A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Vízipipás fotósok

  • , Hozzászólás ID: #145906
    anegytech
    Felhasználó
    anegytech
    • Hozzászólás: 825

    Szabi, remélem te sem veszed rossz néven, de ebbe a topicba nem ilyen képeket várunk, mert arra van több topic is, ahová feltölheted az élményképeket. Ide tényleg olyan fotókat kellene feltölteni, ami meg van szerkesztve normálisan és nem csak egy sebtiben kattintott kép. Egyébként jópofa, amit csináltatok, de sajnos abszolút nem kap hangsúlyt a buborék, de a háttérben lévő dolgok, meg a barátod félig belógó feje a sarokban annál inkább. Szóval tényleg nem bántásból mondom, csak tényleg jó lenne, ha nem szórnánk teli a topicot képekkel, ha meg feltöltünk valamit, az legyen jó kép, jól megszerkesztve.

    Akoska a Yaschica gépet érdemes lenne elővenni, mert azok elég jó gépek :). A színes laborral én még nem bajlódtam, meg nem is tanultam, de az már sokkal komplikáltabb és időigényesebb, mint a feketefehér labor.

    Középformátumú gépet én is használnék, de egyelőre még nem szereztem be ilyen gépet. Egy rolleiflexet is kipróbálnék :). Sulimban van egy hatalmas favázas fényképezőgép, azt hiszem, műszaki fotózáshoz használták, de nincs is keresője, hanem a mattüvegen lászik a kép, tehát be kell bújni egy fekete takaró mögé, hogy lásd a képet. Érdekes szerkezet, ezeket élvezet használni, de nem egyszerű.

    Most eléggé elfoglalt vagyok, meg a mai napom elment az itthoni internethálózat helyrehozatalára, mert egyik pillanatról a másikra elment a net és nem tudtam, hogyan hozzam vissza (de estére sikerült).

    Ha lesz időm elkezdek gondolkodni valami jó vízipipás képen :). Most hangulatképre gondolok, talán a szabadban kéne megcsinálni, de mindenképpen természetes fénnyel.

    , Hozzászólás ID: #145907
    peti562
    Felhasználó
    peti562
    • Hozzászólás: 473
    anegytech írta korábban:
    Ha lesz időm elkezdek gondolkodni valami jó vízipipás képen :). Most hangulatképre gondolok, talán a szabadban kéne megcsinálni, de mindenképpen természetes fénnyel.

    Úgynézki kapok kölcsön stúdióvakut majd a hétvégére, megpróbálok kitalálni valamit, 2-3 vakuval már a füstöt szépen ki lehet emelni, fényformálókat is hoz a srác elvileg.

    Nem kapott manualt, aztmondta használjam kicsit aztán segítsek neki mit hogy kellene csinálni. nekem jó mert legalább használhatom (később is). Sajnos csak topmark pipám van, egy szép szír pipával könnyebb dolgom lenne.

    Ma egyébként rájöttem valamire, nem kell 5-6-10ezrekért derítőlapot venni, elég egy a kánikulában a kocsi szélvédőjére helyezhető ezüstös cucc, összecsükható, jól szórja a fényt és fillérekből megvan. ma kipróbáltam, egész jó. fotó nem lett, csak megnéztem hogy viselkedik. Ja, és van olyan amelyiknek az egyik fele arany, az 2in1 😀 szabadtéri nagynapsütésben portréfotózáskor/makrózáskor jó lesz.

    , Hozzászólás ID: #145908
    szabi
    Felhasználó
    szabi
    • Hozzászólás: 179

    Hát jó elnézést kérek de hát nincs profi gépem : mondjuk most már semmilyen sincs

    , Hozzászólás ID: #145909
    maate
    Felhasználó
    MaAtE
    • Hozzászólás: 305

    Úgy látom vannak tervek… 🙂 Sok sikert a megvalósításukhoz!

    Ma derült ki, hogy kiállításom lesz két helyen, illetve egy vetítésem a jövő héten. Úgyhogy jó napom van.

