A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

A szívócsõ tisztítása

, Hozzászólás ID: #155811
sheeshamaster
Felhasználó
sheeshamaster
  • Hozzászólás: 819
emdzsé írta korábban:
Én személy szerint neki merek állni a vízzel tisztításnak. Tény, hogy kicsit rozsdásodik, de ha mindig jól kimosod, akkor ez nem zavaró. Én meg szoktam tördelni a csövet végig, majd kimosom, újra megtördelem, aztán feltöltöm vízzel és rázom mint az állat. Aztán ezt a rázást legalább 8-10-szer ismételni kell, és elég jó lesz. Citromlével érdemes még átmosni. Vannak ilyen 50 forintos citromlevek, abból veszel egy liter, azt beletöltöd jól megrázod, aztán kimosod vízzel és nincsenek szagok.

Az igazat megvallva, a kényelem és a tisztítási problémák okán, egy ideje egy 2 , 2.5 méteres szilikoncsövet használunk. Könnyű mosni, jól jön belőle a füst, és baromi hosszú, ja és olcsó 🙂 Jó nem szép, de ha csak haverokkal vagyunk úgyse látja senki :).

Hallottam még egy eléggé drasztikus megoldást, miszerint érdemes kólával feltölteni a csövet, és valahogy állni hagyni benne. A kóla eléggé jó rozsda és vizkőoldó. Ehhez lehet kapni a Lidlben 80 ft-os kólát. Egy srác elvégezte ezt a tesztet, elvileg volt két agyonhasznált csöve és egy új. A kettő rossz cső közül az egyiket vízzel a másikat kólás módszerrel tisztította, majd szétvágta mindkettőt és az újat is, és a kólás szinte olyan volt mint az új, a vízzel mosott meg mocskos és ocsmány 🙂 Drasztikus módszer de érdemes lehet kipróbálni.

Egy linkkel megdobnál?