A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Regisztrációs feltételek és használati feltételek módosítása

Ebben a fórumban: phpBB 3.0.x Hozzászólás

  • , Hozzászólás ID: #69018
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10312

    Módosítottam a felhasználási és regisztrációs feltételeket. Megtekinthetitek lentebb:

    Regisztrációról:

    -Csak 14. életévét betöltött személy regisztrálhat.

    -Csak 18. életévét betöltött személy írhatja meg tapasztalatait.

    -Minden felhasználó felelősséget vállal a hozzászólásaiért.

    -Regisztrációval kijelented, hogy elfogadod a fórum szabályzatát.

    Iparjogvédelem:

    A Szolgáltatás keretében az Üzemeltető és a Felhasználók által közzétett tartalom és a Szolgáltatás (ideértve többek közt valamennyi a Szolgáltatás keretén belül elérhető cikket, fotót, grafikát és egyéb anyagokat, a Szolgáltatás lay-outját, design-ját, szerkesztési elvet, a Szolgáltatás üzemeltetése során használt szoftveres és egyéb megoldásokat, ötletet, megvalósítást) az Üzemeltető szellemi tulajdonát képezi és az a Szolgáltatás rendeltetésszerű használatával velejáró olvasáson, képernyőn történő megjelenítésen és az ehhez szükséges ideiglenes többszörözésen, és a személyes, nem-kereskedelmi célból történő merevlemezre történő lementésen és kinyomtatáson túl semmilyen egyéb formában nem használható fel vagy hasznosítható az Üzemeltető előzetes írásbeli engedélyének hiányában.

    Felhasználási feltételek:

    Azzal, hogy használod (olvasod-böngészed, írsz hozzászólást) a Vizipipafan.hu fórumját, elfogadod, hogy betartod az alábbi feltételeket. Amennyiben nem fogadod el e feltételeket ne regisztrálj. A feltételeket bármikor megváltoztathatjuk, és habár a lehető legtöbbet megtesszük, hogy értesítsünk a változásról, érdemes rendszeresen áttekinteni ezt az oldalt, mivel a fórum felhasználási feltételeinek megváltoztatása utáni további használatával beleegyezel az új feltételek betartásába.

    Adatvédelem, adatkezelés:

    Az oldalon és a fórumon megadott adatokat bizalmasan és fenntartással kezeljük. További személyeknek, cégeknek, csoportoknak, stb. nem adjuk ki, így személyes adataik nem kerülhetnek illetéktelen kezekbe. Az összes hozzászóláshoz tartozó IP-címet tároljuk a feltételek betartatásának érdekében.

    Fórum motorról:

    A fórumot a phpBB hajtja, mely egy a „General Public License” (a továbbiakban „GPL”) licenc alatt kiadott fórumszoftver, és a [url url=https://www.phpbb.com”>https://www.phpbb.com, valamint magyarul a http://www.phpbb.hu weboldalról tölthető le. A phpBB csak lehetőséget nyújt az internet alapú kommunikációra; a phpBB Csoport nem felelős azért, hogy milyen tartalmakat, illetve magatartást engedélyezünk. További információért a phpBB-ről, kérjük, látogasd meg a weboldalt.

    Egyéb feltételek, fontos információk:

    -Beleegyezel, hogy nem küldesz semmilyen sértegető, obszcén, vulgáris, rágalmazó, gyűlöletkeltő, támadó, közízlést sértő vagy bármely más olyan tartalmat, mely sérti az országban, a fórumot kiszolgáló szerver országában érvényben lévő vagy a nemzetközi törvényeket.

    -A fentiek megsértése azonnali és végleges kitiltáshoz vezethet az internet szolgáltatód értesítésével együtt, ha ezt szükségesnek tartjuk. Az Üzemeltető fenntartja magának a jogot, hogy amennyiben egy Felhasználó valótlan adatokkal vagy több alkalommal regisztrál, az adott Felhasználó Szolgáltatáshoz történő hozzáférését korlátozza vagy megtagadja.

    -Elfogadod, hogy a fórum fenntartóinak jogukban áll eltávolítani, szerkeszteni a hozzászólásaid vagy lezárni az általad nyitott témákat, amennyiben úgy ítélik meg, hogy ez szükséges. Minden esetben az adminisztrátornak van igaza, ezt el kell fogadnod.

    -Tekintettel arra, hogy az Internet nyílt, biztonságosnak nem tekinthető hálózat, az elektronikus formában továbbított üzenetek megsemmisülése, késedelmes megérkezése, egyéb hibája miatt beálló károk tekintetében az Üzemeltető minden kártérítési felelősséget kizár.