    Az én álomfelszerelésem: Nikon D700 vagy D3x, Nikkor 70-200 2.8, Nikkor 24-70 2.8, Nikkor 14-24 2.8, Nikkor 135 2.0 DC, Nikkor 85 1.4, Nikkor 50 1.4, meg egy stúdió. 😀 Abszolút kis igényű vagyok 😛 De már az 50 1.4 megvan egy fél éve, egyszerűen imádom, szépet rajzol nagyon.

    Egy fotós könyvhöz kellett fotóznom tavaly régi gépeket. És a Canon első profibb gépét is a kezembe vehettem, a sok ritkaság mellett 🙂 Hát elég elegáns. Markolat kb. mint egy féltégla, és jó nehéz, van benne anyag rendesen.

    Amíg írtam a hozzászólást, jött pár új hsz. Az a szélvédő-fényvisszaverő nagyon erőteljesen, és természetellenesen veri vissza a fény szerintem. A termeszetfoto oldalon Éva második sorozata azzal és egy SB-800-al készült. Én mindenképpen ajánlani tudom egy derítőlap megvételét. (Kínából olcsóbb ebayen, szinte fillérekért)

    , Hozzászólás ID: #145910
    peti562
    Felhasználó
    peti562
    • Hozzászólás: 473
    szabi írta korábban:

    Hát jó elnézést kérek de hát nincs profi gépem : mondjuk most már semmilyen sincs

    a képeket te készíted nem a géped. keress rá google-ben a hp 735-re, másfél évig nyomtam ezzel, a legkönnyebb ezt mondani, hogy nem jó a gép. Másrészt még ha a gép is lenne rossz és te profi lennél akkor se érteném ezt a gyenge képet miért tetted fel. persze, haveroknak jó, meg fészbúkra de ez nagyon messze áll a fényképészettől. már bocsesz, semmi sértés vagy ilyesmi, csak nem szeretném ha teletolnátok ilyen képekkel a fotós topikot.

    , Hozzászólás ID: #145911
    anegytech
    Felhasználó
    anegytech
    • Hozzászólás: 825

    Peti, most irigyellek, mert én is örülnék néhány stúdióvakunak kölcsönbe, dehát mindegy :D. Ha van hozzá néhány softbox, akkor még tutibb, bár derítővel islehet szórakozni :). Arra már én is rájöttem, hogy a kétoldalú szélvéderő rakható napellenző tökéletes megoldás. Ezt a Soós Kereskedésben dolgozó fotós eladó is megerősítette, amikor kérdeztük, hogy mennyibe kerül a derítő, mire mondta, hogy ötezer. Kérdésünkre, hogy az autós 500 Ft-os napellenző jó-e, mosolyogva mondta, hogy tökéletes :D.

    MaAte a D3x-et én is elfogadom szülinapra! 😀 És grat a kiállításhoz (meg lehet kérdezni hol lesz?).

    Szabi, nem a gép a hibás. Kompakt géppel is lehet jó képet csinálni, habár sokszor nehezebb, ez tény. Nem akartalak megsérteni, meg leszólni sem akartam a képet, de ez így van.

    , Hozzászólás ID: #145912
    maate
    Felhasználó
    MaAtE
    • Hozzászólás: 305

    Én is dolgoztam ezzel a fényvisszaverővel, szerintem a derítőlap jobb, és könnyebb kezelni, mivel az hajlik mindenfelé meg az összehajtás miatt kicsit szórja a fényt, a derítőlap koncentráltabban veri vissza a fényt.

    Debrecenben lesz egy kávézóban, illetve Miskolcon a volt iskolámban.

    , Hozzászólás ID: #145913
    anegytech
    Felhasználó
    anegytech
    • Hozzászólás: 825

    Hát még a Dalí kiállításra sem mentem el Debrecenbe, úgyhogy most szerintem ezt is kihagyom, pedig szívesen megnézném, főleg, hogy nagyon szeretem a kávézókat. Pedig nincs olyan messze, csak a vonatjegy sem túl olcsó, meg mindig van mit csinálnom :).

    Egyébként Pesten is van rengeteg kávézó, ahol kiállítják amatőr művészek képeit, és nagyon jó képeket látok mindenfelé (grafikákat, festményeket is).

