A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Tej a tartájba

Ebben a fórumban: Tartályba koktél Hozzászólás

  • , Hozzászólás ID: #69561
    kullancska
    Felhasználó
    kullancska
    • Hozzászólás: 22

    Helló!

    Nemtom hányan próbálkoztak vele, én eddig egyszer próbáltam ki… Tapasztalaotok: Mi 2almás dohánnyal próbáltuk, ami sajan mint kiderült nem a legjobb választás volt… Aztán gyorsan le is cseréltük meggyesre. Az hogy víz helyett tej volt a tartályba hát sokatt dobott szerintem. Kellemes joghurtos íze volt, ami nekem nagyon ízlett 🙂 Ajánlom mindekinek.

    Ui.: Vigyázzatok ne nagyon töltsetek bele mert eléggé könnyen habzik 😀

    Ui2.: Után ne kostóljátok meg a tejet 😀 Eléggé furcsa íze van 😀 (tapasztalat 😳 😛 )

    , Hozzászólás ID: #145475
    sheeshamaster
    Felhasználó
    sheeshamaster
    • Hozzászólás: 819

    én fahéjjal próbáltam….nagyon tetszett a hatás.Ajánlom mindenkinek,1/1 tej/víz arányban,de a csak tej sem rossz!

    sheeshamaster

    , Hozzászólás ID: #145476
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10312

    tartály tisztítása zsírtalanítása nemvolt nehéz utána?

    , Hozzászólás ID: #145477
    sheeshamaster
    Felhasználó
    sheeshamaster
    • Hozzászólás: 819

    Az általad (syska) leírt citromleves módszerrel 1 nap alatt elmegy a tej szaga.Szóval szerintem egy nagyobb pipázásnál érdemes kipróbálni.

    sheeshamaster

    , Hozzászólás ID: #145478
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10312
    sheeshamaster írta korábban:
    Az általad (syska) leírt citromleves módszerrel 1 nap alatt elmegy a tej szaga.Szóval szerintem egy nagyobb pipázásnál érdemes kipróbálni.

    sheeshamaster

    hmm akkor jó, 1 próbát megér 🙂

    úgyis lekpott az üveg mintája kell másik 🙁

    (szeretem ha feelinges és nemcsak füstöl ;))

    , Hozzászólás ID: #145479
    kullancska
    Felhasználó
    kullancska
    • Hozzászólás: 22

    Off

    Nekem is lekopott de szerencsére egyik ismim nagyon jó festõ és szépen kifesti ^^

    On

    Mi is citromlével tisztítottuk és bevált 😉

    , Hozzászólás ID: #145480
    xhun
    Felhasználó
    Xhun
    • Hozzászólás: 5

    Tényleg joo tejjel a dohány!

    Én banános dohánnyal próbáltam ki ,de nagyon joo volt és jol kihozta az ízét a dohánynak! 😀

    , Hozzászólás ID: #145481
    adam
    Felhasználó
    Ádám
    • Hozzászólás: 39

    Hát nem tom mi Al-Fakher capusccinóval próbáltuk de nem volt nagy szám 😉

    , Hozzászólás ID: #145482
    cisco
    Felhasználó
    Cisco
    • Hozzászólás: 372

    Éppen most tesztelem az AHG fekete szőlő -t tejjel, valóban jobb, mint vizzel. Sokkal kellemesebb, bár ez a dohány önmagában is fantasztikus. :super:

    Mindenkinek csak ajánlani tudom a tejet!

    :amen:

    , Hozzászólás ID: #145483
    kokovics
    Felhasználó
    kokovics
    • Hozzászólás: 888

    Ti, hogy csináljátok, hogy ne habozzon a tej? Én beleöntöttem egy litert a tartályba és utána a tej habzása miatt visszajött a szívócsőbe, aztán öntöttem ki tejet és vizel hígítottam de ugyis gáz volt…

    , Hozzászólás ID: #145484
    krampi
    Felhasználó
    krampi
    • Hozzászólás: 3414

    Vizzel kell higitani a tejet, hogy ne habozzon ( 😀 ). Az aranyokat kell eltalalni, bar mondjuk en meg sosem probaltam es annyira nem is mozgat meg a dolog. De szerintem olyan 1/3 tej, 2/3 viz aranyban kb.

    , Hozzászólás ID: #145485
    cisco
    Felhasználó
    Cisco
    • Hozzászólás: 372
    kokovics írta korábban:
    Ti, hogy csináljátok, hogy ne habozzon a tej? Én beleöntöttem egy litert a tartályba és utána a tej habzása miatt visszajött a szívócsőbe, aztán öntöttem ki tejet és vizel hígítottam de ugyis gáz volt…

    Nekem a cső 2-3 cm-t lóg bele a tejbe, és még van a füstnek kb 20cm hely, igy hiába habzik, nem ér vele semmit. :frime:

    , Hozzászólás ID: #145486
    paradox24
    Felhasználó
    paradox24
    • Hozzászólás: 110

    szerintem is érdemes hígítani. nem is csak a habzás miatt, de még vizesen is elég töményen áthatja a tejíz a dohányt szerintem 🙂 persze a harmadrész tejarány-érték alá nem érdemes adni.

    mi annak idején pisztáciás nakhlával próbáltuk ki, szinte jóllaktunk attól a krémes füsttől, aminek a tejecske áldozta magát.

