A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

2008 – Július – Vízipipás találkozó!

, Hozzászólás ID: #99404
argile
Felhasználó
argilé
  • Hozzászólás: 96

Sziasztok!

Szerintem meg… A dohányzás nem szabálysértés, pláne nem bűncselekmény. A suliban húsz éve is üldözték a cigit, senkinek nem lehetett, ma meg a középiskolákban kötelezően kijelölt hely van a dohányzásra, és szülői beleegyezéssel mindenki azt csinál, amit akar.

Azt gondolom, hogy teljesen felesleges filozófiai vitákat nyitni a mit LEHET és mit SZABAD témakörben. Mindenki azt csinál, amit akar, általában. Amúgy a liberális törvénykezés is erre hajlik. A hangsúly azonban azon van, hogy általában. Ugyanis most nem arról van szó, hogy leülünk a játszótérre pöfékelni (sörözni, fröccsözni, akármi), hanem arról, hogy részt veszünk egy közösségi rendezvényen, értelemszerűen ennek van szervezője, meg van, aki a helyet biztosítja stb. És lehetőleg mindannyian arra törekszünk, hogy mi és az összes többi résztvevő jól érezzük magunkat, és nem arra, hogyan szívassuk meg a másikat, aki időt, energiát, esetleg pénzt is fektet abba, hogy mi és a többiek jól érezzük magunkat. Vagyis. Majd a szervező eldönti, mit enged és mit nem. A többiek – köztük én is – meg tartjuk magunkat ehhez.

És itt most nem arról van szó, mielőtt bárki félreértené, hogy a 18 év alattiakat kivágjuk, sőt a magam részéről örülök, ha vízipipáznak nulla, illetve szinte nulla nikotinnal és kátránnyal, és nem 10/10-es cigiket füstölnek, csak éppen alkalmazkodni is lehet.

Valamint én is cigiztem 18 éves korom előtt, megoldható volt, anélkül is, hogy megbeszéltük volna, lehet-e vagy sem.

Vagyis – a topik témájánál maradva – én várom, hogy sYska/!/ bemondja a helyszínt, az időpontot, és várom, hogy megismerjem azokat, akiket eddig csak olvastam. A (gyakran idióta) magyar jogszabályok boncolását meg hagyjuk meg másoknak.

Elnézést a hosszú szövegelésért.

Bő füstöt mindannyiótoknak.

argilé