    , Hozzászólás ID: #101034
    webbie
    Felhasználó
    webbie
    • Hozzászólás: 1924

    Regisztrációról:

    -Csak 14. életévét betöltött személy regisztrálhat.

    -Csak 18. életévét betöltött személy írhatja meg tapasztalatait.

    Az elsővel minden ok, de a másodikkal nem :-/ Csak 18 éves ember írhatja meg a tapasztalatait ? :O Ezt h kell érteni ?

    , Hozzászólás ID: #101035
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10312
    webbie írta korábban:
    Regisztrációról:

    -Csak 14. életévét betöltött személy regisztrálhat.

    -Csak 18. életévét betöltött személy írhatja meg tapasztalatait.

    Az elsővel minden ok, de a másodikkal nem :-/ Csak 18 éves ember írhatja meg a tapasztalatait ? :O Ezt h kell érteni ?

    Minthogy 18 éven aluli nem dohányozhat (pont emiatt nem vásárolhat dohányterméket) így nekik “elvileg” nemis lehetnének tapasztalataik.

    Persze az életkor valódiságát nem áll módunkban ellenőrizni.

    , Hozzászólás ID: #101036
    somika
    Felhasználó
    Somika
    • Hozzászólás: 570

    Ez igaz,de gyaroklatilag ezt lehetetlen ellenőrizni, ugyanis Magyarországon manapság a 14-18 éves korosztály kb.99% a kipróbálta már a dohányzás bármely módját.Ugyanennek a korosztálynak kb. a 60% dohányzik is aktívan(dohányzás=cigaretta,vízipipa,pipa stb.).A fővárosban már megszokott kép hogy akik tényleg nem is tűnnek nagykorúnak nyílt helyeken dohányoznak és senki nem szól semmit, maximum a nevelőik meg 1-2 szigorúbb tanár(ha az iskolán belül dohányoznak).Még a rendőrök is bambán elmennek mellettük mert ez senkit nem érdekel.Egyszer nem halottam olyat hogy 18 alulinak elvették volna a cigarettáját mert dohányzott.Az egyik ismerősöm például igazoltatás közben is rágyújtott a 15 évével.A rendőröket pedig nem érdekelte.Mert mialatt emondanák a szülőknek,elvennék a cigijét,megbüntetik a boltot ahol vette a bagóját, azalatt akár 3 fiatalkorú is rászokik a cigarettára.Ez így volt már 30 évvel ezelőtt is és így is marad szerintem jó ideig…

    , Hozzászólás ID: #101037
    webbie
    Felhasználó
    webbie
    • Hozzászólás: 1924

    Mostmár értem sYska/!/, köszi. 🙂 Somika neked meg teljesen igazad van.

    , Hozzászólás ID: #101038
    argile
    Felhasználó
    argilé
    • Hozzászólás: 96

    😀

    Ez egy vicc.

    Ez hol szerepel jogszabályban?

    , Hozzászólás ID: #101039
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10312
    argilé írta korábban:
    😀

    Ez egy vicc.

    Ez hol szerepel jogszabályban?

    paragrafus számot ne kérdezz 🙂

    google-jog-dohányzás/dohánytermék

    , Hozzászólás ID: #101040
    argile
    Felhasználó
    argilé
    • Hozzászólás: 96

    OK.

    Az 1999. évi XLII. törvény

    a nemdohányzók védelméről és a dohánytermékek fogyasztásának, forgalmazásának egyes szabályairól

    2. § (9) bekezdés

    Közforgalmú intézményben, zárt térben megtartott rendezvényen, valamint tömegközlekedési eszközön 18. életévét be nem töltött személy még a dohányzás számára kijelölt helyen sem dohányozhat.

    Máshol tehát igen, mivel a törvény tételesen felsorolja, hogy hol nem.

    5. § (2) bekezdés

    Dohánytermék kereskedelmi forgalomban 18. életévét be nem töltött személy számára nem szolgálható ki.

    Kereskedelmi forgalomban. Vagyis más módon bárki hozzájuthat, az például ellenőrizhetetlen, hogy valaki kéri azt a dohányt. Kész. Ennyi. Elég hosszú a törvény, és elég sok mindenre kiterjed, de egy hang nincs arról, hogy 18. év alatt tilos dohányozni, illetve ugyanígy nincs semmi arról, hogy a 18. év alatti dohányzókat szankcionálná.

    Igazoltatás közben meg azért nem gyújtunk rá, mert neveletlenség. Ha szabálysértés lenne, akkor szólna a rendőr. De nem az. Egyszerűen tuskóság.

