Tömítések

A fórum bezárt és archívumként funkcionál!
30 bejegyzés megtekintése - 1-30 / 63
  • Szerző
    Bejegyzés
    Névtelen

sziasztok,

kis segítségre szorulok,mivel nemrég vettem egy vizipipát, és nem tudom hogy a kis plasztik tömítéseknek hol van igazán a helyük…

3 darab volt a dobozban, le tudnátok írni melyik hova való.főleg a kis pillanatragasztó fej kinézetű!

teljesen kifogott rajtam a betyar 🙂

Köszönöm!!!

moldy007
      Felhasználó

Kicsit kevés a leirás, a pillanat ragasztófej az a szipka, a fémrészre kel rádugni amit a szájba veszel.Kell legyen 1 közepes ami a pipa csúcsára jön kerámia alá ,a másikrol is jó lenne tudni valamit, ha nagyobb és redőzött akkor a víztartály szájába jön, ha az ujjad végére rámegy akkor a pipatest kijövő végébe jön, a szivöcső felé.Sok sikert!!!!!

sYska
        Felhasználó

-Legnagyobb amin átfér akár 2 ujjad is, az üveg nyakához kell.

-Legkisebb amibe max a kisujjad fér a szívócső fém helyéhez.

-A közepes amin 1 ujjad átfér pedig a kerámia és a pipa „csücske” közé kell.

🙂

krampi
          Felhasználó

Ahogy kiveszem a szovegkornyezetbol, en a kovetkezore gondolok. A 3 dologtol fuggetlenul, amirol te beszelsz, a pipa testen, amit beleraksz az uvegbe mar van alapbol egy valoszinuleg fekete tomites, igaz? Mert akkor az ugy ahogy van, csatlakozik egymashoz. A 3 dolog kozul, amirol te beszelsz az, amelyik pillanatragaszto fejhez hasonlit, az kerul a szivocsonek arra a vegere, amelyiket szivod. Ebbol lehet venni olcson sokat, hogyha tobb emberrel pipazol egyszerre, akkor ne legyenek higieniai problemak, de ezt embere valogatja, hogy ki hogy szereti. Na, akkor mar csak 2 tomites maradt. Az egyiket a pipa testednek a tetejere kell rakni a keramia ala, a masik pedig a testnek abba a reszebe kerul, ahova a szivocsovedet csatlakoztatod. De valoszinuleg forma alapjan is majd megtapasztalod, hogy melyik hova illik inkabb 🙂

Cisco
            Felhasználó

Aranyos, hogy mindhárman elmondtátok ugyanazt kicsit másképp! 🙂 Tovább már nem is lehetne ragozni!

moldy007
              Felhasználó

Szólj bátran, Zsuzsi mindenben támogatunk ,( én sütés- főzés , autó-motor,repülés, Elektromos cuccok, hi-fi , számitástekhnika hardwer ,horgászat, hangszerek, stb ) ….

Troll
                Felhasználó

Tudnátok segíteni ?

a kerámia alatti tömítés egyáltalán nem szelel, a melasz mégis mindíg lefolyik a széntálcára.

Valami ötlet ? Füstöt nem befolyásolja, csak idegesítő, és nehéz levakarni, plusz a szenet sem szeretném ráejteni….

wakummaci
                  Felhasználó

Próbáld meg erősebben ráhúzni a pipára a kerámiát, nekem nem szokott kicsöpögni a melasz, csak mikor lehúzom a pipáról..

Ha így sem jó akkor meg megpróbálhatsz aluból egy kis tölcsért alátenni körbe, hogy felfogja a lecsöpögő melaszt.

sYska
                    Felhasználó

Ez a hőtágulástól van. A tömítés kicsit lazább lesz és emiatt folyik ki. 😉

Troll
                      Felhasználó

Hm. lehet, valóban hőtágulás. a vicc, hogy vízzel tele is képes vagyok a kerámiánál fogva felemelni a pipát, szóval lazának nem laza. de majd kiötlök valamit. a hő ellen. 🙂

gerago
                        Felhasználó

Töröld le egyből és nem lesz nehéz levakarni.

beni
                          Felhasználó
                            gerago írta korábban:
                            Töröld le egyből és nem lesz nehéz levakarni.

egyetértek vagy vegyél új tömítést 10ft-ért (náunk kisboltba 50) 🙂

webbie
                            Felhasználó
                              beni írta korábban:
                              egyetértek vagy vegyél új tömítést 10ft-ért (náunk kisboltba 50) 🙂

Nem kell új tömítés, mivel a hőtágulás miatt van, mint ahogy azt Syska már mondta. Néha rá tudom olyan szorosan húzni, hogy csak a végén folyik ki az összes. Van, amikor pedig a tömés közepénél csörög már. :perv: Annyira nem zavar, nálam könnyen lejön. :cote:

