szenek leégéséig élvezhettem.A tömés nagyobb részében érezhetőek voltak az ízek, erejéből csak a vége felé veszített.Aki szereti a koktélos-édeskés, ízeket, az ne habozzon kipróbálni.Én beleszerettem.

    Körülmények:

    Aladin Fata Morgana, El Nefes mini phunnel, 2×2 réteg háztartási fóliával, távtartóval, 3 fél Cocobrico.Nargilem NXL cső, a tartályban sima csapvízzel.

    Értékelés:

    aprítottság: 10/7,5

    illat:10/8

    íz:10/8

    nedvesség:10/7

    buzz:10/5

    osztályzat:10/8

    , Hozzászólás ID: #156590
    james
    Felhasználó
    James
    • Hozzászólás: 712

    A Nakhla Mix Flames ízéről szeretném leírni tapasztalataimat néhány mondatban:

    Aprítottsága és nedvessége megegyezik a Mizo termékcsalád dohányaival. Közepesen aprított, néhol nagyobb ágacskák találhatóak benne. Kb. 10 gramm dohányt tömtem egy Genie mini Vortex kerámiába és 3 fél Cocobrico szenet használtam.

    Füst: néhány szívásra már nagy mennyiségű füstöt kaptunk. Le is vettem hamar a 3. bricot, majd a végén visszatettem. Sokáig nagy füstöt lehetett vele eregetni. Kb. egy óra után is már csak a szén fogyása miatt kezdett csökkenni, majd felraktam a hőtartót. Aki ismeri a Mizo füstjét, akkor annak nem lesz újdonság.

    Íz: mivel fogalmam sincs a Flames-ről, így zsákbamacska volt az íze. Egy erősen, édes fahéjos íz, egy kis lágy menta kíséretével. Ez a fahéj kb. mint a Nakhla sima fahéjas íze, de a menta kicsit egyensúlyozza ezt a tömény édes ízét. Kicsivel több, mint egy órán keresztül változatlanul, szabályosan adta az ízt. Nekem nagyon bejött, mivel szeretem a fahéjat, így a végén hőtartót is használtam, hogy minél tovább húzzam, így kihoztam ebből a kis laza tömésből kb. 80 percet. 🙂

    Normál Vortex vagy medium Phunnel kerámia esetén elbír a dohány még egy kör szenet is, mivel ez egy prémium kategóriás termékcsalád. Bátran merem ajánlani, szerintem nem fog csalódást okozni. 🙂

    , Hozzászólás ID: #156591
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10312

    Én is szeretem a fahéjat, de nekem valahogy nem nyerte el a tetszésem ez a Nakhla Mix. Nem volt rossz, de nekem kicsit eltér az ízvilágom ettől. 🙂 Jó teszt és leírás, köszönjük, ilyenből kéne több és több. (+ ment rá!) :super:

    , Hozzászólás ID: #156592
    akoska60
    Felhasználó
    Akoska60
    • Hozzászólás: 4255

    Nekem nagyon ízlett, mert szeretem a fahéj ízét. Kicsit tényleg megbolondítja a menta, de nagyon kellemesen.

    , Hozzászólás ID: #156593
    hebdab
    Felhasználó
    hebdab
    • Hozzászólás: 364

    Ez az íz nekem is tetszik, kellemes, fahéjas mentás, pont jó, ellenben a többi általam próbált ízzel, se a sisha on the beach, se a cosmopolitan nem tetszik, bár utóbbi még elviselhető…

    , Hozzászólás ID: #156594
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10312

    A Shisha On The Beach tényleg csak az ananász kedvelőknek ajánlott. Én nem szeretem semmilyen formában, így az nekem sem nyerte el a tetszésem. A Cosmopolitan viszont szerintem nagyon finom, kellemesen édes és kusza íz jellemzi.

    , Hozzászólás ID: #156595
    akoska60
    Felhasználó
    Akoska60
    • Hozzászólás: 4255
    'sYska/!/' írta korábban:

    A Shisha On The Beach tényleg csak az ananász kedvelőknek ajánlott. Én nem szeretem semmilyen formában, így az nekem sem nyerte el a tetszésem. A Cosmopolitan viszont szerintem nagyon finom, kellemesen édes és kusza íz jellemzi.