    , Hozzászólás ID: #145487
    hookah
    Felhasználó
    Hookah
    • Hozzászólás: 1615

    Tej a tartájba nagyon finom, leginkább a turmixokhoz hasonlít 😛 csak aztán vigyázni kell arra, amit sYska/!/ is írt, hogy a tejzsírt nehéz eltávolítani. 🙂

    , Hozzászólás ID: #145488
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10312
    Hookah írta korábban:
    …. csak aztán vigyázni kell arra, amit sYska/!/ is írt, hogy a tejzsírt nehéz eltávolítani. 🙂

    Nehéz, de nem lehetetlen. :cote:

    , Hozzászólás ID: #145489
    kicsipipas
    Felhasználó
    kicsipipás
    • Hozzászólás: 1

    sziasztok!

    én a tejes témát úgy próbáltam h csak tej a vázába és AM eper,és Nakhla mizo cseresznye a 2es mixer kerámiámba nekem nagyon bejött:D próbáljátok ki mintha kibontanék egy joghurtot nagyon finom

    jaa… és egy kérdés egy barátomtól hallottam h ő az epres dohányt(ami kiszáradt) eperlekvárba keverte és eszméletlenül jó volt…nem tudom mennyire igaz HALLOTTAM. na páááá

    , Hozzászólás ID: #145490
    szabo mate
    Felhasználó
    Dsürge
    • Hozzászólás: 59

    Általam is ki lett próbálva a tejes kombináció, haverokkal szívtuk, a kerámiában csokis Al Sultan volt, és igen, érezhető a külömbség. Más dohánnyal nem próbáltam még a tejet, de ezeket olvasgatva megjött a kedvem 😀

    , Hozzászólás ID: #145491
    zoli78
    Felhasználó
    zoli78
    • Hozzászólás: 377

    Én már próbáltam gyümölcsös dohányokkal, de van itthon 1 nagyon-nagyon finom kávé mixem( Dózer tudna róla mesélni), és azzal is nagyon finom.De megcsináltam már Nakhla Mix Shisha on the Beach-el is.Minden verzió nagyon bejött.Igaz én vizet is keverek hozzá, mert elsőnek felhabzott a tej, és feljött a csőben.

    , Hozzászólás ID: #145492
    gerzson
    Felhasználó
    Gerzson
    • Hozzászólás: 23

    Kipróbáltam haverokkal, felhasznált kellékek: epres Al Sultan, 85cm Aladin Aisha, kék-fehér Nammor, heba filter. Először a tartályba fele-fele arányba kevertük a tejet vízzel. A szívás nehéz volt, mert nagyon felhabzott és a csőbe kb. egy doboz danone joghurt mennyiségű “túró” került. Utána leöntöttük a tartály felét, és hígítottuk vízzel, ekkor kb 1/4 tej és 3/4 víz volt benne. Kerámia nélkül ejtettünk egy próba szívást és még mindig nagyon habzott. A harmadik próbálkozásnál kb. 1-1,5 ujjnyi tej ment bele (viszonyításképp azoknak akik nem ismerik az Aishát a tartály 29cm magas és a talp aljától 12cm magasságig szoktam vízzel tölteni) és a többi víz volt. Ezután könnyű volt szívni és a füst is finom volt, de még mindig bőségesen habzott, annyira hogy füst nem érintkezett folyadékkal csak habon haladt át. Ekkor kb 3-4 deci vizet öntöttünk be a tartály szívócső furatába. Utána kellemes volt szívni, de nem ártott néha a szívócsövet függőleges helyzetben tartani, hogy a hab visszafollyon a tartályba. A szívócsőben néha-néha eldurrant egy habbuborék kicsit fura volt, de nem ijesztő. Nekem ízélményre nem jött be a tejes tartály, nem tapasztaltam a joghurt ízt amit a mendemondák említettek.

    , Hozzászólás ID: #145493
    james
    Felhasználó
    James
    • Hozzászólás: 712

    Nincs is sok értelme tejet önteni a tartályba, mert utána nagyon gyorsan elkell takarítani és alaposan, hogy a tej szaga ne poshadjon bele a pipába és a szívócsőbe. Jobban jársz ha inkább iszol hozzá tejet, mint beleöntöd. Akkor se lesz jobb az ízélmény, de legalább nem teszed ki a pipát ilyen kockázatnak. 😀

20 bejegyzés megtekintése - 1-20 / 20

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.