    Dohányról meg lehet véleménye annak is, aki sohasem szívott. De például a barátai, családtagjai igen, és az ő tapasztalataikat megoszthatja másokkal.

    , Hozzászólás ID: #101041
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10312
    argilé írta korábban:
    …. Dohányról meg lehet véleménye annak is, aki sohasem szívott. De például a barátai, családtagjai igen, és az ő tapasztalataikat megoszthatja másokkal.

    Ez egy kiskapu igen, viszont.

    Áruld el nekem azt, hogy ha 18 éven aluli dohányozhat, akkor miért nem vásárolhat dohányt?

    Vajon miért?

    A Jognak nagyon kifacsart nyelvezete van. Telis-tele van hibákkal.

    Szerintem amit te bemásoltál, hogy hol nem dohányozhat az ilyen. Ott mindenkire vonatkozik, ugyanis:

    Ma már hivatalos épületbe nemis lehet dohányzórész. Például iskolákban már nem szabad, hogy hivatalosan legyen dohányzó.

    Mellesleg 18 év fölött sem szabad tömegközlekedési eszközön, zárt helyű rendezvényeken, hivatali épületekben dohányozni.

    Tehát itt ez rosszul van megfogalmazva. Mint jog sok része.

    , Hozzászólás ID: #101042
    argile
    Felhasználó
    argilé
    • Hozzászólás: 96

    Szögezzünk le: engem egyáltalán nem érdekel, ki hány évesen dohányzik, már akkor sem érdekelt, amikor nem voltam nagykorú, most meg pláne nem, mivel nem a múlt héten ünnepeltem a 18. születésnapomat. Nem én alapítottam az Országos Közegészségügyi Tanácsot, felőlem mindenki úgy teszi tönkre magát, ahogyan akarja. Az persze biztos, hogy én senkit sem fogok rászoktatni szenvedélybetegségre, és nem is támogatom a mások rászokását.

    18 év alatti nem vásárolhat dohányt, mert fiatalon a leggyorsabb a függőség kialakulása, illetve a legnagyobb kárt okozza a még fejlődő szervezetnek. A törvényalkotó ezzel megtette, amit tehetett: a dohány megszerzésének legális útját lezárta. Aztán hogy ki mit csinál a legális lehetőséget megkerülve, az már az ő dolga. Egyelőre nem vagyunk iszlám köztársaság.

    A törvények általában nem hibákkal vannak tele, hanem kiskapukkal.

    Ne haragudj, engem tényleg nem foglalkoztat ez a téma, és nem is érint, csak azt a részt olvastam el a viszonylag hosszú törvényből, ami a 18 év alattiakra vonatkozik. Iskolában is lehet dohányzó hely, elég szigorúan körül van írva, hogy hol (hát nagyjából szinte sehol), de azért lehet. Különösebben nem ástam magam bele a törvénybe, mert nem járok iskolába.

    18 év felett lehet tömegközlekedési eszközön dohányozni. Az arra kijelölt helyen. Például a vasúton is. Az már más kérdés, hogy a törvényalkotó az üzemeltetőre bízza, hol jelöl ki ilyen helyet, tehát az IC-n mondjuk nagyon kallerfüggő, hogy van-e a szerelvényen dohányzóhely, vagy nincs.

    Mellesleg azon lehet vitázni, mi van rosszul vagy jól megfogalmazva, de egyelőre ez a törvény hatályos.

    , Hozzászólás ID: #101043
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10312
    argilé írta korábban:
    Szögezzünk le: engem egyáltalán nem érdekel, ki hány évesen dohányzik, már akkor sem érdekelt, amikor nem voltam nagykorú, most meg pláne nem, mivel nem a múlt héten ünnepeltem a 18. születésnapomat. Nem én alapítottam az Országos Közegészségügyi Tanácsot, felőlem mindenki úgy teszi tönkre magát, ahogyan akarja. Az persze biztos, hogy én senkit sem fogok rászoktatni szenvedélybetegségre, és nem is támogatom a mások rászokását.

    Jómagam se 🙂 (sőt szerintem mások se)

    argilé írta korábban:
    18 év alatti nem vásárolhat dohányt, mert fiatalon a leggyorsabb a függőség kialakulása, illetve a legnagyobb kárt okozza a még fejlődő szervezetnek. A törvényalkotó ezzel megtette, amit tehetett: a dohány megszerzésének legális útját lezárta. Aztán hogy ki mit csinál a legális lehetőséget megkerülve, az már az ő dolga. Egyelőre nem vagyunk iszlám köztársaság.

