A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Nargilem Eco 450-Sheldon Összeállítása

  • , Hozzászólás ID: #70908
    volm
    Felhasználó
    Sheldon
    • Hozzászólás: 205

    Sziasztok!

    .

    Sheldon pipája: Az én pipám ,mint ahogy azt a címben már említettem, egy Nargilem eco 450. nagyon stabil és masszív darab megközelítőleg 2kg. A szét és összeszerelése könnyű maga a pipa menetes a menetek végén gumi gyűrűk találhatóak. Bármilyen szívócsőnek nem adja meg magát egy könnyen igen stabil. Viszont mivel menetes a kemény vizet nem szereti. Én pár nap után megfigyeltem ,hogy a meneteknél elkezdett fehéredni de ez a szét és összeszerelést nem befolyásolta eddig. Igazán szerethető pipa nagyon jó társa lehet az embernek kb 45-50 cm magas. A mentes szét szerelhetősége miatt könnyen szállítható kis helyen is elfér. Az üvegtartályára fokozottan kell ügyelni mivel pót darabot nem egyszerű hozzá szerezni. De azért mégsem minden tökéletes. Hátránya pedig a gyárilag hozzá adott felszerelésben rejlik. A gyári kerámia gyanánt egy mini vortexet kaptam ,amit 2-szer használtam. Első vortexes tapasztalataim nagyon rosszak voltak. Gondoltam ,hogy ez nem egy minőségi vortex volt ám ezzel a kerámia típussal hamar szakítottam is. Azonnal lecseréltem minőségi darabra. A gyári szívócsövéről sok ellentmondást olvastam a neten. Sokan állították,hogy mosható míg mások pedig azt ,hogy nem. Kipróbáltam,teszteltem így teljesen bizton állítom ,hogy nem mosható 3-szor lett használva és az utolsó után ömlött belőle a barna színű víz azonnal le is cseréltem egy moshatóra. A másik hátránya a széntálcája ami szerintem inkább díszít mint hasznos. 16 cm átmérőjű ,ha a szén elindul a kerámiáról akkor a széntálca nem fogja útját állni a szőnyegre ez sajna többszörös tapasztalat. A hozzá adott széncsipesszel külön megkell tanulni bánni nagyon erős és ügyetlen darab hamar össze lehet roppantani vele a szeneket ennek ellenére én ezt használom mára már egész jól megbarátkoztam vele. Összegezve a pénzemért nagyon jól használható terméket sikerült vásárolnom én nagyon szeretem bírja a strapát rendesen.

    .

    Szívócső: Egy Hookah Pro grip (piros) szívócsövet vettem hozzá ez már mosható ,ha véletlenül elégne a dohány akkor a következő pipázás alkalmával biztos nem marad benne az íze. Maga a pipának is elég jók a cső átmérői illetve a szívócsőnek is ezért könnyen kényelmesen lehet szívni.

    .

    Kerámia/Dohánytartó: A gyári kerámiát elég hamar lecseréltem még pedig két phunnel típusú kerámiát vettem. Az egyik egy Sahlar mini phunnel a másik pedig egy Sahlar medium phunnel. Nagyon szeretem mind a kettőt. Rendszerint a mini-t akkor használom amikor egyedül pipázok. A mediumot pedig társaságban szoktam használni illetve ha egyedül pipázok ásvánnyal. nagyon megéri a pénzét ez a kerámia csak ajánlani tudom. Háztartási alu-val (4réteg) pipázok és páncélfoliával felváltva..

    .

    Szén: öngyulladós és természetes szenet szoktam használni attól függően ,hogy mennyire van türelmem kivárni a természetes szeneket amíg teljesen beizzanak. Ha öngyulladós szén akkor Threekings (40mm) félbe törve használom csak mini phunnel-re szoktam használni 3 db felet. Ha természetes szén akkor Bamboocha: szén rudakban adják amiket könnyen el lehet törni 3db kis szén téglává. Vegyes éréseim vannak vele kapcsolatban. Az első dobozzal nem volt semmi gond viszont utána észrevettem ,hogy egyre nehezebben volt begyújtani valamint begyújtás közben felrepedezett és ha kicsit is hozzáértem a széncsipesszel akkor szétroppant..

    .

    Egyéb: A szelepnek a csonkja kicsit kilazult de nem vészes a pipa ugyanolyan jól üzemel. Tömítéseket vettem hozzá de a gyári tömítések is elég jók. A gyári tömítés a kerámia alá mini-re nem igazán jó mediumhoz tökéletes. Szívócső tömítésnek pedig vékonyat vettem a gyári a moshatót nem igazán bírja el. A képeken látható egy paszta amely pinkpassion ízesítésű illetve egy nutellás üveg melyben a dohányomat tárolom sajnos most épp üres.

    , Hozzászólás ID: #157551
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10312

    Szép összeállítás! 🙂

     

    Egy kérdés: A medium phunnel miért kék lett? Csak, mivel látom a piros szín dominál. Miért nem fehér/piros lett inkább? 🙂

    , Hozzászólás ID: #157552
    volm
    Felhasználó
    Sheldon
    • Hozzászólás: 205

    😀 mert amikor megvettem sahlar medium phunnel-ből ez volt a legutolsó így nem igen tudtam válogatni én is pirosat vagy fehéret szerettem volna de végül is a szín mellékes ugyanolyan jól muzsikál mintha fehér vagy piros lenne, egyébként úgy fogom fel hogy ez egy tisztelgés a kedvenc sorozatom előtt így nem egyszerűen kék hanem forever blue színe van 😉

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.