    És most jut eszembe: Pesten a Király utcában van egy Blende Club Café nevű hely, ahol még nem voltam (pedig ide jártam suliba :o), ami azért keltette fel a figyelmem, mert kimondottan fotósok kedvére lett berendezve a hely. Blende Club Café <-- itt megnézhetitek Közeljövőben ellátogatok ide :). Őszintén szóval én nem nagyon használtam még derítőt, habár kéne :happy1:. Az autós árnyékoló valóban nem olyan jó megoldás, de szükség esetén alkalmazható (habár még nem próbáltam ezt sem :D)

    , Hozzászólás ID: #145914
    szabi
    Felhasználó
    szabi
    • Hozzászólás: 179

    Nem a gépet akartam okolni, de ezzel sose fogok olyan jó képet csinálni mint egy über szuper brutál tükörreflexes géppel. Szerettem fényképezni mindent van is pár képem amit mondhatom hogy jónak sikerült de hát lehet az ide megint kevés lenne. Szeretnék majd egy új gépet amivel újra neki próbálkozhatok a dolognak.

    Nem nagyon szerettem szerkeszteni a képeim szeretem természetessen hagyni bár autófokuszos gépnél nem a legjobb ha valamit kiakarok emelni. Na nem mentegetem magam nem ide való vagyok 🙂

    Sok sikert mindenkinek.

    , Hozzászólás ID: #145915
    anegytech
    Felhasználó
    anegytech
    • Hozzászólás: 825

    Arról nincs szó, hogy nem ide való vagy :). Csak a kép nem volt idevaló, de ezt már megtárgyaltuk :). Mi sem úgy kezdtük, hogy rögtön jó képeket csináltunk, mellesleg még nekünk is, meg mindenkinek van hova fejlődni. Én sem tartom magam jó fotósnak, csak egy lelkes amatőrnek, akinek talán van a dologhoz tehetsége, de ezt úgysem én fogom eldönteni magamról.

    A képek utólagos szerkesztését nem szabad félreértelmezni. A digitális képek szerkesztése alapvető dolog, annyira fontos és alapvető feladat, mint régen a film előhívása laborban. Ott is kihozták a legjobbat a filmből, erre való a digitális világban a photoshop. Tehát az utólagos szerkesztés nem csak jó dolgo, de nélkülözhetetlen egy jó képhez. Ez alatt nem azt értem, hogy nagy mértékben változtatunk a kép tulajdonságain, hanem optimalizáljuk és beállítjuk a helyes színeket, a kontrasztot és világosságot. Mindez a filmes korszakban kikerülhetetlen volt és érdemes úgy tekinteni a photoshopra, mint digitális fotólaborra. A nagymértékű változtatásnak én sem vagyok híve, és az igazán jó képen nem is kell sokat állítgatni.

    Tükörreflexessel tényleg egyszerűbb jó képeket csinálni, de ezekhez a gépekhez már érteni is kell, éppen ezért, aki ebbe belefog, annak türelemmel kell megtanulnia a fotózást. Egy kompakttal az ember kattint, amit megtehetsz egy tükrös géppel is, de kétlem, hogy akár a komolyabb amatőrök használnák a full-automata módot a tükrös gépükön.

    Szóval ezért nem kell feladni vagy elfelejteni a fotózást, mert én is akkor kezdtem el komolyan foglalkozni, amikor egy hasonló képemet leszólták és nem értettem mi a baj vele. Azóta már tudom objektíven nézni a képeimet és meglátom bennük a hibát.

    Mindig tartsd szem előtt, hogy az általad készített fotó neked sokkal többet, mond, mert te készítetted és emlékszel a körülményekre. Mindig azt mondom, és ezt nem én találtam ki, hogy ha lefotózol valamit, akkor ne azt fotózd, amit látsz, hanem, amit érzel. Ez annyit jelent, hogy keresd meg azt a dolgot, ami az adott szituációban és helyszínen az adott érzést váltja ki belőled. Minden lényegtelen dolgot takaríts el a képről. És akkor csak a lényeg marad.