    Nos igen, éppen ezért nem csak vásárolni, de fogyasztani is tilos tudomásom szerint. 😉 (és a logika szerint is úgyérzem)

    argilé írta korábban:
    A törvények általában nem hibákkal vannak tele, hanem kiskapukkal..

    Jog van tele hibákkal, bár tény, hogy rengeteg törvény is. Mindkettőnél vannak kiskapuk.

    argilé írta korábban:
    18 év felett lehet tömegközlekedési eszközön dohányozni. Az arra kijelölt helyen. Például a vasúton is. Az már más kérdés, hogy a törvényalkotó az üzemeltetőre bízza, hol jelöl ki ilyen helyet, tehát az IC-n mondjuk nagyon kaller függő, hogy van-e a szerelvényen dohányzóhely, vagy nincs.

    Jogos, én csak BKV-ra gondoltam.

    Van egy ötletem, nézzük meg a net-en, van-e ilyen ingyenes jogi tanácsadás. Ott meglehetne érdeklődni. 🙂

    (Bár a szabályzatba az is bekerült már napokkal ezelőtt, hogy az adminnak van igaza. 😀 )

    , Hozzászólás ID: #101044
    argile
    Felhasználó
    argilé
    • Hozzászólás: 96

    http://www.eski.hu/civiltajekoztatas/kepek/ho/ … mak-eu.doc

    Finnország: … Tilos a dohányzás 18 éves kor alatt …

    Magyarország: … A 18 éven aluliak számára dohányáru nem szolgáltatható ki …

    A törvény: https://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.c … 9900042.TV

    Nem akarja olyasvalaki keresgélni ezt a neten, akit érint? :cote:

    , Hozzászólás ID: #101045
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10312

    hááát :-/

    Én továbbra is fenntartom áláspontom, persze tévedés lehetőségét eddig is fenntartottam.

    🙂

    Foglalkozzon ezzel az, akit érint! 😀

    , Hozzászólás ID: #101046
    krampi
    Felhasználó
    krampi
    • Hozzászólás: 3414

    Most jutott eszembe, hogy korabban emlitetted sYska, hogy a profilban allitsuk be a korunkat. Most megneztem es latom, hogy anno regisztracional meg kellett adni a szuletesi datumot. Az nem eleg akkor? 😀 Mert ha most beallitom a koromat, akkor gondolom majd azt minden evben at kell allitanom 😀

    , Hozzászólás ID: #101047
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10312
    krampi írta korábban:
    Most jutott eszembe, hogy korabban emlitetted sYska, hogy a profilban allitsuk be a korunkat. Most megneztem es latom, hogy anno regisztracional meg kellett adni a szuletesi datumot. Az nem eleg akkor? 😀 Mert ha most beallitom a koromat, akkor gondolom majd azt minden evben at kell allitanom 😀

    Őő ennyire nem ismerem a phpbb-t, de valószínűleg a beírástól számított (vagy a születési dátum szerint) 365 naponként hozzáad egyet automatikusan. 🙂

    , Hozzászólás ID: #101048
    sheeshamaster
    Felhasználó
    sheeshamaster
    • Hozzászólás: 819
    Quote:
    -Csak 18. életévét betöltött személy írhatja meg tapasztalatait.

    Eddig 435 hozzászólással sértem a szabályzatot 😀

    Üdv

    SM

    , Hozzászólás ID: #101049
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10312
    sheeshamaster írta korábban:
    Quote:
    -Csak 18. életévét betöltött személy írhatja meg tapasztalatait.

    Eddig 435 hozzászólással sértem a szabályzatot 😀

    Üdv

    SM

    Akkor bannolak, törlöm a hsz-eid. 😀

    , Hozzászólás ID: #101050
    sheeshamaster
    Felhasználó
    sheeshamaster
    • Hozzászólás: 819

    Ok! 😀 Na nem ezért mondtam.

    Üdv

    SM

    , Hozzászólás ID: #101051
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10312

    Legyél boldog, 2 szót beszúrtam a szabályzatba. 🙂

    “a személyes”

    Így jólenne ha mellőznéd a személyes tapasztalatom kifejezést. Légy skizofrén! 😀

    , Hozzászólás ID: #101052
    sheeshamaster
    Felhasználó
    sheeshamaster
    • Hozzászólás: 819

    OK! 😀

    Üdv

    SM

20 bejegyzés megtekintése - 1-20 / 20

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

‘phpBB 3.0.x’ fórum lezárásra került, így a hozzászólás nem lehetséges.