    Úgy gondolom a Nakhla Mixek közül a legjobban eltalált íz!

    Nekem a Shisha on the beach is bejön.

    , Hozzászólás ID: #156596
    hebdab
    Felhasználó
    hebdab
    • Hozzászólás: 364

    Ízlések és pofonok:)

    De ha már választani kell, hát Flames-t választom.

    , Hozzászólás ID: #156597
    akoska60
    Felhasználó
    Akoska60
    • Hozzászólás: 4255
    'hebdab' írta korábban:

    Ízlések és pofonok:)

    De ha már választani kell, hát Flames-t választom.

    Ha sorrendbe rakom akkor a másidik hely a Flames-é.

    Száz szónak is egy a vége jó mind!:roll:

    , Hozzászólás ID: #156598
    zoli78
    Felhasználó
    zoli78
    • Hozzászólás: 377

    Én a Flames-t még nem kóstoltam, de a Cosmopolitan nagyon betalált.Csak kár, h kis kiszerelésben van csak.

    , Hozzászólás ID: #156599
    james
    Felhasználó
    James
    • Hozzászólás: 712

    A Shisha on the Beach elég érdekes. Elements-ben már kóstoltam, azért rendesen érezhető eltérés a két márka között. Ennél a dohánynál elég nagy az ízkavalkád és nehéz beazonosítani külön az ízeket. Lehet csak az én ízlelőbimbóim működnek furcsán, de illatában és ízében is érzek enyhe kókuszt, ami magára a koktélra nem jellemző. Az áfonyát és a barackot felismertem, viszont elég vegyes íze van a dohánynak. Mindenesetre jól sikerült ez a dohány is, panasz nincs rá, de nem lett a kedvencem. Majd egy második tömés után talán többre jutok vele. 🙂

    , Hozzászólás ID: #156600
    flyeer
    Felhasználó
    Flyeer
    • Hozzászólás: 31

    Ice Watermelon Mint

    Ice Raspberry Mint

    Ice Apple

    Ice Grape Mint

    Ice Lemon Mint

    , Hozzászólás ID: #156601
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10312

    Wow, a görögdinnye mentára, a mentolos szőlőre és a mentolos málnára nagyon kíváncsi lennék. 🙂

    , Hozzászólás ID: #156602
    flyeer
    Felhasználó
    Flyeer
    • Hozzászólás: 31

    A mentolos málna érdekel engem nagyon, szoktam keverni magamnak ezt az ízt, szeretem nagyon.

    , Hozzászólás ID: #156603
    Flashget
    Felhasználó
    Flashget
    • Hozzászólás: 69

    Nakhla Mix Ice Lemon Mint…ez az a dohány fajta amit soha többé nem veszek.

    Nagy valószínűség szerint öreg is volt, mert igencsak száraz volt, baromi erős olyan szinten, hogy először mióta vízipipázok beszédültem tőle. Ez tuti nem 0,5% nikotinnal bírt. Első eset, hogy megköhögtet a vízipipadohány.

    Lehet nem vortex kerámiát kellett volna használnom hozzá?

    , Hozzászólás ID: #156604
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10312

    Vortex kerámia nem lenne nagy neki? Akkor még jobban kiütött volna. 🙂

    A kora lehet probléma forrása. Anno szívtam ezt az ízt, nem tapasztaltam ilyen jellegű gondokat.

    , Hozzászólás ID: #156605
    Flashget
    Felhasználó
    Flashget
    • Hozzászólás: 69

    De ezt írtam, hogy vortex kerámiát (Boost) használtam. 🙂

    Na majd teszek még egy próbát Phunnellel  Jut eszembe sahlar phunnel mini sehol sem kapható, tudsz valamit róla lesz még belőle egyáltalán?

    , Hozzászólás ID: #156606
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10312

    Nincs infóm sajnos.

20 bejegyzés megtekintése - 1-20 / 20

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.