    , Hozzászólás ID: #145916
    szabi
    Felhasználó
    szabi
    • Hozzászólás: 179

    Köszönöm a bíztatást és rajta leszek a dolgon amint kaptam egy új gépet 🙂

    Sajna a mostaniban kiégett valami :

    , Hozzászólás ID: #145917
    peti562
    Felhasználó
    peti562
    • Hozzászólás: 473
    szabi írta korábban:
    Köszönöm a bíztatást és rajta leszek a dolgon amint kaptam egy új gépet 🙂

    Sajna a mostaniban kiégett valami :

    legalább addig tanulhatsz elméletet 🙂 van a neten egy csomó anyag.

    , Hozzászólás ID: #145918
    anegytech
    Felhasználó
    anegytech
    • Hozzászólás: 825

    Ma voltam kint telkünkön, mert kisütött a Nap. Csináltam néhány képet :). Habár nem vízipipás képek, de annyira örülök a tavasz első jeleinek (remélem már nem jön vissza megint a tél), hogy muszáj megmutatnom őket :). Nagyon örültem a napsütésnek.

    Az első néhány kép között szerepelnek a tavaszváró képeim :D. Fotók

    , Hozzászólás ID: #145919
    akoska60
    Felhasználó
    Akoska60
    • Hozzászólás: 4255
    anegytech írta korábban:
    Ma voltam kint telkünkön, mert kisütött a Nap. Csináltam néhány képet :). Habár nem vízipipás képek, de annyira örülök a tavasz első jeleinek (remélem már nem jön vissza megint a tél), hogy muszáj megmutatnom őket :). Nagyon örültem a napsütésnek.

    Az első néhány kép között szerepelnek a tavaszváró képeim :D. Fotók

    Itt a tavasz, és a túlélő, nagyon tetszik! a többi is szép, de ez a két kép nekem nagyon bejön!

    Gratulálok, ügyes vagy! Ne fogd vissza magad, csinálj még! :super:

    , Hozzászólás ID: #145920
    wad
    Felhasználó
    wad
    • Hozzászólás: 284

    Pár napja hívott anyum, hogy szerzett egy Zenit-E-t valahonnan, és azt mondta valami nagy objektívvel 😀 Nem tudta megmondani milyen, meg hát a nagy az relatív… Jövőhét végén megyek haza, kíváncsi leszek rá 🙂 Régóta szerettem volna már egy ilyen nagyon régi gépet… Ősszel meg majd egy régi filmes Canon-t akarok venni, 3000N talán, még nem döntöttem. De ezeket csak ilyen kísérletezgetésképp… Meg ha minden igaz, ősszel tudok egy vakut is venni elég olcsón, mivel kint leszek USA-ban, úgyhogy egy 430EXII-t hozni kellene… Meg egy 50/1.8-at… A 70-200f4L-ről már letettem, igaz hogy kint csak 600$, de abból inkább megcsináltatom a féloldalas tetoválásomat, amit már évek óta akarok 😀

    , Hozzászólás ID: #145921
    peti562
    Felhasználó
    peti562
    • Hozzászólás: 473
    wad írta korábban:
    Pár napja hívott anyum, hogy szerzett egy Zenit-E-t valahonnan, és azt mondta valami nagy objektívvel 😀 Nem tudta megmondani milyen, meg hát a nagy az relatív… Jövőhét végén megyek haza, kíváncsi leszek rá 🙂 Régóta szerettem volna már egy ilyen nagyon régi gépet… Ősszel meg majd egy régi filmes Canon-t akarok venni, 3000N talán, még nem döntöttem. De ezeket csak ilyen kísérletezgetésképp… Meg ha minden igaz, ősszel tudok egy vakut is venni elég olcsón, mivel kint leszek USA-ban, úgyhogy egy 430EXII-t hozni kellene… Meg egy 50/1.8-at… A 70-200f4L-ről már letettem, igaz hogy kint csak 600$, de abból inkább megcsináltatom a féloldalas tetoválásomat, amit már évek óta akarok 😀

    nekem van Zenitem, Helios 44/2 obival, bár sajnos nem működőképes a váz (mióta unokaöcsém itt volt…), filmes Canont meg én is szeretnék, de úgy vagyok vele hogy először felépítek egy korrekt táskát a digitális köré… 70-200/2,8L USM most a terv, már csak 185ezer hiányzik 😀 bár előbb fog kelleni nekem egy olcsó vaku, ami viszonylag gyorsan tölt fel (partyfotó).

