A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Nakhla Seherezádé-Fahéj

  • , Hozzászólás ID: #70916
    volm
    Felhasználó
    Sheldon
    • Hozzászólás: 205

    Üdvözletem mindenkinek!

    .

    Ma havertól kaptam egy kis Nakhla seherezádé fahéjat és ezt szeretném nektek bemutatni. Mivel zacskóban kaptam tőle 12g-ot ezért saját tapasztalatom a dobozával nincsen így arról nem tudok sokat beszélni. Csatoltam képet a dobozáról , ami szép igényes jól kivitelezett..

    .

    A Dohány: Tipikus nakhla aprítottság tömés közben legalább 2-3 ágacskával találkoztam nincs túl aprítva az ágacskákon kívül maga a dohány aprítottsága közepesnek mondható. Aki találkozott már nakhlával az tudja miről beszélek. A dohánynak barna színe nem bővelkedik a melaszban éppen annyi van rajta ,hogy ne száradjon ki a fogyasztási időtartam alatt. Szárazabb dohányok közé sorolnám. A nikotin tartalma 0,5 tehát nem mosott dohányról beszélünk.

    .

    Az illata: Nagyon erős karakteres fahéj illat jellemzi. Amikor tömtem a kerámiába az egész szobát elárasztotta a dohány karakteres egyértelműen fahéjas illata. Illat tekintetében nagyon erős nálam 10/10.

    .

    Az íze: Íz tekintetében sem lehet rá panasz. Erősen hozza azt amit az illat megkövetel. Kicsit féltem tőle ,mert gondoljunk csak bele fahéjas dohány? Ugye milyen furcsán hangzik ennek ellenére viszont egy nagyon jól eltalált fahéjas íz jellemzi amelynek van egy csipetnyi édes beütése. Az édesebb dohányokhoz sorolnám. Aki szereti a fahéj ízét az nem fog ebben csalódni. Engem a cukor-fahéj keverékére emlékeztet. A fahéj-cukor arány a fahéj felé billen. A pipázás vége felé az édes íz gyengülni kezd és a fahéj jobban előtérbe kerül mint az elején. Az elején nagyon jól harmóniában vannak. De még ez az édes íz gyengülése sem írható negatívumként a számlájára.A pipázás legvége felé a fahéjas íz is gyengülni látszott. Íz tekintetében és konkrétan a fahéj íz tekintetében nagyon kiváló 9/10. Szerintem lehetne kicsit édesebb is.

    .

    A füstje: Füst tekintetében lévén ,hogy szárazabb dohányról van szó átlagosnak mondható. Senki ne várjon tőle olyan nagy felhőket mint mondjuk egy tocsogós dohánytól. Érdekességként viszont elmondanám ,hogy számomra a karikás dohánynak számít. Nem tudom észre vettétek-e de vannak dohányok melyekkel könnyebb és vannak melyekkel nehezebb a karikákat előcsalogatni. Számomra ezzel nagyon könnyen jöttek. A füstöt nem pontoznám mivel sok mindentől függ.

    .

    Összesen: A nakhlától megszokott tradicionálisabb vonalat követi mind aprítottság mind nedvesség téren de ez nem feltétlenül baj. Édes dohánynak mondanám de mégsem émelyítően édesnek. Aki szereti az édesebb ízeket azoknak szinte kötelező akik viszont nem azoknak is ajánlom ,mert nem olyan zavaróan édes. Nagyon erősen megszívni nem ajánlott hamar be lehet tőle szédülni csak óvatosan és apránként. Első dohánynak nagyon nem ajánlott ezért kezdőknek sem igen ajánlom csak tapasztaltabb pipásoknak. Ők viszont szerintem szeretni fogják és meg lesznek elégedve vele. Nekem nagyon bejött maximálisan meg vagyok vele elégedve. Keverésre sem igen ajánlott sima almával el tudnám képzelni mással nem igen. Ami a kerámiát illeti phunnelbe vagy vortexbe nyújthat nagyon jó élményt viszont nem túl nedves így vortexbe a teteje akár meg is éghet a kerámia mélységéből adódóan, valamint a nikotin tartalma miatt is inkább phunnel erősen ajánlott kevesebb kell bele mint egy vortexbe. Összességében 8/10 re értékelném hiába a tradíciók lehetne egy csöppet aprítottabb és melaszosabb.

    .

    Körülmények:

    Nargilem eco 450

    Háztartási alu 4 rétegben és koncentrikus körökben alkalmazva sok apró lyukkal

    Sahlar mini phunnel

    Hookah pro grip szívócső

    2 db Bamboocha természetes bambusz szén

1 / 1 bejegyzés megtekintése

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.