A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

3.0 – Mit szeretnétek az oldalba még?

, Hozzászólás ID: #97956
sYska
Adminisztrátor
sYska
  • Hozzászólás: 10312

Csak, hogy legyen elképzelésetek, hogy milyen szinten fog az oldal részletességében és színvonalában ugrani, íme egy példa a GYIK/FAQ részből. A vastag szöveg link lesz. 🙂

Remélem tetszik, a többi is ilyen részletes lesz és a jelenlegi kérdés szám alapján amik a fejembe vannak,bátran állíthatom, hogy hazánk legnagyobb vízipipás segédanyaga lesz majd megtalálható. 🙂

(Nem mintha már most nem az lenne, már bocsánat. :gene: :frime:

[vonal][/vonal]

Cím: Hogyan szereljük össze?

Első lépésként vegyük a részeit, hogy mind megvannak-e.

1. Fém test (Bővebb infó)

2. Üveg (Bővebb infó)

3. Szívóka (Bővebb infó)

4. Kerámia (Bővebb infó)

5. Tányér (Bővebb infó)

6. Tömítések (Bővebb infó)

7. (Hőtartó sapka) (Bővebb infó)

8. (Szipka) (Bővebb infó)

9. Szén csipesz (Bővebb infó)

A zárójelben lévők nem feltétlen szükségesek, viszont ajánlott az alkalmazásuk. Ha mind megvan akkor hozzá is foghatunk a pár lépésből álló egyszerű művelethez.

* Fogjuk az üveget és megközelítőleg a 3/5-ig töltsük meg vízzel. (Mit lehet még? Mit/Milyet érdemes?)

* Amennyiben nagyobb és több (test) darabból álló vízipipánk van, fogjuk a test részeit és csavarjuk össze őket.

* Tegyük fel a fém testre a legnagyobb gumi tömítést, mely a test és üveg közötti szigetelést biztosítja. (Mit tehetünk ha hibás vagy elöregedett ez a gumi?)

* Két főbb fajta vízipipa van, ha az üveg nyakát nézzük. Van amelyiknek egy fém menet van és van amelyiknek szimpla üveg nyaka van. Amelyiknek sima üveg nyaka van, annál az üveg nyakába nyomjuk bele a testet. Ügyeljünk arra, hogy ne erőltessük túlságosan. Ajánlott csavaró mozdulatokkal bele illeszteni. A fém menetes üvegtartályok esetében értelemszerűen csak óvatos csavarással lehet össze illeszteni. Húzzuk meg kellőképp, de nem kell túl erősen, csak annyira, hogy kellően szigeteljen.

* Fogjuk a kerek tányért és tegyük fel a pipa tetejére.

* Következő lépésként a szívóka tömítését (legkisebb tömítés) helyezzük a pipa testének oldalán lévő kiálló részbe, hogy az pont illeszkedjen bele. Majd a csövet is csatlakoztassuk, s dugjuk bele ismét csavaró mozdulatokkal. (Mi van ha nem fér bele?)

* Ezután a tetején lévő csúcsra / fém ágyazatba helyezzük a közepes méretű tömítést. Szír pipáknál a kiszélesedő vége legyen fölül, egyiptomi pipáknál pont ellenkezőleg, a vékonyodó része legyen felül.Tegyük fel a kerámiát s ismét finom, de picit erőteljes csavargató mozdulatokkal rögzítsük a kiálló kúpra / ágyba. (Miért mozog túlságosan a kerámia?)

* Végül tenyerünkkel fogjuk be a kerámiatetejét és szívjuk meg a szívókánál. Ha vákuumot érzünk akkor jól csináltuk. Minél erősebb a vákuum annál jobb.

* Használat során a szipkát tegyük fel a szívóka fémfejére és a hőtartó sapkát a kerámia köré, a tányérra.

Mik a gyakori hibák, ami miatt nincs kellő nagyságú vákuum és nincs elég füst?

1. Tömítések el öregedtek, hibásak, rossz méretűek. Értelem szerűen cserélni kell vagy házi praktikákkal javítani. (Milyen gondot okozhat ez?)

2. Ha az üvegbe rosszul illesztitek a testet vagy a nagy tömítés hibás, a pipa ferdén fog állni és könnyebben eldőlhet. (Mikre kell vigyázni, nehogy felboruljon a pipa?)

3. Szívóka rögzítését is ellenőrizzük.

[vonal][/vonal]