    , Hozzászólás ID: #145922
    maate
    Felhasználó
    MaAtE
    • Hozzászólás: 305

    Én a 80 éves Carl Zeiss Ercona II-met szeretném használni, csak a filmzáró fedelet kell megcsináltatni, meg venni kell egy tekercs Ilford Pan 400-as FF 6×6-os rollfilmet, aztán jöhetnek a “szegény vagyok, szar a világ” témájú szociofotók.

    Nemrég volt pár fotózásom, még flickr-en nincsenek fent, de már facebookra feldobtam őket, hátha látszik:

    https://www.facebook.com/album.php?aid=1 … =680935468

    Lassan feldobom flickr-re is 🙂

    , Hozzászólás ID: #145923
    anegytech
    Felhasználó
    anegytech
    • Hozzászólás: 825
    akoska60 írta korábban:

    Itt a tavasz, és a túlélő, nagyon tetszik! a többi is szép, de ez a két kép nekem nagyon bejön!

    Gratulálok, ügyes vagy! Ne fogd vissza magad, csinálj még! :super:

    Köszönöm szépen Ákos :)! A napsütésnek nem tudtam ellenállni. Mostanában elég sok az elfoglaltságom, de hétvégenként megpróbálok több időt szentelni a fotózásnak. Főleg, hogy most elindul végre a fotósuli, ahova jelentkeztem.

    peti562 írta korábban:
    …bár előbb fog kelleni nekem egy olcsó vaku, ami viszonylag gyorsan tölt fel (partyfotó).

    Peti, most én is elkezdtem paryfotózással foglalkozni, mert diákmeló helyett ezt találtam a legjobb megoldásnak. Vakum nekem sem volt, és habár nem ezt terveztem, hirtelen és olcsón kellett vaku, amiből ez lett: Metz Sony Alpha MB 36 AF

    Ugyanez a Metz vaku megvásárolható Canonhoz, Nikonhoz és az összes fontosabb márkához. 26 900 Ft-ért igazán megéri, habár a vakufejet nem lehet oldalirányban mozgatni, ami portréállásban kicsit zavaró lehet, de partyfotózásnál nem annyira feltűnő, meg hát akkora követelmények sincsenek.

    Ami igazán tetszik az a Metz MB 48 AF, persze nekem a Sonyval kompatibilis kéne :). Ez ugyan 60 000 Ft, de TIPA-díjat is kapott, mert nagyon jól használható, és olcsóbb, mint a saját vakuk. A Metz-ről eddig jókat hallottam, de a Sigmáról annál rosszabbakat, szóval azt nem ajánlom. Van még Nissin vaku is jó árban, de arról is olvastam rosszakat.

    A Metz MB 36-os vakut tegnap próbáltam ki bevetésen Morrisons2-ben :D. Hát kedden még soha nem voltam, elég kevesen voltak, de két óra alatt sikerült 150 képet csinálnom, ami bőven jó. Kovbojok koncert volt, hát elcsodálkoztam, mert arra elég sokan eljöttek :D. A retro részlegen viszont több képet tudtam csinálni. A vaku jól szuperált, remélem még bírni fogja sokáig :).

    , Hozzászólás ID: #145924
    moldy007
    Felhasználó
    moldy007
    • Hozzászólás: 1962
    , Hozzászólás ID: #145925
    maate
    Felhasználó
    MaAtE
    • Hozzászólás: 305

    Nah felkerültek a flickr-re az új képek: https://flickr.com/tothmate

    Én mostanában SB-800-ról vezérelt SB-600-al dolgoztam, az új fotók is ezzel a kombóval készültek.

