A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Al Fakher dohányok

, Hozzászólás ID: #75620
argile
Felhasználó
argilé
  • Hozzászólás: 96

Szilva

A negyedkilós kiszerelés fóliázott, kis, kocka alakú dobozban van, ami egy nagyon helyes aromazáró vödröt rejt. A vödör fedele alatt még egy védő fólia van, feltépve találunk rá az aromazáró-tasakban a dohányra. Vörös a színe, de ezt én csak később vettem észre: leterített a tömény szilvaillat. A dohány finomra vágott, nagyon nedves, kisebb darabok vannak benne, de itt nem a Nakhla tuskóira, de még csak nem is a szaúdi AHG (egyébként mindössze egy darab) finánclábára kell gondolni, talán a levél erezetének részei lehetnek, nem tudom, mindenesetre nem zavaró egyáltalán.

Az emírségekbeli testvérekben most sem csalódtam: már az első néhány slukk után jön a határozottan, de kellemesen szilva íz. Jó másfél órán át nem is apad, bár lehetne kicsit több füst is, nekem közepes. * A kerámia körül nagymama szilvalekvárjának illata terjeng, csodálom is, hogy nem támadtak meg a muslicahadak.

Nyugodtan bele lehet vágni bárkinek, a szilva nem olyan erős íz, mint a citrom, narancs, vagy a kétalmás, de biztos nem okoz csalódást. Kíváncsi vagyok, meddig tart majd 250 gramm, nem jósolok hosszú jövőt neki.

Nőjön hosszúra a szakálla a kitalálójának. 🙂

Márka és íz: al-Fakher, szilva

Dohány mérete, állaga: apróra vágott, tiszta, csorgósan nedves

Pipa típusa: 62 cm-es egyiptomi

Időtartam: jó 1,5 óra

Kerámia: közepes egyiptomi

Fólia/konzol: szénkonzol

Szén/mennyiség: 40 mm-es Three King

Füst: végig közepes füst*

Illat/íz: végig egyenletes, kellemes, lágy

Értékelés: 9/10

* Találtam egy olyan kerámiát, amire kis kupakot lehet kapcsolni, a csatosüveghez hasonló módon. A kerámia és a sapka között szénkonzol van. A kupak egyébként ötletes, a hőtartó/szélvédő sapka helyett van, viszont konzollal most szívtam először, remélem, bennem volt a hiba, és ha kitapasztalom, bővebb lesz a füstje.