Troll
                              Felhasználó

Hát… kerámiához tudjátok mennyi itt Gyula városában egy tömítés ? 200 Ft! :-/ Nem az ár sok, nem verem fogamhoz a garast, hanem maga az érték, hogy egy vacak gumi, és hogy ennyire kapzsik tudnak lenni az emberek…

kokovics
                                Felhasználó
                                  Troll írta korábban:
                                  Hát… kerámiához tudjátok mennyi itt Gyula városában egy tömítés ? 200 Ft! :-/ Nem az ár sok, nem verem fogamhoz a garast, hanem maga az érték, hogy egy vacak gumi, és hogy ennyire kapzsik tudnak lenni az emberek…

Pesten se sokkal olcsobb… 100ft nem sok egy vacak gumiért ami max 10ft(gyártás szállítási dijjal)?

webbie
                                  Felhasználó

viewforum.php?f=79 :-/ Vagy ez más ? 🙂

Aks
                                    Felhasználó

a razan/namor tömitését használta már valaki kerámia alatti tömitésnek?vélemények?

Stereo
                                      Felhasználó

A méret ugyanaz megnéztem, tehát elvileg használható lenne, de ki az az állat aki kivenné a Nammor/Razan-jából? 😀 :hehe:

Aks
                                        Felhasználó
                                          Stereo írta korábban:
                                          A méret ugyanaz megnéztem, tehát elvileg használható lenne, de ki az az állat aki kivenné a Nammor/Razan-jából? 😀 :hehe:

nincs sok ötletem :hehe:

krampi
                                          Felhasználó

En hasznaltam mar a Havanna phunnel tomiteset a Razannal, amikor elengedte a ragaszto a tomitest 😀

Edemke
                                            Felhasználó

Sziasztok.A segítségeteket szeretném kérni.Vettem tegnap egy kerámiát és ma ki is próbáltam.Már majdnem végeztem a szívással, mikor leesett a kerámia a testről.Volt nagy kapkodás h nehogy kiégessek valamit.Ezután megpróbáltam vissza rakni a kerámiát a testre, de nem ment rá vissza.Egyszerüen lefordult róla.Amikor az elején ráraktam akkor tökéletessen rá ment.Egyszerüen nem értem. 🙁

Azt az átlátszó tömitést használom.Lehet, hogy azt a nagyobbik fajta tömítést kellene használnom?Előre is köszönöm szépen ha valaki tud nekem segíteni.

További szép napot mindenkinek.

sYska
                                              Felhasználó

Valószínűleg a tömítés meglágyult. Vegyél egy vastagabbat vagy ha egyiptomi a vízipipád, akkor egy szír tömítést fordítva tegyél rá.

Milyen kerámiáról van szó egyébként?

Edemke
                                                Felhasználó

Köszönöm a gyors választ Syska.

Egyiptomi pipám van 37cm-es.Direkt uj tömítést tettem fel rá.Gondoltam lehet ez a baj, és vissza raktam egy használt tömítést, de arra sem ment rá.egyszerüen lefordul róla. 🙁

Akkor azt mondod, hogy próbáljam meg azzal a nem átlátszó nagyobb tömítéssel?

Amúgy a kerámia márkája: „Remo”

sYska
                                                  Felhasználó

Igen próbáld meg. Esetleg próbálj 2-t használni. Ha túl vastag úgy akkor lehet kerámiát kell cserélni.

krampi
                                                    Felhasználó

Ha a legvékonyabb tömítésed is túl vastag a kerámia alá, akkor használhatsz szigetelőszalagot is 🙂

Akoska60
                                                      Felhasználó
                                                        krampi írta korábban:
                                                        Ha a legvékonyabb tömítésed is túl vastag a kerámia alá, akkor használhatsz szigetelőszalagot is 🙂

A szigetelőszalagot a magam részéről nem javasolnám, mert a hő hatására könnyen megolvadhat. Inkább teflon szalaggal tekert be a csonkot.

Edemke
                                                        Felhasználó

Sziasztok.

Nagyon szépen köszönöm a segítséget :cote: .Este szerintem ki is próbálom így ahogy írtátok.Remélem nem kell ezért másik kerámiát vennem mert nagyon bejön.

További szép napot nektek és sok füstöt :]

Edemke
                                                          Felhasználó

Még egy kérdésem lenne:Milyen boltokban kapható ilyen „teflon szalag” ?Mert ilyenröl még nem is hallottam. :rouge:

Kormi
                                                            Felhasználó
                                                              Edemke írta korábban:
                                                              Még egy kérdésem lenne:Milyen boltokban kapható ilyen „teflon szalag” ?Mert ilyenröl még nem is hallottam. :rouge:

Szerintem bármilyen barkácsboltban tudsz szerezni, főleg olyan helyeken, ahol vízvezeték-szereléshez árulnak cuccokat.Ebben a szalagban az a jó, hogy sokkal jobban bírja a hőt, mint a szigszalag, nincs-esetleg káros kemikáliákat tartalmazó-ragasztóréteg, illetve, sav- és lúgálló.

Edemke
                                                              Felhasználó

Köszönöm szépen a válaszod és a kis felvilágosítást az anyagról. 🙂

30 bejegyzés megtekintése - 1-30 / 63