    Amit moldy linkelt képeket, azok nekem erősen túl vannak lőve. Nekem zavarja az állandó -0,3-as expokorrekciós szemem 😀

    , Hozzászólás ID: #145926
    gabor
    Felhasználó
    Gábor
    • Hozzászólás: 1403

    A leányzó szép MaAte, a képek is jók, gratula. 🙂 Egyszer majd én is el szeretnék kezdeni fotózni. 😀

    , Hozzászólás ID: #145927
    akoska60
    Felhasználó
    Akoska60
    • Hozzászólás: 4255

    Gratula. Nem csak, hogy szépek a csajok, de a képek nagyon el vannak találva. A virágos képek a zengőléggyel nagyon komolyak! :amen:

    , Hozzászólás ID: #145928
    hundarkblade
    Felhasználó
    hundarkblade
    • Hozzászólás: 491

    Szép fotók, grat, csak így tovább. 😀

    Főleg a Lilis padonülős tetszik. 😀

    , Hozzászólás ID: #145929
    maate
    Felhasználó
    MaAtE
    • Hozzászólás: 305
    akoska60 írta korábban:
    Gratula. Nem csak, hogy szépek a csajok, de a képek nagyon el vannak találva. A virágos képek a zengőléggyel nagyon komolyak! :amen:

    Egy pár hajnalt rájuk szántam… Mármint a zengőlegyekre nem a lányokra 🙂 Bükkszentkereszten készültek a képek fotótáborban, úgy hajnali fél 5-től 9-ig terepen vagyunk utána reggeli, alvás, ebéd, alvás, és 4-5 óra felé megint irány a terep sötétedésig, utána vacsora, és hülyülés, amíg bírjuk, alvás, és kezdődik minden előlről 😀

    Köszi mindenkinek, aki megnézte! 🙂

    Most keresett meg egy külföldi sminkes, hogy dolgozzunk együtt, úgyhogy gondolkozok a projekteken, amit vele meg tudok valósítani. 🙂

    , Hozzászólás ID: #145930
    pottyos
    Felhasználó
    pottyos
    • Hozzászólás: 7
    anegytech írta korábban:

    Peti, most én is elkezdtem paryfotózással foglalkozni, mert diákmeló helyett ezt találtam a legjobb megoldásnak. Vakum nekem sem volt, és habár nem ezt terveztem, hirtelen és olcsón kellett vaku, amiből ez lett: Metz Sony Alpha MB 36 AF

    Akkor most itt is megdicsérlek, jók lettek a képek meg vagy dicsérve! 😀

    Partyfotohoz meg tényleg bőven elég ez a metz, én is ezt használom, bár most az enyém szervízben van, biztos rosszat fogtam ki vagy sok volt neki 2ezer expo másfél hónap alatt, de ha kicsit több pénzed van és nikon vázat használsz akkor egyértelműen a legjobb választás az sb600, én is most ezt használom 😀

    Beszúrtam volna én is a flickr-em, de nekem olyat még nem szabad :(.

    , Hozzászólás ID: #145931
    moldy007
    Felhasználó
    moldy007
    • Hozzászólás: 1962

    jó kis gép érkezik….: https://pixinfo.com/hirek/2010-02-25_272619

    , Hozzászólás ID: #145932
    maate
    Felhasználó
    MaAtE
    • Hozzászólás: 305

    Imádom ezeket a parasztvakításokat. 🙂 Mosolyfelismerés, meg pislogásérzékelő. Lassan kávéfőző lesz a kompakt és bridge gépekben. Sajnos az amerikaiak miatt le kell butítani a gépeket, csipog, ha megvan a fókuszálás, mert a paraszt nem látja… 😀 Nem értem ezeket a zoomtartományokat. 26-676mm… Kezdjék mondjuk 18-ról, elég nagylátószög, de mondjuk 300 fölötti tartományra szerintem egy átlag vagy hobbikezdő fotósnak nincs szüksége. Nem hiszem, hogy bridge géppel fog kimenni terepre nagyvadat fotózni, hamarabb lemerül, minthogy megjelenik az állat. 400-500-as objektív már sportfotónál kell, vagy természetben állatfotóhoz. Ez is csak számháború… Minél nagyobb optikai zoom, megapixel, minél kisebb makro közelpont. Mennyit tud egy bridge gép leképezésben? Mert az én makroobim tud 1:1-et. 105mm 2.8 kb. 30-40 cm közelponttal.

    , Hozzászólás ID: #145933
    peti562
    Felhasználó
    peti562
    • Hozzászólás: 473
    MaAtE írta korábban:
    Imádom ezeket a parasztvakításokat. 🙂 Mosolyfelismerés, meg pislogásérzékelő. Lassan kávéfőző lesz a kompakt és bridge gépekben. Sajnos az amerikaiak miatt le kell butítani a gépeket, csipog, ha megvan a fókuszálás, mert a paraszt nem látja… 😀 Nem értem ezeket a zoomtartományokat. 26-676mm… Kezdjék mondjuk 18-ról, elég nagylátószög, de mondjuk 300 fölötti tartományra szerintem egy átlag vagy hobbikezdő fotósnak nincs szüksége. Nem hiszem, hogy bridge géppel fog kimenni terepre nagyvadat fotózni, hamarabb lemerül, minthogy megjelenik az állat. 400-500-as objektív már sportfotónál kell, vagy természetben állatfotóhoz. Ez is csak számháború… Minél nagyobb optikai zoom, megapixel, minél kisebb makro közelpont. Mennyit tud egy bridge gép leképezésben? Mert az én makroobim tud 1:1-et. 105mm 2.8 kb. 30-40 cm közelponttal.

    bizony, de “nézd hogy ráközelít vazze” típusú embereknek jó ez. focipályára is elég egyébként a 300 szerintem, az enyémnek most 250 a vége igaz cropos gép. Ezt a Metz vakut én is kinéztem, valószínűleg ez lesz a befutó, de majd csak májusban, akkor nyit a hely. bár akkor lehet 430EX II lesz inkább. használtan 45-50 körül nagyon jó állapotúakat lehet látni. attól függ lesz-e most meló, mert lehet lesz addig is, a tulajnak két helye van, egy téli a városban meg egy Agárdon nyárra.

    Egyébként egy Bridge gép soha nem lesz az igazi, én sokáig fotóztam dslr-el és bridge-el párhuzamosan, ég és föld. Nem mindegy hogy egy nagy szakállat látsz vagy szőrszálakat…

    , Hozzászólás ID: #145934
    anegytech
    Felhasználó
    anegytech
    • Hozzászólás: 825

    A bridge gépekbe csak marketingfogásnak rakják bele a hatalmas zoomtartományt, mint a megapixeleket is. Pont most adta ki a canon az új profi kompakt gépét, amiben csökkentették a megapixelek számát. A profi fotósok tudják, hogy nem csak a nagy számok számítanak igazán.

    Az egyik haverom Metz vakuja is szervizben van, szal sajnos elképzelhető, hogy a minőséggel van probléma, mert partyfotónál egy buli alatt ellősz min 150-200 képet, és ezt a vakut pont nem ilyen intenzív használatra találták ki. Nikonra sb600 tényleg nagyon jó, az bírni fogja :). Mindenesetre a Metz megéri a 26ezret, ha még párszor el is viszik szervízbe. Ha lejár a garancia, akkor max veszel egy jobbat :D.

    Máté a lányról készült képek tényleg nagyon jók, bár a véresszájú megoldás szerintem inkább gusztustalan, mert látszik, hogy ketchup 😀 (legalábbis annak látszik). A közeli portré nagyon szép. Grat!

    , Hozzászólás ID: #145935
    peti562
    Felhasználó
    peti562
    • Hozzászólás: 473

    A rossz fények ellenére lett pár használható kép a Vidi-Kecskemét meccsen. Sajnos ma a Volán meccsre nem tudtam kimenni.

    Kattints ide a fotókhoz

    szerk: 800*600ban mentek fel a képek, nagyobban felesleges nézni.

30 bejegyzés megtekintése - 31-60 / 141

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.